Uticnica iz zarulje?

poruka: 6
|
čitano: 10.954
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Uticnica iz zarulje?

Dakle zanima me kako iz grla di ide zarulja dobit na tom mjestu i uticnicu vidio sam da frend ima iznad grla odmah utiicnicu i kaze da je kupio to negdje samo nezna di

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Uticnica iz zarulje?

Moguce je ali onda u toj uticnici ce ti biti struje samo kada žarulja radi ...tj šarulja če ti na jedan način emitirat tinjalicu samo šta će vuč više struje od tinjelice ..pa spojiš samo paralelno nulu i fazu ali naznam za uzamljenej ako imas kabel od uzemljenaj dobto ali u večini slučajeva nema jer žaruljama odnosno večini rasvjetnih tjela nije potrebna zemlja ....

edit.

Neznam koliko je baš to pametno raditi er najcesce se za rasvjetu stavlja presjek vodia od 1 mm2 ili 1,5mm2 a ako ti spojiš utičnicu na to i na utičnicu koje ječe trošilo moglo bi bit iskre  

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.7.2012 14:15 (ante5656).
14 godina
neaktivan
Uticnica iz zarulje?

Možeš sam napraviti, najjednostavnije je rastaviti štednu žarulju (odšarafiti onaj bijeli dio) i na to spojiti utičnicu. ALI PAZI ! To su vrlo tanke žice i loša grla, koja u većini slučajeva imaju maksimalno sigurno opterećenje od 60 W. Isto tako, žice za rasvjetu i prekidači su napravljeni za opterećenja žarulja, a ne švas aparata, usisavača itd. S tim vrlo lako izazoveš požar.

All rights reserved. Copyright (c) by Dipl. Pješak 2012.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Uticnica iz zarulje?
Vidio sam takve stvari na ebayu prije nekoliko mjeseci, pa možeš tamo potražiti, ako ih još ima.
16 godina
Uticnica iz zarulje?

Problem je kaj tu najvjerojatnije nemas uzemljenje...

:D
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Uticnica iz zarulje?

Takvo nešto se koristilo prije više od 50-60-tak godina, kad se po selima počela uvoditi struja.

A za što bi to koristio?

Ostali su u pravu, najvjerojatnije mali presjek vodiča 1,5 mm2, postojanje uzemljenja upitno.

Sigurno nije predviđeno za neki jači potrošač.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice