- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Da vas cujemm
.....Tko jos slusa Green Day
?
Green Day? Ne bi komentirao, ali pošto je GD popularan na BOL-u ipak ću komentirati...
Ne znam otkud da počnem... Aha, krenimo s originalnošću. Kratko i jasno, nemaju je! Ekipa složi četiri akorda koji se ponavljaju kroz pjesmu, pjesme su toliko lagane da ih i početnici mogu svirati, a glas pjevača je prosječan.
To i nije tako loše kod nekih boljih bendova (Ramonesi isto imaju jednostavne pjesme pa su zakon), ali se GD prodao - i tako postao dio mainstreama - te je danas Green Day postao brend.
A svaki bend koji postane brend suxa. J*beš bend koji napravi album, a 95% ljudi sluša samo jednu pjesmu s albuma (tako je bilo s American Idiot i 21 guns).
Uz to, sami sebe svrstavaju pod pankere, a jedino što je pank na njima je njihov retardirani izgled. Anyways, oni su b(r)end koji obožavaju emo-curice i oni koji žele biti pankeri ili goth ili štoveć, a ne znaju što slušati pa evo ti Green Day - barem imaju preko milijun viewa za par pjesama...
NHF Green Day fanovi, to je samo moje mišljenje.
u potpunosti se slažem s tvojim mišljenjem. Imao sam fazu kada sam slušao Green Day, i naravno, bile su to dvije-tri pjesme koje su mi ubrzo dosadile. Svakako da je postao brend. Ima i boljih bendova za koje većina nije čula, a bolje sviraju,pjevaju od spomenutih. 21guns nije loša pjesma no jedamput kada se naslušaš puna ti je kapa.
Ja sam upravo preko Last.FM saznao za bend The Fratellis koji me odma prvi zvukovima očarao. Obožavam taj nekakav ležeran, pomalo veseli no opet ne previše, indie zvuk. Evo nekoliko njihovih pjesama:
Trenutno slusam (i gledam) radove poljaka pod umjetnickim imenom Vanderson. Podsjeca me na Jean Michelle Jarrea.
Virus rack song
Grudziadz Imaginaries
Ova obrada mi se svidja:Indica
Original:
Kupio A Matter of Life and Death album. Preslušavam pjesme. Zasad su mi najbolje pjesme
i .Jedan od mojih najomiljenijih pjesama od Judas Priesta.
Također preporučujem
i .Evo još jedan: EILO Internet Radio = puno žanrova (samo elektronske glazbe), jedan od najboljih HardTechno channela na koji sam naišo.
Nekima su mozda i dobri,al ok,pravit cu se da ovo nisam vidio
.
Meni se npr.svidaju jednostavne pjesme i nevolim duuuuge solaze i komplikacije.
Sve zavisi od ukusa.
EDIT:I mislim da se pjesme neprocjenjuju po tezini sviranja/pjevanja.
HAHAHAHAHA!!!! A po čemu se onda procjenjuje? To su jako bitni elementi. Naravno, pjesma mora imati smisla(riječi), a i melodija mora biti kvalitetna. GD po meni ne ispunjava niti jedan element od ovih.
Nekima su mozda i dobri,al ok,pravit cu se da ovo nisam vidio
.
Meni se npr.svidaju jednostavne pjesme i nevolim duuuuge solaze i komplikacije.
Sve zavisi od ukusa.
EDIT:I mislim da se pjesme neprocjenjuju po tezini sviranja/pjevanja.
HAHAHAHAHA!!!! A po čemu se onda procjenjuje? To su jako bitni elementi. Naravno, pjesma mora imati smisla(riječi), a i melodija mora biti kvalitetna. GD po meni ne ispunjava niti jedan element od ovih.
Pa naravno da pjesma ne treba bit teška za svirati ili pjevati da bi bila dobra.
Prema tome je dobar dio pjesama koje slušam loš. Svejedno, GD je bezveze.
Pjesma koju je tesko izvesti nemora biti ni losa ni dobra. Tezina izvodjenja nema apsolutno nikakve veze sa kvalitetom pjesme.
Pjesma koju je tesko izvesti nemora biti ni losa ni dobra. Tezina izvodjenja nema apsolutno nikakve veze sa kvalitetom pjesme.
Tocno.
Sve ove rasprave o Green Dayu ne vode nikamo. Nekima se sviđa takva vrsta glazbe, nekima ne. Meni ne. Nekako mi je previše... hmm... kako da se izrazim... komercijalno. Uglavnom netko voli jednostavne pjesme, netko složene i tu nema neke posebne priče.
Vratio se ja natrag na slušanje MUSE. Predobri su mi. Posebni!
... i jedna od najbolji pjesama koj sam čuo
Pa ljudima se ne svidja tvoj izbor glazbe. Sta je u tome cudno?
Tako je, ako nesto ne volis das TD, ako nesto ne slusas, ali ti ne smeta, ne das nista, ako nesto volis das TU.
Ja sam ljubitelj narodne glazbe kao i još mnogo ljudi koje ja znam, a mnogi isto to i skrivaju jer se boje da neće biti prihvaćeni u društvu valjda. Vi koji stavljate TD sami pokazujete kakve ste osobe jer meni nije napamet palo da nekom od vas stavim TD već sam samo gledao ono što me zanima i pohvalio čovjeka te stavio nešto što bi mu se možda moglo svidit.
https://www.youtube.com/watch?v=vNY-_fyTQ4c
Ja sam ljubitelj narodne glazbe kao i još mnogo ljudi koje ja znam, a mnogi isto to i skrivaju jer se boje da neće biti prihvaćeni u društvu valjda. Vi koji stavljate TD sami pokazujete kakve ste osobe jer meni nije napamet palo da nekom od vas stavim TD već sam samo gledao ono što me zanima i pohvalio čovjeka te stavio nešto što bi mu se možda moglo svidit.
https://www.youtube.com/watch?v=vNY-_fyTQ4c
Ma,ne zamaraj se s time. 
"...i mislimo kako se ona uopće nebi trebala nazivati glazbom. " Reci za staru narodnu pjesmu da nije "glazba" je najveca glupost koju sam procitao na ovom forumu.
Zapravo, u pravu si. Ja slušam pjesme koje nikad neću zajedno slušat s društvom na nekoj zabavi pa sam se sad zaje*o.
hehehe care! kontam sto brijes, zelis reci da je moguce poslusati muziku za festu i kak se kaze "srce i dušu", ali isto tako satana (kečera II.), neki H/C, metal, rap, country, sevdah, itd. ... vidim tvoju poantu u ovom postu i podržavam ju! well done my friend!