Pozdrav! Prvo isprike ako je krivi podforum. Već dugo mi u sobi stoji linija koju ne koristim, ali su zvučnici izvrsni. Pogledao sam kakav je njihov konektor i, čini se, nikakav. Svaki ima po 2 žice, crvenu (+) i crnu (-). Rastavio sam liniju i izgleda da te rupe u koje žice od zvučnika idu su direktno spojene na veliku (kao matičnu) ploču. E sad, trebala bi mi pomoć, kako da te zvučnike oživim s, recimo, jednim tri i po milimetarskim džekom? :)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Mozes lako zalemit, crvena + u sredinu i minus - sa strane, ali jack nije bas standard za zvucnicki konektor (bar ne vise). Vecina hi-fi pojacala (recivera) se spaja na golu zicu, ili ako imas neko drugo pojacalo doma i da ima neki drugi konektor.
I obavezno pazi da oba 2 zvucnika budu isto spojeni + i -, tj da budu u fazi.
Vjerojatno bi trebalo pojačalo... Gdje to ima, koje nabaviti? Uspio sam naći manual od te linije, .pdf download.
Jel ima ta tvoja linija AUX ulaz? Ako ima onda su ti sve brige riješene.
Samo uzmeš kabel s dva 3,5 mm jacka na krajevima.
Jedan uštekaš u zvučnu, drugi u liniju.
Ne radi ti taj dropbox link.
Pogledaj da li linija ima činčeve za ulaz (AUX, ko što reče kolega).
Pojačalo će te koštati više od cijelog solidnog 2.1 seta zvučnika za PC.
Ja imam ovakav problem,zvučnici su dobri,a linija ne radi,jel mogu nekako te zvučnike spojit na komp bez kupovanja neceg dodatnog?
Ja imam ovakav problem,zvučnici su dobri,a linija ne radi,jel mogu nekako te zvučnike spojit na komp bez kupovanja neceg dodatnog?
njuskalo i neki technics, sony, yamaha rabljeno pojacalo
500-600kn da se nac
njuskalo i neki technics, sony, yamaha rabljeno pojacalo
500-600kn da se nac
na šta liči to pojačalo? ak mozes stavit neku sliku il oglas na njuskalu da znam sta trazim xd
A da otvoris liniju, izvadis pojacalo van i isprobas dal radi?
Mislim da nema potrebe trosit 500kn na pojacalo, ako mozda mozes proci besplatno uz malo truda.
e oprosti di senalazi pojacalo u liniji?' i kak to izgleda????
e oprosti di senalazi pojacalo u liniji?' i kak to izgleda????
Otvoris liniju i gledas iz cega idu van konektori na koje zvucnike spajas, to ti je pojacalo.
Neznam kako drugacije pojasniti, ali mozda ti je pojacalo ovisno o jos nekim djelovima linije, tako da ako ne zelis riskirati liniju nemoj nista dirati
bolje da ni ne radis nista ako neznas ni kako pojacalo izgleda. kamoli ces ga onda popravit.
rade odneses liniju kod nekog rtv mehanicara. da ga popravi. zvucnike direkt na pc nemozes spojit.
ako kupujes pojacalo. moras obavezno pazit na ohm-ažu i na watažu. znaci ohm i W