Ono što znam je da mi treba matična sa 2 PCI express porta da kroz vrijeme mogu dodati još jednu grafičku.
Grafička mi treba sa 2xDVI i 512mb rama.
Procesor pojma nemam recimo u razini core 2 duo, a sad jel amd ili intel ne razumijem se.
4GB rama 2+2
Hard 250 ili 320 16mb cache
Kučište i napajanje isto ne znam što bi..
Namjena je za surfanje, divix i slično. Kroz vrijeme bit če priključena još jedna grafička da se mogu spojiti do 4 monitora. Trenutno mislim uzeti novi 24" samsung ili philips + stari monitor koji već imam. Svrha svega je za korištenje brdo monitora za neke burzovne programe s puno malih prozora sa grafikonima. Ne treba mi veliki disk, ne treba mi preskupi procesor. Bitno je da je dobra grafička i matična da se na kraju sa 4 monitora sve lijepo vrti.
Ne treba biti nešto nabrijano ili skupo ali da je o.k. i stabilno.
I sad oni detalji koji cooler, neki posebni ili koji ide sa procesorom pa kakvo kučište i kakvo napajanje ja o tome ne znam puno pa bi molio i preporuku oko toga.
Vrlo rado bi da to sve kupim u jednom dučanu i da mi slože a ne da se zezam s time :)
Možda bi poželjno bilo da su recimo i matična i grafička recimo ASUS pa da bude što kompatibilnije. No možda je to samo amatersko razmišljanje. Ja sam s prijateljem malo prčkao pa smo složili konfu za oko 4000.
U biti zanima me koje je best buy rješenje da dobijem dobar komp u okvirima koje sam naveo i to za ispod 4000.
Unaprijed hvala na pomoči.