Znači imam stare 2.1 zvučnike MS ML T-208. Izvadio sam sve zvučnike i pojačalo iz svojih kučišta, te sam znači dobio 3 "gola" zvučnika i dvije ploče(one zelene, sa žicima i time). Ja bih sad te zvučnike stavio u novo kućište. Naime kučište bih sagradio od iverice, debljine oko 1,8-2,0 cm (nisam siguran). Sva tri zvučnika bih stavio na prednju stranu, sa strane bi bili prekidači, a odostraga bih stavio neku rupu (onu kroz koju zrak udara). Zvučnici su sljedećih dimenzija: 2 manja su : 9x5 cm (svaki)
1 veći je : 8x8 cm
Mene sada zanima dali je iverica dobar materijal, jer jedino njega imam pri ruci. Također me zanima koliko bi trebalo ostaviti mjesta zvučnicima iza njih, dali je bolje ostaviti puno ili malo prostora, dali bi se time postigao neki bass efekt ili sl? Koliko da ostavim iza u njih u cm? Tu kutiju bih spojio sa vijcima + drvofiks. Tada bih sa unutarnje strane na rubove stavio silikona da začepi moguće rupice.
Dali ta kutija mora bit do kraja zatvorena i zapečaćena da nema zraka osim one rupe odozada, dali bi se time postigao neki efekt?
Također dali vi predlažete neki dodatak ili sl.
Da znam da su zvučnici, mogli bi reć sranje ali eto to mi je nešto za ubijanje dosade.
I na kraju dali bi dobio neki bolji zvuk sudeći da su sada zvučnici u drvenoj kutiju, puno debljoj nego stara, dali bi možda dobio neki dublji bass, zvuk ili sl.
Hvala.