Mala pomoć oko kongiguracije

poruka: 26
|
čitano: 2.834
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Mala pomoć oko konfiguracije

zadnje 2-3 godine nisam pratio razvoj hardwera a vrijeme je za promjenu kompjutora, stoga me zanima Vaše mišljenje. pratio sam malo forum pa sam se odlučio na nešto ovako:

MBO- Asrock 770 EXTREME3-AMD770

VGA- MSI GTX460 768MB GDDR5 192bits, Cyclone, Core Clock 725 Mhz

RAM- DDR3 2048MB Kingmax, 1333 MHZ, Cl 9,  2x

CoolerMaster Elite 335

napajanje Corsair 600W CX

HDD - Samsung 500 GB x2

CPU - Athlon II X4 640

uglavnom na toj bazi bi se radilo, zanima me da li bi trebalo nešto oko toga mijenjati. svaka sugestija dobrodošla, hvala          

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.12.2010 19:02 (nec01).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

napajanje ti je nepotrebno jako i skupo. posto na ovo neces moc nadogradjivati još jednu graficku dovoljno ti je 400W

obrati paznju gdje kupujes jer su razlike u cijenama ogromne. ili ovo mozes kupiti jeftinije ili za ovoliko novca mozes kupiti nesto bolje. bilo bi dobro da si napisao gdje mislis kupovati, iznos i namjenu kompjutera.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Mala pomoć oko kongiguracije

po svemu koliko sam vidio namjeravam u adm-u, konfa se može mijenjati, namjeravam je koristiti isključivo za net i eventualno za neku bolju igru kojoj je grafika bitna, iz tog razloga je i grafička jača. svakako cijenim odgovor u bilo kojem smislu. cijena konfe bi bila do 5500 kn

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.12.2010 19:37 (nec01).
15 godina
protjeran

trenutno nemaju p55 extreme 4 pa bi bilo dobro da pricekas:

uglavnom slozeno tako da mozes uvalit jos jednu grafu kad osjetis potrebu ili skupis lovu.

mozes ici i na Cyclone koji je malo skuplji.

Ako neces dodavat grafiku uzmi Seasonic 430 i GTX460 1GB Cyclone (otprilike ce isto love doci)

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.12.2010 19:52 (Commodore).

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

nekako sam više ljubitelj amd-a pa mi ovaj intel ne leži nekako, makar vjerujem da je ok. to bi znači bilo ok za neke zahtjevnije igre koje su danas u modi? (stvarno sam zahrđao oko toga)

15 godina
protjeran

i5 760 je trenutno najbolji procesor u gaming segmentu. AMD Phenom X4 je samo nijansu ispod. Posto si stavio nvidia (to je i moj izbor) graficku stavio sam ti intela zbog podrske za SLI koju ni jedan noviji AMD chipset nema i napajanje koje ce drzati 2x460GTX. ako neces nadogradjivati grafiku slobodno uzmi AMD X4 955BE koji je malo jeftiniji a skoro jednako dobar.

ako ti nije 'o glavu' najbolje bit ti bilo strpit se malo jer za par tjedana izlazi nova intelova platforma  a za 2 mjeseca AMD-ova. ako i ne uzmes te nove platforme (i jedni i drugi najavljuju revoluciju, s tim da intel to uvijek radi) za ocekivati je da ce trenutno aktualne ici cijenom dolje. prve recenzije inženjerskih primjeraka pokazuju poprilican rast performansi kod intela, dok je kod AMD-a vecina podataka jos uvijek tajna no zna se da ce procesori biti 128 bitni (iako ne vidim potrebu za tim) te da ce imati integriranu grafiku (fusion).

2 1 hvala 1
15 godina
neaktivan

hvala na iscrpnom odgovoru, ako uzmem ovu tvoju prethodnu preporučenu konfu trebalo bi se sve vrtiti u najboljem redu, jel

15 godina
protjeran
nec01 kaže...

hvala na iscrpnom odgovoru, ako uzmem ovu tvoju prethodnu preporučenu konfu trebalo bi se sve vrtiti u najboljem redu, jel

koji monitor imas?

15 godina
neaktivan

i njega mislim uzeti ali me prvenstveno zanima komp, namjeravao sam uzeti AOC F22S+

15 godina
protjeran
nec01 kaže...

i njega mislim uzeti ali me prvenstveno zanima komp, namjeravao sam uzeti AOC F22S+

za full HD ti bi u rangu cijene najbolje bilo kupiti ovo:

15 godina
protjeran

ako se mozes rastegnut do ove maticne:

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_214_188&products_id=8528

to bi bila konfiguracija 1/1

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ovak nešto mi se dopada zbog AMD procesora,ako kažeš da bi to bilo to onda zahvaljujem

ako ću šta trebati javim se, hvala na trudu commodore

15 godina
protjeran

monitor koji namjeravas uzeti nema digitalni ulaz, a analogni se uskoro potpuno ukida. cak ti ni ova graficka nema VGA (D-SUB) izlaz tako da bi se morao spajati pomocu adaptera.

razmisli o ovome:

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_259_191&products_id=9039

ili

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_259_192&products_id=8449

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

mogao bih dati tu razliku, to bi onda bilo to?

15 godina
protjeran

onda si na konju :)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

baš gledam, al konfa mi izgleda jako dobro, za monitor ću još vidjeti, uglavnom zahvaljujem ti na savjetima

15 godina
protjeran
nec01 kaže...

baš gledam, al konfa mi izgleda jako dobro, za monitor ću još vidjeti, uglavnom zahvaljujem ti na savjetima

nema na cemu, ne zaboravi onaj savjet da bi dobro bilo pricekat malo.

15 godina
neaktivan

na koje vrijeme otprilike misliš, bar cca

15 godina
protjeran
nec01 kaže...

na koje vrijeme otprilike misliš, bar cca

2 mjeseca. jedino ako u tom razdoblju padne euro u odnosu na dollar (sto bi se lako moglo dogoditi), popusio si.

15 godina
neaktivan

realno da kupim ovo što si napisao, u čemu sam popušio, vjerojatno u cijeni, stvarno nisam u tome, tak da uračunaš to. za komp i nije neka sila ali eto milim se malo obnoviti

15 godina
protjeran

trenutno ti je ova druga (AMD) konfiguracija najvise sto mozes dobiti za 5500 (gledajuci ADM-ovu ponudu). za 2 mjeseca, kao sto sam prije napisao, izlaze nove AMD i Intel (ranije) platforme, a izlazi i nvidija 560GTX koja bi trebala biti best buy kartica i u rangu danasnje 470GTX sa puno manjom bukom i potrosnjom. imati ces mogucnost izbora medju tim novim proizvodima, a ovi trenutni bi trebali tada biti jeftiniji upravo zato sto je novija tehnologija vec u prodaji. recimo da ovo sto je sad slozeno za 5500 padne na 4700-4800. znaci za 2 mjeseca ces (mozda, ipak nisam vidovit) za 5500kn moci kupiti nesto bolje ili ovo sto sad platis 5500 dobiti 10-15% jeftinije. problem je sto su cijene hardwarea vezane uz dollar pa ako euro padne za tih 10%, ono sto ce u americi biti jeftinije nego danas kod nas mozda bude i skuplje.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

sve je jasno što si napisao. logika govori da imam pitanje, dal kupiti sad ili pričekati 2-3 mjeseca pa onda kupiti. al pretpostavljam da će za primjer 3 mjeseca opet nešto novo izaći

15 godina
neaktivan
bolje ti je sacekati ti dva mjeseca nije to puno a bolje ce proci..
zasto prst dole !!!! stavi barem hvala ako sam ti pomogao,,
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

nije problem pričekat 2 mjeseca, al onda će nešto novo izaći opet. kako got kupiš novo uvijek si zastarjeo:)

15 godina
neaktivan
gle ti se nemozes porediti sa tehnologijom niti takmiciti sto god da ti nesto kupis neces imati najjnovije da se razumijemo znaci goni to i gotovo
zasto prst dole !!!! stavi barem hvala ako sam ti pomogao,,
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
nec01 kaže...

nije problem pričekat 2 mjeseca, al onda će nešto novo izaći opet. kako got kupiš novo uvijek si zastarjeo:)

nije to bas uvijek tako. AMD-ova AM3 platforma i Intelova 1156 platforma su na trzistu vec par godina. ovo sad je smjena generacija.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice