Konf. do 9000 kn

poruka: 36
|
čitano: 3.715
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Konf. do 9000 kn

Znači ovako treba mi gore navedena konfiguracija. Grafička ide GTX 460, vrlo vjerojatno Palitov model osim ako netko ovdje nema dobar razlog zašto bih uzeo neku drugu karticu. Ostale komponente nisu definirane. Budući da je ovo konfiguracija za narednih 4-5 g. tehnologije budućnosti USB 3.0, Blueray i slične gluposti bi trebale bit podržane. Također je bitno da napajanje može izdržat SLI GTX 460, koju ću vjerojatno ubacit u budućnosti. Tišina je naravno bitna, hoću da mogu normalno zaspat navečer kad ostavim da radi torrent. Naravno ne treba bit bešuman ali ne smije zujati ni pod razno. Monitor imam 22 inča T220 Samsung, tako da mi zasad ne treba bolji. Periferija mi ne treba, eventualno možda nekakva tipkovnica ako ko ima neku dobru ideju (Svijetli u mraku obavezno, eventualno LCD nije must have). Toliko za sada!

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Konf. do 9000 kn

Imaš več ovdje složeno. AMD ili Intel.

A ja bih ovako:

MBO ima novu tehnologiju USB3.0 i SATA 6Gb/s

Procesor je dobar za 4-5 godina

Grafa je kao si pito GTX460 samo nema Palit pa sam stavio MSI

Napajanje je dosta za GTX460 SLI za ubuduče

Stavio sam HDD 1 terabajt

i stavio sam ti brzi disk za winze SSD od 64GB kao prvu particiju

Memorije su super brze na 1600MHz, Corsair i triple chanel za ubuduče

Osmijeh

sweet pandemonium
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.8.2010 6:06 (stoncin3).
16 godina
neaktivan
Konf. do 9000 kn

Odlična konfa ali za te pare ne ubacit 5870 ili gtx 470?nezz baš

xxx
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Konf. do 9000 kn

Jedino grafu uzeti GTX 460 1GB OC,ili HD5850,ili HD5870

eplati.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
sale786 kaže...

Odlična konfa ali za te pare ne ubacit 5870 ili gtx 470?nezz baš

Hvala.;)

Pa on je htio i eksplicitno zamolio da tu bude neki Palit GTX 460. I ja poštujem tuđe želje!

eplati.com kaže...

Jedino grafu uzeti GTX 460 1GB OC,ili HD5850,ili HD5870

Sad sam stavio drugu konfiguraciju sa HD5870 jer se niti GTX460, a niti HD5850 ne mogu nositi sa Corei7, a niti bome se stavljaju u konfe iznad 6000kuna!Namigiva

@autor ova druga kako su kolege poručili ne paše jer nije GTX460, ali je sigurno isplativija i nosi svoje za 9kOsmijeh

Uzmeš triple chanel 3x1GB i za tih 650 kuna uzmi si radije makar HD5850 i overclockaj, ja iam Sapphire i clockao sam ju skoro do 1GHz, imam 8 FPS u Crysis više!

Igrao sam Crysis, Warhead i Metro 2033 tako da znam o čemu pričam ako me kapiš. To su igre koje se ne vrte na konfama slabijim od 6000kn, a igram na HD5850 OC, 1680, AAX8 sa više od 30 FPS u Metrou i 38 u Crysisu.

sweet pandemonium
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.8.2010 13:02 (stoncin3).
17 godina
neaktivan
Konf. do 9000 kn

Nije mi jasno. SLI GTX 460 nije dovoljan za I7 ili sam ja nešto pobrko?

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Uzmi onda moju odozgora!

SLI je dosta, ali to si reko radit kasnije?

SLI ti dodje 3200kuna i onda to  je opet SLI sa dvije grafe kojima performanse nisu 2x100% nego 70-80% ako izvučeš na ovoj matičnoj?

sweet pandemonium
17 godina
neaktivan
Konf. do 9000 kn

Pa da kroz par mjeseci, mislim da s I7 i GTX260 mogu izržat par mjeseci. neke bitne razlike neće biti na 1680*1050. Ima li neka matična koja bi izvukla više performasi iz SLI-a?

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
stoncin3 kaže...

A ja bih ovako:

Osmijeh

Ne mogu vjerovati, doslovce identičnu konfiguraciju sam mu ja jučer kasno navečer/rano ujutro sastavio i baš mi crkne internet pa nisam mogao uploadati.

Jedino sam se dvojio oko i7, iako procesor je odličan, na taj socket neće izlaziti novi procesori što za 3-4 godine ne ostavlja nikakvu mogućnost nadogradnje.

17 godina
neaktivan

Ili je procescor overkill? To što sam stavio do 9000 ne znači da mora bit iskorišteno do maksimuma, samo okvirno s koliko love raspolažem.

17 godina
neaktivan
lukavg kaže...
stoncin3 kaže...

A ja bih ovako:

Osmijeh

Ne mogu vjerovati, doslovce identičnu konfiguraciju sam mu ja jučer kasno navečer/rano ujutro sastavio i baš mi crkne internet pa nisam mogao uploadati.

Jedino sam se dvojio oko i7, iako procesor je odličan, na taj socket neće izlaziti novi procesori što za 3-4 godine ne ostavlja nikakvu mogućnost nadogradnje.

Nadogradnja me ne interesira, više je bitno da on može idržat par godina bez problema i da mi podržava nadolazeće tehnologije.

17 godina
protjeran

Hehe...

Klik

http://www.bug.hr/d.tiny_mce/plugins/emotions/img/smiley-cool.gif

sweet pandemonium
17 godina
neaktivan
Konf. do 9000 kn

Taman, može li pokrenut Tetris? Cool

1 0 hvala 0
17 godina
protjeran

E da ja bih ti savjetovao sad mi je došlo da ne uzimaš GTX460 768 nego gigabajtnu verziju. Sad je nemaju u ADM-u pa ako ne uzimaš odmah radije kontaktiraj njih kada bi mogli dobit GTX460 1G pa rezerviraj ili da ti naruče pa im naručiš cijelu konf. posljeNamigiva

sweet pandemonium
17 godina
neaktivan
Konf. do 9000 kn

Pa to sa i mislio zato sam i rekao da ću uzet Palitov model, jer koliko sam vidio oni imaju najbolje tvornički overclockirane modele.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Uzmeš tu i Corei7 920 jer je skuplja nekih 300kn. Sad sam gledao imaju u Protis.

sweet pandemonium
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.8.2010 14:13 (stoncin3).
15 godina
neaktivan
Konf. do 9000 kn

Evo jedna konfa

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.8.2010 14:50 (Vedran500).

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Vedran500 kaže...

Evo jedna konfa

Dobra, tako da umjesto da nadogradi jednu gtx460 u sli, kasnije nadogradi ssd. Jedino što nije 2x1gb verzija, al i ovo je super.

17 godina
neaktivan
Konf. do 9000 kn

E ovako što se tiče tog SSD-a? Koje su prednosti? Možda sam ja amater ali stvarno ne vidim smisla da dajem 1400 kn za SSD? Dosad sam imao uvijek jedan disk s 2 particije i s obtzirom da uzimam terabajtni disk ne vidim razloga zašto ne bi imao jednu 40-50 GB particiju za sistem a drugu za multimediu. Ako je jedina prednost tog SSD-a dizanje sistema za 30 sec umjesto za min onda ga definitivno neću uzimat, jer mi to ne igra apsolutno mnikakvu ulogu. Radije tih 1400 kn uložim u nešto drugo.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Icarus kaže...

E ovako što se tiče tog SSD-a? Koje su prednosti? Možda sam ja amater ali stvarno ne vidim smisla da dajem 1400 kn za SSD? Dosad sam imao uvijek jedan disk s 2 particije i s obtzirom da uzimam terabajtni disk ne vidim razloga zašto ne bi imao jednu 40-50 GB particiju za sistem a drugu za multimediu. Ako je jedina prednost tog SSD-a dizanje sistema za 30 sec umjesto za min onda ga definitivno neću uzimat, jer mi to ne igra apsolutno mnikakvu ulogu. Radije tih 1400 kn uložim u nešto drugo.

Kako želiš. Za čisti gaming i ne dobivaš puno, ali u svakodnevnom radu to se itekako osjeti. Recimo, u brzini pokretanja ne samo OSa, već i svih programa.

17 godina
neaktivan
Konf. do 9000 kn

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Konf. do 9000 kn

Nemoj sparat na kucistu, ipak uzmi neko kvalitetnije kad vec imas te komponente i mozes izdvojit taj novac, nesto u cjenovnom rangu tog prvog bi valjda bilo ok

The ONE and ONLY!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Konf. do 9000 kn

Evo ti konfa koja pokreće sve jednu igru današnjice na max detaljima...i TX850 će bez problema držati sli gtx 470

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Konf. do 9000 kn

Evo ti jedne AMD opcije. 

Sve je iz Protisa.

Kako nisi nigdje spomenuo OC, nisam ni birao komponente za veliki OC, ali također i s ovima možeš izvući puno.

AMD Phenom II 1055T

ASRock 890GX Extreme3

Kingston HyperX 4GB DDR3, 2x2GB

XFX 850W Black Edition

Point Of View GTX470

WD Caviar Black 1TB 

Corsair A50

LG NS20LS50

CM HAF 922

cca. 8700kn

IMHO, Blueray pisači su još uvijek preskupi, a još nije ni zaživjelo do kraja. Bit će vremena nadograditi računalo pisačem. 

Isto tako, SSD možeš kasnije uzeti kad pojeftinije, IMHO također preskupi za što nude.

Ploča nije HighEnd (kao ASUS Crosshair IV), ali je dovoljno dobra za ovu konfiguraciju. 

Stavio sam ti i Aftermarket cooler za proc, bit će tiši nego onaj stock cooler, a hladit će bolje.

Grafičku sam stavio 1 bolju(GTX470), na AMDovim čipsetima nema podrške za SLI bez "hacka". Ako danas sutra želiš staviti 2 kartice, možda bolje da uzmeš 5870.

Napajanje će bi moglo držati 2 GTXice bez problema, a trenutno je neka akcija u protisu sa XFX napajanjima, pa je dosta jeftinije nego obično, k tome je još i polumodularno.

Kućište sam odabrao HAFa 922, ali to je stvar osobno izbora. Važno je samo da je dobro provjetreno.

Jedan mali savjet:

Bazirao sam se na jednu trgovinu. Ako ćeš slagati sam kod kuće, preporučio bih ti da odeš do Linksa i uzmeš 

G.Skill Flare series 4GB DDR3, 2x2GB, 1800MHz

Ovo je kako kažu, memorija za AMDove procesore, a razlika između ove i Kingstonovih HyperXa je nekih 70tak kuna.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
mystik kaže...

Evo ti jedne AMD opcije. 

Sve je iz Protisa.

Kako nisi nigdje spomenuo OC, nisam ni birao komponente za veliki OC, ali također i s ovima možeš izvući puno.

AMD Phenom II 1055T

ASRock 890GX Extreme3

Kingston HyperX 4GB DDR3, 2x2GB

XFX 850W Black Edition

Point Of View GTX470

WD Caviar Black 1TB 

Corsair A50

LG NS20LS50

CM HAF 922

cca. 8700kn

IMHO, Blueray pisači su još uvijek preskupi, a još nije ni zaživjelo do kraja. Bit će vremena nadograditi računalo pisačem. 

Isto tako, SSD možeš kasnije uzeti kad pojeftinije, IMHO također preskupi za što nude.

Ploča nije HighEnd (kao ASUS Crosshair IV), ali je dovoljno dobra za ovu konfiguraciju. 

Stavio sam ti i Aftermarket cooler za proc, bit će tiši nego onaj stock cooler, a hladit će bolje.

Grafičku sam stavio 1 bolju(GTX470), na AMDovim čipsetima nema podrške za SLI bez "hacka". Ako danas sutra želiš staviti 2 kartice, možda bolje da uzmeš 5870.

Napajanje će bi moglo držati 2 GTXice bez problema, a trenutno je neka akcija u protisu sa XFX napajanjima, pa je dosta jeftinije nego obično, k tome je još i polumodularno.

Kućište sam odabrao HAFa 922, ali to je stvar osobno izbora. Važno je samo da je dobro provjetreno.

Jedan mali savjet:

Bazirao sam se na jednu trgovinu. Ako ćeš slagati sam kod kuće, preporučio bih ti da odeš do Linksa i uzmeš 

G.Skill Flare series 4GB DDR3, 2x2GB, 1800MHz

Ovo je kako kažu, memorija za AMDove procesore, a razlika između ove i Kingstonovih HyperXa je nekih 70tak kuna.

ajd ako je problem sa AMD pločama i SLI onda ovako ide konfa

uzmi ovo nećeš pogriješiti

17 godina
neaktivan
Konf. do 9000 kn

Evo dajte komentare mislim da je to to.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
#
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.8.2010 23:23 (Commodore).
15 godina
protjeran
Icarus kaže...

Uzmi i7 920

HDD uzmi Black ili Blue. 40GB SSD ce ti biti premalo za sistem i sve aplikacije (3 igre i to je to) pa je pozeljno da ti i drugi HDD bude brzi. Osobno bi uzeo 2xWD Black 640 i stavio ih u RAID 0 nego imati 1 disk od 1TB. Malo je skuplje ali se isplati.

Iako, moj prvi savjet ti je da pricekas do listopada, mnogo stvari ce se promijeniti na trzistu. Dolazi nova ATI serija grafike tako da da 5xxx serija sigurno ide dolje cijenom a samim tim i Nvidia 4xx. A dolazi i izvanredna CPU serija iz AMD-a a i Intelov Sandy Bridge.

Ako imas konfiguraciju s kojom se mozes skrpit jos 2 mjeseca onda cekaj. Cijene hardwarea su u padu a i Euro bi mogao ojacati u odnosu na Dollar tako da... 

16 godina
neaktivan
Konf. do 9000 kn

evo kante,po meni ssd ti još ne treba ovaj FAEX bu bil dostatan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Icarus kaže...

Kućište uzmi Antec nine hundred od mene, taj SSD ti nije dosta za prvu particiju, vidio biš da nagomilaš programa meni je preko 50GB na C:\, a imam jedva osnovno za uobičajeni svakodnevni rad na kompu, ovi moji diskovi u RAID0 su brži, a jeftiniji i veći od tog 1TB WD.

btw vidim da si debelo prešao 9k???Izlanuo se

evo malo prelazi jer si navalio na tu GTX460 od 1GB inače bi bilo točno 9000;) evo malo prelazi jer si navalio na tu GTX460 od 1GB inače bi bilo točno 9000;)
sweet pandemonium
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice