HTPC konfa

poruka: 88
|
čitano: 9.752
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
HTPC konfa

Ovako, prošao sam sve teme vezane za HTPC na ovom forumu ali ili su stare ili ne sadrzi sve sto mi treba

Dakle, treba mi HTPC sa kućištem do nekih 2000kn +-500kn. Mislim na njega instalirati MythTV

Uvjet je da mogu igrati PES na njemu (zbog brata) i gledati HD i blu-ray filmove (blu-ray uzmem kasnije, nije mi jos potreban opticki, imam neki stari DVD), disk minimalac 1TB (mislio sam na WD caviar green) i naravno da je tih :)

Treba mi jos do 500kn neka tipkovnica koja na sebi ima ili touchpad ili trackball te daljinac

Unaprijed zahvaljujem :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.10.2010 11:33 (simeparanoja).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
HTPC konfa

Kupi PS3 :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: HTPC konfa
Commodore kaže...

Nije loša ideja, ali treba mi čip za njega a i mislim da ce ga brat uzeti

HTPC mi se čini kao odlično riješenje, kasnije ga mogu nadograđivati, dodati bolju zvučnu i slične stvarčice Smijeh

17 godina
simeparanoja kaže...

Ovako, prošao sam sve teme vezane za HTPC na ovom forumu ali ili su stare ili ne sadrzi sve sto mi treba

Dakle, treba mi HTPC sa kućištem do nekih 2000kn +-500kn. Mislim na njega instalirati MythTV

Uvjet je da mogu igrati PES na njemu (zbog brata) i gledati HD i blu-ray filmove (blu-ray uzmem kasnije, nije mi jos potreban opticki, imam neki stari DVD), disk minimalac 1TB (mislio sam na WD caviar green) i naravno da je tih :)

Treba mi jos do 500kn neka tipkovnica koja na sebi ima ili touchpad ili trackball te daljinac

U ovom slučaju imaš nekoliko opcija:

1. Kako je gore predloženo PS3 je najbolji izbor ako su ti igre dosta bitan faktor u cijeloj toj priči. Jer na konfiguraciji od 2000-2500kn ćeš se jako malo igrati. Nisam uopće siguran dali se može složiti konfiguracija za tu lovu sa 1TB diskom koja može gurati PES.

2. Neka između varijanta je OVO. To je okvirno konfiguracija koju možeš dobiti za 2500kn. Normalno, ako slažeš komponentu po komponentu, možeš dobiti još malo jači komp, ali to je sve i dalje dosta slabo. Gurati će HTPC sustav i puštati filmove, a igre teško. Možda neki stariji naslov. Prednost mu je mogućnost kasnije nadogradnje, mana mu je veličina i buka.

3. Ako ti treba komp za surf/office/HTPC i OVO može biti interesantno riješenje. Mali ALL-IN-ONE komp, koji jako malo prostora zauzima negdje pored TVa, a za SURF/HTPC komp služi odlično. Prednost mu je izgled, veličina i to što je izuzetno tih.

Mana mu je što se u principu ne može dograđivati i što nikako nije pogodan za igre.

4. Ako ti treba samo multimedijalna stanica, onda svakako nešto tipa OVO. Multimedijalan player, u koji samo ubaciš HDD po želji i imaš odličnu stanicu za puštanje svakakvog sadržaja preko TVa.  Imaš i LAN/WLAN mogućnost spajanja sa ostatkom elektronike.

I rather like the restless nights
17 godina
neaktivan

Hvala na prijedlozima

Nisu mi igre primarne, imam jako dobar komp, samo bih volio moci igrati na njemu PES 2011 kad mi brat dodje do mene doma

1TB disk cu ja odvojeno uzeti, dakle 2000-2500kn bez diska. 

Dakle primarno mi je blu-ray filmovi, video i muzika na njemu uz naravno spajanje na net

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.10.2010 15:04 (simeparanoja).
17 godina
Commodore kaže...

i nemore jos gledat ne njemu mkv(izuzev streminga)

Life will kill you, even if you're in a rock and roll band
15 godina
Bladepu kaže...
simeparanoja kaže...

U ovom slučaju imaš nekoliko opcija:

1. Kako je gore predloženo PS3 je najbolji izbor ako su ti igre dosta bitan faktor u cijeloj toj priči. Jer na konfiguraciji od 2000-2500kn ćeš se jako malo igrati. Nisam uopće siguran dali se može složiti konfiguracija za tu lovu sa 1TB diskom koja može gurati PES.

2. Neka između varijanta je OVO. To je okvirno konfiguracija koju možeš dobiti za 2500kn. Normalno, ako slažeš komponentu po komponentu, možeš dobiti još malo jači komp, ali to je sve i dalje dosta slabo. Gurati će HTPC sustav i puštati filmove, a igre teško. Možda neki stariji naslov. Prednost mu je mogućnost kasnije nadogradnje, mana mu je veličina i buka.

3. Ako ti treba komp za surf/office/HTPC i OVO može biti interesantno riješenje. Mali ALL-IN-ONE komp, koji jako malo prostora zauzima negdje pored TVa, a za SURF/HTPC komp služi odlično. Prednost mu je izgled, veličina i to što je izuzetno tih.

Mana mu je što se u principu ne može dograđivati i što nikako nije pogodan za igre.

4. Ako ti treba samo multimedijalna stanica, onda svakako nešto tipa OVO. Multimedijalan player, u koji samo ubaciš HDD po želji i imaš odličnu stanicu za puštanje svakakvog sadržaja preko TVa.  Imaš i LAN/WLAN mogućnost spajanja sa ostatkom elektronike.

Citiram Bladepu-a samo kako bih ga nadopunio ovim. Predložio mi power_user u jednoj sličnoj temi.

17 godina
neaktivan
HTPC konfa

Dakle po vašem mišljenju ne isplati se sastavljati neko svoje riješenje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
simeparanoja kaže...

Ako si hobist i voliš slagati sam zašto ti kvariti raspoloženje. Cool

Ako sam ideš slagati takvo računalo moj ti je savjet da je glavni element o kojem moraš voditi računa buka, razmisli malo o tome kako to izgleda u kasni noćni sat dok gledaš film, razina okolne buke padne a HTPC ruži. Prema razini buke odaberi komponente. Bojim se da ćeš za istu lovu teško složiti nešto kompaktno i vizualno atraktivno.

17 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
simeparanoja kaže...

Ako si hobist i voliš slagati sam zašto ti kvariti raspoloženje. Cool

Ako sam ideš slagati takvo računalo moj ti je savjet da je glavni element o kojem moraš voditi računa buka, razmisli malo o tome kako to izgleda u kasni noćni sat dok gledaš film, razina okolne buke padne a HTPC ruži. Prema razini buke odaberi komponente. Bojim se da ćeš za istu lovu teško složiti nešto kompaktno i vizualno atraktivno.

Pa mislio sam sloziti sam jer sam kasnije fleksibilniji što se tiče nadograđivanja

Koliko bi mi onda trebalo para da složim HTPC a da nije bučan i da je ok za moje potrebe?

Možda mi se više isplati spajati komp na komp kad budem htio gledati neki film ili surfati?

A za te pare uzeti neki netbook ili kvalitetnij LCD koji podržava USB?

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.10.2010 15:38 (simeparanoja).
15 godina

Pitanje je da li ti se uopće isplati slagati HTPC. Ja sam istu takvu dvojbu imao u pa pogledaj ovdje. Na kraju sam završio na media player-u bez HDD-a koji streema iz mreže sa share-anih foldera (vrti čak i preko wireless-a).

Možda te nešto takvo zadovolji ili onaj Med8r što ti ga je predložio Bladepu, stvra je prava zvijer.

Teško da ti netko može sa sigurnošću reći koliko love će te koštati takva konfa. Prva stvar je kućište koje BTW nije baš lako naći u Hrvatskoj, da nečemu liči i da je funkcionalno. Čak nije neka velika ponuda i ovih skupih. Prema tome ostaje ti na raspolaganju net.

Mislim da ćeš teško proći ispod 3500 kn ako sam slažeš.

17 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Pitanje je da li ti se uopće isplati slagati HTPC. Ja sam istu takvu dvojbu imao u pa pogledaj ovdje. Na kraju sam završio na media player-u bez HDD-a koji streema iz mreže sa share-anih foldera (vrti čak i preko wireless-a).

Možda te nešto takvo zadovolji ili onaj Med8r što ti ga je predložio Bladepu, stvra je prava zvijer.

Teško da ti netko može sa sigurnošću reći koliko love će te koštati takva konfa. Prva stvar je kućište koje BTW nije baš lako naći u Hrvatskoj, da nečemu liči i da je funkcionalno. Čak nije neka velika ponuda i ovih skupih. Prema tome ostaje ti na raspolaganju net.

Ok ti si na kraju uzeo player ako se ne varam?

Ako sam dobro shvatio ovaj Mede8r nema OS na sebi, trebam ga sam instalirati?

Na njemu ne mogu vrtit pes? Mislim samo tu igricu vrtiti na njemu zbog brata pa mi je zato to bitno

Ako ga mogu koristiti samo kao media player, onda mogu uzeti LCD tv koji ima USB port i tako gledati filmove, zar ne?

16 godina
HTPC konfa

ovaj AsRock ION330 HT koji imama i Mario je već spomenuo sasvim solidno vrti PES 2010 na 1080p(nisam našao postavke za grafiku, pa pretpostavljam da je auto) i bez problema vrti 1080p MKV. disk je 320gb, ali ima mjesta za 2 2,5" diska koji mogu u RAID0/1.

mislim da je prednost ovoga tišina, nečujan je, čak i kada naslonim uho na njega, a hlađenje nije loše, moj je overclockan na 2,2ghz s asrockovim presetom i temperatura je 70 stupnjeva u stress testu iz everesta(nakon 1,5h)

Volim jabuke :)
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
simeparanoja kaže...
mario.L_hr kaže...

Ok ti si na kraju uzeo player ako se ne varam?

Ako sam dobro shvatio ovaj Mede8r nema OS na sebi, trebam ga sam instalirati?

Na njemu ne mogu vrtit pes? Mislim samo tu igricu vrtiti na njemu zbog brata pa mi je zato to bitno

Ako ga mogu koristiti samo kao media player, onda mogu uzeti LCD tv koji ima USB port i tako gledati filmove, zar ne?

Meede8er je multimedijalni player, na njemu ne možeš igrati igre. 

Ali što se tiče puštanja filmova/slika/glazbe, tu je jako moćna sprava. Podrška za interni HDD, LAN i ostala čuda garantiraju da će obavljati sve njegove zadaće sa lakoćom.

LCD TV ti je moguća alternativa, ali znaj da ti "USB playeri" često imaju velike probleme.

Ja imam dva TVa sa USB playerom ugrađenim.

Prvi je LG LH7000 i taj manje više dobro odrađuje posao. Nema podršku za DTS zvuk što zna biti jako frustrirajuće jer većina mkv filmova ima DTS zvuk. 

Ali audio se može prekodirati što opet nije baš naj sretnije riješenje. 

Drugi TV je SHARP LED LE320, i na njemu je taj player potpuno ne upotrebljiv.

Slika je uvijek stisnuta neovisno koji aspect ratio imao originalan fajl, što dovodi do neprirodnog formata koji liči na nešto tipa 21:9. Fajl makar bio savršen 16:9 on će biti stisnut sa jako velikim crnim crtama iznad i ispod filma.

Slika znatno trza, i na kraju nema podršku ni za DTS ni za hrvatska slova u titlovima što dovodi do onih čudnih znakova na mjestima di je čćšđž. 

Sve u svemu, apsolutna katastrofa.

Kada sam kupio taj TV, mislio sam prodat moj multimedijalni player WDTV, ali nakon kratkog rada sam shvatio da niti jedan od ta dva TVa ne može ni blizu doći jednom WDTVu što se tiče mogućnosti i opcija, i da WDTV ostaje ponosno na polici pored TVa :).

I još da se razumijemo, niti jedan od ta dva TVa nisu baš jeftinjarke, oba TVa su bili oko 7000kn u 32" i 37" veličini.

Tako da, pripazi oko te LCD USB player varijante. 

17 godina
neaktivan
HTPC konfa

Znaci ako uzmem ovo plus jos 4GB rama (400kn) i disk 2.5" od oko 400kn mogu PES vrtit na njemu? I to mi je nekih 2500kn sve skupa

Koji OS vrtiš na njemu? Od microsofta neki media center ili?

Ovaj Ion ne trza kod HD formata ili PES-a bez overclocka?

Kako je mede8er samo media player nista od njega

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.10.2010 16:40 (simeparanoja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
R4zOR229 kaže...
Commodore kaže...

a nemore i jare i pare. ako je (a u uvodnom postu pise da je) uvjet PES 2011 nema teorije da to slozi za 2500. za 3500 bi se vec dalo nesto sastavit.

17 godina
neaktivan
Commodore kaže...
R4zOR229 kaže...
Commodore kaže...

a nemore i jare i pare. ako je (a u uvodnom postu pise da je) uvjet PES 2011 nema teorije da to slozi za 2500. za 3500 bi se vec dalo nesto sastavit.

OK ajde sastavi nesto do 3500kn ako ti nije problem :)

17 godina
simeparanoja kaže...

Znaci ako uzmem ovo plus jos 4GB rama (400kn) i disk 2.5" od oko 400kn mogu PES vrtit na njemu? I to mi je nekih 2500kn sve skupa

Nisam siguran baš da će gurati PES bez trzanja.

Sada sam pogledao

video i HL2 ide od 20-50FPS, a to je dosta stara igra koju sam na max vrtio na prastaroj 6600GT kartici.

A na 6600GT kartici možeš zaboraviti PES2011.

15 godina
protjeran
Bladepu kaže...
simeparanoja kaže...

Nisam siguran baš da će gurati PES bez trzanja.

Sada sam pogledao

video i HL2 ide od 20-50FPS, a to je dosta stara igra koju sam na max vrtio na prastaroj 6600GT kartici.

A na 6600GT kartici možeš zaboraviti PES2011.

Vrtio si HL2 na nizoj rezoluciji. na 1920x1080 nisi sigurno jer je mene ta natjerala na 8800GTS

17 godina
neaktivan
HTPC konfa

Pokrenut ce COD4 a nece PES 2011'???

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.10.2010 17:11 (simeparanoja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
simeparanoja kaže...

da

ne trza, PES sam deinstalirao pred 3-4 mjeseca, a OCao sam pred 2 tjedna. HD isto radi bez OCa

16 godina
neaktivan

evo možda ovako:

Kućište po izboru, desktop (staro Lenovo ili HP kućište lijepo prebojaš i eto)

HTCP HTCP
the PeRo
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.10.2010 17:19 (perosima91).
17 godina
neaktivan
perosima91 kaže...

evo možda ovako:

a koliko ce se ovo grijati i biti bucno?

16 godina
simeparanoja kaže...
perosima91 kaže...

evo možda ovako:

grijat će se puno manje nego AsRock, no ako ostaviš stock cooler na procu, ako je grafa bučna i ako imaš loše ventilatore na kućištu, nećeš čuti film

17 godina
neaktivan
power_user kaže...
simeparanoja kaže...
perosima91 kaže...

evo možda ovako:

grijat će se puno manje nego AsRock, no ako ostaviš stock cooler na procu, ako je grafa bučna i ako imaš loše ventilatore na kućištu, nećeš čuti film

A kvragu to znaci da moram potrosit jos para za promijenit cooler na procu, pa na grafi, dodat kuciste. To je preko +4500kn dok dodam tipkovnicu, daljinski i ostalo :(

Asrock se grije ali ne previse pretpostavljam? I najvažnije, ne buči?

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.10.2010 17:55 (simeparanoja).
16 godina
simeparanoja kaže...
power_user kaže...
simeparanoja kaže...
perosima91 kaže...

evo možda ovako:

A kvragu to znaci da moram potrosit jos para za promijenit cooler na procu, pa na grafi, dodat kuciste. To je preko +4500kn dok dodam tipkovnicu, daljinski i ostalo :(

Asrock se grije ali ne previse pretpostavljam? I najvažnije, ne buči?

na standardnih 1.6ghz cpu ide do 60stupnjeva nakon 1h punog opterećenja, što nije malo, ali s obzirom na veličinu kućišta je odlično(ako hoćeš mogu slikati unutrašnjost u usporedbi s bilo čime(iphone, desire, 5800xm, običan A4 papir...)

nečujan je, bučniji je DVD player(ne ugrađeni nego LG standalone)

16 godina
neaktivan

nebi se trebajo puno grijati i biti će dosta tiho i sa stock coolerom ako u biosu promjeniš sa automatske regulacije i staviš npr. na 1300RPM....a grafa je također hladna i tiha..tvoj izbor...jedino ak budeš našao neko "jeftino" desktop kućište njegovi ventilatori mogu tandrkati i biti bučni, ove komponente što sam ti ja predoložio to definitvno nisu....+ ćeš moći raspaliti po PES2011 i kasnijem....

the PeRo
15 godina
protjeran
HTPC konfa

undervoltas procesor, za 100kn mozes uzet dodatni cooler koji ce sve uredno hladiti i u kucistu bez vlastitih ventova. graficka je takodjer vrlo tiha a kad je upregnes PESom bit ce malo bucnija ali u igri to neces primjetiti. napajanje mozes naci i tise, ali i ovo je poprilicno tiho.

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
perosima91 kaže...

nebi se trebajo puno grijati i biti će dosta tiho i sa stock coolerom ako u biosu promjeniš sa automatske regulacije i staviš npr. na 1300RPM....a grafa je također hladna i tiha..tvoj izbor...jedino ak budeš našao neko "jeftino" desktop kućište njegovi ventilatori mogu tandrkati i biti bučni, ove komponente što sam ti ja predoložio to definitvno nisu....+ ćeš moći raspaliti po PES2011 i kasnijem....

ma u tome i je caka, ne samo PES nego i COD i dosta igrica a kad ne bude dovoljna 5670 samo promijenim grafu

U tome i je caka sa HTPC-om i zasto naginjem vise njemu

Commodore kaže...

undervoltas procesor, za 100kn mozes uzet dodatni cooler koji ce sve uredno hladiti i u kucistu bez vlastitih ventova. graficka je takodjer vrlo tiha a kad je upregnes PESom bit ce malo bucnija ali u igri to neces primjetiti. napajanje mozes naci i tise, ali i ovo je poprilicno tiho.

A kad budem gledao video i slično biti će tiha konfa?

Imate možda kakav prijedlog za kućište, jer koliko vidim u linksa su sve mini kućišta? Oće stat ovo sve u njega?

hvala puno

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.10.2010 19:45 (simeparanoja).
15 godina

Frendu sam uspio pronaći kućište SILVERSTONE Lascala LC20M Desktop AT u Asbisu. Košta manje od 900 kn i mislim da bolje od toga teško možeš naći kod nas. Kad sam u prethodnim postovima naglašavao kućište kao bitan element mislio sam također da izgleda dovoljno dobro kada ga se stavi negdje uz TV. Od običnih kućišta teško ćeš izvući nešto dobro.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice