Dobar komp koji nije za igranje

poruka: 13
|
čitano: 1.458
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
pitanje

Ono što znam je da mi treba matična sa 2 PCI express porta da kroz vrijeme mogu dodati još jednu grafičku.

Grafička mi treba sa 2xDVI i 512mb rama.

Procesor pojma nemam recimo u razini core 2 duo, a sad jel amd ili intel ne razumijem se.

4GB rama 2+2

Hard 250 ili 320 16mb cache

Kučište i napajanje isto ne znam što bi..

Namjena je za surfanje, divix i slično. Kroz vrijeme bit če priključena još jedna grafička da se mogu spojiti do 4 monitora. Trenutno mislim uzeti novi 24" samsung ili philips + stari monitor koji već imam. Svrha svega je za korištenje brdo monitora za neke burzovne programe s puno malih prozora sa grafikonima. Ne treba mi veliki disk, ne treba mi preskupi procesor. Bitno je da je dobra grafička i matična da se na kraju sa 4 monitora sve lijepo vrti.

Ne treba biti nešto nabrijano ili skupo ali da je o.k. i stabilno.

I sad oni detalji koji cooler, neki posebni ili koji ide sa procesorom pa kakvo kučište i kakvo napajanje ja o tome ne znam puno pa bi molio i preporuku oko toga.

Vrlo rado bi da to sve kupim u jednom dučanu i da mi slože a ne da se zezam s time :)

Možda bi poželjno bilo da su recimo i matična i grafička recimo ASUS pa da bude što kompatibilnije. No možda je to samo amatersko razmišljanje. Ja sam s prijateljem malo prčkao pa smo složili konfu za oko 4000.

U biti zanima me koje je best buy rješenje da dobijem dobar komp u okvirima koje sam naveo i to za ispod 4000.

Unaprijed hvala na pomoči.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Dobar komp koji nije za igranje
dinko9 kaže...

Ono što znam je da mi treba matična sa 2 PCI express porta da kroz vrijeme mogu dodati još jednu grafičku.

Grafička mi treba sa 2xDVI i 512mb rama.

Procesor pojma nemam recimo u razini core 2 duo, a sad jel amd ili intel ne razumijem se.

4GB rama 2+2

Hard 250 ili 320 16mb cache

Kučište i napajanje isto ne znam što bi..

Namjena je za surfanje, divix i slično. Kroz vrijeme bit če priključena još jedna grafička da se mogu spojiti do 4 monitora. Trenutno mislim uzeti novi 24" samsung ili philips + stari monitor koji već imam. Svrha svega je za korištenje brdo monitora za neke burzovne programe s puno malih prozora sa grafikonima. Ne treba mi veliki disk, ne treba mi preskupi procesor. Bitno je da je dobra grafička i matična da se na kraju sa 4 monitora sve lijepo vrti.

Ne treba biti nešto nabrijano ili skupo ali da je o.k. i stabilno.

I sad oni detalji koji cooler, neki posebni ili koji ide sa procesorom pa kakvo kučište i kakvo napajanje ja o tome ne znam puno pa bi molio i preporuku oko toga.

Vrlo rado bi da to sve kupim u jednom dučanu i da mi slože a ne da se zezam s time :)

Možda bi poželjno bilo da su recimo i matična i grafička recimo ASUS pa da bude što kompatibilnije. No možda je to samo amatersko razmišljanje. Ja sam s prijateljem malo prčkao pa smo složili konfu za oko 4000.

U biti zanima me koje je best buy rješenje da dobijem dobar komp u okvirima koje sam naveo i to za ispod 4000.

Unaprijed hvala na pomoči.

Ovako od oka bih rekao:

Proc: E7200
MBO: Asus P5Q Pro
VGA: HD2600x2
RAM: 2x2GB Kingmax
HDD: Seagate 250/320 GB
PSU: Fortron 400W

Cooler ti poseban ne treba, kučište si izaberi po svojoj volji, kao i DVD pogon

http://s6.ba.bitefight.org/c.php?uid=16442
17 godina

Evo nešto za 4169.35 kn iz Vemila

Matična - Gigabyte P35-DS3P - ima dva PCI-E utora kako si htio, odlična matična, može sse dobro klokati, kasnije možeš staviti na nju neki quad core

Procesor - Intel Core 2 Duo E7200 - solidan procesor koji će sve uredske, glazbene i filmske potrebe odraditi besprijekorno

Grafička - Gigabyte Radeon HD3870 - za tvoje potrebe super grafička, možeš zaigrati i nešto na njoj

Memorija - 4 GB Kingmax PC6400 (2+2) - solidni i jeftini RAM-i, mene dosad nisu iznevjerili

Disk - WD Caviar 640 GB - koliko čujem ovo je jako kvalitetan i tih tvrdi disk s 640 GB prostora

Optički čitač - Pioneer DVR-115DBK - dual layer pržilica, nisi naveo treba li pa sam stavio

Kućište - Codegen 6099-briza - kvalitetno i prozračno kućište, dolazi s napajanjem od 400W koje će biti dovoljno za tvoje potrebe

EDIT: možeš kućište odabrati po svojoj volji jer smatram (kao kompotko) da je to stvar osobnog ukusa. Također možeš uzeti manji disk.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Gigabyte EP35-DS3 | Intel C2D E8200 @2.66 GHz | Gigabyte HD4850 | 2 GB Kingmax PC 6400 | Chieftec 550 W
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.8.2008 23:15 (crystal6).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
crystal6 kaže...

Matična - Gigabyte P35-DS3P - ima dva PCI-E utora kako si htio, odlična matična, može sse dobro klokati, kasnije možeš staviti na nju neki quad core

Procesor - Intel Core 2 Duo E7200 - solidan procesor koji će sve uredske, glazbene i filmske potrebe odraditi besprijekorno

Grafička - Gigabyte Radeon HD3870 - za tvoje potrebe super grafička, možeš zaigrati i nešto na njoj

Memorija - 4 GB Kingmax PC6400 (2+2) - solidni i jeftini RAM-i, mene dosad nisu iznevjerili

Disk - WD Caviar 640 GB - koliko čujem ovo je jako kvalitetan i tih tvrdi disk s 640 GB prostora

Optički čitač - Pioneer DVR-115DBK - dual layer pržilica, nisi naveo treba li pa sam stavio

Kućište - Codegen 6099-briza - kvalitetno i prozračno kućište, dolazi s napajanjem od 400W koje će biti dovoljno za tvoje potrebe

EDIT: možeš kućište odabrati po svojoj volji jer smatram (kao kompotko) da je to stvar osobnog ukusa. Također možeš uzeti manji disk.

Sve je to super, ali napajanje od 400W mislim da je premalo.Barem 480W
17 godina
neaktivan
UPDaTEa ŽeljaN kaže...
Krivo misliš.
Forton 400W može hranit i jace konfe bez problema.

C2D E8400@3.9ghz,Gigabyte GA-P31-DS3L,Geil ultra 2x1gb@870mhz@4-4-4-12, Gigabyte radeon HD 3870
17 godina
UPDaTEa ŽeljaN kaže...
crystal6 kaže...

Budući da fortron košta više, on može uzeti neki seagateov disk od 250/320 GB, jeftinije kućište bez napajanja i taj fortron 400W.
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Gigabyte EP35-DS3 | Intel C2D E8200 @2.66 GHz | Gigabyte HD4850 | 2 GB Kingmax PC 6400 | Chieftec 550 W
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Hvala na prijedlozima.

Što se napajanja tiče mislim da bi trebao iči na nešto puno jače jer ako dodam poslje još jednu istu grafičku da mi ne bude premalo 400W, no ako griješim ispravite me.

Meni je frend preporučio:

MB Asus S775 P5N-E SLI

VGA Asus PCI-E EN8600GT SILENT/HTDP/512

pa imate li komentara na to

Vidim da oba u biti preporučujete intel za procesor.

Što se hdd tiče mislim da ću uzeti neki seagate 320 ili 500.

E kad mi već pomažete imam dilemu oko monitora.

Mon. LCD 24" PHILIPS 240BW8EB

ili

Mon. LCD 24" SAMSUNG SM 245B

ista je cijena, ja nekako naginjem philipsu iako sam do sada uvijek koristio samsunge..

Kako to ide sa ovim e-shopovima kod nas tipa Protis jel to oni meni tamo mogu i složit ili ne. Isto tako kako ide s garancijom ako mi slažu, hoču li ja moći otvoriti kutiju za dodavanje nove grafičke ili ne. Jel može ići garancija nekako po komponentama?

Koja trgovina ima najbolju podršku da mogu sjesti s nekim i proći konfiguraciju stavku po stavku da ne zeznem sam nešto?

17 godina
dinko9 kaže...

Hvala na prijedlozima.

Što se napajanja tiče mislim da bi trebao iči na nešto puno jače jer ako dodam poslje još jednu istu grafičku da mi ne bude premalo 400W, no ako griješim ispravite me.

Meni je frend preporučio:

MB Asus S775 P5N-E SLI

VGA Asus PCI-E EN8600GT SILENT/HTDP/512

pa imate li komentara na to

Vidim da oba u biti preporučujete intel za procesor.

Što se hdd tiče mislim da ću uzeti neki seagate 320 ili 500.

E kad mi već pomažete imam dilemu oko monitora.

Mon. LCD 24" PHILIPS 240BW8EB

ili

Mon. LCD 24" SAMSUNG SM 245B

ista je cijena, ja nekako naginjem philipsu iako sam do sada uvijek koristio samsunge..

Kako to ide sa ovim e-shopovima kod nas tipa Protis jel to oni meni tamo mogu i složit ili ne. Isto tako kako ide s garancijom ako mi slažu, hoču li ja moći otvoriti kutiju za dodavanje nove grafičke ili ne. Jel može ići garancija nekako po komponentama?

Koja trgovina ima najbolju podršku da mogu sjesti s nekim i proći konfiguraciju stavku po stavku da ne zeznem sam nešto?

Sve ok, samo ne bi tu grafičku, nego 8800 GS ili 9600GT ako već hoćeš nešto slabije. Za monitore se i ne kužim previše, pa ti tu ne mogu pomoći.

Što se tiče naručivanja iz Protisa ili ADM-a koji su isključivo u Zagrebu; ako nisi u Zagrebu nemoj naručivati. Jednostavan razlog. Ako ti slučajno nešto srkne pod garancijom moraš ići u Zagreb im to odnijeti što ti je veći trošak nego da nosiš u neki servis u svom gradu.

Ako hoćeš oni ti mogu sve to složiti (naravno naplate) i dati ti dvije garancije: pojedinačno komponente ili cjelinu.

Savjetujem ti da uzmeš garanciju za svaki dio posebno jer ćeš onda moći otvoriti kutiju i staviti novu bez gubitka garancije.

EDIT: u vezi napajanja; ako ćeš sada staviti jednu, a nakon godinu dana drugu onda bi trebo uzeti jače napajanje. Nešto tipa 450W ili 500W.
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.8.2008 22:25 (crystal6).
17 godina
neaktivan
autorov komentar

crystal6 hvala ti na svim savjetima, pogledao sam grafičke koje preporučaš. Da te još upitam misliš li da može proči VGA Sapphire hd 3850 512mb gddr3 2dvi pci-e. Ja osobno mislim da ja stvarno nemam potrebe za prejakim grafama jer ono za što meni treba je na razini otvorenih 15 malih prozora u javi. No opet ne razumijem se previše, pa ako misliš da je ova preslaba možda odaberem neko od boljih rješenja koje si preporučio.

Jučer sam s prijateljem složio okvirno šta bi išlo i to iz Telebita. Ništa to još nije fixno no približavam se polako. Dakle osim te grafe:

• kučište Chieftec sg-01b 294kn
  • MB Asus P5KC, LGA775, Intel P35, FSB 1333, DDR2/DDR3 816kn
  • napajanje Chieftec 550W 536kn
  • CPU Intel Core 2 Duo E7200 (2.53GHz, 3MB, 1066MHz, S775) box 731kn
  • HDD Seagate 500GB, 7200/16MB/SATA 557kn
  • memorija DDR2 2GB PC2-8500 (DDR 1066) Brand name 292x2kn ukupno 4gb
  • DVD Writer ASUS 20x DL, LightScribe, crni/bijeli, SATA (DRW-2014L1T) 248kn
  • VGA Sapphire HD 3850, 512MB GDDR3, 2DVI, PCI-E 780km

to je sve skupa 4550kn

nisam dodavao nikakav cooler, to bi trebalo ići s procesorom

nisam ni nikakve dodatne ventilatore za kučište

ta memorija je čisto birana po cijeni jer u toj firmi imaju malo čudno to razdijeljeno pa nam je to izgledalo najoptimalnije.

eto sad je sve dosta konkretizirano pa može neki savjet tu ili odobrenje Osmijeh

hvala

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.8.2008 12:46 (dinko9).

0 0 hvala 0
17 godina

HD3850 bi trebala proći na razini 15 prozorčića u javi, a ako ne dodaš još jednu takvu i u crossfire.

Inače je sve ostalo super. Na matičnoj imaš utore za buduće DDR3 memorije, pa za jedno 3 godine možeš dvije 3850 zamjeniti s recimo dvije 4870 i staviti 4 GB DDR3.

Hladnjak uz proc dobiješ, memorija je ok, samo pazi da uzmeš 64-bitne windowse da možeš koristiti svih 4 gigabajta.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.8.2008 15:01 (crystal6).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Vidiš to za windowse nisam znao, bilo bi glupo kupit 4 a ne iskorištavat ih :)) Ili si to mislio ako dodajem još rama nakon ova 4?

17 godina
dinko9 kaže...

Vidiš to za windowse nisam znao, bilo bi glupo kupit 4 a ne iskorištavat ih :)) Ili si to mislio ako dodajem još rama nakon ova 4?

Ne, mislim ako imaš ukupno 4 ili više na 32-bitnim windowsima neće prepoznati sve, nego nekih 3.25 GB. Zato probaj nabaviti 64-bitne windowse (XP ili Vista - svejedno) pa nećeš imati problema.
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Kužim, hvala.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice