Nadogradnja starog računala - nova matična i CPU

poruka: 26
|
čitano: 2.733
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Pozz opet...

ovako imam jednu zamolbu...

posto sam si ja uzeo novi komp (pisao sam o tome i ovdje) sada mi je ostao stari... taj stari bih zelio osposobit za mladeg buraza tako da bi mu samo kupio maticnu sa agp utorom i procesor koji se moze na njoj vrtit i to je to...

razlog zasto agp je jednostavan, nema smisla davat mu nista novo jer ima 13 godina i nebi dugo trajalo. isto tako tom kompu treba samo nova maticna i procesor jer graficku smo mu kupili 3650 radeonku...

isto tako neka bude amd chipset... ako mozete nesto iskopat bio bih vam zahvalan...

pozz

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Pozz opet...
daemon kaže...

ovako imam jednu zamolbu...

evo nešto,kasnje čak možeš i staviti jači procesor i još RAM-a
90% forumaša ima u potpisu nešto sa 90% ovoga i 10% onoga,ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis.Ko zna da ne zna - najveći je
16 godina
neaktivan
RE: Pozz opet...

pozz...

ovako...zelio sam to narucit preko magazinRS-a ali frajer mi je reko da ova ploca koja je AM2 ne podrzava procesor AM2+ koji je AMD athlon 64 X2 7750 black edition....

help please...neznam kaj da radim.....

16 godina
neaktivan
Pozz opet...

A što bi mogao raditi?

Kupi ovakvu koja podržava i to je to!

Btw. kakav je ovo debilni naziv teme, čudi me da moderatori nisu preimenovali temu!

Čovjek je nevjerojatno jaka životinja: pojeo je sve druge životinje oko sebe, i samoga sebe ždere, i spava u blatu i u vodi, a gavrani mu kljucaju oči.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

pozzz....ocito niste procitali prvi post....

treba mi maticna koja podrzava AGP utor za grafu....

meni to nije potrebno jer imam corei7 komp...novi...ovo osposobljavam za buraza...i zato sam i pitao...necu bacit stari komp....treba mi nova grafa i cpu...

htio sam uzet AMD athlon 64 X2 7750 black edition i Asrock AM2NF3-VSTA a frajer mi kaze da ne podrzava....zato trebam nesto sto je solidno sa agp utorom...i od AMD-a

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Nadogradnja starog računala - nova matična i C
daemon kaže...

pozzz....ocito niste procitali prvi post....

treba mi maticna koja podrzava AGP utor za grafu....

meni to nije potrebno jer imam corei7 komp...novi...ovo osposobljavam za buraza...i zato sam i pitao...necu bacit stari komp....treba mi nova grafa i cpu...

htio sam uzet AMD athlon 64 X2 7750 black edition i Asrock AM2NF3-VSTA a frajer mi kaze da ne podrzava....zato trebam nesto sto je solidno sa agp utorom...i od AMD-a

u trgovini magaziners nemaju nista s amd cipsetom i agp utorom, koliko sam ja vidio

ne treba mu uopce X2 7750+... za ono sto ce moci igrati s tom 3650 grafickom dovoljan je X2 5200+

opcenito je u tvom slucaju bolje naci polovne komponente jer je ovo bacanje novaca

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.6.2009 11:57 (igy).
16 godina
neaktivan

mozda ali novo je novo....ne zelim nesto kupit i zeznut ze da za 2 mjeseca opet rikne....

samo mi treba da mi netko izvjesi dvije kompatibilne komponente iz,po mogucnosti, istog ducana da ja to kupim i gotovo...

ima li ista sa AGP-utorom kvaliteetnije sto bi se moglo iskoristit...???

znam da je ova AM2NF3-VSTA matična kompatibilna sa AM2 i AM2+ procesorima, to pise na stranici od ASrocka-a....zato pomagajle please....

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Na nasem trzistu ima svega 2 maticne koje podrzavaju agp, barem prema nabavi, jedna je ta koju si ti vec nasao, a druga...

Intel verzija:

ASROCK MB INTEL 880PRO/ULTRA/VT8237S S775 AGP ATX 4COREDUAL-SATA2 R2

Intel BOX CPU INT Pentium E5200 Pentium E5200, Socket 775, Radni takt 2500 MHz, L2 cache 2 MB, BUS 800 MHz, Jezgra Wolfdale, Hladnjak da

Ona nforce maticna podrzava deneba, da nebi kumu jedino je stvar u tome da ces vjerovatno morati flashati bios ako je verzija ispod P2.60/2.70.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

kako ona matična ne podržava Athlona 7750+:http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=AM2NF3-VSTA

podržava procesor,samo trebaš update-at BIOS na najnoviju verziju

written by pod009

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
pod009 kaže...

kako ona matična ne podržava Athlona 7750+:http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=AM2NF3-VSTA

podržava procesor,samo trebaš update-at BIOS na najnoviju verziju

meni je frajer rekao da ne podrzava jer je matična AM2 a procesor AM2+ i da to nije kompatibilno...

to sam mu i ja rekao a on je nesto poceo sr....****...inace full je bio bezobrazan...

bez obzira na to mogu ja i stavit neki drugi procesor na tu matičnu....

17 godina
neaktivan

ne podrzava jer je matična AM2 a procesor AM2+ i da to nije kompatibilno...

kopirano s stranice proizvođača: Support for Socket AM2+ /  Athlon 64 FX

samo kupi,odvojeno matičnu i procesor pa odnesi nekome da ugradi i flasha BIOS

written by pod009
16 godina
neaktivan

kupio bih ja, samo u ADM-u je nemaju jer je ne mogu nac, u magazin RS frajer mi je reko da je nemaju i da nezna dali je mogu narucit... u diskontu-24 nemaju, a optimum mi nitko nije niti odgovorio kada sam pitao...tako da sam na mrtvoj točki

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
daemon kaže...

kupio bih ja, samo u ADM-u je nemaju jer je ne mogu nac, u magazin RS frajer mi je reko da je nemaju i da nezna dali je mogu narucit... u diskontu-24 nemaju, a optimum mi nitko nije niti odgovorio kada sam pitao...tako da sam na mrtvoj točki

Nema više sreće sa AGP-om.

Uzmi neki matičnu sa integriranom grafičkom za AM2 i procesor te rame. Kasnije kad se skupi još love kupiš mu HD4670 i bolje napajanje (ako mu je staro loše).

16 godina
neaktivan

ja cu narucit u optimumu posto je njim izlistano u ponudi a onda nek se oni ispricavaju ako nemaju....

to je ona matična AM2NF3....samo cu uzet drugi procesor jer ovoga nemaju,,,

mislio sam AMD Athlon 64 X2 4850e...

????moze???ili da ako dobijem matičnu uzmem negdje neki drugi procesor odnosno 64 X2 7750 AM2....???

0 0 hvala 0
17 godina
daemon kaže...

ja cu narucit u optimumu posto je njim izlistano u ponudi a onda nek se oni ispricavaju ako nemaju....

to je ona matična AM2NF3....samo cu uzet drugi procesor jer ovoga nemaju,,,

mislio sam AMD Athlon 64 X2 4850e...

????moze???ili da ako dobijem matičnu uzmem negdje neki drugi procesor odnosno 64 X2 7750 AM2....???

ma moze, bilo koji amd dualac iz serije 4 ili 5 je dovoljan za tu graficku i igranje na njoj

16 godina
neaktivan

e jos jedna stvar...dajte mi navedite neke rame iz optimuma (optimum računala) a moze i iz diskont24, DDR2 800...da se dobro slazu sa matičnom AM2NF3....

p.s. rečeno mi je da je dobavljiva tako da sutra idem uplatit...lol....napokon

p.s.s. uzet cu slabiji procesor jer je AM2 i sigurno je sigurno....

thx svima

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ej pozz...malo sam si listao po netu i naletio na ovaj procesor u diskontu 24...

AMD Athlon 64 X2 5050E AM2...

dali itko zna ista o ovom procesoru i bili on bio dobro rijesenje za procesor u ovom slucaju...

isto tako jos uvije bih trebao 2GB memorije DDR2 za ovu maticnu...vjerojatno DDR2 800 jer mislim da je jedino ona kompatibilna pa bih bio zahvalan za reply....thx

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Uzmi 2x Memorija DDR2 800MHz 1GB Kingmax  zbog dual channela.

Voljan si radi nadrkanog prodavaca dati vise para za slabiji proc. Svaka cast Belji se

Sta je najbolje i za taj proc ti treba bios P2.70

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.6.2009 18:44 (Los Sam).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

si siguran da za taj treba novi bios...posto je on normalan AM2 procesor pa prema tome mislim da nebi trebalo dirat bios....

znaci samo za verzije ispod 5 netreba radit update biosa....

ako je tako onda cu i uzet 7750 i napravit update biosa....

na stranici od ASrocka pise sljedece: If you use AM2+ CPU on AM2 chipset motherboard, the system bus speed will downgrade from HT3.0 (5200 MT/s) to HT1.0 (2000 MT/s), but the CPU frequency will not be influenced.

Sta to znaci??

Ja onda ocito mogu stavit 7750 procesor na ovu maticnu....samo trebam drmat po biosu....moze li netko objasnit sta tocno trebam napravit? hvala

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ovako odlucio sam...

ici ce AM2NF3-VSTA-naručena iz optimuma 397kn

procesor AMD Athlon 64 X2 7750+ AM2+ chipset-diskont24 416kn

memorija KINGSTON DDR2 2GB 1066

TO JE TO....MISLJENJA?? DALI JE SVE KAKO TREBA....???

HVALA PUNO SVIMA

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

bilo tko...trebam ic to pokupovat danas pa bi vas molio za konacno misljenje....dali je sve kako treba??

0 0 hvala 0
17 godina
daemon kaže...

bilo tko...trebam ic to pokupovat danas pa bi vas molio za konacno misljenje....dali je sve kako treba??

pa ako maticna podrzava, kupi... inace nije potreban taj proc, moze i slabiji, ali kako su cijene iste uzmi njega....

16 godina
neaktivan

e pozz...

zaboravio sam jednu stvar...

treba mi i cpu cooler iz diskonta24, pa ako mozete preporucit koji....

neznam posto je AM2/AM2+ matična a procesor je AM2+...

help please.... thx

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

zašto nebi išo na 7850BE govorim za CPU

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Treba_do_neba kaže...

zašto nebi išo na 7850BE govorim za CPU

zato sto nema potrebe...graficka je AGP i takva je kakva je...nema smisla uzimat nesto super jako ako to necu moc iskoristit...

treba mi samo jos CPU cooler....zato preporucite nesto

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice