Poz svima potrebna mi pomoc ...
Treba mi konfiguracija do 1200-1100eura/evra
e sad ja cu da vam kazem sta mora da bude a ostalo vi dodaj te
Procesor - Intel I7 920
Maticna - Nemam pojma , vas izbor ...potrebno RAID kontroler, solidno usb prikljucaka, prednost pasivni kuler , necu klokovati, Intelov chipset
Graficka - Neka srednjeg ranga 100e max , ne igram igre, ali ne dolazi integrisana u obzir ili neki teski krsh, da ima HDMI prikljucak + DVI ako je moguce, prednost pasivno hladjenje
Ram - minimalno 8GB rama , sto veci moduli dobro bi bilo da mogu nekako u triple channel mod da stavim, marka i brzina na vama je ....
HDD - minimalno 2X1TB , hardovi idu u RADI1 mod (ako ostane para mada ne verujem ubacio bi neki manji 60-120gb na 10rpm)
Napajanje - Vas izbor, da je modularno, da ima prekidac nazad i da je tiho
Kuciste - Vas izbor, providne stranice, napajanje da je dole...kuciste mi nije toliko bitno ....
UPS - APC e sad koji sve zavisi od napajanja koje ce biti jacine ....
Na ovom racunaru ce se raditi virtualizacija, konvertovanje video fajlova, renderovanje, zamena za server i sl.
Znaci procesor i ram su mi alfa i omega...AMD Procesor ne dolazi u obzir.... OS ce biti neka Linux distribucija....
e sad posto nisam iz HR imajte u vidu da ostavite koji euro lufta za razlike u ceni ...
po mojoj racunici od pre koji mesec ovakav PC se mogao naci za ~1000e ,sve zavisi od komponeti
Ovo ostalo imam tako da mi ne treba mis,monitor i sl ...
Ajd sad....raspisite se :)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore