Samsung Galaxy S7 / S7 Edge - Rasprava

poruka: 5.608
|
čitano: 1.493.916
|
moderatori: XXX-Man, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S7 / S7 Edge - Rasprava
Nisam pratio bateriju pa više nisam siguran, ali mi se čini da mi je baterija pala za 10tak posto nakon ovo zadnjeg updatea preko noći dok je mob bio isključen.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
digitall kaže...
Ezio kaže...
digitall kaže...

ajd sad ponovo procitas sto sam napisao i to je to, mozda skuzis...

tko koristi koliko aplikacija? ti uvjetujes nekom sta i kako koristi? ti znas kako bi se trebalo sto koristiti i zasto?

ne radi se o tome, nego o onome cega si se uhvatio, a to je o testu koji je milijardu puta realniji nego bilo koji drugi! ukljucujuci benchmarke i sl. sranja. taj test je najmjerodavniji na planetu zemlja.

npr. s5 mi je imao super benckmark rezultate ali su mi drugi uredaji radili bolje, fluidnije i brze! koji test je onda mjerodavan!? napisi mi

a taj test bi bio jos realniji nakon par mjeseci koristenja i mj. dana bez restarta, e tek onda se vidi koji mob radi kako treba a koji radi kako treba samo na papiru...

opet besmisleno i neproduktivno cjepidlačenje... Ti kao da si natjecatelj u nekakvoj utrci u kojoj ti je od životne važnosti da li će se otvaranje 100 aplikacija za redom izvršiti u 50 sekundi ili u 52 sekunde.

Dakle ja recimo nisam restartao s7 edge od kad sam ga kupio a to je više od mjesec dana i radi sve bez problema. Sad sam ga po prvi put restartao i proces je trajao između 30-40 sekundi. Pa ako mi se i dogodi da budem nezadovoljan sa brzinom otvaranja aplikacija, restartat cu ga, tj. žrtvovati tih 30 sekundi života bez mobitela i nastaviti dalje sa normalnim funkcioniranjem.

No ti ćeš za to vrijeme dok se meni mobitel restarta moći otvoriti i zatvoriti 34 i pol aplikacije i naravno, u prednosti si. Možda i financijskoj, ne znam koliko te plaćaju po otvaranju aplikacije. Ja dobijem 3 dolara po otvaranju i dolar po zatvaranju.

ti si "fulao ceo fudbal" sorry

radi se o testiranju rada uredaja, dakle ti tvrdis da je to besmisleno i da je benchmark bolji pokazatelj? bravo za tebe. dosadasnje iskustvo sa desetinama uredaja mi daje za pravo reci da je takvo testiranje milijardu puta tocnije i realnije od benchmarka.

i po stoti puta ponavljam, pa necu ja ici otvarati 100 aplikacija zaredom, ali taj test ce mi reci kako ce se uredaj ponasati u takvoj situaciji, hoce ostati fluidan, hoce zastucati i sl., sto mi govori milijardu puta vise od nekog benchmarka koji ne znaci apsolutno nista.

znam da je tesko ukljucit mozak ponekad ali eto, pokusaj

ne kazem da je taj test besmislen nego da su tvoji postovi i cjepidlacenje besmisleni i neproduktivni. Jel s7 edge fluidan ili ne? Ja znam da je fluidan. A tebi je onaj test valjda pokazao da je nefluidan i sad nas sve skupa pokusavas uvjeriti u to.

Potpis!
11 godina
Ezio kaže...

ne kazem da je taj test besmislen nego da su tvoji postovi i cjepidlacenje besmisleni i neproduktivni. Jel s7 edge fluidan ili ne? Ja znam da je fluidan. A tebi je onaj test valjda pokazao da je nefluidan i sad nas sve skupa pokusavas uvjeriti u to.

what? sto koga pokusavam uvjeriti? raprava je o takvom nacinu testiranja! jer cim je nesto u negativnom kontekstu u vezi samsunga evo fanboya iskacu sa svih strana sa svim mogucim obranama..

s7 je fluidan i uopce ne govorim o njemu, nego o takvom nacinu testiranja rada uredaja (u odnosu na benchmark), sto je ovdje nekima besmisleno i cega su se uhvatili

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.8.2016 11:13 (digitall).
13 godina
Nova galerija sa nekim opcijama i neki izborn
Samsung Galaxy S7 32GB
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Izbornik sa samsung cloudom se pojavio.
Isprike na duplom postu, preko moba slucajno objavio nedovrseni odgovor.
Samsung Galaxy S7 32GB
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Evo jedan mali photo session moga OP3 i zeninog S7. 

Bas sam veceras malo usporedjivao kamere i rezultat je da S7 jednostavno nema kameru na razini OP3, kako u manualnom modu tako i u automatskom.

OP3 ima znatno vise detalja vjerovatno zbog vece rezolucije, a Samsung ima izuzetno agresivan post-processing u kojemu jako izostrava sliku sto izgleda dobro samo ako se gleda 1:1,a  kada se krene uvecavati strahovito se gube detalji da to grozno izgleda.

Nemojte vjerovati svemu sto pisu u recenzijama, a kasnije cu staviti i neke uzorke pa vidite sami.

Sto se videa tice tu je Samsung nesto bolji.

1 0 hvala 1
12 godina

Evo jedna kratka usporedba u slabijim svjetlosnim uvjetima, a imate i exif obje slike...uglavnom prva je fotkana na full automatici i tu je OP3 izabrao ISO 640 sto je poprilicno visok ISO, a razlog je manji otvor blende f/2...znaci manje svjetla pada na senzor i normalno je da u takvim uvjetima automatika dize ISO da nadomjesti na umjetan nacin manjak svjetla...druga opcija je smanjenje brzine zatvaraca sto moze rezultirati mutnijom fotkom ako nemamo mirnu ruku...rezultat za mene neocekivan...da sam vidio samo EXIF rekao bih nema sanse da OP3 dobije bolji rezultat, a upravo to se dogodilo.

Iznenadio me visi ISO na OP3...vrlo malo šuma do ISO 800...cak je i na toj prvoj slika na OP3 sa vise detalja.

Druga fotka su manualne postavke, namjestio sam oba na ISO 100 s tim da sam kod OS3 morao koristiti manju brzinu zatvaraca da nadomjestim manjak otvora blende...na ISO 100 ga je OP3 potpuno nadmasio...mislim da se ovdje nema sto komentirati...i onda citam recenzije gdje kazu kako je OP3 solidan mob za cijenu koju kosta, da je kamera dobra, ali ipak ne na razini "najboljih"...citaj Samsunga S7 i sl...

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.8.2016 23:16 (ocean77).

4 0 hvala 0
11 godina
Znaci za low light, u pokretu fotke, opo3 bi dao cistiju sliku?
12 godina
Za takve uvjete ti treba DSLR sa sto boljim objektivom...koji crni mobitel. 😕

0 0 hvala 0
18 godina
ocean77 kaže...
Za takve uvjete ti treba DSLR sa sto boljim objektivom...koji crni mobitel. 😕

On je pitao koja od ta dva moba za low light a ne koji dslr..

10 godina
odjavljen

A dobije je odgovor da sicusni senzor u telefonu u takvim uslovima nece dati upotrebljivu sliku bez obzira koji telefon. TO je zahtjevan zadatak i za profi aparate a kaomoli senzor velicine zrna rize...

18 godina
Torent kaže...

A dobije je odgovor da sicusni senzor u telefonu u takvim uslovima nece dati upotrebljivu sliku bez obzira koji telefon. TO je zahtjevan zadatak i za profi aparate a kaomoli senzor velicine zrna rize...

U globalu, da.. Premali senzor za takve stvari..

Al pitanje je na mjestu, čovjek je pitao koji je bolji od ta dva, naravno ni jedan, al kad već pita, prema viđenom sa neta, OP3 radi neloše low light fotke, a tu bi S7 trebao bit pobjednik, pošto nisam imao ni jednog, @ocean77 je dao odgovor na to pitanje..

A kolko vidim, treće opcije kod autora ne postoji, jer da postoji onda bi bilo drukčije postavljeno pitanje, koji uzet napredniji komapkt ili entry level dslr..

Nego, @ocean, aj napravi neku usporedbu i cropaj fotke, čisto da vidim tu "superiornost" kod samsunga

A vidim pojedinci se kunu u S7 i njegove fotomogućnosti, ne velim da su u krivu, samo djelomično su u pravu

Nažalost, Samsung niš ne poduzima po tom pitanju..

10 godina
odjavljen

A cuj. Slike sa moba su ok za sheranje po face i mozda cak i za print 10x15 ako je dobro svjetlo. Ali ko jednom napravi sliku sa dslr i imalo boljim ne kit objektivom vidi iz aviona koliko su to lose slike. Lose jesu ali su dovoljno dobre za 99% korisnika. U tome je fora.... Kad napravis tu distinkciju slike sa moba su vise nego ok....

Samo jednu stvar nikako da provarim a to je snimanje videa sa mobom u portret modu. Pa zaboga kad je iko vidio televizor u uspravnom polozaju ili vdeo na tvu sniman tako?????????????

11 godina

kod s7e su mi slike dobre, ne može nitko reć da su loše, ali brutalno pre oštre. na g4 su mi u globalu nekako finije

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
digitall kaže...

kod s7e su mi slike dobre, ne može nitko reć da su loše, ali brutalno pre oštre. na g4 su mi u globalu nekako finije

ZAsto? U poredjenju sa drugim mobovima odlicne su a u poredjenju sa profi dslrom su katastrofa.... Stvar potrebe .... I ne postoji preostra slika. To sto se tebi cini preostrom je rezultat sharpeninga tj softwarea da neostru sliku ucini ostrijom...

11 godina
Torent kaže...
digitall kaže...

ZAsto? U poredjenju sa drugim mobovima odlicne su a u poredjenju sa profi dslrom su katastrofa.... Stvar potrebe .... I ne postoji preostra slika. To sto se tebi cini preostrom je rezultat sharpeninga tj softwarea da neostru sliku ucini ostrijom...

o cem ti ? kakav dslr?

govorim o mobitelima, mogu rec ono sto je istina. s7 ga zaostri nepotrebno previse sto nekad ucini sliku losijom nego kod drugog mob-a. jel sad ok?

9 godina
neaktivan
Pozdrav drustvo...sinoc sam stavio telefon na punjac, iskocilo mi je obavestenje da je pronadjena vlaga.Sacekao sam par minuta, duvao u port dole, ali mi nije jasno otkud ta vlaga, nisam ga stavljao u vodu i slicno..Sada imam problem da neće da se puni, hoce samo kada mu nadjem odredjen polozaj, sta raditi?

Hvala unapred

0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
digitall kaže...
Torent kaže...
digitall kaže...

o cem ti ? kakav dslr?

govorim o mobitelima, mogu rec ono sto je istina. s7 ga zaostri nepotrebno previse sto nekad ucini sliku losijom nego kod drugog mob-a. jel sad ok?

Ako nesto kazes to je tvoje misljenje a ne nuzno i istina. Spomenuo sam dslr samo da ukazem da je kvalitet fotki sa mboitela relativna stvar. Za 99% ljudi je odlicna za ono sto njima treba a za ljude koji koriste dslr i fotografije sa mobitela koriste samo kad je to nuzno ili su fotke nebitne u sta spadam i ja to su lose fotke. To sam vec rekao a sad ponavljam...Uostalom fotkaj u raw pa ces izbjeci softwaresku obradu u samom telefonu.

11 godina
Thx svima na trudu oko odgovora. Naravno da u tim uvjetima slika neće biti savršena i koliko znam nexus 6p tu daje najbolje rezultate od kamera na mobitelima, a moje pitanje je bilo koji je bolji od ta 2 jer često malog snimam unutar kuće i zato mi je to bitna stavka kod kamere...
12 godina
zvonac kaže...
Torent kaže...

U globalu, da.. Premali senzor za takve stvari..

Al pitanje je na mjestu, čovjek je pitao koji je bolji od ta dva, naravno ni jedan, al kad već pita, prema viđenom sa neta, OP3 radi neloše low light fotke, a tu bi S7 trebao bit pobjednik, pošto nisam imao ni jednog, @ocean77 je dao odgovor na to pitanje..

A kolko vidim, treće opcije kod autora ne postoji, jer da postoji onda bi bilo drukčije postavljeno pitanje, koji uzet napredniji komapkt ili entry level dslr..

Nego, @ocean, aj napravi neku usporedbu i cropaj fotke, čisto da vidim tu "superiornost" kod samsunga

A vidim pojedinci se kunu u S7 i njegove fotomogućnosti, ne velim da su u krivu, samo djelomično su u pravu

Nažalost, Samsung niš ne poduzima po tom pitanju..

Samsung je samo trebao zadrzati proslogodisnji senzor IMX240 i sve ostalo ostaviti kako je, a S7 je fenomenalan mob, tesko mu je naci manu...imas kvalitetu izrade, prvoklasne materijale, dobar dizajn, vodootporan je i onda zaseru sve sa losijom kamerom.

Nedavno sam bas malo slago fotke i na red su bile dosle fotke iz zeninog mobitela (bivsi Galaxy S6 Edge) sa putovanja u Prag...gledam te fotke i nemam zamjerke...hoces ih gledati 1:1 ili uvecavati, tako svejedno...OK izgledaju i kod visestrukog uvecavanja...kako je netko vec napisao, to je mnogima nebitno, ali eto meni je bitno.

Sa ovim OP3 barem imam spoj nekih dobrih osobina od S6 (kamera) i S7 (baterija)...nadam se da ce ovaj kretenizam Samsunga zavrsiti dolaskom S8...da stvar bude gora, ovu jadnu kamericu su stavili i u dolazeci Note 7.

10 godina
odjavljen

Imam nexus 6p i nista posebno nije t akamera u odnosu na S6 koji sam imao prije toga... Sve je to lose u tim uslovima....

11 godina
Torent kaže...
digitall kaže...
Torent kaže...
digitall kaže...

o cem ti ? kakav dslr?

Ako nesto kazes to je tvoje misljenje a ne nuzno i istina. Spomenuo sam dslr samo da ukazem da je kvalitet fotki sa mboitela relativna stvar. Za 99% ljudi je odlicna za ono sto njima treba a za ljude koji koriste dslr i fotografije sa mobitela koriste samo kad je to nuzno ili su fotke nebitne u sta spadam i ja to su lose fotke. To sam vec rekao a sad ponavljam...Uostalom fotkaj u raw pa ces izbjeci softwaresku obradu u samom telefonu.

nista, ajmo iz pocetka

https://www.google.com/?ion=1&espv=2#q=galaxy%20s7%20oversharpening

kreni redom

aha, sad to vec nije samo moje misljenje, aha

dakle, nisu to neke drasticne razlike ili sta ja znam, ali slike mogu biti bolje, ali ih softver u dosta slucajeva sjebe nepotrebno, to je poanta

vecina nece kurca skuziti, ali kad gledas na velikom ekranu velike rezolucije i usporedis sa konkurencijom onda skuzis da moze bolje

je, bas cu raw slikat okolo, ono point-and-shoot

10 godina
odjavljen
digitall kaže...
Torent kaže...
digitall kaže...
Torent kaže...
digitall kaže...

o cem ti ? kakav dslr?

nista, ajmo iz pocetka

https://www.google.com/?ion=1&espv=2#q=galaxy%20s7%20oversharpening

kreni redom

aha, sad to vec nije samo moje misljenje, aha

dakle, nisu to neke drasticne razlike ili sta ja znam, ali slike mogu biti bolje, ali ih softver u dosta slucajeva sjebe nepotrebno, to je poanta

vecina nece kurca skuziti, ali kad gledas na velikom ekranu velike rezolucije i usporedis sa konkurencijom onda skuzis da moze bolje

je, bas cu raw slikat okolo, ono point-and-shoot

Sta ti u stvari zelis od tog aparata na mobitelu? U mobitel ne mogu staviti veci senzor. To je jednostavno cinjenica. Isto tako protiv zakona fizike ne mozes. Jos jedna cinjenica. Kazes niko ne moze reci da su lose. Naravno da moze pa i sam to kazes. Sve je relativno. Za 99% korisnika su dovoljno dobre. Ne odlicne ali dovoljno dobre. I meni su dovoljno dobre za uslikati nesto sto mi se neda zapisivati ili neku smijesnu situaciju sa klincima ali na odmoru ili kad znam da cu fotkati nesto nosim dslr i tu mobitel po kvaliteti fotografija nema sta traziti. A uvijek imam top telefone. Jednostavno nikad nece ni moci traziti jer fizika je neumoljiva. Sa druge strane soft popravi sliku koliko proizvodjac misli da treba za prosjecnog korisnika a ako nisi zadovoljan tu ti je RAW pa je popravljaj sam. Ne razumijem sta ti u stvari zelis reci....

11 godina

majko mila... 

ma nista, zaboravi... ne vrijedi

ne zelim nista reci, ovo sto imam u ruci je savrsenstvo i nema bolje

bye-bye

eto mozes mirno spavat

a kad se probudis procitas sve ispocetka, mozda skontas

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.8.2016 23:09 (digitall).
Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
ocean77 kaže...

Evo jedna kratka usporedba u slabijim svjetlosnim uvjetima, a imate i exif obje slike...uglavnom prva je fotkana na full automatici i tu je OP3 izabrao ISO 640 sto je poprilicno visok ISO, a razlog je manji otvor blende f/2...znaci manje svjetla pada na senzor i normalno je da u takvim uvjetima automatika dize ISO da nadomjesti na umjetan nacin manjak svjetla...druga opcija je smanjenje brzine zatvaraca sto moze rezultirati mutnijom fotkom ako nemamo mirnu ruku...rezultat za mene neocekivan...da sam vidio samo EXIF rekao bih nema sanse da OP3 dobije bolji rezultat, a upravo to se dogodilo.

Iznenadio me visi ISO na OP3...vrlo malo šuma do ISO 800...cak je i na toj prvoj slika na OP3 sa vise detalja.

Druga fotka su manualne postavke, namjestio sam oba na ISO 100 s tim da sam kod OS3 morao koristiti manju brzinu zatvaraca da nadomjestim manjak otvora blende...na ISO 100 ga je OP3 potpuno nadmasio...mislim da se ovdje nema sto komentirati...i onda citam recenzije gdje kazu kako je OP3 solidan mob za cijenu koju kosta, da je kamera dobra, ali ipak ne na razini "najboljih"...citaj Samsunga S7 i sl...

Cropas slike i onda ideš nešto dokazivat. To sam sve vidio u recenzijama...i ništa novo - zna se da S7 ima manje detalja kada se zumira., em je kamera 12 mpix a ova 16 mpix...

Ako testiramo ta dva mobitela bez zimiranja...znaći gledanje slike u punoj rezoluciji - S7 daje bolje slike. OP3 ima onu staru tehnolgoiju laser autofokusa (kao HTC 10) i to je obićnio sranje. Imao 10 i znam. Da bi ti dobio odlične slike u nočnim uvjetima treba ti puno puno više truda s Op3 nego s S7. Čak S6 je imao bolji fokus od ovog laser auto fokusa.

Ako hoće slike na AUTO., upali kameru - nebitno koji uvijeti - klik - slika. Slika nema mana. Tu je S7 bez premca.

Ako hoćeš tražit dlaku u jajetu - pa cropat, trudit se u noćnim uvijetima, više puta slikat, čekat duže da on fokusira.,pa upali blic, pa uslika itd... uzmeš OP3!!!

U svakom slučaju OP3 je odličan mob - koliko para toliko muzike.

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.8.2016 8:49 (R36).
18 godina
Torent kaže...

Imam nexus 6p i nista posebno nije t akamera u odnosu na S6 koji sam imao prije toga... Sve je to lose u tim uslovima....

Naravno, da nije loše, jel mi vjeruješ da sam imao fuji x100s i da mi nije bio niš poseban, slike su bile ok.. A znaš zakaj? Nisam znao iskoristit potencijal istoga, tak i to vrijedi za tvoj 6P..

Gledajući ekipu koja ima 6P, a pogotovo one koji imaju više znanja na tom polju, vjeruj mi, naprave odlične fotke, do te mjere da bi neko rekao da je slikano s naprednijim fotićem..

Ni jedan ne bu bil dobar, bilo smartfon, dslr ili FF ak nemaš nekog znanja o fotografiji..

Što se tiče slikanja u lošijim svjetlosnim uvjetima, 98% će zadovoljit ekipu, ostalih 2% će tražit nekaj bolje..

Bio sam neko vrijeme u ovoj grupi od 2%, mogu ti samo reć fotić od 7tkn nije me napravio boljim fotografom, nit su mi slike bile bolje od nekog današnjeg flagšipa..

Pretposstavljam da razumiješ kaj sam mislil reć s tim..

Teško je to malo za objasnit, pošto smo u dobu konzumerizma i svi misle da je veće bolje, jače brže i skuplje, recept za dobru fotografiju, ah kako su samo ljudi u krivu..

Sad je stvar čovjeka, kakvo ima poimanje o fotografiji, većini ljudi je bitna kako slika ispadne, "umjetnička slike", a to je 99%, ostalih 1% je bitno tehnička strana, pixel peeperi će doć na svoje i njima je neprihvatljivo niš ispod dslra...

Tu sad ulazi rasprava dslr vs smartfon i tu se govori o tehničkim stvarima, a ne o fotki kao takvoj..

Kao što rekoh, S7 ubija ovaj oversharpening, većina ljudi pati na tu oštrinu, prašina se brzo slegne i vidi se stvarna situacija nakon nekog vremena...

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.8.2016 9:08 (zvonac).
17 godina
odjavljen

Pa najbitniji je motiv fotke... Netko tko zna će sa tosterom uradit ljepšu fotku nego netko ko ne zna i ima najbolji DSLR. Tako da ono... 

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through th
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
R36 kaže...
ocean77 kaže...

Cropas slike i onda ideš nešto dokazivat. To sam sve vidio u recenzijama...i ništa novo - zna se da S7 ima manje detalja kada se zumira., em je kamera 12 mpix a ova 16 mpix...

Ako testiramo ta dva mobitela bez zimiranja...znaći gledanje slike u punoj rezoluciji - S7 daje bolje slike. OP3 ima onu staru tehnolgoiju laser autofokusa (kao HTC 10) i to je obićnio sranje. Imao 10 i znam. Da bi ti dobio odlične slike u nočnim uvjetima treba ti puno puno više truda s Op3 nego s S7. Čak S6 je imao bolji fokus od ovog laser auto fokusa.

Ako hoće slike na AUTO., upali kameru - nebitno koji uvijeti - klik - slika. Slika nema mana. Tu je S7 bez premca.

Ako hoćeš tražit dlaku u jajetu - pa cropat, trudit se u noćnim uvijetima, više puta slikat, čekat duže da on fokusira.,pa upali blic, pa uslika itd... uzmeš OP3!!!

U svakom slučaju OP3 je odličan mob - koliko para toliko muzike.

Ne daje cak ni tako bolje slike vec se tada samo manje vidi da su losije...naravno da se uvecavanjem ta razlika sve vise povecava.

S7 ima najnapredniji AF, a OP3 ne znam kakav tocno sistem koristi, ali je u svakom slucaju brzi od onog na LG G4...recimo na dnevnom svjetlu gotovo trenutno izostrava.

Jedina mana njegove kamere je u nekim situacijama zbilja cudan post-processing i ako to ne rjese nekom brzom nadogradnjom necu zadrzati taj mob...inace po svemu ostalom je fenomenalan.

10 godina
odjavljen
zvonac kaže...
Torent kaže...

Naravno, da nije loše, jel mi vjeruješ da sam imao fuji x100s i da mi nije bio niš poseban, slike su bile ok.. A znaš zakaj? Nisam znao iskoristit potencijal istoga, tak i to vrijedi za tvoj 6P..

Gledajući ekipu koja ima 6P, a pogotovo one koji imaju više znanja na tom polju, vjeruj mi, naprave odlične fotke, do te mjere da bi neko rekao da je slikano s naprednijim fotićem..

Ni jedan ne bu bil dobar, bilo smartfon, dslr ili FF ak nemaš nekog znanja o fotografiji..

Što se tiče slikanja u lošijim svjetlosnim uvjetima, 98% će zadovoljit ekipu, ostalih 2% će tražit nekaj bolje..

Bio sam neko vrijeme u ovoj grupi od 2%, mogu ti samo reć fotić od 7tkn nije me napravio boljim fotografom, nit su mi slike bile bolje od nekog današnjeg flagšipa..

Pretposstavljam da razumiješ kaj sam mislil reć s tim..

Teško je to malo za objasnit, pošto smo u dobu konzumerizma i svi misle da je veće bolje, jače brže i skuplje, recept za dobru fotografiju, ah kako su samo ljudi u krivu..

Sad je stvar čovjeka, kakvo ima poimanje o fotografiji, većini ljudi je bitna kako slika ispadne, "umjetnička slike", a to je 99%, ostalih 1% je bitno tehnička strana, pixel peeperi će doć na svoje i njima je neprihvatljivo niš ispod dslra...

Tu sad ulazi rasprava dslr vs smartfon i tu se govori o tehničkim stvarima, a ne o fotki kao takvoj..

Kao što rekoh, S7 ubija ovaj oversharpening, većina ljudi pati na tu oštrinu, prašina se brzo slegne i vidi se stvarna situacija nakon nekog vremena...

Imam neka osnovna znanja iz fotografije ;) Dovoljna da d3200 koristim samo na manuali ;) Ja cijelo vrijeme govorim ovo isto. slike sa telefona su odlicne za 98% ljudi i za sta ih tih 98% ljudi koristi a onih 2% nece ni koristiti slike sa telefona vec mirrorless ili dslr.  Ali govoriti da se slikama sa telefona ne moze naci mane je priglupo.... To su sa stanovista dediciranih fotoaparata vrlo lose fotke... 6P u odnosu na ostale flagship telefone ne pravi nista spektakularno bolje ili losije  fotke ni u kakvim uslovima. Iskreno neda mi se zezati sa rucnim postavkama na telefonu. Za te stvari cu koristiti dslr.... A sto se tice sharpeninga na S7 pa imate raw pa nemate sharpening....Sto se tice kvaliteta fotografija tu se ne mogu vise sloziti sa tobom. Prijatelj mi ima d4 sa 24-70 nikkor i tamron 70-200. Pretpostavljam da zans koliko to kosta ;) Ja imamd3200 sa sigmom 17-50 f2,8 i tehnicki fotke su tu negdje a razlika je sto ce nejgove fotke tehnicki savrsene ispasti odmah a moje psolije malo rada u lightroomu ali ogroman je razlika u kadriranju koristenju svjetla i sl i njegove fotke sa telefona ce uvijek biti bolje nego moje sa njegoim d4....

14 godina
neaktivan
ocean77 kaže...
R36 kaže...
ocean77 kaže...

Ne daje cak ni tako bolje slike vec se tada samo manje vidi da su losije...naravno da se uvecavanjem ta razlika sve vise povecava.

S7 ima najnapredniji AF, a OP3 ne znam kakav tocno sistem koristi, ali je u svakom slucaju brzi od onog na LG G4...recimo na dnevnom svjetlu gotovo trenutno izostrava.

Jedina mana njegove kamere je u nekim situacijama zbilja cudan post-processing i ako to ne rjese nekom brzom nadogradnjom necu zadrzati taj mob...inace po svemu ostalom je fenomenalan.

Dnevno svjetlo nikad nije ni bilo problem. Svaki top model će ti dati odlične slike u dnevnim uvijetima..., problem su noćni uvijeti a tu je S7 bez premca. Jednostavno ti sa S7 u noćnim uvijetima dobiješ uvijek odličnu sliku. Nikad ne trebaš ponavljat. A tu se vidi prednost Dual pixel AF i otvor blenda od f1.7. Kod ostalih to nije tako. Također ovo izoštravanje slike je meni , Jebi ga slika izgleda bolje pogotovo kad nekom pokažeš. 

OP3 koristi laser auto fokus kao i HTC 10, G4, G5.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice