- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
e, da i zaboravio sam napisati budžet je ograničen na nekih 5700kn.
Kućište i periferiju imam.
Misliš da mi je bolje ići na ovu soluciju sa amd-om? Zašto? Cijenovno je tu negdje kao i intel.
Nikad nisam imao konfiguraciju sa intelovim procesorom nego uvijek amd pa bih volio probat i inel.
paa, i5 je svakako jači i brži procesor od PhII x6, ali Intel napušta taj soket tako da nadogradnja nije moguća, i s druge strane, AMD nudi dvije jezgre više za istu cijenu, što danas ne znači gotovo ništa, osim što prilično povećava e-penis, i nešto nade za budućnost( trebao bi dulje trajati bez nadogradnje, a opet nadogradnja je moguća na istu matičnu).
paa, i5 je svakako jači i brži procesor od PhII x6, ali Intel napušta taj soket tako da nadogradnja nije moguća, i s druge strane, AMD nudi dvije jezgre više za istu cijenu, što danas ne znači gotovo ništa, osim što prilično povećava e-penis, i nešto nade za budućnost( trebao bi dulje trajati bez nadogradnje, a opet nadogradnja je moguća na istu matičnu).
AM3 platforma nije nadogradiva u buducnosti tj. moci ce na nju AM3+ procesor samo mu nece raditi nove tehnologije sto nadogradnju cini besmislenom.
Misliš da mi je bolje ići na ovu soluciju sa amd-om? Zašto? Cijenovno je tu negdje kao i intel.
Nikad nisam imao konfiguraciju sa intelovim procesorom nego uvijek amd pa bih volio probat i inel.
Pa isplativije ti je na AMD ali ako hoćeš SLI s GTX460 onda na intel!
i5 nije brži i jači od Phenom II x6 ni u kojem pogledu!
Ipak je to 6 cores vs 4 pa gledaj da taj phenom konkurira i7 920 procesoru a ne i5 769 ;)
Idi na Phenom II 955 BE sasvim dovoljan za gaimng sljedece 4 godine!
AM3 platforma nije nadogradiva u buducnosti tj. moci ce na nju AM3+ procesor samo mu nece raditi nove tehnologije sto nadogradnju cini besmislenom.
Ali gle kupis novu AM3+platformu i uzivas s tim AM3 procom te kasnije možeš staviti AM4 procesor na to :)
Ipak isplativije od s1156 platforme koje ide u EOL čim izade Sandy Bridge!
A gdje ima za kupit AM3+ maticna?
Ista stvar kao kod Intela. Sadasnja platforma je u buducnosti nenadogradiva a nova jos nije izasla.
Evo sve složeno. (Protis)
Imam dvojbu za matičnu ploču : ova napisana u konfiguraciji ili ASRock 870 icafe, može i neka druga slobodno predložite.
Molim vas provjerite je li sve uredu sa ovom konfiguracijom i ako nije slobodno predložite.
Hvala!