pozdrav svima.. želio bih saznati kakva je razlika između studija foI-a u varaždinu i u zaboku, bošto mi je bliže pa bi mi i troškovi bili manji... ako ima neko tko studira ili je studirao neka mi da preporuku..
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ne znam za Zabok ali sam na FOI-u u Varazdinu. Sad puno ljudi mješa PITUP i FOI. Misliš baš na foi ili pitup? ja sam na FOI-u i faks je super, ako te to zanima bit ce ti ok. Ima malo problema u organizaciji, ali nista posebno. Prouci si malo koji su predmeti na prvoj godini, pa vidi jel to ono cime bi se htio baviti. Vjerojatno ti nisam puno pomogao, ali ako te nesto zanima u vezi Foja u VZ slobodno pitaj.
Ne znam za Zabok ali sam na FOI-u u Varazdinu. Sad puno ljudi mješa PITUP i FOI. Misliš baš na foi ili pitup? ja sam na FOI-u i faks je super, ako te to zanima bit ce ti ok. Ima malo problema u organizaciji, ali nista posebno. Prouci si malo koji su predmeti na prvoj godini, pa vidi jel to ono cime bi se htio baviti. Vjerojatno ti nisam puno pomogao, ali ako te nesto zanima u vezi Foja u VZ slobodno pitaj.
mislim bas za foi, posto se moze studirat u sisku zaboku varazdinu i to a ja sam iz zg blize bi mi bilo u zabok ić, a neznam kako to funkcionira jesm li zakinut na ikoji nacin ako odem u zabok i to..
U Zaboku i Sisku ti je samo PITUP. Za IS ili PS (kak neki kažu pravi FOI) češ morat u Vž.
Ja sam osobno na PITUP-u u Vž. Razlika između Vž i centara je da imaš obično po 4-5 sati više predavanja iz pojedninih predmeta u Vž. Uvijek dođemo malo dalje nego u centrima. I vježbe su bolje organizirane nego u centrima. Ako misliš ići na PITUP i ne nastvaljat dalje odi u centar jer papir na kraju isto vrijedi. A ako misliš polagat kasnije razliku i nastavljat na diplomski preporučam ti Vž.
FOI kao FOI je u Varaždinu. U Zaboku je samo PITUP, i nema smisla mješati ta dva studija. Ako se želiš baviti informatikom za tebe je jedini izbor Varžadin i smjer Informacijski sustavi na preddiplomskom studiju. Osobno sam završio oba preddiplomska studija, i programsko inžinjerstvo na diplomskom studiju i bio sam zadovoljan. Posao sam pronašao u Zagrebu iz prvog pokušaja. Imam dosta prijatelja koji su završili FER i osobno sam stekao dojam da su ljudi sa FOI-a lakše pronašli posao (barem oni koju su kvalitetni ili osrednje dobri. Ostali su bez obzira na fakultet tražili i do godinu dana posao).
Ako te zanima ekonomija više opet ti preporučavam smjer Poslovni sustavi na FOI-u u Varaždinu. Razlika u odnosu na PITPU je velika. Znam dosta ljudi koji su pokušali FOI završiti i na kraj usu se prebacili na PITUP i razlike su dosta velike. Općenito PITUP je za one koji ne mogu završiti FOI i za one koji samo žele neku diplomu (bez uvrede).
@dži slažem se s tobom. Sustav IS-a i PS-a je sasvim drugačiju u odnosu na sustav PITUP-a. Tu je po meni najveća "prednost" PITUP-a jer nema uvjetovanja. PITUP se može proći uz minimalan trud. Samo je upitno sa kavim ocjenama i stečenim znanjima.I studenti koji ne uspjevaju na "FOI-u" se prebacuju na pitup pa se provuku ili čak i ne.
Uglavnom htel sam nadodat samo jedno. Što me često živcira kad ljudi napišu za PITUP da je za one koji nemogu završit FOI ili žele neku diplomu.Najčeće je tako, al ima nas na PITUP-u koji smo to upisali zbog nekih drugih razloga. Npr. ja osobno zbog niske podloge iz matematike u srednjoj nisam mogo na višu razinu matke na maturi. Pa da ne izgubim godinu sam se upisal na PITUP. I nije mi krivo zbog tog, imam cimera koji ide na IS i pratim i njegove predmete i nisu nesavladivi. Trudim se oko matke da bih jednog dana mogao upisat razliku od tih nekoliko najtežih predmeta i nastavit dalje normalan diplomski na FOI-u.
Tako da autoru teme preporučujem ako može i ako je spreman učit redovno neka upiše IS ili PS u VŽ-u. Teže je nego PITUP ali je odlična priprema za diplomski. A i bez diplomskog imaš više stečenih informatičkih znanja nego na 3 godine PITUP-a. Al ako ne uspiješ sad , a imaš motivacije i PITUP nije tako loš izbor jer ionako će sve osvisit o tvojoj motiviaciji i spremnosti na učenje.
@dži slažem se s tobom. Sustav IS-a i PS-a je sasvim drugačiju u odnosu na sustav PITUP-a. Tu je po meni najveća "prednost" PITUP-a jer nema uvjetovanja. PITUP se može proći uz minimalan trud. Samo je upitno sa kavim ocjenama i stečenim znanjima.I studenti koji ne uspjevaju na "FOI-u" se prebacuju na pitup pa se provuku ili čak i ne.
Uglavnom htel sam nadodat samo jedno. Što me često živcira kad ljudi napišu za PITUP da je za one koji nemogu završit FOI ili žele neku diplomu.Najčeće je tako, al ima nas na PITUP-u koji smo to upisali zbog nekih drugih razloga. Npr. ja osobno zbog niske podloge iz matematike u srednjoj nisam mogo na višu razinu matke na maturi. Pa da ne izgubim godinu sam se upisal na PITUP. I nije mi krivo zbog tog, imam cimera koji ide na IS i pratim i njegove predmete i nisu nesavladivi. Trudim se oko matke da bih jednog dana mogao upisat razliku od tih nekoliko najtežih predmeta i nastavit dalje normalan diplomski na FOI-u.
Tako da autoru teme preporučujem ako može i ako je spreman učit redovno neka upiše IS ili PS u VŽ-u. Teže je nego PITUP ali je odlična priprema za diplomski. A i bez diplomskog imaš više stečenih informatičkih znanja nego na 3 godine PITUP-a. Al ako ne uspiješ sad , a imaš motivacije i PITUP nije tako loš izbor jer ionako će sve osvisit o tvojoj motiviaciji i spremnosti na učenje.
inače sam odlikaš u građevinskoj srednjoj školi, mislio sam na strojarstvo ali kad sam vidio maturu oblio me hladan znoj i nevjerujem baš da će se dogodit neko čudo da upadnem tamo.. drugi izbor mi je foi.. i jedini problem mi je to što nebih želio ići iz zagreba studirati, ali pošto ću biti primoran upisat ću varaždin..
Evo ja jos malo zavrsavam prvu godinu na FOIu i faks je dosta zahtjevan i naporan ( ali koji nije ). Na upisima ćeš lako upasti ( mislim da im je prošle čak i mjesta ostalo pa su primali i one sa nižom maturom ). Ali nemoj mislit da ćeš se tako lako na faksu provući. Prvi semestar je još relativno jednostavan ( par zahtjevnijih predmeta tipa informatika i statistika ) ali ništa nemoguće.
Pozdrav,
da li je neko upisivao razliku predmeta na FOI-u, ja sam gotov uskoro s PITUP-om, naravno kolegij iwa nešto sporije ide... pa me zanima ova razlika od 5 kolegija kak zgleda, nešto se priča da ima jedan,dva kolegija koji je malo teže proći... i kako to opće ide, da li se plača po kolegiju ECTS, ili neka druga shema? i koliko bi to trajalo, jel uzme cijelu godinu? jer po tome onda mi je bolje isti smjer (profesorski) upisati u Rijeci... al opet pošto sam već dio neki FOI-a ,zelio bih ostati na njemu.... Hvala lijepo na bilo kakvoj informaciji jer mi po centrima smo zakinuti za puno njih... :/
pozdrav :)