Nadogradnja rama

poruka: 12
|
čitano: 3.563
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Nadogradnja rama

Ovako želio bih nadograditi svoj ram na PC-u

Imam matičnu asrock P4V88 ovu i na njoj 2x 256 mb rama  i želio bih ju nadogradit jos barem s 1 gb rama sad koji ram mi treba ddr 400? I ako je taj ram dali ga mogu stavit u crne utore jer momentalno su mi 2x 256 mb u dual channelu u plavim utorima.

AKo netko ima Mozda rame za mene nek se javi!!!

Unaprijed hvala!!!

Jesam noob....
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nadogradnja rama
Kupi dvije plocice po 1gb da ti i dalje radi u dual channelu i stavi ih u crne utore. Podrzava do ddr400 tako da mozes bez problema, ali pitanje je na koliko rade ova druga dva modula jer ce memorija raditi na frekevenciji "uskog grla".
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nadogradnja rama

Znaci da ostavim ove rame u plavim utorima i da kupim jos 2x 1 gb ddr 400 i stavim ih u crne utore?

Jesam noob....
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nadogradnja rama

Rami ti moraju biti od istog proizvođača jer inače se mogu"pobiti" i nećeju raditi.Ako ubacuješ 2x1GB onda ti ne trebaju ovi od 256.A što se kupovine tiče imaš veliku ponudu na news grupama...

1% sam normalan,75% neuracunljiv,23%zaboravan ali sam 100% otkvacen
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nadogradnja rama

Meni ovo nije jasno čitam iz manuala od matične

Memory:

4 DDR DIMM Slots: DDR1, DDR2, DDR3, DDR4

2 DDR DIMM slots support PC3200 (DDR400), Max. 2 GB

4 DDR Dimm slots support PC2700 (DDR333) / PC2100 (DDR266), max. 3.5GB

Što znaci da mogu stavit 2 ram modula od 400 mhz u dual channel max 2 GB  ili 4 modula od 333 ili 266 mhz al maksimum 3.5gb?

Jesam noob....
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
RE: Nadogradnja rama

... -RAM 400MHz će spustiti brzinu na 333 (ili 266), to je ograničenje tog chipseta/mem.banke kad se popune svi DIMM utori.

-2GB-DDR400 zadnja cijena je bila preko 600kn. za isti iznos možeš kupiti novu MBO+DDR2 i uz 100kn+ za CPU, imaš novi stroj, staro se može prodati za tu razliku. Obično je razlog dodavanja RAMa, igre ili zahtijevniji rad. Novi komp je u svemu daleko jači (bez obzira na MHz...) tako da razmisli/izračunaj isplativost. -Jedino preko oglasnika ima smisla... ali ostaješ na starom PCu uz sve mane.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
Fixcar kaže...

Ovako želio bih nadograditi svoj ram na PC-u

Imam matičnu asrock P4V88 ovu i na njoj 2x 256 mb rama  i želio bih ju nadogradit jos barem s 1 gb rama sad koji ram mi treba ddr 400? I ako je taj ram dali ga mogu stavit u crne utore jer momentalno su mi 2x 256 mb u dual channelu u plavim utorima.

AKo netko ima Mozda rame za mene nek se javi!!!

Unaprijed hvala!!!

Stavi 2 ova i miran si..

Samo lutam, drogu gutam, izvana tako fin, a iznutra pucam... Puno lažem i kradem i seksam, to mi je u kostima jer ja sam mali gengsta...xD... filip.grguric@hotmail.com
16 godina
neaktivan
Nadogradnja rama

Ma mislio sam prek oglasnika kupit jos dva keksa rama samo da se nade u kanti jer novu MBO RAM i CPU mi se ne isplati kupovat jer u 12 mjesecu uzimam cijeli novi komp .

Jesam noob....
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nadogradnja rama

bolje kupi novi komp za 1000 kn sa novim standardima nego 2 GB ddr 400Mhz

Bolje biti 100 godina bogataš nego 7 dana siromah .............Slažem se!!!
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Nadogradnja rama

Ja sam kupio matičnu Asus P4P800-VM/S koja podržava radnu memoriju DDR400. Na predhodnoj matičnoj sam imao ram DDR2 533. Mogu li taj ram (DDR2 533) staviti na novu matičnu koja podržava DDR400?

Deva

0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Aezakmi kaže...

Ja sam kupio matičnu Asus P4P800-VM/S koja podržava radnu memoriju DDR400. Na predhodnoj matičnoj sam imao ram DDR2 533. Mogu li taj ram (DDR2 533) staviti na novu matičnu koja podržava DDR400?

ne

ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///////...believe...wake up, and drive...
15 godina
neaktivan
Nadogradnja rama

Htio bih izvršiti nadogradnju RAM_a na računalu....

Moja konfiguracija je :

Intel Core Dual Quad Q9400 2,66 GHz

Intel Matična DP43TF

Trenutno RAM_a: DDR2 PC6400 800Mhz 4GB memory kit (2x2GB)

Grafička:GigaByte Radeon HD4870,512MB

Win 7

Htio bih dodati još 4GB....pa ako netko ima savijet koju memoriju   kupiti bio bih zahvalan....

Pozzz Drazzz

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice