Kupnja novog kompa-pomoć!

poruka: 14
|
čitano: 2.249
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Konfiguracija

Pozdrav ljudi,evo pošto san uzea sezonski posa želio bih s novcima koje ću dobit od njega kupit nekakav komp.Sad pošto ja nisam toliko stručan i neznam puno o slaganju konfiguracije pa bih molio ako možete složiti što dobrog za oko 2800-3200 kn.Samo mi treba kutija :),ostatak već imam i ne planiram mjenjati(znači ekran,tastatura itd.)

Kompjuter bi služio iskuljičivo za gaming i internet.

Unaprijed zahvaljujen

Živili

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Konfiguracija

Za te novce se ne može baš složit neka mašina osim ako ne misliš igrat starije naslove a za internet je sve u principu OK. Bolje ti je radi još i štedi pa pričekaj nove AMD proceve i Ati HD5xxx seriju grafa (one 5830 i 5850 će bit skroz u redu).

''Everyday above ground is a good day.''
16 godina
neaktivan
RE: Konfiguracija

Koliko novaca bi tribalo onda skupit?Ne planiram nabiti neki prejaki kompjuter nego neki onako solidni da može vrtiti neke,ali ne sve novije igrice.Ionako znam da će trebati nadograđivat.Tako da ti elementi koji bi u budućnosti bili preslabi tipa grafička rami itd. nisu problem.

16 godina

Stedi do 6000 i moci ces napravit masinu i drzat ce ti dost. Al ces s vremenom trebat mjenjat dio po dio jer ce izlazit nove konponente i ostalo al s vremenom ces to mjenjat ne odmah nakon 8 mj

Znam Super Admina osobno,zato ne kenjaj! :D
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Dosta ti je za komp koji opisujes 4k, a 5 je uvrh glave. Trenutacno bi to znacilo 3jezgreni proc+ati 4850+4gb+640gb disk..., a za dodatnih 1k ide 4jezgreni proc+4870.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Ma sad će ti najesen izaći Windows 7 a s s njim i prve DX11 grafe, naravno Ati-jeve. Zbog toga ćeš moći uredno onda kupit za 5-6 soma kuna mašinicu sa Phenom II 965 i 4890 OC (možda i u CF-u), AM3 matičnom i DDR3 RAM-om. Cijene 'starih' generacija grafi uvijek padnu i do 40% odmah pri izlasku 'novih' pogotovo kod Ati-ja.

''Everyday above ground is a good day.''
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Intel konfiguracija:             

CPU                                    

MBO

RAM x2

VGA

HDD

PSU

Ukupno: 2638,00 kn

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Kupnja novog kompa-pomoć!

Da ne otvaram novu temu može li mi neko reći jel se zna točan datum izlaska tih 5xxx  serije grafičkih kartica ili su još uvijek samo nagađanja koja pomiču svakih 2-3 mjeseca ko i ono ući ćemo u EU 2008. kad je bila 2008. onda već 2009. kad je 2009. onda već 2010.:D ;)

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.7.2009 19:20 (Jojan 5).
16 godina
neaktivan

Nemoj čekati seriju 5xxx. Kupi što je sada dostupno i bok. Ako budes tako odugovlačio ništa od toga.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

i mene zanima odg na postavljeno pitanjeNevinašce

googlao sam ali nisam nasao :S

pozz

17 godina
protjeran

Reči ču ti ja kad nađem kristalnu kuglu, negdje sam je spremio

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Fala puno svima na pomoći.Malo ću promotriti situaciju ovih dana po raznim prodavaonicama.Ako može još samo neko reći gdje bi bilo najbolje kupiti pritom mislim na povoljne cijene,garancije i sve što ide uz to

17 godina
neaktivan
Babut023 kaže...

Fala puno svima na pomoći.Malo ću promotriti situaciju ovih dana po raznim prodavaonicama.Ako može još samo neko reći gdje bi bilo najbolje kupiti pritom mislim na povoljne cijene,garancije i sve što ide uz to

Moja preporuka: ADM

Besplatna dostava za cijelu Hrvatsku za naruđbe iznad 2000kn. Besplatno sastavljanja konfe ukoliko cijelu kupiš kod njih. Povoljne cijene.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice