HTPC konfa

poruka: 88
|
čitano: 9.758
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: HTPC konfa
perosima91 kaže...

OK ajde sastavi nesto do 3500kn ako ti nije problem :)

evo možda ovako:

Kućište po izboru, desktop (staro Lenovo ili HP kućište lijepo prebojaš i eto)

Ovo je totalan overkill za HTPC. Netreba ti 4 GB rama. Netreba ti brzi F3 disk. I ne treba ti ovako jako napajanje. A jos uvijek ces moci igrat PES.

Biljezim se sa stovanjem...
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Ovo je totalan overkill za HTPC. Netreba ti 4 GB rama. Netreba ti brzi F3 disk. I ne treba ti ovako jako napajanje. A jos uvijek ces moci igrat PES.

Imaš kakav prijedlog onda?

Ovo predloženo kućište je previše, mislim da se više isplati uzeti neko staro polovno pa ga moddati?

17 godina
simeparanoja kaže...
tnakir kaže...

Ovo predloženo kućište je previše, mislim da se više isplati uzeti neko staro polovno pa ga moddati?

Umjesto F3 uzmes tihi i hladni caviar green.

Umjesto 4GB rama uzmes 2.

Napajanje ti je dovoljno nesto od 350 W ( i previse)

I dodas jos jednu grafu sa pasivnim hladjenjem.

Naskuplja stavka bi meni bila "lijepo" kuciste. zato bih isao na mikroATX ploce i sve smjestio u kuciste koje lici na nekakvu linijsku komponentu ili nesto. Diskretno, bez previse ledica i slicno. U ovom slucaju bi trebao gledat i mATX napajanje jer obicno nebude stalo u ovakvo kuciste.

15 godina
simeparanoja kaže...
tnakir kaže...

Za konfiguraciju pogledaj ovdje. Batista je složio poprilično dobru kolekciju konfiguracija, mislim da ćeš nešto naći. Kao što je Tnakir rekao nemoj se zaigrati i krenuti u nepotrebno bildanje. Grafičku svakako uzmi s pasivnim hladnjakom. Procesor ti nebi trebao ići iznad i3 serije (ili adekvatan AMD-ov). Što se tiče diskova tu je uvijek jedno klasično pitanje da li će ovaj uređaj biti i skladište ili samo prolazna stanica. Prema tome definiraj kapacitet. Idući element koji zna širiti buku je optički pogon tu se moraš raspitati koji je najtiši.

Što se tiče modanja ako se voliš tim baviti zašto ne.

EDIT: Tnakir brže tipka pa me pretekao.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.10.2010 9:19 (mario.L_hr).
17 godina
neaktivan
HTPC konfa

OK 99,9% sam zafrknuo nesta kod slaganja pa ako mozete pogledajte (prva mi je konfa pa have mercy Smijeh)

Zanima me da li je ova integrirana grafulja na maticnoj dosta za PES i COD ili da uzmem nesto ovako ili imate neku za preporuciti?

Napajanje u kucistu je 200W, nisam siguran da li je to dosta ili da uzmem nesto drugo?

Kod ovog athlona se moze otkljucati 4 jezgra?

HDD SATA II 500 GB WD Caviar Green, 16MB, 5400 rpm, WD5000AADS 279,23 kn

Kućište Thermaltake Element Q 450,71 kn

Matična ploča sAM3 Asrock 880GMH USB3 - AMD 880G, AMD SB710, M-ATX, Solid Capacitor for CPU pow524,64 kn

Memorija DDR3 1333MHz 2GB Corsair, VS2GB1333D3 267,19 kn

Procesor sAM3 Athlon II X3 435 (2.9GHz, 1.5MB, 95W) box 543,04 kn

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.10.2010 11:04 (simeparanoja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
simeparanoja kaže...

OK 99,9% sam zafrknuo nesta kod slaganja pa ako mozete pogledajte (prva mi je konfa pa have mercy Smijeh)

Zanima me da li je ova integrirana grafulja na maticnoj dosta za PES i COD ili da uzmem nesto ovako ili imate neku za preporuciti?

Napajanje u kucistu je 200W, nisam siguran da li je to dosta ili da uzmem nesto ovako

Zaboravi integrirku. Obavezno uzmi diskretnu koja podrzava HD i ima pasivan hladnjak. Uzmi jace napajanje. 200W je preslabo.

Di je konfa? :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.10.2010 11:16 (tnakir).
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...
simeparanoja kaže...

Napajanje u kucistu je 200W, nisam siguran da li je to dosta ili da uzmem nesto ovako

Nemoj integriranu grafu uzimat. Obavezno uzmi diskretnu koja podrzava HD i ima pasivan hladnjak. Uzmi jace napajanje. 200W je preslabo.

Di je konfa? :)

sasd sam stavio nije mi htio dizati sliku

Znam da puno trazim, imas koji prijedlog grafe i napajanja i da li je ovo ok slozeno?

15 godina
protjeran
HTPC konfa
Imam 5450 grafu i meni je odlicna.igram pes 11 na 32" full hd televiziji s ovim kompom(moj pc).ponekad mi trza ali je to normalno zbog procesora
lijepo li je Hrvat biti,majko hvala ti
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
HTPC konfa
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.10.2010 11:17 (simeparanoja).
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Toni93 kaže...
Imam 5450 grafu i meni je odlicna.igram pes 11 na 32" full hd televiziji s ovim kompom(moj pc).ponekad mi trza ali je to normalno zbog procesora

Da, ovaj proc kojeg je on stavija je jaci od tvog i to bi trebalo bit ok...

15 godina
protjeran
HTPC konfa
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
HTPC konfa

Malo sam pogledao kućište i specifikaciju pogledaj ovdje. Mislim da si zanemario jednu bitnu činjenicu (svjesno ili nesvjesno) a ta je da prava prednost HTPC-a dolazi do izražaja kada se istim upravlja putem daljinskog upravljača. Ne znam da li ti je to uopće bitno (ako nije zanemari ovaj moj komentar). Čini mi se da uz kućište ne dobivaš daljinac niti IR prijemnik za upravljane putem daljinca.

Što se tiče ostatka konfe, rastežeš se koliko možeš i to je činjenica sve ostalo su finese.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Mislim uzeti LCD LED tv od 32" ili 40" pa ovaj koristiti kao HTPC uz neke igrice na njemu

17 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Malo sam pogledao kućište i specifikaciju pogledaj ovdje. Mislim da si zanemario jednu bitnu činjenicu (svjesno ili nesvjesno) a ta je da prava prednost HTPC-a dolazi do izražaja kada se istim upravlja putem daljinskog upravljača. Ne znam da li ti je to uopće bitno (ako nije zanemari ovaj moj komentar). Čini mi se da uz kućište ne dobivaš daljinac niti IR prijemnik za upravljane putem daljinca.

Što se tiče ostatka konfe, rastežeš se koliko možeš i to je činjenica sve ostalo su finese.

Ma znam za daljinac, ali stvar je u tome sto bih na njega stavio MythTV koji je linux, a za njega mi treba poseban daljinac, tj mislim uzeti neki od logija

Napajanje?

17 godina
HTPC konfa

Uzmi si od Logija onu bezicnu tastaturicu malu sa trackballom :) i to je to.

1 0 hvala 1
15 godina
protjeran
HTPC konfa
Onda bi trebalo ici na bolju karticu.jer je to prevelika dijagonala za neke slabije kartice.samo treba imati na umu da bi kartica tribala imati pasivno hladenje.ako ima sta bolje sa pasivnim i da se mozes rastegniti ja bi isao na to.

iako imas trojezgreni procesor,znaj da ti taj pes nece izgledat lijepo s ovom karticom
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina

Mislim da ti je malo i to iz razloga što nisam našao koliko snage imaš na 12V a to bi moglo biti ispod 150W pa nekako nemam povjerenja u isto. Mislim da bi trebao gledati barem 300W.

17 godina
neaktivan
Toni93 kaže...
Onda bi trebalo ici na bolju karticu.jer je to prevelika dijagonala za neke slabije kartice.samo treba imati na umu da bi kartica tribala imati pasivno hladenje.ako ima sta bolje sa pasivnim i da se mozes rastegniti ja bi isao na to.

iako imas trojezgreni procesor,znaj da ti taj pes nece izgledat lijepo s ovom karticom

koliko je ova bolja kartica?

15 godina
protjeran
HTPC konfa
S tom bi islo bolje,neznam tocno koliko jer nisam neki strucnjak (pricekaj odgovore drugih)
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Koju?

Ima lenovo jedan odlican model.

:)
17 godina
neaktivan
logic kaže...
tnakir kaže...

Koju?

Ima lenovo jedan odlican model.

hehe samo sam cekao :)

vjerovatno misli na di novo od logija?

a od lenova je ovo jer mi je di novo malo preskupa :D

17 godina
neaktivan

Di novo ima trackball? Odo to provjeriti.

Aaaaaaaaaaaaa

Hehehhe

Ovo mi je bolje od ovog lenovog modela ;)

:)
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.10.2010 11:53 (logic).
17 godina
neaktivan
logic kaže...

Di novo ima trackball? Odo to provjeriti.

Aaaaaaaaaaaaa

Hehehhe

Ovo mi je bolje od ovog lenovog modela ;)

ok ima touchpad

slično :P

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.10.2010 12:17 (simeparanoja).
15 godina
neaktivan
simeparanoja kaže...

Napajanje u kucistu je 200W, nisam siguran da li je to dosta ili da uzmem nesto drugo?

Kod ovog athlona se moze otkljucati 4 jezgra?

HDD SATA II 500 GB WD Caviar Green, 16MB, 5400 rpm, WD5000AADS 279,23 kn

Kućište Thermaltake Element Q 450,71 kn

Matična ploča sAM3 Asrock 880GMH USB3 - AMD 880G, AMD SB710, M-ATX, Solid Capacitor for CPU pow524,64 kn

Memorija DDR3 1333MHz 2GB Corsair, VS2GB1333D3 267,19 kn

Procesor sAM3 Athlon II X3 435 (2.9GHz, 1.5MB, 95W) box 543,04 kn

Napajanje je 250W, a maticna ti ne stane. Ide mITX tako da si ogranicen na zoteca od cca 900kn. Ja sam copio gigabyte-ovu u linksu al brijem da vise nemaju. Znaci imam tocno to kuciste (malo modano jer mi sluzi za htpc ali bez optike), grafike nemam jer i3 ima na sebi gpu koji bez problema tjera full HD, 4 diska po 2TB i 2 keksa DDR3 po 2 gige, radi ko urica sa Xbmc-om +  u pozadini podignut SABNZB i sick beard.

17 godina
neaktivan
Floor kaže...
simeparanoja kaže...

Napajanje je 250W, a maticna ti ne stane. Ide mITX tako da si ogranicen na zoteca od cca 900kn. Ja sam copio gigabyte-ovu u linksu al brijem da vise nemaju. Znaci imam tocno to kuciste (malo modano jer mi sluzi za htpc ali bez optike), grafike nemam jer i3 ima na sebi gpu koji bez problema tjera full HD, 4 diska po 2TB i 2 keksa DDR3 po 2 gige, radi ko urica sa Xbmc-om +  u pozadini podignut SABNZB i sick beard.

Pa to je onda nesta ovako http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=8247 ??? Da li se u ovu gotovu konfu moze dodati jos grafa?

Ne kuzim kako ne stane ova maticna ako je m-atx?

Zotac si mislio grafičku ili? Ako da na koju točno?

Stane sve u ovo kućište?

GPU na i3 mi nije dovoljan za igre :(

15 godina
neaktivan
HTPC konfa

Pa recimo da je, samo tog nije bilo tada. U kuciste 100% ide max. mITX, pise na sluzbenim stranicama,zotac je maticna u adm mITX, moze unutra bez problema i grafika ali meni za htpc i file server nije bila potrebna pa je eto, samo gpu od proca

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.10.2010 13:08 (Floor).

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Floor kaže...

Pa recimo da je, samo tog nije bilo tada. U kuciste 100% ide max. mITX, pise na sluzbenim stranicama,zotac je maticna u adm mITX, moze unutra bez problema i grafika ali meni za htpc i file server nije bila potrebna pa je eto, samo gpu od proca

ček postoji razlika između m-atx i mITX?

dakle u ovo prvo kuciste ne ide ova konfiguracija sa asrock pločom a u ovo drugo fronteir-ovo ide?

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.10.2010 13:12 (simeparanoja).
15 godina
neaktivan

naravno, mITX je 17cmx17cm, a mATX 24cmx24cm. Postoji mogucnost da nadjes neku manju, ali minimum je 17,1cmx17,1cm (i skoro pa sam 100% siguran da je u HR nema). Za frontier google kaze da ide mATX.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.10.2010 13:16 (Floor).
17 godina
neaktivan
HTPC konfa

a u ovo fronteirovo stane moja konfa?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ako ides s tom maticnom da, znaci samo moras gledat dal maticna ide u kuciste i to je to
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice