Preporuka konfiguracije

poruka: 10
|
čitano: 1.318
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Preporuka konfiguracije

Pozdrav!

Složio sam sljedeću konfiguraciju pa bi me zanimalo da li je sve ok sa mojim izborom, ako nije slobodno preporučite. Konfiguracija će mi služiti za rad u Autocad-u i gaming. Vjerojatno bi išao na clokanje.

Konfiguracija je sljedeća:

haso
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Preporuka konfiguracije

e, da i zaboravio sam napisati budžet je ograničen na nekih 5700kn.

Kućište i periferiju imam.

haso
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Preporuka konfiguracije

ADM:

Hip Hop Inside
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.11.2010 20:57 (FiCo_Ri).
15 godina
neaktivan
FiCo_Ri kaže...

to je otprilike nesto sto bi i ja reko, a ubrzo cu i kupit tak nes.

15 godina
neaktivan

Misliš da mi je bolje ići na ovu soluciju sa amd-om? Zašto? Cijenovno je tu negdje kao i intel.

Nikad nisam imao konfiguraciju sa intelovim procesorom nego uvijek amd pa bih volio probat i inel.

haso
15 godina
neaktivan

paa, i5 je svakako jači i brži procesor od PhII x6, ali Intel napušta taj soket tako da nadogradnja nije moguća, i s druge strane, AMD nudi dvije jezgre više za istu cijenu, što danas ne znači gotovo ništa, osim što prilično povećava e-penis, i nešto nade za budućnost( trebao bi dulje trajati bez nadogradnje, a opet nadogradnja je moguća na istu matičnu).

15 godina
protjeran
yeo kaže...

paa, i5 je svakako jači i brži procesor od PhII x6, ali Intel napušta taj soket tako da nadogradnja nije moguća, i s druge strane, AMD nudi dvije jezgre više za istu cijenu, što danas ne znači gotovo ništa, osim što prilično povećava e-penis, i nešto nade za budućnost( trebao bi dulje trajati bez nadogradnje, a opet nadogradnja je moguća na istu matičnu).

AM3 platforma nije nadogradiva u buducnosti tj. moci ce na nju AM3+ procesor samo mu nece raditi nove tehnologije sto nadogradnju cini besmislenom. 

15 godina
neaktivan
nugent kaže...

Misliš da mi je bolje ići na ovu soluciju sa amd-om? Zašto? Cijenovno je tu negdje kao i intel.

Nikad nisam imao konfiguraciju sa intelovim procesorom nego uvijek amd pa bih volio probat i inel.

Pa isplativije ti je na AMD ali ako hoćeš SLI s GTX460 onda na intel!

yeo kaže...

i5 nije brži i jači od Phenom II x6 ni u kojem pogledu!

Ipak je to 6 cores vs 4 pa gledaj da taj phenom konkurira i7 920 procesoru a ne i5 769 ;)

Idi na Phenom II 955 BE sasvim dovoljan za gaimng sljedece 4 godine!

Commodore kaže...
yeo kaže...

AM3 platforma nije nadogradiva u buducnosti tj. moci ce na nju AM3+ procesor samo mu nece raditi nove tehnologije sto nadogradnju cini besmislenom. 

Ali gle kupis novu AM3+platformu i uzivas s tim AM3 procom te kasnije možeš staviti AM4 procesor na to :)

Ipak isplativije od s1156 platforme koje ide u EOL čim izade Sandy Bridge!

Athlon II x3 435 OverClock Help
15 godina
protjeran
Preporuka konfiguracije

A gdje ima za kupit AM3+ maticna?

Ista stvar kao kod Intela. Sadasnja platforma je u buducnosti nenadogradiva a nova jos nije izasla.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Preporuka konfiguracije

Evo sve složeno. (Protis)

Imam dvojbu za matičnu ploču : ova napisana u konfiguraciji ili ASRock 870 icafe, može i neka druga slobodno predložite.

Molim vas provjerite je li sve uredu sa ovom konfiguracijom i ako nije slobodno predložite.

Hvala!

haso
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.11.2010 13:08 (nugent).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice