Evo opet mene
, od one prije složene konfe sam moro odustati zbog financija, pa bi vas zamolio dal mi možete složiti neku konfu za gledanje HD filmova, buđet je srezan na 2000 kn.
Imam monitor LG 22" W2234S
Unaprijed hvala!!
Evo opet mene
, od one prije složene konfe sam moro odustati zbog financija, pa bi vas zamolio dal mi možete složiti neku konfu za gledanje HD filmova, buđet je srezan na 2000 kn.
Imam monitor LG 22" W2234S
Unaprijed hvala!!
Evo ja sam složio ovo pa ak može savijet dal je dobro ili nekaj mijenjati:
http://diskont24.com/product.php?productid=53888&cat=320&page=1 428,69 cpu
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=6403 467,48 gpu
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_150&products_id=3798 270,21 nap
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_214_188&products_id=5360 362,27 mbo
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_160_162&products_id=4128 80,11 ram x2
http://diskont24.com/product.php?productid=71160&cat=332&page=1 353,70 hdd
pliz daj stavi hyperlinke ili imena procesora a ne da moramo copypastat... ok,evo konfe:(usput,pogledo sam samo prvi link jer mi se druge nije dalo
)
sve iz adm-a:
1 x Procesor AMD Athlon II X2 245, socket AM3, BOX , 2MB cache, 65W
1 x Asrock A780GM-LE M-B AM2+ AMD 780G + AMD SB700, M-ATX
2 x DDR2 1024MB ( 1GB ) PC6400 Kingmax, 800MHz, CL5
1 x Sapphire HD4650,512MB GDDR3 1G Hyper Memory,128bit, DVI+VGA+HDMI
1 x HDD WD 500Gb, 5000AAKS, SATA II, Buffer 16Mb, 7.200 rpm , 8,9 ms
1 x DVD upisivač NEC AD 7224S, DVD±RW 24x crn, bulk
1 x CoolerMaster Elite 334, black, 420W napajanje,
2.405,03Kn
nazalost ploca je asrock,a btw,zaboravio si na opticki pogon i kuciste...
Ja bi ti uzeo konfu sto je predlozio big_guy
evo ti jedna iz adm-a , samo je malo slabija maticna al je sve ostalo ok i da se sve slozit ^^
CoolerMaster Elite 334, black, 420W napajanje,
DDR2 2048MB ( 2GB ) PC6400 Kingmax, 800MHz, CL5
Sapphire HD 4650, 512Mb GDDR3, 128bit, Dual DVI, PCI Express 16x
DVD upisivač NEC AD 7224S, DVD±RW 24x crn, bulk
Asrock G31M-S, Intel G31, Intel ICH7,mATX, FSB 1600/1333/1066
Procesor Intel Pentium Dual-Core E5300 , 2.6GHz, socket 775, 2Mb
HDD Seagate 160GB, Serial ATA II, 7200 rpm, Barracuda 7200.12
UKUPNO:2.204,13Kn
Kučište i optički pogon imam od starog kompa
Ako želiš samo gledati hd filmove bez igranja,onda možeš uzeti ovako nešto i uz to phenom 2 x720 jer ti ne treba kućište i dvd pogon.Staviš još 2 ili 4 gb rama i HDD HITACHI 500 Gb , 16Mb cache, Serial ATA II 3GB/S, 7200rpm(jeftin,a velik hard),a možeš i onaj tvoj hard wd(još bolji).
Kad se govori o gledanju HD videa 1920-1080 na racunalu za to ne treba nikakav poseban komp uopce dosta je jednojezgreni procesor na 2.0 hgz. Puno bitnja stvar je program preko kojeg se gleda video a kao odlican primjer za to je Media Player Clasic Home Cinema koji automatski koristi UVD Video Procesor za prikazivanje Full HD videa na modernim grafickim karticama a to ne nudi dosta video playera uopce po defaltu vec treba podesit a neki to uopce niti nemaju kaj je u danasnje vrijeme jako cudno i takvi playeri su vrlo losi zapravo( kod Ati od HD 2400 pa dalje a kod Nvidia od 8500 GT pa nadalje) to je ova funkcija dole na fotki oznacena tj DXVA. Normalno ti si budes slozil jaci komp ali sve navedeno gore stoji i tu nema problema taj program je inace vrlo napredan video player i uopce nema instalaciju samo ga skines i njegov folder smjestis negdje i tamo ga ostavis ne smijes ga micat i to je to. Kasnije samo napravis asocijaciju za bilo koji tip videa preko Open With pa ako ga nemas na popisu ponuđenih programa onda ides preko tipke Browse do njegovog Foldera i izaberes taj program i to je to stavis kvacicu i gotovo. Na taj nacin napravis za svaki tip videa asocijaciju i nema problema mozes s ovim programom gledat bilo koji tip videa bez problema probaj pa se uvjeri kak radi. Evo primjera na drugoj fotki kako radi ovaj program vidi se o kakvom se videu radi normalno preko ovog programa je na sebe preuzeo posao UVD Video Procesor na grafickoj kartici a procesor je na samo 8% kod prokazivanja takvog videa. Trebam napomenut da se video u pozadini ne vidi jer FastoneCapture ne moze uslikat video koji normalno ide ali se to ne vidi na fotki .Uglavnom za prikazivanje Full HD videa na racunalu danas treba samo moderna graficka kartica i ovaj program kojeg ja smatran najboljim video player-om i onda mozes gledat takav video s jednojezgranim procom od recimo 1.5 ghz bez problema sigurno!
Uff,rambox,al si ga napisal,jedva sam do kraja pročitao
Evo onda konfa za namjenjena samo za gledanje filmova
P.S.-imaš velik hard za spremanje kolekcije filmova
Bez razmisljanja ovo kupuj....
Za gledanje filmova mu ne treba x2 proc,može uzet onaj što sam ja preporučio...
Za gledanje filmova mu ne treba x2 proc,može uzet onaj što sam ja preporučio...
Pa ne treba, al ako se ne varam čovjek je rekao da uzima komp za HD jer nije u mogučnosti skupiti više od 2000Kn za neku drugu namjenu.
Ako bi uzeo tvoju soluciju, dobio bi lošiju matičnu i procesor a bolju grafu - to je teže zamjeniti nego kasnije dodati samo grafu za slučaj da komp želi prenamjeniti u npr neki za igranje. I 2GB RAM, bolje je 4GB.
Ako ulazi u cjenu, što ne uzeti x2 proc i 4GB. Za video ne treba neš poput HD4650 ili HD4670. I da, SpinPoint F1 750GB je predobar.
Ma nisam ja rekao da je tvoja konfa loša,baš suprotno od toga je,samo kažem da ne treba x2 proc....ništa više...
Zapravo mu uopce ne treba posebna graficka jer 780G maticna ima na sebi graficku i to dobru cini mi se HD 3100 ili HD 3200 koja isto ima UVD Video procesor normalno a moze se i s tom grafikom malo igrat isto tak, tak da moze slobodno uzet onu kombinaciju di je dvojezgreni proc 7750 X2 to ce bit najbolja kombinacija onda!
Zapravo mu uopce ne treba posebna graficka jer 780G maticna ima na sebi graficku i to dobru cini mi se HD 3100 ili HD 3200 koja isto ima UVD Video procesor normalno a moze se i s tom grafikom malo igrat isto tak, tak da moze slobodno uzet onu kombinaciju di je dvojezgreni proc 7750 X2 to ce bit najbolja kombinacija onda!
Pa znam ja što preporučam; zato sam i stavio matičnu s HD 3200 grafom, enkodira HD video u potpunosti sama bez nekog opterećenja procesora i puno bolje nego npr mnoga nVidijina rješenja, o onima od Intela da ni ne govorim.
Ako zatreba jača grafa, lagano ju doda. Uzimati jednojezgreni proc za bilo kakav komp u današnje vrijeme je onak dobrano bezveze.
No očito se autor teme odlučio za jednojezgreni proc (ehem hm??) i 2GB ram (??) uz diskretnu grafu HD4670 ne znajući da mu takav procesor neće moći iskoristiti takvu grafu ako krene išta igrati, pogotovo modernije naslove na većim rezama. Grafa je ok, ali proc bi kočio.
A što tek s playerima ili programima koji ne podržavaju ATI UVD ili nVidia PureVideo?
Full HD video bez višejezgrenog procesora i dosta rama bude štekao ko lud i zvuk skupa s njim.
Imam dakle znam.
Pa znam ja što preporučam; zato sam i stavio matičnu s HD 3200 grafom, enkodira HD video u potpunosti sama bez nekog opterećenja procesora i puno bolje nego npr mnoga nVidijina rješenja, o onima od Intela da ni ne govorim.
Ako zatreba jača grafa, lagano ju doda. Uzimati jednojezgreni proc za bilo kakav komp u današnje vrijeme je onak dobrano bezveze.
No očito se autor teme odlučio za jednojezgreni proc (ehem hm??) i 2GB ram (??) uz diskretnu grafu HD4670 ne znajući da mu takav procesor neće moći iskoristiti takvu grafu ako krene išta igrati, pogotovo modernije naslove na većim rezama. Grafa je ok, ali proc bi kočio.
A što tek s playerima ili programima koji ne podržavaju ATI UVD ili nVidia PureVideo?
Full HD video bez višejezgrenog procesora i dosta rama bude štekao ko lud i zvuk skupa s njim.
Imam dakle znam.
Mislim da ce on uzet ovo tvoju kombinaciju vjerojatno tj sigurno jer je to najbolje ipak kad se pogleda za 2000 kn iskombinirano za ono kaj njemu treba. A kaj se tice playera koji ne podrzavaju taj Ati UVD ili Nvidia rijesenje to je njihov problem jer ne valjaju kad nemaju podrsku za to no zato onaj gore player ima sve kaj treba pa nema potrebe koristit bilo koji drugi i opet nema problema s tim!