Pomoc pri odabiru graficke

poruka: 28
|
čitano: 2.173
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Prije svega pozdrav svima posto sam novi na forumu :)

Eto ovako, kupujem novu(u smislu polovnu, student, nema para vamo-tamo... ) graficku karticu. Trenutno imam Nvidia GeForce 9600 GSO. Nasao sam za 800kn polovnu Nvidia GeForce GTX 280. E sad, da li se to isplati po vama?
Mislim da je DX10 kompatibilna, a s obzirom da imam Intel Core 2 Duo E7300 2,66GHz procesor, ionako nebi mogao pokrenuti neke ultra-nove igre...ili?

Uglavnom, zelim naci graficku do 800-900 kuna. Gledao sam i Radeonove kartice ali u njih se (na sramotu jednog gamera) ne razumijem pretjerano.

Odavdje (http://www.links.hr/index.php?option=katList&id_kategorija=051806) neka za do 900kn?

Svaka pomoc bi mi stvarno dobro dosla

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Pomoc pri odabiru graficke
Tegla kaže...

Prije svega pozdrav svima posto sam novi na forumu :)

Eto ovako, kupujem novu(u smislu polovnu, student, nema para vamo-tamo... ) graficku karticu. Trenutno imam Nvidia GeForce 9600 GSO. Nasao sam za 800kn polovnu Nvidia GeForce GTX 280. E sad, da li se to isplati po vama?
Mislim da je DX10 kompatibilna, a s obzirom da imam Intel Core 2 Duo E7300 2,66GHz procesor, ionako nebi mogao pokrenuti neke ultra-nove igre...ili?

Uglavnom, zelim naci graficku do 800-900 kuna. Gledao sam i Radeonove kartice ali u njih se (na sramotu jednog gamera) ne razumijem pretjerano.

Odavdje (http://www.links.hr/index.php?option=katList&id_kategorija=051806) neka za do 900kn?

Svaka pomoc bi mi stvarno dobro dosla

E koje napajanje imaš 

Ako si iz ZG-a onda bi ti rađe preporučio ADM dučan 

Evo za 800 kn http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=10452

I ova za 900 kn http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=10275

14 godina
neaktivan

Imam napajanje Platinum MS 400ATX P4

http://www.ms-start.com/bih/default.aspx?tabid=1871&newsType=ArticleView&articleId=857

Nisam iz Zagreba.. Ali mislim da Links moze nauciti a imam shop u blizini

0 0 hvala 0
15 godina
Tegla kaže...

Imam napajanje Platinum MS 400ATX P4

http://www.ms-start.com/bih/default.aspx?tabid=1871&newsType=ArticleView&articleId=857

Nisam iz Zagreba.. Ali mislim da Links moze nauciti a imam shop u blizini

Mislim da niš od toga onda a ADM ima dostavu za cijelu HRV za 45 kn 

Bilo bi ti najbolje da pitašnjega ili njega

14 godina
neaktivan

Preslabo? A za GeForce gtx 280?

0 0 hvala 0
15 godina
Tegla kaže...

Preslabo? A za GeForce gtx 280?

gle nezz ti ja koliko troše te grafe 

14 godina
neaktivan

A neznam napajanje mi je 400W, mislim da graficka ne trosi TOLIKO

0 1 hvala 0
15 godina
Tegla kaže...

Netroši skoro nijedna toliko jedino one high end(GTX590 itd) ali imaš i potrošača proc matična rami hdd i to je još no brand napajanje koje ne isporučuje 400 w nego manje da je nego bramd name napajanje išla bi bez problema grafa u tom rangu ali ovako nisam ziher

15 godina
neaktivan

Nema teorije da MSi može držati GTX280..Ta grafa cucla dosta struje...Moj savjet ti je da uštediš još 200kn uzmeš rabljenu HD6850 za 900ak kn + LC Power office 500w..Overclockiraš proc i tjeraš večinu igara na maxed out..{#}

Nemojte se bojati stisnuti HVALA ;))
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Tegla kaže...

Minjaj napajanje jer je garant ms na kojeg nebi stavia nista jace od HD 5750.Inace za 900 kuna i manje se nade HD 6850,6790,5830 i GTX 460 1gb i 768mb verzija sa garancijom.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.9.2011 19:37 (zoharbizo).
14 godina
neaktivan

O...k jel mogu sa grafom i napajanjem zajedno proci ispod barem 1500 kn? Stvarno ne mislim slagati nesto sto ce ama bas svaku igru vrtjeti na najjace, ali bar da mogu vecinu novih igara igrati..
I je li pametno ostaviti procesor isti (Intel Core 2 Duo E7300 2,66Ghz)?

0 0 hvala 0
14 godina
Tegla kaže...

O...k jel mogu sa grafom i napajanjem zajedno proci ispod barem 1500 kn? Stvarno ne mislim slagati nesto sto ce ama bas svaku igru vrtjeti na najjace, ali bar da mogu vecinu novih igara igrati..
I je li pametno ostaviti procesor isti (Intel Core 2 Duo E7300 2,66Ghz)?

Kupis cooler Katanu 3 za 170 kuna,napajanje cx 430 za 330 kuna i imas 1000 kuna za novu HD 6790 ili HD 6870,5850,6850 polovnu sa garancijom.I ocnes proc i na konju si.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
neaktivan

Napajanje je koliko sam uspio zguglati 430W. Ja imam od 400W. Ne izgleda mi kao nesto isplativo :/

0 1 hvala 0
14 godina
Tegla kaže...

Napajanje je koliko sam uspio zguglati 430W. Ja imam od 400W. Ne izgleda mi kao nesto isplativo :/

Ovo je sposobno dati puno vise nego tvoje,tvoje ima oznaku ali ne daje 400 watti.U tome je razlika izmedu kvalitetnih brandova i srotexa.{#}

14 godina
neaktivan

Oke onda cu pogledati i bolja napajanja usput. A sto se graficke tice, znaci bolje bi prosao sa Radeonovom nekom predlozenom nego sa gtx 280?

0 0 hvala 0
14 godina
Tegla kaže...

Oke onda cu pogledati i bolja napajanja usput. A sto se graficke tice, znaci bolje bi prosao sa Radeonovom nekom predlozenom nego sa gtx 280?

Da,jer imaju garanciju a jace su od GTX 280,manje trose i manje se griju a imaju dx 11 podrsku.

14 godina
Tegla kaže...

E super hvala puno, znaci rijeseno :)
Idem pogledati ima li Links kakva prihvatljiva napajanja, za graficke znam da ima

Nadi LC GP3 460,339 kuna.Najbolje za te novce.Tiho je i efikasno.Ja imam jaceg brata od 560 watti i preporucam ti 460tku jer je dovoljno jaka a jako je tiha i hladna.

14 godina
neaktivan

Nadi LC GP3 460,339 kuna.Najbolje za te novce.Tiho je i efikasno.Ja imam jaceg brata od 560 watti i preporucam ti 460tku jer je dovoljno jaka a jako je tiha i hladna.

Evo stavio sam u editu proslog posta sto sam nasao. Valja ijedno od tih?

14 godina
Tegla kaže...

Evo stavio sam u editu proslog posta sto sam nasao. Valja ijedno od tih?

Ovo je odlicno.Njega kupi.

14 godina
neaktivan

Oke znaci to napajanje i graficku uzimam HD onda samo neznam jos koju. Uglavnom za ispod 1000 :)

1 0 hvala 0
14 godina
Tegla kaže...

Oke znaci to napajanje i graficku uzimam HD onda samo neznam jos koju. Uglavnom za ispod 1000 :)

HD 6790 novu ili polovnu sa garancijom HD 6850,HD6870,HD5850.

14 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
14 godina

HD 6790 u Magazin RS-U.Dogovoris se sa njima,uplatis na racun i putem poduzeca platis i izade te dosta jeftinije.

0 0 hvala 0
14 godina

Evo u linksa akcija u svim poslovnicama,imas par dana,do 2.10,pozuri.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Je, sam treba cekati da stipendija stigne ;)

Odlicno onda uzimam sigurno tu + napajanje

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja kad sam bio student trošio sam novce na pičiće i nije mi žao {#}

Kad se oženiš možeš se posvetiti hardwareu {#}

Što se tiče grafe poslušaj ljude i tu na forumu ubodi nekakvu polovnu - ne vidim razlog da plaćaš nešto 30-40% više jer je samo novo...

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Ova bez coolera ali jača grafa

1 x XFX HD6850 775M 1GB DDR5, DisplayPort x2 v1.2, DVD x2, HDMI 1.4a
1 x Napajanje CORSAIR 430W, CX Series CMPSU-430CXV2EU, 12cm vent

1.470,01Kn

ili sa coolerom ali slabija grafa
1 x Napajanje CORSAIR 430W, CX Series CMPSU-430CXV2EU, 12cm vent
1 x SCYTHE Katana 3 SCKTN-3000A White Box, 754/939/AM2/AM2+/AM3
1 x Sapphire HD 6790, 1GB GDDR5 256bit, Dual Link DVI + Single Link