koja razlika Ati je ko omanji avion,a Gainward je puno tiša,bolji izbor za one koji ne vole buku,a i malo je jaca od HD 4890
Jbt, atica se čuje ko fen. lol
Ova nvidia je mrak.
Dosta sam razmišljao o gtx275 i 4890 vapor x, ali neznam koja bi duže trajala, jer 4890 ima gigu a gtx275 896mb.
Koja ima jače performase ??? GTX275 ima ultra dobar izgled, a atica i nije u izgledu neš posebno.
Krešimire, nadam se da me razumiješ, oduvijek imam atice i nikad problema sa njima, ati fan sam, ali ako je gtx275 stvarno bolja i ako mi to malo bolje pojasniš, sigurno ću je kupiti.
Al opet, gtx275 ne podržava dx10.1, a atica podržava, a grafa koja podržava dx10.1 podržava i dx11. Pa je to jedan od razloga zaš bi aticu.
5xxx seriju neću sigurno kupovati jer će cijena kod nas biti po mom mišljenj najmanje 2300kn, a to mi je previše.
edit:
Evo našo vapor x u protisu !!!
http://www.protis.hr/artiklprozor.aspx?ID=26138
VC SAPPHIRE VAPOR-X HD 4890 Battlestations Edition PCI Express 2.0 x16 ATI Radeon HD4890 GDDR5 SDR
Šta bi trebalo značiti ovo što sam boldao ???
Hoće li mi pls netko odgovoriti na pitanje u postu (gore) ???
Smije li se ovdje spominjati piratstvo ???
Hoće li mi pls netko odgovoriti na pitanje u postu (gore) ???
Smije li se ovdje spominjati piratstvo ???
NE!!
GTX 275 i HD4890 su iste kartice.Negdje pobjeduje Nvidia negdje Ati.Ja bi se ipak odlucio za jeftiniju,a to je HD4890 Vapor-x(odlicno hladenje).Moja preporuka.
Ma i mislim hd4890 vapor x, al me zanima kakva je to hd4890 vapor x 1gb Battlestations Edition ???
Ma i mislim hd4890 vapor x, al me zanima kakva je to hd4890 vapor x 1gb Battlestations Edition ???
Mislim da ti je to igra na dar.
U tom je protisu to sve loše opisano.
Jel možeš samo provjeriti na njihovoj stranici jel to stvarno vapor x verzija ?? THX
Jesi li možda ikada kupovao u Protisu ???
Ja nikad nisam kupovao online, pa neznam baš s time. Jel moguće da te prevare i sl. ???
Mogu li oni složiti taj komp ???
Jesi li možda ikada kupovao u Protisu ???
Ja nikad nisam kupovao online, pa neznam baš s time. Jel moguće da te prevare i sl. ???
Mogu li oni složiti taj komp ???
Nemam bas iskustva s Protisom ni online kupovinom.Ali ako kupujes u ADM-u oni ti ga besplatno sastave i dostave na kucni prag.
Oni su malo skuplji, u Protisu se da složiti komp za malo jeftinije.
Jel ADM isto online kupovina ???
Da.
Onda je u Protisu sigurno sve na istu foru ko u ADM-u.
Nego reci, što misliš o konfi koju mislim kupiti ???
Stavio sam pod moj PC.
Znaš li ti OC-at proc ??
Vidim da ne odustaješ od WD Caviara Green,iako bi tu trebao biti neki Caviar Black.
Daj mi reci razliku.
Šta nevalja sa tim caviar green ???
Daj mi reci razliku.
Šta nevalja sa tim caviar green ???
Nije da ne valja,ali Caviar Greenovi su rađeni da prave vrlo malo buke i da se vrlo malo griju,ali imaju dotsa lošije preformanse od ostalih Caviara.
Caviar Blackovi su dizajnirani za brzinu,ali se malo više griju i prave nešto više buke (ništa strašno)
Caviar Blue-ovi su napravljeni da budu između Blackova i Greenova:solidne preformanse,snižena buka i zagrijavanje.
Ja bi preporučio Caviar Blacka 750GB ili 640GB (često brži i od 1TB-nog Blacka).
Dobro, a dal meni znači šta ta brzina ???
Nije valjda da je caviar green tolko spor, da nevalja.
Dobro, a dal meni znači šta ta brzina ???
Nije valjda da je caviar green tolko spor, da nevalja.
uzmi si 2 x wd 640 gb i stavi u raid 0 polje
Di ima ovakav haf 922 za kupiti ???
http://maxborgesagencyblog.com/wp-content/uploads/2009/07/swiftpage-highres.jpg
Jel se to može naknadno napraviti ???
Di ima ovakav haf 922 za kupiti ???
http://maxborgesagencyblog.com/wp-content/uploads/2009/07/swiftpage-highres.jpg
Jel se to može naknadno napraviti ???
u hbte hebeno kuciste go 4 it
haf ima već dva 200mm venta sprijeda i gore na površini i još jedan od 140mm ili 120mm nisam siguran otraga sa strane možeš ugradit jedan 200mm ili dva 120mm i odozdo možeš jedan 120mm a ove koji suveć stavljeni možeš zamjenit manjima
najvažniji je hladnjak na procesoru a koliko ga možeš clockat ne znam
Meni je upravo jučer haf 922 stigao...definitivno nabolje kućište u toj cijeni...same riječi pohvale...ja sa se bio dvoumio između antecovih modela u toj cijeni..ali ovo je klasa više...
Mislim da ti je to igra na dar.
da..dobiješ igru u paketu...kartica je zvijer...po meni uopće se nemoj zamarat radeonkama koji će izać..jer je radit 30tak posto bolje od ove a ni ova nije još potpuno iskorištena...kupi ovu a za god dana kupiš još jednu i spojiš u cross i miran si...naravno uz to ide napajanje min 650w...tako da ako možeš sad si priušti bolje napajanje...
Išo sam probavati testove kolko napajanje trebam za cijelu konfu, treba oko 450w-500w. Tak negdje.
Što novije komponente, to manje troše.
Neznam jesi li vidio, al uzet ću corsairov 620w hx.
Išo sam probavati testove kolko napajanje trebam za cijelu konfu, treba oko 450w-500w. Tak negdje.
Što novije komponente, to manje troše.
Neznam jesi li vidio, al uzet ću corsairov 620w hx.
Corsair HX620 ce ti biti dovoljno za CF HD4890.
Znam.
Hoću li moći kad budem za 2 god kupio novu aticu ili nvidiu, stavid tu novu i hd4890 u cf ???
A jel ona prihvaća 1600 MHz DDR3 RAM ili 1333 MHz ???
Nemoj uzimat caviar green. Bar ne kao sistemski disk. On ti se okrece na 5400. Uzmi nekog seagate 7200.12 serije ili samsunga F3. To su diskovi s 2 ploce po 500GB na 7200rpm i oni ti se savrseno slazu s ostatkom kompe. Ovaj caviar green uzmi kao storage disk samo ako mislis uzet neki SSD ili raptor kao sistemski. I uzmi si SATA przilicu!
Piše da se caviar green vrti na 7200.
Ak taj nije dobar, jel ovaj dobar ???
Koju matičnu bolje kupit:
Giga P55 UD5
ili
MBO 1156 AS P7P55D EVO ????