Matična koja podržava Windows 7

poruka: 25
|
čitano: 5.590
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen

Tražio sam u Linksu matične koje podržavaju windows 7, a dođu do max 600 kn, i ništa nisam našao.

Zna li itko neku matičnu koja podržava windows 7, a košta do 600 kn?

D=mc2, Deinstein
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Itko?

Usput, ima li matična koja podržava windows 7, shader model 5.0 i directx 11?

D=mc2, Deinstein
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Matična koja podržava Windows 7

Sve... SM 5 i DX11 ti se odnosi na grafičku karticu (Radeon HD5XXX serije)

Uglavno za koji procesor ti treba ploča? 

And even in the darkest nights, I'm a Thug for Life
18 godina

Kakva matična sa shader modelom 5.0 i directx11?! To su podaci od grafičke kartice... Sve nove matične ploče "podržavaju" Windows 7

dotore1
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.12.2009 14:31 (doktor1).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Maticna?!
17 godina
neaktivan
Axlus kaže...

Itko?

Usput, ima li matična koja podržava windows 7, shader model 5.0 i directx 11?

Shader 5.0?? Ne znam da li možeš naći baš za taj shader, ali znam da možeš naći za shader 9.0...Belji se

16 godina
neaktivan

daj skoci kroz prozor

maticna bas i nema veze s win7

ako vrtis XP/Vistu moce ces i win7

i da... kakvi shaderi su te spopali pa radi se maticnoj

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Valjda je za ovo prvo ,mislio reći grafička kartica sa directx 11 i shader 5.0,i bilo koju novu matičnu, sad ove nove da kupiš radiće ti win 7 .a koju sad imaš matičnuSmijeh

RIDER
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.12.2009 14:34 (rider15).
17 godina
odjavljen

http://www.links.hr/index.php?naziv=MBO+ASUS+M4N78+PRO%2C+NVIDIA+GeForce+8300%2C+DDR2%2C+VGA%2C+zvuk%2C+G-LAN%2C+S-ATA%2C+RAID%2C+HDMI%2C+PCI-E%2C+s.+AM2&option=artikl&id_kategorija=05030312&id_artikl=050.303.407

Klikni na link. Malo otiđi dolje. Piše da podržava directx 10, i pixel shader 4.0  . Nigdje ne piše da podržava Windows 7, te directx 11, te pixel shader 5.0!

D=mc2, Deinstein
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Matična podržava Windows 7

Ne podržava DX11 i SM5 jer ima integriranu grafiku koja na sebi ima DX10 i SM4. Ako želiš DX11 i SM5 morati ćeš s pločom kupiti DX11 grafu (HD5750, 5770, 5850, 5870, 5970). Trenuztno nema matične sa integriranom DX11 grafikom

17 godina
odjavljen
Oly_E3 kaže...

Matična podržava Windows 7

Ne podržava DX11 i SM5 jer ima integriranu grafiku koja na sebi ima DX10 i SM4. Ako želiš DX11 i SM5 morati ćeš s pločom kupiti DX11 grafu (HD5750, 5770, 5850, 5870, 5970). Trenuztno nema matične sa integriranom DX11 grafikom

E hvala :)! A sada, zanima kako da znam podržava li matična Windows 7?

D=mc2, Deinstein
16 godina
neaktivan

Pa odi na web stranicu od firme koja je proizvela tu matičnu i odaberi svoj model i trebalo bi pisati u onim informacijama koje os podržavaSmijeh

RIDER
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.12.2009 14:46 (rider15).
17 godina
odjavljen

Hvala!

D=mc2, Deinstein
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Axlus kaže...

Tražio sam u Linksu matične koje podržavaju windows 7, a dođu do max 600 kn, i ništa nisam našao.

Zna li itko neku matičnu koja podržava windows 7, a košta do 600 kn?

Kak nisi nasel a po kojem ti to kriteriju trazis uopce maticne zapravo bitno je da se radi o maticnoj za AM2+ ili AM3 socket ak uzimas novu AMD konfu danas. No kak bilo da bilo evo ti izbor od tri maticne ploce pa si izabers nekaj nisu skupe a itekak su dobre. Ova na prvom linku ti ima dva utora za graficku karticu pa ak te to zanima uzmes nju. Na drugom linku imas maticnu sa najjcom integriranom grafikom trenutno HD 4200 ak ti to treba a ova na trecem linku je ista ko model na prvom linku samo koristi DDR3 memoriju dok ove dvije na prvom i drugom linku koriste DDR2 memoriju pa mores onda iskoristit svoju prijasnju memoriju na njima bez problema. Na sve tri maticne imas mogucnost otkljucavanja dodatnih jezgri na AMD procesorima no to ovisi o nekom procesoru normalno a ovu podrsku za Windows 7 nema potrebe nit spominjatCool

http://www.links.hr/?option=artikl&id_artikl=050.303.429

http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=A770DE%2b

http://www.links.hr/?option=artikl&id_artikl=050.303.453

http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=A785GMH/128M

http://www.links.hr/?option=artikl&id_artikl=050.303.437

http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=M3A770DE

17 godina

A joj pa sta sad, ljudi se ne razumiju u to... neki dan me netko pito da mu kazem koju maticnu uzet za hd 4890 tj koja podrzava tu karticu

ljudi uopce ne razumiju kako se maticna kupuje  i misle da je to nuklearna fizika...

a vi umjesto da objasnite vi ih ismijavate

Dakle kod odabira maticne najbitjije je da kazes koji procesor imas ili zelis imat.

Ako to ne znas onda pitas sto ti treba da bi mogao igrat/koristit/stogod ili jednostavno kazes koliko novaca pa ti dobri ljudi ovdje sastave konfiguraciju.

Win 7 ce raditi na bilo kojoj maticnoj i procesoru koji su dovoljno jaki da ih pokrecu, sto je vise manje sve sto trenutno mozes naci u ducanu (osim eventualno nekih prastarih modela sto se jos vucaraju po policama)

Sad, pitanje je sto ce tebi win7, tj. zelis li se igrat, radit, sto vec?

Slijedece pitanje je dakle ti trebas cijelo racunalo ili zasto gledas uzet novu maticnu?

Zatim koliko novaca imas naraspolaganju?

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Rhodin kaže...

A joj pa sta sad, ljudi se ne razumiju u to... neki dan me netko pito da mu kazem koju maticnu uzet za hd 4890 tj koja podrzava tu karticu

ljudi uopce ne razumiju kako se maticna kupuje  i misle da je to nuklearna fizika...

a vi umjesto da objasnite vi ih ismijavate

Dakle kod odabira maticne najbitjije je da kazes koji procesor imas ili zelis imat.

Ako to ne znas onda pitas sto ti treba da bi mogao igrat/koristit/stogod ili jednostavno kazes koliko novaca pa ti dobri ljudi ovdje sastave konfiguraciju.

Win 7 ce raditi na bilo kojoj maticnoj i procesoru koji su dovoljno jaki da ih pokrecu, sto je vise manje sve sto trenutno mozes naci u ducanu (osim eventualno nekih prastarih modela sto se jos vucaraju po policama)

Sad, pitanje je sto ce tebi win7, tj. zelis li se igrat, radit, sto vec?

Slijedece pitanje je dakle ti trebas cijelo racunalo ili zasto gledas uzet novu maticnu?

Zatim koliko novaca imas naraspolaganju?

Grafička: VGA PCI-E GIGABYTE ATI RADEON HD 5750,1GB DDR5,
DualDVI, HDMI, DP, HDTV                                                            cijena: 1000 kn

Procesor: CPU AMD Phenom II X4 925 BOX, s. AM3, 2.8GHz, 8 MB c., HTT               cijena: 1160 kn

Matična:  MBO ASUS M3A76-CM, AMD 760G / SB700,
DDR2, zvuk, VGA, G-LAN, SATA, PCI-E, s. AM3, mATX                                  cijena: 460 kn

UKUPNO:2620 kn

To kupujem. Zanima me podržava li ta matična Windows 7?

Kupujem rada igranja i rada, ako te baš zanima.

D=mc2, Deinstein
16 godina
neaktivan

Da sve će to lijepo ići na Windowsima 7, nemaš brige! Sretno! Namigiva

17 godina
odjavljen

Trebala bi podržavati, ja imam stariji chipset i ima drivera. Najbolje da pogledaš na asusovim stranicama ima li driver za tu matičnu za Win 7, iako bih ti ja preporučio da uzmeš DDR3 matičnu, osim ako već negdje sastrane imaš 4 GB ili više DDR2 memorije jer će cijena DDR2 ići gore, a DDR3 dolje.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.

0 0 hvala 0
16 godina

Oprostite na offtopicu ali sjecam se tebe kad si meni govorio da ne uzmem ma 770 ud3 da mi nebi artefakti dosli na ekran i to a sad ti trazis pomoc a ja sam mislio da ti znas dosta o maticnama..STRASNO...a ona drugima solis pamet..

Jos jednom se izvinjavam na offtopicu al ovo sam morao dodat

xfire: hole3store msn: musared@hotmail.com KLIKNI MI HVALA...tvoj klik mi puno znaci! ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Hahaha, ovo je brutalno.

Doduše, možda i nije bio totalno u krivu. Matična na kojoj se to dogodilo je bila ASrock, a oni znaju staviti onaj svoj AGI port koji izgleda isto kao AGP, odnosno na novijim pločama PCIe x16, ali ima ograničenu kompatibilnost. U slučaju stavljanja nekompatibilne grafičke na takvu ploču, mogao bi biti takav ishod, ali to nema veze s verzijom DDR-a.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Fake_Alert kaže...

Oprostite na offtopicu ali sjecam se tebe kad si meni govorio da ne uzmem ma 770 ud3 da mi nebi artefakti dosli na ekran i to a sad ti trazis pomoc a ja sam mislio da ti znas dosta o maticnama..STRASNO...a ona drugima solis pamet..

Jos jednom se izvinjavam na offtopicu al ovo sam morao dodat

To je bilo zato što je meni netko iz bug foruma krivo rekao da ako ti matična ne podržava ddr2 onda ćeš imat artefakte!

D=mc2, Deinstein
17 godina
odjavljen

E da, jel ću moći igrat nove igre s matičnom starom 4 godine?

D=mc2, Deinstein
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ajme krepajen...

koje je to pitanje da li maticna podržava sedmicu?

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

imam matičnu na kompu AMD 690GM M-2 pa me zanima kako da znam podržava li windows 7 i gdje naci drivere??

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Matična koja podržava Windows 7

Najbrže ,pomoću Windows 7 Upgrade Advisora! Driveri (za Vistu ,ali radit će i na Sedmici)

Inače ,Sedmica sama skida većinu drivera ,pogotovo za chipset i LAN ,integrirani zvuk.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.10.2011 15:57 (kizo2703).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice