Konf. do 12k

poruka: 38
|
čitano: 4.855
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
RE: Konf. do 12k
Intel&ATI kaže...

E da i zakaj nebi imal SLI ak je u rangu do 12k...

Znam da nece iskoristit al dvije grafe..

Jedna crkne ima i drugu...

Jedna crkne - kupi drugu. A i ne crkavaju tako lako ako ne prckas po njima. Ovom logikom bi ti sebi kupio dva ista automobila? Je da ih ne mozes voziti istovremeno i da ovom vrijednost pada dok je u garazi, ali ako jedan crkne odmah imas drugog :)

15 godina
protjeran
perosima91 kaže...
Bene kaže...

Hej!

Treba mi nova konfa. Koristim programe poput AutoCAD, 3ds max, SAP2000, ETABS itd.

Nisam baš u toku sa hardverom, od posebnih zahtjeva jedino bih stavio SSD disk i da su sve komponent iz ADM-a. Izlanuo se

Spreman sam uložit oko 12k kn, bilo bi super ako bi se komp. kasnije mogao nadogradit

po potrebi. Monitor ne treba ^^

Primjetio sam da želiš promijenit trgovinu iz ADM-a u Protis, pa evo jedna konfa iz Protisa.

Matična ploča: Asus P6X58D-E (sasvim solidna matična ploča, pogodna za OC , SATA 3 i USB 3 od novih tehnologija, bolja ti ni ne treba) 1640 kn

Procesor: Intel Core I7950 (procesor specijaliziran za video i photo montažu, renderiranje, profi-aplikacije zbog velikog cacha, dobar OC-er) 1830 kn

Memorija: Corsair 6 GB kit DDR3 1600 MHz (6 GB je dovoljno za sve poslove, trokanalni način rada zbog X58 čipseta) 850 kn

Grafička kartica: Nvidia Quadro FX1800 (specijalna grafička kartica koja bi ti mogla pomoći u tim programima nego "obične" kartice) 3700 kn

SSD: Intel X25-M 80 GB (glasi kao jedan od najpouzdanijih SSD-ova na tržištu, 80 GB je dosta za Win 7 i navedene programe) 1700 kn

Hard disk: Samsung F3 1 TB (pouzdan, brz, tih, hladan, terabajt je dovoljno, ako nije ubaciš jš jednog u RAID-0) 440 kn

Napajanje: Corsair TX 650 W (može isporučiti preko 650 W, pouzdano i tiho) 660 kn

Optika: LG sata prža (ahhhhh....) 190 kn

Kućište: Silverstone Raven RV02 (meni predobro kućište, prozračno, neobično, crno!) 1200 kn

cijena: 12200 kn

EDIT:

BTW, i kućište možeš promijeniti u koje se tebi osobno sviđa....

Pošto nisi naveo dali se misliš igrati na kompu, nema smisla onda stavljati neke "obične" gafulje, jer ako ćeš baš raditi u tim programima ova će ti se definitivno isplatiti, ali ako baš budeš htio se malo igrati (nisam siguran, ali MOŽDA? ćeš moći i sa ovom Quadro karticom igrati, kažem možda jer ne znam), ali ako ne želiš riskirati sa Quadro uzmi GTX470 i miran si (+ imaš CUDU i Physx)

Sve vrhunski osim graficke i malo preskupo napajanje. FX1800 je zastarjeli komad otpada koji se vise ni ne proizvodi i mislim samo u hrvatskoj i albaniji vreba kupce svojim pro predznakom. s njom moze zaboravit na directx a i u poslu mislim da je bilo koja nova GTX bolji izbor.

zasto przilica od 190kn? ima neki razlog, posto je to meni skoro sve isto (ni ne sjecam se kad sam zadnji put ubacio cd ili dvd u comp)

15 godina
Commodore kaže...
Intel&ATI kaže...

Jedna crkne - kupi drugu. A i ne crkavaju tako lako ako ne prckas po njima. Ovom logikom bi ti sebi kupio dva ista automobila? Je da ih ne mozes voziti istovremeno i da ovom vrijednost pada dok je u garazi, ali ako jedan crkne odmah imas drugog :)

Nije kao automobili jer tu mozes oba dvije iskoristiti...Cool

http://www.speedtest.net/result/837433126.png
15 godina
protjeran
Intel&ATI kaže...
Commodore kaže...
Intel&ATI kaže...

Nije kao automobili jer tu mozes oba dvije iskoristiti...Cool

mozes ako igras ali ne i u aplikacijama za koje on kupuje comp. radje novac uloziti u nesto sto mu treba nego u grafiku koja skuplja prasinu.

16 godina
neaktivan

Sve vrhunski osim graficke i malo preskupo napajanje. FX1800 je zastarjeli komad otpada koji se vise ni ne proizvodi i mislim samo u hrvatskoj i albaniji vreba kupce svojim pro predznakom. s njom moze zaboravit na directx a i u poslu mislim da je bilo koja nova GTX bolji izbor.

zasto przilica od 190kn? ima neki razlog, posto je to meni skoro sve isto (ni ne sjecam se kad sam zadnji put ubacio cd ili dvd u comp)

ah, hvala ti na toj informaciji, nisam znao da je ta Fx1800 zastarjela baš toliko...a što se tiče prže, prža ko prža, ne razumijem pitanje "zašto pržilica od 190kn?" pa od koliko bi ti stavio kad su sve iste, a blu ray nema smisla stavljati pogotovo pržilicu blu ray (1200 kn)

the PeRo
15 godina
protjeran
perosima91 kaže...

ah, hvala ti na toj informaciji, nisam znao da je ta Fx1800 zastarjela baš toliko...a što se tiče prže, prža ko prža, ne razumijem pitanje "zašto pržilica od 190kn?" pa od koliko bi ti stavio kad su sve iste, a blu ray nema smisla stavljati pogotovo pržilicu blu ray (1200 kn)

ja bi stavio onu od 130kn, mislio sam da je mozda ova skuplja nesto posebno :X

16 godina
neaktivan
Konf. do 12k

Hvala svima, stvarno se nisam nadao ovoliko odgovora Smijeh

Radije nebih uzimao Quadro, imam je u laptopu, dosta su skuplje a iskreno ne vidim nekakvo veliko poboljšanje,

zato bih radije ostao na GTX460/470.

Zna netko koliko je poboljšanje u performansama ako su 2x ssda u raid 0? nije mi problem nešto na njima odradit

pa to iskopirat samo na ove obične hardove u raidu1...

0 0 hvala 0
15 godina
Konf. do 12k

Brže je osjetno,jer da nije, RAID0 ne bi imao smisla.Pitanje je samo da li je ta brzina konkretno i iskoristiva u normalnom radu i da li to stvarno i trebaš...

Ako već ulažeš dosta u komp ne smeta imati dva SSD-a kao sistemske diskove ili bar jedan brzi iz Corsair Force serije,OCZ Vertexa ili GSkill Phoenix serije.

Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice