Moju konfiguraciju mozete pogledat na moj PC i sad me zanima sta bi bilo najbolje prvo pojacat. Dali se uopce isplati ili da se kupi nova konfiguracija?
Hvala unaprijed :)
Moju konfiguraciju mozete pogledat na moj PC i sad me zanima sta bi bilo najbolje prvo pojacat. Dali se uopce isplati ili da se kupi nova konfiguracija?
ako se misliš igrat, onda je najbolje to prodat i kupit novo, sam reci do kolko para?
S obzirom da je to 775 socket, ne isplati se bas nadograđivat jer je izbor slabi te debelo preskup kaj se tice novog procesora. Ak nisi klokni taj svoj procesor, obavezno jer se moze s tim ceš dosta dobit itekak tj produzit koristenje do nove konfiguracije a mos dodat i jos 1gb memorije recimo pa instaliraš onda Windows 7.
To ti sve slabo već. Ja imam Quad core na kompu pa već pomalo razmišljamo o mogućoj zamjeni. Ti bi trebao uzet sve novo. Pa evo negdje od 4500 kuna se dobije to tvoje sada novo dakle kao da sada kupuješ novi komp koji ćeš imati kao kad si ovog kupio. Ja ti preporučam AMD jer je u tom cjenovnome rangu najisplativiji i grafičku GTX560 Titanium.
Za uredsku upotrebu i eventualno starije igre možeš dodati rama, ali ti se to isplati samo ako misliš još neko vrijeme držati taj komp. Ako ga ionako misliš mijenjati ili želiš igrati novije igre, zamjena svega osim eventualno optike i diska.
E ova prva jel to stvarno dobra konfiguracija koju cu moci koristiti npr sljedecih 5 godina za sve nove igre, kao sto su npr. Battlefield Bad company 2 (i npr. 3 koja ce izac u studenom)...ili je to vise manje prosjecna malo jaca konfiguracija?
hvala svima :D
Izjasni se koliko novaca možeš potrošit i za toliko novaca će ti složit komp s kojim ćeš se igrat, koliko dugo neznamo ni mi, nismo vidoviti. Ako imaš mali monitor (19") jakoo dugo, ako imaš fullHD, taj dugo se smanjuje za duplo. Što više novaca potrošiš, duže si mirniji, ja bi se osobno strpio do izlaska buldožder serije, ako si ga ne možeš priuštit, vjerojatno će ovim sada bar smanjiti cijenu.
Monitor mi je 19, a sto se tice kucista izdvojio bi ja novaca podosta za jednu gamersku konfiguraciju (dobru)...jer sam mislio koristit ovo kuciste dok paralelno kupujem novo jer nemam uopce kinte ako me razumijes...zelim znaci jednu dobru gamersku konfiguraciju ali da nije pretjerano skupa...;)
Monitor mi je 19, a sto se tice kucista izdvojio bi ja novaca podosta za jednu gamersku konfiguraciju (dobru)...jer sam mislio koristit ovo kuciste dok paralelno kupujem novo jer nemam uopce kinte ako me razumijes...zelim znaci jednu dobru gamersku konfiguraciju ali da nije pretjerano skupa...;)
Jesam ja čorav ? Ti bi izdvojio podosta, ali da nije pretjerano skupa ? Pa reci cifru FFS !! Nitko nezna što je podosta, što je predosta, ne pretjerano, pretjerano ...
Evo je za podosta po meni:
1 x ASUS P8P67 PRO (B3), 1155, Intel P67, DDR3, Broj utora 4,1600MHz
1 x Procesor Intel Core i5-2500K 3.3GHz,1MB/6MB,95W,Socket 1155
1 x DDR3 4GB (2x2GB) Kingston, 1600MHz, CL9, HyperX Genesis
1 x PointOfView GTX570 1280MB GDDR5 320 bit, DVX 2x, mini HDMI
1 x HDD SAMSUNG SpinPoint F3 1Tb 7200rpm 32MB cache Serial ATA II
1 x Napajanje SEASONIC 520W, SS-520GB, S12 II, aktivni PFC
1 x CoolerMaster HAF 912 Plus, Midi tower bez napajanja, crno
1 x DVD upisivač LG GH24NS, DVD±RW, 24x DVD±R ,8x DL , 40x CD-R
7.618,98Kn
ili AMD s GTX580.
1 x HDD SAMSUNG SpinPoint F3 1Tb 7200rpm 32MB cache Serial ATA II
1 x Napajanje SEASONIC 520W, SS-520GB, S12 II, aktivni PFC
1 x CoolerMaster HAF 912 Plus, Midi tower bez napajanja, crno
1 x DVD upisivač LG GH24NS, DVD±RW, 24x DVD±R ,8x DL , 40x CD-R
1 x Asrock 880G EXTREME3 - AMD 880G, AMD SB850, ATX, FSB 2600, Dual
1 x Procesor AMD Phenom II X6 1090T , socket AM3, 3.2Ghz, 9MB black
1 x PointOfView GTX580 1536MB GDDR5 384 bit, DVX 2x, mini HDMI
7.753,50Kn
Ove su ti konfiguracije ne isplative ako ne misliš kupitti neki veći monitor.
Što se tiće dugoročnih gamerskih konfiguracija, postoji jedan limit iznad kojeg se ne isplati ulagati u grafičku jer će duplo jeftinija grafička s današnjim igrama raditi skroz OK, a za razliku u parama možeš kupiti nakon 2-3 godine novu grafičku koja će opet gonit novije igre nekoliko puta bolje od najbolje današnje grafičke. Ako želiš ići na takvu logiku, ona ti je najvažnije uložiti u kvalitetnu matičnu, napajanje, jak procesor i kroz neko vrijeme dovoljno rama (prije nego se prijeđe na DDR4 i DDR3 poskupi).
Hvala svima..:)
Evo ti. Ja toplo preporučam prvu ako se nema para, ako ne onda sigurno drugu konfiguraciju.
E ova prva jel to stvarno dobra konfiguracija koju cu moci koristiti npr sljedecih 5 godina za sve nove igre, kao sto su npr. Battlefield Bad company 2 (i npr. 3 koja ce izac u studenom)...ili je to vise manje prosjecna malo jaca konfiguracija?
Ne! U narednih 5 godina ćeš za takve igre kao što su Crysis 2, Battlefield: Bad Company 2 ili Metro 2033 morati više puta upgradeati grafičku karticu. Npr. u ovome mome slučaju neće trebati mjenjati procesor, ali bi ga nakon 2 godine trebao barem malo overclockirati da mu daš brzine kako bi ostale komponente prodisale punim plućima. Dakle za gamerske konfiguracije ova bi bila dostatna nekih 2 godine samo već za 5-6 godina treba uložiti nekih 6-7000 kuna u komp.