Samsung Galaxy S7 / S7 Edge - Rasprava

poruka: 5.608
|
čitano: 1.493.614
|
moderatori: XXX-Man, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Samsung Galaxy S7 / S7 Edge - Rasprava
R36 kaže...
ocean77 kaže...
R36 kaže...
ocean77 kaže...

Ne daje cak ni tako bolje slike vec se tada samo manje vidi da su losije...naravno da se uvecavanjem ta razlika sve vise povecava.

S7 ima najnapredniji AF, a OP3 ne znam kakav tocno sistem koristi, ali je u svakom slucaju brzi od onog na LG G4...recimo na dnevnom svjetlu gotovo trenutno izostrava.

Jedina mana njegove kamere je u nekim situacijama zbilja cudan post-processing i ako to ne rjese nekom brzom nadogradnjom necu zadrzati taj mob...inace po svemu ostalom je fenomenalan.

Dnevno svjetlo nikad nije ni bilo problem. Svaki top model će ti dati odlične slike u dnevnim uvijetima..., problem su noćni uvijeti a tu je S7 bez premca. Jednostavno ti sa S7 u noćnim uvijetima dobiješ uvijek odličnu sliku. Nikad ne trebaš ponavljat. A tu se vidi prednost Dual pixel AF i otvor blenda od f1.7. Kod ostalih to nije tako. Također ovo izoštravanje slike je meni , Jebi ga slika izgleda bolje pogotovo kad nekom pokažeš. 

OP3 koristi laser auto fokus kao i HTC 10, G4, G5.

E pa sad, ja ti predocim dokaz i ti i dalje tvrdis svoje...ili si slijep ili si trol...nemam vise sto dodati na ovu temu, napravio sam tu malu usporebu zbog sebe prvenstveno pa sam podijelio ovdje...pametan ce iz prilozenoga shvatiti.

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.8.2016 10:25 (ocean77).
14 godina
neaktivan
ocean77 kaže...
R36 kaže...
ocean77 kaže...
R36 kaže...
ocean77 kaže...

Ne daje cak ni tako bolje slike vec se tada samo manje vidi da su losije...naravno da se uvecavanjem ta razlika sve vise povecava.

S7 ima najnapredniji AF, a OP3 ne znam kakav tocno sistem koristi, ali je u svakom slucaju brzi od onog na LG G4...recimo na dnevnom svjetlu gotovo trenutno izostrava.

Jedina mana njegove kamere je u nekim situacijama zbilja cudan post-processing i ako to ne rjese nekom brzom nadogradnjom necu zadrzati taj mob...inace po svemu ostalom je fenomenalan.

Dnevno svjetlo nikad nije ni bilo problem. Svaki top model će ti dati odlične slike u dnevnim uvijetima..., problem su noćni uvijeti a tu je S7 bez premca. Jednostavno ti sa S7 u noćnim uvijetima dobiješ uvijek odličnu sliku. Nikad ne trebaš ponavljat. A tu se vidi prednost Dual pixel AF i otvor blenda od f1.7. Kod ostalih to nije tako. Također ovo izoštravanje slike je meni , Jebi ga slika izgleda bolje pogotovo kad nekom pokažeš. 

E pa sad, ja ti predocim dokaz i ti i dalje tvrdis svoje...ili si slijep ili si trol...nemam vise sto dodati na ovu temu, napravio sam tu malu usporebu zbog sebe prvenstveno pa sam podijelio ovdje...pametan ce iz prilozenoga shvatiti.

Ne kužim zašto bi se ja na osnovu tvog testiranja s dvije slike cropane trebao složit da OP3 daje bolje slike. Daj nemoj me nasmijavat. I po tome sam ja trol 

Imao sam HTC 10 koji ima bolju kameru od OP3 pa mi on nije dao bolje slike od S7 u noćnim uvijetima., tako da OP3 nema tu što radit.

Ja sam napisao svoje iskustvo : 

Jednostavno ti sa S7 u noćnim uvijetima dobiješ uvijek odličnu sliku. Nikad ne trebaš ponavljat. A tu se vidi prednost Dual pixel AF i otvor blenda od f1.7. Kod ostalih to nije tako. Također ovo izoštravanje slike je meni , Jebi ga slika izgleda bolje pogotovo kad nekom pokažeš. 

Ako se ti s tim ne slažeš - tvoje pravo. 

18 godina
Torent kaže...

Imam neka osnovna znanja iz fotografije ;) Dovoljna da d3200 koristim samo na manuali ;) Ja cijelo vrijeme govorim ovo isto. slike sa telefona su odlicne za 98% ljudi i za sta ih tih 98% ljudi koristi a onih 2% nece ni koristiti slike sa telefona vec mirrorless ili dslr.  Ali govoriti da se slikama sa telefona ne moze naci mane je priglupo.... To su sa stanovista dediciranih fotoaparata vrlo lose fotke... 6P u odnosu na ostale flagship telefone ne pravi nista spektakularno bolje ili losije  fotke ni u kakvim uslovima. Iskreno neda mi se zezati sa rucnim postavkama na telefonu. Za te stvari cu koristiti dslr.... A sto se tice sharpeninga na S7 pa imate raw pa nemate sharpening....Sto se tice kvaliteta fotografija tu se ne mogu vise sloziti sa tobom. Prijatelj mi ima d4 sa 24-70 nikkor i tamron 70-200. Pretpostavljam da zans koliko to kosta ;) Ja imamd3200 sa sigmom 17-50 f2,8 i tehnicki fotke su tu negdje a razlika je sto ce nejgove fotke tehnicki savrsene ispasti odmah a moje psolije malo rada u lightroomu ali ogroman je razlika u kadriranju koristenju svjetla i sl i njegove fotke sa telefona ce uvijek biti bolje nego moje sa njegoim d4....

Bio sam u onih 2% i vratio se u onih 98%, provo moram neke stvari polovit, a tu mi neće ni jedan dslr pomoć, sam od sebe, kao što rekoh ti upravljaš fotićem i ti odlučuješ kakva će bit i o tebi većinu stvari ovisi, ak ti nemreš sa 6p složit odlično sliku, dal je problem do tebe ili do 6p? Ovo je retoričko pitanje..  

DSLR nije puno napredovao unazad par godina, u biti je, idu na to da smanje gabarite, jer vide kak se tržište razvija, pa većina žele čim manje aparate..

Dok recimo smartfon je drastično napredovao, do unazad 6-7 godina, fotke su bile na granici neupotrebljivosti, sada, sad komotno možemo uspoređivat s fotoaparatima, zapravo, većina ostavlja fotiće doma i nosi smartfone, a ovi koji koriste dslr i slikaju na automatici, nemam riječi Za takve je najbolji i ovi obični fotoaparati..

DSLR je ušao u masovnu upotrebu radi cijene i to je ono kaj ga određuje, sad ima masa ljudi koji koriste dslr (ne moram ni govorit da ih polovica njih, ne da ne znaju osnove, neg ga nit ne znaju korstit, vjerojatno su čuli riječ negde dslr, i automatski pomislil da to mora radit dobre fotografije).

Dok sam čovjeku prije pokazivao fotke koje su rađene sa lumijom 1020, pitao me koji je fotić u igri, tip je profi fotograf, 1020 je ipak bolji od konkurencije, al vodeći se vašim razmišljanjem, to je i dalje smartfon, koji radi odlične fotke, ukoliko se nekaj zna o fotografiji..

Ovdje vlada mišljenje, dslr, bog i batina, sve ispod toga ne vrijedi, odnosno, "slikanje za nuždu"; zanima me kolko od vas nosi dslr za sobom, mob nosiš i na wc, a dslr ne

Šalu na stranu, lako je gledat nečije fotografije koje su rađene dslrom i reć, gle koje fotke radi dslr, tom tipu daj i mob u ruke pa će napravit isto odlične fotke, hebiga, ko zna zna..

Naravno da je primjena ograničena, sa tehničke strane, slikaš u okvirima kolko ti dopušta fizika, ajmo tak reć, al to ne bi trebao prestavljat neki limit, ukoliko imaš znanja o fotografiji..

Inače, slažem se s tobom i kužiš o čem pričam... Dost njih priča o stvarima u koje nisu upućeni, pa misle da čim kupe fotić da je to to, fotić od čovjeka neće napravit boljeg fotografa..

Bio sam mišljenja istog, imam fotić od par tisuća i mislio imam zvijer, pa to mora radit vrhunske fotke..

A da bude veća ironija, na kraju ispada da radim bolje fotke sa smartfonom neg fotićem vrijedan 7tkn...

10 godina
neaktivan
Dali mi netko moze reci ,kod koje radnje androis OS ostaje pripravan? Ugasio sam ga i upalio i sad mi uopce nije pripravan. A prije toga 2 sata vrijeme veze . 2 sata pripavan.

0 0 hvala 0
12 godina
zvonac kaže...
Torent kaže...

Imam neka osnovna znanja iz fotografije ;) Dovoljna da d3200 koristim samo na manuali ;) Ja cijelo vrijeme govorim ovo isto. slike sa telefona su odlicne za 98% ljudi i za sta ih tih 98% ljudi koristi a onih 2% nece ni koristiti slike sa telefona vec mirrorless ili dslr.  Ali govoriti da se slikama sa telefona ne moze naci mane je priglupo.... To su sa stanovista dediciranih fotoaparata vrlo lose fotke... 6P u odnosu na ostale flagship telefone ne pravi nista spektakularno bolje ili losije  fotke ni u kakvim uslovima. Iskreno neda mi se zezati sa rucnim postavkama na telefonu. Za te stvari cu koristiti dslr.... A sto se tice sharpeninga na S7 pa imate raw pa nemate sharpening....Sto se tice kvaliteta fotografija tu se ne mogu vise sloziti sa tobom. Prijatelj mi ima d4 sa 24-70 nikkor i tamron 70-200. Pretpostavljam da zans koliko to kosta ;) Ja imamd3200 sa sigmom 17-50 f2,8 i tehnicki fotke su tu negdje a razlika je sto ce nejgove fotke tehnicki savrsene ispasti odmah a moje psolije malo rada u lightroomu ali ogroman je razlika u kadriranju koristenju svjetla i sl i njegove fotke sa telefona ce uvijek biti bolje nego moje sa njegoim d4....

Bio sam u onih 2% i vratio se u onih 98%, provo moram neke stvari polovit, a tu mi neće ni jedan dslr pomoć, sam od sebe, kao što rekoh ti upravljaš fotićem i ti odlučuješ kakva će bit i o tebi većinu stvari ovisi, ak ti nemreš sa 6p složit odlično sliku, dal je problem do tebe ili do 6p? Ovo je retoričko pitanje..  

DSLR nije puno napredovao unazad par godina, u biti je, idu na to da smanje gabarite, jer vide kak se tržište razvija, pa većina žele čim manje aparate..

Dok recimo smartfon je drastično napredovao, do unazad 6-7 godina, fotke su bile na granici neupotrebljivosti, sada, sad komotno možemo uspoređivat s fotoaparatima, zapravo, većina ostavlja fotiće doma i nosi smartfone, a ovi koji koriste dslr i slikaju na automatici, nemam riječi Za takve je najbolji i ovi obični fotoaparati..

DSLR je ušao u masovnu upotrebu radi cijene i to je ono kaj ga određuje, sad ima masa ljudi koji koriste dslr (ne moram ni govorit da ih polovica njih, ne da ne znaju osnove, neg ga nit ne znaju korstit, vjerojatno su čuli riječ negde dslr, i automatski pomislil da to mora radit dobre fotografije).

Dok sam čovjeku prije pokazivao fotke koje su rađene sa lumijom 1020, pitao me koji je fotić u igri, tip je profi fotograf, 1020 je ipak bolji od konkurencije, al vodeći se vašim razmišljanjem, to je i dalje smartfon, koji radi odlične fotke, ukoliko se nekaj zna o fotografiji..

Ovdje vlada mišljenje, dslr, bog i batina, sve ispod toga ne vrijedi, odnosno, "slikanje za nuždu"; zanima me kolko od vas nosi dslr za sobom, mob nosiš i na wc, a dslr ne

Šalu na stranu, lako je gledat nečije fotografije koje su rađene dslrom i reć, gle koje fotke radi dslr, tom tipu daj i mob u ruke pa će napravit isto odlične fotke, hebiga, ko zna zna..

Naravno da je primjena ograničena, sa tehničke strane, slikaš u okvirima kolko ti dopušta fizika, ajmo tak reć, al to ne bi trebao prestavljat neki limit, ukoliko imaš znanja o fotografiji..

Inače, slažem se s tobom i kužiš o čem pričam... Dost njih priča o stvarima u koje nisu upućeni, pa misle da čim kupe fotić da je to to, fotić od čovjeka neće napravit boljeg fotografa..

Bio sam mišljenja istog, imam fotić od par tisuća i mislio imam zvijer, pa to mora radit vrhunske fotke..

A da bude veća ironija, na kraju ispada da radim bolje fotke sa smartfonom neg fotićem vrijedan 7tkn...

Ja bih sebe svrstao u tih 2% i iako mi to nije profesija znam o tome jako puno jer mi je to zona interesa zadnjih 10-tak godina ako ne i vise i svjestan sam da aparat ne mogu nositi uvijek sa sobom pa onda ipak gledam da imam sto upotrebljiviji mob, ali nazalost nema idealnog...Samsung je sa S7 serijom dosao najblize tom savrsenstvu, ali je uprskao sa meni najbitnijom stavkom.

Samsung je trenutno vrhunac kamere dosegao sa Galaxy S6 Edge +, ali je taj mob prevelik i ima relativno malu bateriju (sa vrlo zahtjevnim ekranom) kao i LG V10 koji je isto odlican kamera phone, ali LG i njihove maticne ploce mi ne ulijevaju povjerenje na duzi rok.

Sony mi nikada nije bio u kombinaciji i sta mi ostaje...iPhone sam imao 4 godine od 2009 do 2013, ali ovo sada sto nude kosta previse...Lumiu isto nikada nisam uzimao ozbiljno zbog neozbiljne platforme...vidjet cu neko vrijeme kako ce se ponasati OP3 pa ga mozda i ostavim...imao sam pola godine OP1 i bio je odlican.

18 godina
ocean77 kaže...

Ja bih sebe svrstao u tih 2% i iako mi to nije profesija znam o tome jako puno jer mi je to zona interesa zadnjih 10-tak godina ako ne i vise i svjestan sam da aparat ne mogu nositi uvijek sa sobom pa onda ipak gledam da imam sto upotrebljiviji mob, ali nazalost nema idealnog...Samsung je sa S7 serijom dosao najblize tom savrsenstvu, ali je uprskao sa meni najbitnijom stavkom.

Samsung je trenutno vrhunac kamere dosegao sa Galaxy S6 Edge +, ali je taj mob prevelik i ima relativno malu bateriju (sa vrlo zahtjevnim ekranom) kao i LG V10 koji je isto odlican kamera phone, ali LG i njihove maticne ploce mi ne ulijevaju povjerenje na duzi rok.

Sony mi nikada nije bio u kombinaciji i sta mi ostaje...iPhone sam imao 4 godine od 2009 do 2013, ali ovo sada sto nude kosta previse...Lumiu isto nikada nisam uzimao ozbiljno zbog neozbiljne platforme...vidjet cu neko vrijeme kako ce se ponasati OP3 pa ga mozda i ostavim...imao sam pola godine OP1 i bio je odlican.

Djelomično se slažem.. Čekaj S8, sa f1.4 1.1/7", ljestvica se podiže više. Valda bu ispravili to na S8, samo da ne ukenjaju nekaj drugo..

A gle, nema idealnog nigdje, ak hoćeš nekaj, a da je blizu idealnog, moraš imat vagon love za te stvari...

Najbliža prijetnja bi bila, Panasonic CM1, pošto je to "prvijenac", očekujem od Panasonica daljnje usavaršavanje tog fotosmartfon uređaja, a ko zna, do tada bu i ostali (samsung, htc, lg) slijedili taj trend..

12 godina

Panasonic CM1 je ekstrem, smatram da u mobitel ne treba stavljati senzor od 1 inch i da bi dovoljan bio upravo 1/1.7 i da sa tom velicinom senzora nebi patila ergonomija...1 inch nazalost fizicki ne stane u tanko kuciste tako da sumnjam pribjegavanju toj velicini od strane vodece ekipe.

Nisam ja protiv smanjenja rezolucije, ali jesam protiv smanjenja ako senzor ostaje i dalje u dimenzijama raspona 1/2.6 do 1/3...znaci ako bi ga fizicki znacajnije povecali, a 1/1.7 je znacajnije povecanje (recimo u odnosu na Nexus 6P koji ima 1/2.3 to je povecanje od 44%) i da recimo ostanu na 12 MP i dodatno poboljsaju lece onda bi tek vidjeli znacajniju razliku u svakom pogledu...ovo sve sto sada rade su minimalni pomaci.

Godinama sam koristio Canon S95 aparat koji je imao upravo tu velicinu senzora sa 10MP i taj aparat bi mi i danas bio zadovoljavajuci sto se IQ tice, ali je vrlo spor u radu...uglavnom to smatram plafonom za smartphone kamere, a za sve ostalo imam Lumix GX80.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

I jesmo se na temi o S7 edge odlučili koji je najbolji DSLR??

6 0 hvala 0
11 godina

covjece, ovo je gore nego da se na geyphone temi nesto napise protiv gejfona, sektasi udaraju sa svih strana, ne mareci za cinjenice.. das dokaze, das link gdje se pola svijeta zali na oversharpening, ali ne, odjedom se dslr-ovi spominju i ne znam ni ja kakve gluposti.. lol

skulirajte se malo, znam da ste istresli brdo love za uredaj i da boli kad netko kaze da uredaj nije potpuno savrsentvo, ali dajte ljudi malo objektivnosti....

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
odjavljen

Koji dio tebi nije jasan kad ti kazemo da imas raw mode i nemas vise owrsharpening. Imam osjecaj da nemas pojma o cemu mi uopste pricamo....

11 godina

.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Torent kaže...

Koji dio tebi nije jasan kad ti kazemo da imas raw mode i nemas vise owrsharpening. Imam osjecaj da nemas pojma o cemu mi uopste pricamo....

Koliko je velika raw fotografija i koliko treba mobitelu da nakon jedne raw fotke okine drugu (prije je ovo štekalo upravo zbog veličine raw datoteke)? 

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through th
10 godina
odjavljen

Nemam pojma jer nemam s7 ;) Na s6 nikad nisam okidao u raw jer mi nije trebalo ;) Za to imam dslr ;)

17 godina
odjavljen
Torent kaže...

Nemam pojma jer nemam s7 ;) Na s6 nikad nisam okidao u raw jer mi nije trebalo ;) Za to imam dslr ;)

Možda i griješim ali i fotić se pomuči nakon fotografiranja u RAW-u, zar ne ? Imao davno neki DSLR pa ga prodao jer to nije za mene ali sjećam se da mu je trebalo vremena za drugu fotku nakon što bih okinuo u RAW-u...

Poanta je da je fotografiranje sa mobitelom u RAW-u smiješna ako uzmeš u obzir da je to ipak samo fakin mobitel čije su kamere namijenjene više manje point & shoot - bez je8anje po opcijama. Barem za većinu korisnika jer većina, kao i ja, nema blage veze o tim opcijama i mogu samo usrat sliku. Uostalom, dok si ti nešto namjestiš - prođe moment. Kažem, možda i griješim...

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through th
10 godina
odjavljen
skank666 kaže...
Torent kaže...

Možda i griješim ali i fotić se pomuči nakon fotografiranja u RAW-u, zar ne ? Imao davno neki DSLR pa ga prodao jer to nije za mene ali sjećam se da mu je trebalo vremena za drugu fotku nakon što bih okinuo u RAW-u...

Poanta je da je fotografiranje sa mobitelom u RAW-u smiješna ako uzmeš u obzir da je to ipak samo fakin mobitel čije su kamere namijenjene više manje point & shoot - bez je8anje po opcijama. Barem za većinu korisnika jer većina, kao i ja, nema blage veze o tim opcijama i mogu samo usrat sliku. Uostalom, dok si ti nešto namjestiš - prođe moment. Kažem, možda i griješim...

Pa ako je to samo mobitel cemu onda trazenje dlake u jajetu i ocekivanje da ce ti samo mobitel uslikati ok sliku u uslovima u kojima se i prfoi dslr muci i trazi skupe objektive. To samo mobitel i ima razloga zasto se prodaju dslr od 1000+USD i objektivi od 1000+USD? To je samo mobitel i za samo mobitel radi dobre do odlicne slike ali ne treba ocekivati cuda od senzora velicine zrna rize. Prigovaranje za oversharpening i sl je bezveze. Fotografija je primijenjena fizika i od takvog senzora i smijesnog objektiva ispred njega ne treba ocekivati cuda.....Ne znam kakav si fotic imao ali pocetni modeli dslr-a se ne muce sa rawom uopste.... Nista vise nego sa jpegom....

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.8.2016 17:34 (Torent).
16 godina

Trazenje dlake u jajetu, upravo to. Ne razumijem takve ljude ali eto, postoje. Nikad s nicim zadovoljni. I neka su takvi, njihov problem, ali cemu opterecivati druge ljude svojim cjepidlacnim pogledom na svijet?

Sto se fotkanja mobitelom tice, da, sluzi za point and shoot uglavnom. Kreativac moze i sa ericssonom t68 napraviti cuda. Nekom je dovoljno 128x128 piksela da se umjetnicki izrazi. Kreativac se ne opterecuje tricarijama o kakvima mogu danima filozofirati forumski "strucnjaci".

Stvar je u tome da svi danasnji flagship mobiteli daju vrlo dobre slike. Neki previse izostre, neki daju prejaku crvenu, neki plavu... Koga briga? Sve su to nijanse. 99.99% ce vidjeti super trenutak uslikan nexusom, samsungom, iphoneom ili lg-om i reci ce: odlicna fotka. Onih 0.01% ce ici kopati po exifu, zoomirati i traziti tehnicke nedostatke za koje nikog drugog (osim par forumskih cjepidlaka istomisljenika) nije briga.

Mobitel nije ni dslr ni mirrorless. Ogranicen si fiksnim nepromjenjivim objektivom, fiksnim otvorom blende i sto je najvaznije, vrlo vrlo malim senzorom. U datim uvjetima danasnji vrhunski smartphonei imaju jako dobre rezultate. Bitno je da brzo pokrece kameru, da brzo fokusira, da ima dobar video i na koncu, da daje dobre rezultate. Velik je iskorak za ljude koji to znaju iskoristiti mogucnost rucnog namjestanja fokusa, isoa, brzine zatvaraca...+ raw da oni koji imaju volje izvuku mozda nesto vise u lightroomu. I tu za sad sve staje. Mozda jednog dana bude i bolje. Za sve ostalo, ozbiljnije fotografiranje radi posla ili zabave, tu su dslri i mirrorlessi. 

Potpis!
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.8.2016 20:48 (Ezio).
Moj PC  
5 0 hvala 1
10 godina
odjavljen

Da bi rijec dodao.... Ako hoces vise kupi dslr ili mirrorless a ako hvatas trenutak mobitel ti je i vise nego dovoljan.... Ali jednostavno fizika te sprecava da imas oboje....

18 godina
Kao novi korisnik da i ja kazem par dojmova i bacim koju glupost o ovome telefonu :D
Za sada sam prezadovoljan citavim telefonom, brz je,ne steka nikako, touchwiz mi je dobro sjeo iako nikada prije nisam koristio Samsung.
I čitam ove postove u temi i ne kontam sta vi ljudi hocete od skartphonea? Mislite da ako date 700 eura za mob da ce on sada da zamijeni i vas gamerski racunar i dslr i pravi prenosni media player i sl? Dajde nemojte se glupirati bezveze, sve neki kao strucnjaci, a ponasanje na nivou djeteta koje ocekuje da ce mu nova igracka zamijeniti prethodnih dvadeset.
Telefon je odlican u globalu i predstavlja tzv Jack of all trades,znaci u svemu je odlican ali nije ni u cemu savrsen i tako ga treba i gledati.
Jedino sam razocaran malo audio kvalitetom koja je mogla biti barem blizu konkurencije ali pokrivam je sa boljim sluskama pa se da kompenzirati.
Sto se tice citave rasprave oko kamere mislim da svi pretjerujete. Ja ne posjedujem dslr i iskreno sada bih opet radje kupio jos jedan s7e nego poseban dslr. Zasto?
Ja nisam nikakav entuzijast oko fotografija i spadam u tih 98% populacije i iskreno meni je važnije da mogu nabrzaka izvaditi mob, okinuti par brzinskih fotki sestrica, cuka ili jednostavno raje kad se izadje ili negdje okupi. Meni i za posla dobro dodje brzopotezna kamera koja daje solidne fotke i koja je lako prenosiva. Do sada sam sa sobom cesto nosao Lumiu 1020 koja stvarno daje odlicne fotke i u losem osvjetljenju ali kako sam uzeo 7e pocela je da kupi prasinu.
Zato nema smisla da se bezveze raspravljate, vecini ljudi poput mene je vazno brzo zabiljeziti odredjeni momenat i imati solidnu fotku nego nosati neki dslr oko vrata i zajebavati se.
Da ima mobitela koji daju bolju fotku ima ali ti mobovi su losiji u nečemu drugome i opet se balansira izmedju licnih zelja.
I dajte kakvih korisnih savjeta, iskustava, a ne neke besmislene rasprave :D

6 0 hvala 3
14 godina
neaktivan

Ekipo Vi koji imate Samsung... jeste vidjeli novi čisti Android Nougat. Copy/paste našeg TW. Sve kao TW ne valja a Google sam kopira njegove funkcionalnosti. Jedan od razloga zašto mi HTC 10 nije sjeo...tj ni jedan taj "čisti" stock.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2016 14:51 (R36).

0 2 hvala 0
10 godina
odjavljen

? Imao s6 i sada nexus 6p i ne vidim da je bas isti... U cemu je isti?

14 godina
neaktivan
Torent kaže...

? Imao s6 i sada nexus 6p i ne vidim da je bas isti... U cemu je isti?

Govorim za Android Nougat...koji još nije izašao!! Možda si ga ti dobio!??

Evo od bitnih:

1. Multi-windov view - to sam imao još na S3...

2. Custom Quick Settings - isto na S3 imao kao i na G2.

3. Notification Direct Reply - to i sad imam na S7 kao i na S6

4. Bundled Notifications - G2, G3, S6, S7 svi to imaju.

5. Data Saver - i sad možeš ogranićit neke aplikacije da ti ne vuku promet

6. Notification Controls - sve to Lg i Samsung već imaju

itd...itd... da sve nenabrajam.

Znaći sve što imaju LG i Samsung to sad dobivaju korisnici čistog androida s Android Nougatom. Meni kao korisniku Nougat ne donisi ništa novo.

10 godina
odjavljen

A ok to. Mislio si na funkcije a ja na izgled ;) Ima jedna velika razlika a to je da nema predinstaliranih aplikacija. I da imam android 7 nougat od prvog dana a 15 dana prije toga beta 5 verziju ;)

16 godina

uzeo i ja s7 obicni, zasad se cini stvarno odlican, bez greske sve radi.. prvi nakon d900i 

http://trakt.tv/user/MjezZza
Moj PC  
0 0 hvala 1
18 godina
Za sada sam happy sa touchwizom ali da opet provjerim posto sam malo laik u tim stvarima, da li se moze instalirati recimo sada cisti Nougat na 7e i kako to utice recimo na kameru i kvalitetu zvuka?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Torent kaže...

A ok to. Mislio si na funkcije a ja na izgled ;) Ima jedna velika razlika a to je da nema predinstaliranih aplikacija. I da imam android 7 nougat od prvog dana a 15 dana prije toga beta 5 verziju ;)

Ma funkcije...jebeš izgled.Izgled mjenjaš s temama...

Dr. Vicko kaže...
Za sada sam happy sa touchwizom ali da opet provjerim posto sam malo laik u tim stvarima, da li se moze instalirati recimo sada cisti Nougat na 7e i kako to utice recimo na kameru i kvalitetu zvuka?

Sluzbeno ne.,neslužbeno vidi na xda...a pošto si laik...nemoj ništa dirat. Nepotrebno

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2016 19:32 (R36).
13 godina
protjeran

Jucer sam napokon i ja dobio update, 219,41MB verzija: G935FXXU1BHP6/G935FBHT1BH1/G935FXXU1BPH1

Evo novosti koje sam za sada primjetio:

- Nova galerija
- Samsung could (U postavkama)
- Baterija se vise ne crpi u stand-by, preko noci mi je izvuklo samo 1% gdje je ranije bilo 5-6% pa cak nekad i vise
- Telefona sada ide u deep sleep (ranije to nije radio nakon punjenja, te je trebalo uraditi restart da bi se popravilo)

Moj PC  
0 0 hvala 2
16 godina

Meni se iskreno ova nova galerija nikako ne sviđa, simpatičnija mi je bila stara.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Pa i sada mozes imati takvu kao prije. Samo kad udes u galeriju sa dva prsta štipni kao da ces odzumirati tekst. I eto štipaj do mile volje i odreduj si velicinu foldera i sl. xD

0 0 hvala 1
16 godina
iDelete kaže...
Pa i sada mozes imati takvu kao prije. Samo kad udes u galeriju sa dva prsta štipni kao da ces odzumirati tekst. I eto štipaj do mile volje i odreduj si velicinu foldera i sl. xD

A dobro, nisam uopće išao za tim .
Svejedno, napravili su nekakvu sitnu izmjenicu, koja je po meni nepotrebna, jer je ona galerija bila sasvim uredna.

16 godina

meni se ne svida bas galerija, volio da kada pokrenem aplikaciju mi prikazuje samo slike sta sam ja usliko a swajpanjem desno da prikazuje sve albume

http://trakt.tv/user/MjezZza
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice