Samsung Galaxy S7 / S7 Edge - Rasprava

poruka: 5.608
|
čitano: 1.493.559
|
moderatori: XXX-Man, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: Samsung Galaxy S7 / S7 Edge - Rasprava

drazen991 morat ću te razočarati po pitanju iPhonea; posve je točno da iPhone nema probleme s performansama, pogotovo ne sa sučeljem, kakve imaju Androidi. Razlog tome je tehničke prirode (i zato vrlo dokaziv), a manje pitanje subjektivnog dojma.

14 godina
neaktivan
drazen991 kaže...

telefone u dučanu nikako ne isprobavati i na osnovu toga uzimati telefon, jer barem kada je samsung u pitanju oni daju demo verzije koji su dosta drugacije u odnosu na prodajne modele,

večinom su oznake X dakle konkretno S7 je 930X

vezano da taj famozni lag

imao sam S2,S3,S4,S5,S6 i S7 trenutno imam već 3 mj. gejfona 6s

i situacija je da nikakav ali baš nikakav lag ja nisam imao ni na s6 (MM) ni na s7

touchwiz je stvarno jako jako napredovao

a ajfon je sve samo NE lag free uređaj, i svatko tko kaze da ajfon ne laguje taj LAŽE !!! 

evo ti usporedba uređaja starog 1 godinu i uređaja starog 7 dana: 

13 godina
neaktivan

Ponavljam imam iPhone 6s i to nije free lag telefon barem za sad dok je na 9.3.3 - 9.3.4, a ove budalastine koji ce prije otvoriti aplikaciju je meni osobno u najmanju ruku smijesno, zamisli ti to ajfon je otvorio viber u roku od 0,34 sek. a nekakav tamo galaxy za 0,39 sek.

prebitna stvar u svakodnevnom koristenju telefona

iPhone 6s Space Gray (Samsung u ❤️)

4 2 hvala 0
10 godina
odjavljen
Ako ti to nije bitno ti nisi kupac ip6 :) pumpanje ega je najvaznije...
14 godina
neaktivan
Torent kaže...

Ovo što si ti naveo to je baš karakteristično za korisnike Samsunga, oni su inače poznati po hvalisanju o broju jezgri, ramu i score-u na Geekbenchu i Antutu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.8.2016 20:09 (cedevita od limuna).
13 godina
neaktivan
Moze preporuka za prednje i stražnje zašitno staklo?

0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
Imao sam isti a te podatke ne znam ni sad niti kad sam ga kupovao.
15 godina
neaktivan

Imam par mjeseci S7. Prije sam imao S4. S4 se znao prilično usporiti čak i sa minimalnim brojem instaliranih aplikacija i onemogućenim tvorničkim aplikacijama, barem onim koje su se dale bez rootanja. S7 je zbilja puno bolji, no i on se laganini usporavi sa vremenom Ono što jesam primjetio kada korisim Google Now launcher i onemogućim tvorničke aplikacije koje mi nisu potrebne (facebook i slično) uređaj znatno brže radi. Sada testiram Nova launcher, čini mi se tu negdje sa touchwizom po fluidnosti rada. 

Čitam evo baš jedan zanimljiv članak an tu temu sa XDA.

Makar ne bi rekao da mi je to usporavanje zapravo najveći problem. To se donekle može držati pod kontrolom. Najveći problem po meni je sporo surfanje. Tu se ne kužim previše, ali vjerojatno su web stranice prezahtjevne, neoptimizirane, pune reklama. Makar u članku spominju da na nekim drugim Androdi uređajima se brže surfa po webu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

@zanimatelj:

Ja sam uzeo sa eBaya stakla sa punom pokrivenosti i ovo sa djelomičnom pokrivenosti.

Ova sa djelmičnom iako ne pokrivaju ekran skroz, su mi puno bolja. Problem ovih koji skroz pokrivaju je da imaju u sredini neki odsjaj, kao kada na stalo staviš malo čarlija pa gledaš na suncu sa strane taj sloj. Probao sam više modela sa eBay i kod prodavača u Areni Zg i ista stvar.

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.8.2016 8:19 (croatianchemist).
14 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Dakle, iskustvo koje sam imao na 12 posljednjih Samsunga (2x S7, 3x S6, 2xS5, 2xS4, Note 5, 6, 7).

http://www.xda-developers.com/with-the-note-7-samsung-still-delivers-embarrassing-real-world-performance/

Nemoj mi molim te stavljat te linkove s razlikom u milisekundama naspram ostalih, i kao to je šokantno!!

Kad gledam kako ekipa testira brzinu dva mobitela....pa postitska 200 aplikacija pa i gasi i sad se tu kao promatra koji je brži.  . Debilni test za takve korisnike koji pate na takva sranja.

Kad je netko od nas palio gasio 20-30 aplikacija...kad je netko od nas koristio mob na takav naći - NIKAD.. Tako i ti testovi i članci " Kao Note 7 ima pad preformansi" su obićna ljudska glupost. Nije bitan tu samo Note., govorim za bilo koji mobitel!!

14 godina
neaktivan
drazen991 kaže...

Ponavljam imam iPhone 6s i to nije free lag telefon barem za sad dok je na 9.3.3 - 9.3.4, a ove budalastine koji ce prije otvoriti aplikaciju je meni osobno u najmanju ruku smijesno, zamisli ti to ajfon je otvorio viber u roku od 0,34 sek. a nekakav tamo galaxy za 0,39 sek.

prebitna stvar u svakodnevnom koristenju telefona

Slažem se...u razini lovljenja pokemona je i ovo testiranje i zamaranje s milisekundama. Prirodna selekcija. Kreteni na jednu stranu/normalni na drugu.

Torent kaže...

Slažem se.

17 godina
odjavljen
R36 kaže...
Tonči kaže...

Dakle, iskustvo koje sam imao na 12 posljednjih Samsunga (2x S7, 3x S6, 2xS5, 2xS4, Note 5, 6, 7).

http://www.xda-developers.com/with-the-note-7-samsung-still-delivers-embarrassing-real-world-performance/

Nemoj mi molim te stavljat te linkove s razlikom u milisekundama naspram ostalih, i kao to je šokantno!!

Kad gledam kako ekipa testira brzinu dva mobitela....pa postitska 200 aplikacija pa i gasi i sad se tu kao promatra koji je brži.  . Debilni test za takve korisnike koji pate na takva sranja.

Kad je netko od nas palio gasio 20-30 aplikacija...kad je netko od nas koristio mob na takav naći - NIKAD.. Tako i ti testovi i članci " Kao Note 7 ima pad preformansi" su obićna ljudska glupost. Nije bitan tu samo Note., govorim za bilo koji mobitel!!

To sam ti stavio samo kao iskustvo koje ima novinar koji je vjerojatno probao više različitih uređaja i od mene (ja imam u rukama samo flagshipe). Moje iskustvo, kao developera, inženjera koji i razvija softver za te uređaje i koristi ih, nisu daleko od toga gore. Uređaji još uvijek imaju problema i to isključivo zbog softvera.

11 godina
R36 kaže...

Kad je netko od nas palio gasio 20-30 aplikacija...kad je netko od nas koristio mob na takav naći - NIKAD.. 

pa po meni je to sto puta bolji test nego neki benchmark koji ne mora predstavljati nista u stvarnom koristenju.. (npr. neke stvari mi je g4 brze otvarao nego s6 koji ga pojede u benckmarku)

i ne pokazuje on tebi da moras palit gasit 20-30 aplikacija, nego opcenito brzinu toga svega skupa u stvarnom koristenju.. pa nece za testiranje upalit i ugasit 2 aplikacije! sto ces vidjet iz toga? nista. sto vise aplikacija koristi to je realniji test i vidljivija razlika u brzini.

takve testove mi je uvijek drago vidjet jer odma vidim kako se koji mob nosi sa svim tim aplikacijama.

i inace mi je bitno koliko brzo ce mi se otvorit aplikacija, i kako ce se otvoriti nakon otvaranja 30 drugih aplikacija, jer ne zelim cekati ni milisekundu ako ne moram. pa neke aplikacije otvaram 800 puta u danu, nije to jednom godisnje pa da me bas briga..

16 godina
digitall kaže...

i inace mi je bitno koliko brzo ce mi se otvorit aplikacija, i kako ce se otvoriti nakon otvaranja 30 drugih aplikacija, jer ne zelim cekati ni milisekundu ako ne moram. pa neke aplikacije otvaram 800 puta u danu, nije to jednom godisnje pa da me bas briga..

Tih 800 milisekundi je 0.8 sekundi što ti i nije neki akumulirani gubitak u danu. Pogotovo ako uzmemo u obzir da je tih 800 otvaranja zapravo dramatiziranih 6 otvaranja na dan...

Naravno da je bitna brzina otvaranja aplikacija, ali pričamo o tome da 100, 200, 300... milisekundi više ili manje ne igra apsolutno nikakvu ulogu kod normalne osobe. Da se neka aplikacija otvara sekundu-dvije sporije od konkurencije, onda bih shvatio cjepidlačenje...

Potpis!
10 godina
neaktivan
Jel nekom doslo azuriranje 220mb ?

0 0 hvala 0
15 godina
Dino s7edge kaže...

S7 ništa.

Batllelog: sudy_freak
10 godina
neaktivan
S7 edge , tele 2

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
digitall kaže...

pa po meni je to sto puta bolji test nego neki benchmark koji ne mora predstavljati nista u stvarnom koristenju.. (npr. neke stvari mi je g4 brze otvarao nego s6 koji ga pojede u benckmarku)

i ne pokazuje on tebi da moras palit gasit 20-30 aplikacija, nego opcenito brzinu toga svega skupa u stvarnom koristenju.. pa nece za testiranje upalit i ugasit 2 aplikacije! sto ces vidjet iz toga? nista. sto vise aplikacija koristi to je realniji test i vidljivija razlika u brzini.

takve testove mi je uvijek drago vidjet jer odma vidim kako se koji mob nosi sa svim tim aplikacijama.

Ma šta ti je bitno milisekunda...daj nemoj prićat gluposti. Ispada da si 24 sata na mobitelu bez prestanka i da na njemu imaš 100 aplikacija i koristiš 30 konstatno., pa ti igra ulogu za brzina i kako se skladno ponaša TW u radu s aplikacijama.

Ja se kladim da nemša upaljeno više od 3 aplikacije odjedamput., a i da imaš rade ti sve u pozadini bez problema tj ne trebaš ih ponovno palit ispočetka kao što je prikazano na ovom testu.

Ovaj test je doslovno...paljenje i gašenje aplikacija i taj test uopće nije mjerodavan.

Ezio kaže...
digitall kaže...

Tih 800 milisekundi je 0.8 sekundi što ti i nije neki akumulirani gubitak u danu. Pogotovo ako uzmemo u obzir da je tih 800 otvaranja zapravo dramatiziranih 6 otvaranja na dan...

Naravno da je bitna brzina otvaranja aplikacija, ali pričamo o tome da 100, 200, 300... milisekundi više ili manje ne igra apsolutno nikakvu ulogu kod normalne osobe. Da se neka aplikacija otvara sekundu-dvije sporije od konkurencije, onda bih shvatio cjepidlačenje...

Slažem se..., jave se samo da baljezgaju gluposti kako je njima milisekunda bitna.  

Dino s7edge kaže...

Danas ujutro...otvoren uređaj!!

11 godina
R36 kaže...
digitall kaže...

Ma šta ti je bitno milisekunda...daj nemoj prićat gluposti. Ispada da si 24 sata na mobitelu bez prestanka i da na njemu imaš 100 aplikacija i koristiš 30 konstatno., pa ti igra ulogu za brzina i kako se skladno ponaša TW u radu s aplikacijama.

Ja se kladim da nemša upaljeno više od 3 aplikacije odjedamput., a i da imaš rade ti sve u pozadini bez problema tj ne trebaš ih ponovno palit ispočetka kao što je prikazano na ovom testu.

Ovaj test je doslovno...paljenje i gašenje aplikacija i taj test uopće nije mjerodavan.

ajd sad ponovo procitas sto sam napisao i to je to, mozda skuzis...

tko koristi koliko aplikacija? ti uvjetujes nekom sta i kako koristi? ti znas kako bi se trebalo sto koristiti i zasto?

ne radi se o tome, nego o onome cega si se uhvatio, a to je o testu koji je milijardu puta realniji nego bilo koji drugi! ukljucujuci benchmarke i sl. sranja. taj test je najmjerodavniji na planetu zemlja.

npr. s5 mi je imao super benckmark rezultate ali su mi drugi uredaji radili bolje, fluidnije i brze! koji test je onda mjerodavan!? napisi mi

a taj test bi bio jos realniji nakon par mjeseci koristenja i mj. dana bez restarta, e tek onda se vidi koji mob radi kako treba a koji radi kako treba samo na papiru...

16 godina
digitall kaže...

tko koristi koliko aplikacija? ti uvjetujes nekom sta i kako koristi? ti znas kako bi se trebalo sto koristiti i zasto?

ne radi se o tome, nego o onome cega si se uhvatio, a to je o testu koji je milijardu puta realniji nego bilo koji drugi! ukljucujuci benchmarke i sl. sranja. taj test je najmjerodavniji na planetu zemlja.

npr. s5 mi je imao super benckmark rezultate ali su mi drugi uredaji radili bolje, fluidnije i brze! koji test je onda mjerodavan!? napisi mi

a taj test bi bio jos realniji nakon par mjeseci koristenja i mj. dana bez restarta, e tek onda se vidi koji mob radi kako treba a koji radi kako treba samo na papiru...

opet besmisleno i neproduktivno cjepidlačenje... Ti kao da si natjecatelj u nekakvoj utrci u kojoj ti je od životne važnosti da li će se otvaranje 100 aplikacija za redom izvršiti u 50 sekundi ili u 52 sekunde.

Dakle ja recimo nisam restartao s7 edge od kad sam ga kupio a to je više od mjesec dana i radi sve bez problema. Sad sam ga po prvi put restartao i proces je trajao između 30-40 sekundi. Pa ako mi se i dogodi da budem nezadovoljan sa brzinom otvaranja aplikacija, restartat cu ga, tj. žrtvovati tih 30 sekundi života bez mobitela i nastaviti dalje sa normalnim funkcioniranjem.

No ti ćeš za to vrijeme dok se meni mobitel restarta moći otvoriti i zatvoriti 34 i pol aplikacije i naravno, u prednosti si. Možda i financijskoj, ne znam koliko te plaćaju po otvaranju aplikacije. Ja dobijem 3 dolara po otvaranju i dolar po zatvaranju.

Potpis!
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.8.2016 10:04 (Ezio).
10 godina
odjavljen
Kako ce se uredjaji ponašati nakon nekoliko mjeseci ovaj test ti ne govori. Ovo je samo cijepanje dlake na cetvoro sto bi natpis rekao ali razumijem da i oni moraju nesto raditi ali realno svaki flagship će ti raditi fluidno danas....
14 godina
neaktivan
digitall kaže...
R36 kaže...
digitall kaže...

Ajde se još više uvali u svoju glupost. Ja sam dobro pročitao i shvatio tvoje bedastoće. Problem je u tebi što ti ne kužiš da pišeš bedastoće...

Ezio i Torent ti se smiju. Nemoj više molim te. Shvatili smo da je razina ljudske gluposti neograničena.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.8.2016 11:13 (R36).
11 godina
Ezio kaže...
digitall kaže...

opet besmisleno i neproduktivno cjepidlačenje... Ti kao da si natjecatelj u nekakvoj utrci u kojoj ti je od životne važnosti da li će se otvaranje 100 aplikacija za redom izvršiti u 50 sekundi ili u 52 sekunde.

Dakle ja recimo nisam restartao s7 edge od kad sam ga kupio a to je više od mjesec dana i radi sve bez problema. Sad sam ga po prvi put restartao i proces je trajao između 30-40 sekundi. Pa ako mi se i dogodi da budem nezadovoljan sa brzinom otvaranja aplikacija, restartat cu ga, tj. žrtvovati tih 30 sekundi života bez mobitela i nastaviti dalje sa normalnim funkcioniranjem.

No ti ćeš za to vrijeme dok se meni mobitel restarta moći otvoriti i zatvoriti 34 i pol aplikacije i naravno, u prednosti si. Možda i financijskoj, ne znam koliko te plaćaju po otvaranju aplikacije. Ja dobijem 3 dolara po otvaranju i dolar po zatvaranju.

ti si "fulao ceo fudbal" sorry

radi se o testiranju rada uredaja, dakle ti tvrdis da je to besmisleno i da je benchmark bolji pokazatelj? bravo za tebe. dosadasnje iskustvo sa desetinama uredaja mi daje za pravo reci da je takvo testiranje milijardu puta tocnije i realnije od benchmarka.

i po stoti puta ponavljam, pa necu ja ici otvarati 100 aplikacija zaredom, ali taj test ce mi reci kako ce se uredaj ponasati u takvoj situaciji, hoce ostati fluidan, hoce zastucati i sl., sto mi govori milijardu puta vise od nekog benchmarka koji ne znaci apsolutno nista.

znam da je tesko ukljucit mozak ponekad ali eto, pokusaj

Torent kaže...
Kako ce se uredjaji ponašati nakon nekoliko mjeseci ovaj test ti ne govori. Ovo je samo cijepanje dlake na cetvoro sto bi natpis rekao ali razumijem da i oni moraju nesto raditi ali realno svaki flagship će ti raditi fluidno danas....

prva recenica tocna, druga netocna. 

kad ih probas sve javi dojmove

R36 kaže...
digitall kaže...
R36 kaže...
digitall kaže...

Ajde se još više uvali u svoju glupost. Ja sam dobro pročitao i shvatio tvoje bedastoće. Problem je u tebi što ti ne kužiš da pišeš bedastoće...

Ezio i Torent ti se smiju. Nemoj više molim te. Shvatili smo da je razina ljudske gluposti neograničena.

procitaj odgovor iznad, mozda ti se sijalica ukljuci... al tesko..

ej smiju mi se, eeeej, jaoooo, evo idem plakat sad, ali plakat od tuge proizasle manjkom koristenja mozga pojedinih "znalaca"

poslano sa s7edge

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.8.2016 12:08 (digitall).
14 godina
Dino s7edge kaže...
S7 edge , tele 2
R36 kaže...
Dino s7edge kaže...

Danas ujutro...otvoren uređaj!!

Ako nekome koristi informacija 219,13 Tmobile danas išao provjeriti

EDIT: vama se grije S7 kada radite update ? Evo ja sada radio update, mobitel je ono extra vruć ...

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.8.2016 16:09 (ContoNick).
18 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Ugrije se dosta da. Al ne previse. S7 edge
10 godina
neaktivan
Ugrije se dosta da. Al ne previse. S7 edge
11 godina
neaktivan
Evo i ja provjerio imam li nadogradnju i dosla mi je 219MB. Ali cu kasnije nadograditi. Uredaj sam kupio kao slobodan.

0 0 hvala 0
13 godina
S7 Tmobile...ovo je valjda prvi uredaj kojeg koristim a da svaki mjesec imam novi update.
Samsung Galaxy S7 32GB
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Jep. Jucer se apdejtao. Jel ko primjetio novu galeriju poslje update-a?

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice