Spajanje coolera

poruka: 24
|
čitano: 2.582
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Spajanje coolera
Pozdrav! Imam doma 2 stock Intel s775 coolera, jedan bakreni(suplji) koji je trenutno na mom E8400 i jos jedan isto stock ali sa aluminijskom jezgrom. Dali bi se isplatilo spojiti ih i staviti neki drugi 80mm vent? I jos jedno pitanje, dali bi se isplatilo napuniti ovaj suplji bakreni cooler sa npr. lemom? Hvala!
2 OVDJE GLASAJTE ZA SPAJANJE!!!!
10 Da
7 Ne
Stari Stari
kako bi to izgledalo kako bi to izgledalo
Autoclimb kills more people than AIDS
Moj PC  
2 0 hvala 2
15 godina
Spajanje coolera
OVDJE GLASAJTE ZA PUNJENJE COOLERA!!!!!
5 OVDJE GLASAJTE ZA PUNJENJE!!!!
0 Da
10 Ne
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
Spajanje coolera
Moze i objasnjenje. Sorry zbog 3 poruke, na mobu sam. Hvala!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Spajanje coolera

Spoji ih,ali nemoj ništa puniti već ovaj gornji probuši tj. makni mu bazu i još dodaj sa strane cijelom visinom coolera rupice da kroz njih zrak idei time češ dobiti efikasan i tih cooler.

Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Spajanje coolera
Pranja kaže...

Spoji ih,ali nemoj ništa puniti već ovaj gornji probuši tj. makni mu bazu i još dodaj sa strane cijelom visinom coolera rupice da kroz njih zrak idei time češ dobiti efikasan i tih cooler.

kako mislis da busim kad su sastrane? sastrane su ajmo rec listici od aluminija koji ce sigurno puknuti kada ih budem busio?!?! pa sta nece se bolje hladit ako je puna jezgra?
14 godina
odjavljen
Spajanje coolera

Skineš svaki drugi listić  pukneš na tom mjestu po 2-3 rupice za 2 mm borerom.

Ako napuniš jezgru sa bilo čime osima bakra ili aluminija,performanse će biti grozne.

Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Spajanje coolera

kontra ih spajas to sam ja mislio napravit

znaci ovaj s aluminijskom jezgrom dole kako je puna. i onda u sredinu aluminijske stavi termalnu i ovaj sa bakrenom na njega. fiksiras i onda na ovaj s bakrenom vent. jer ako ih ovako okrenes kako si ti okrenuo neces imat nikakav protok zraka ...

napravi kako sam ti reko i imat ces dosta bolje temperature. znaci ovaj s aluminijskom na proc i ovaj s bakrenom na aluminisjkoj

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Lacko kaže...

kontra ih spajas to sam ja mislio napravit

znaci ovaj s aluminijskom jezgrom dole kako je puna. i onda u sredinu aluminijske stavi termalnu i ovaj sa bakrenom na njega. fiksiras i onda na ovaj s bakrenom vent. jer ako ih ovako okrenes kako si ti okrenuo neces imat nikakav protok zraka ...

napravi kako sam ti reko i imat ces dosta bolje temperature. znaci ovaj s aluminijskom na proc i ovaj s bakrenom na aluminisjkoj

I ostane mu zarobljen zrak u sredini. Bravo!

Bolje da u tom slučaju stavi kamen umjesto coolera.

15 godina
Pranja mozes molim te skinut sliku coolera odozgo i u paintu je prepravit kako mislis da to busim, zbunjen sam xD
14 godina
odjavljen
Svrzic kaže...
Pranja mozes molim te skinut sliku coolera odozgo i u paintu je prepravit kako mislis da to busim, zbunjen sam xD

Može.

EDIT:

Ovako:

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.6.2012 15:25 (Pranja).
15 godina
To sam skuzio kako da skinem listice, ali stasa ovim rupicama?
14 godina
odjavljen
Svrzic kaže...

Pa buši na mjestu gdje su strelice.

15 godina
Pranja kaže...
Svrzic kaže...

Pa buši na mjestu gdje su strelice.

a neznam kako cu ovo uspjet rezat, cini mi se da cu odustat od tog rezanja, puknut ce mi borer kaze tata 100%

14 godina
odjavljen
Spajanje coolera

U tom slučaju ne reži ništa,ali da ti bude lakše variti,stavi u sredinu coolera bakrenu cijev istog promjera kao i rupa te na nju natakni drugi cooler kojemu si izbušio bazu.

To bi mogao biti neki vapor chamber ako u unutra staviš 1/3 destilirane vode i zavariš joj vrh.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Cek, znaci ja bi to trebao zavariti ili kaj? I jezgru bi trebao izvadit iz oba dva?
14 godina
odjavljen
Svrzic kaže...
Cek, znaci ja bi to trebao zavariti ili kaj? I jezgru bi trebao izvadit iz oba dva?

Da,pa kako si to mislio spojiti?

Ne,samo jednome bušiš bazu. Drugome ostaje.

15 godina
Pranja kaže...
Svrzic kaže...

Da,pa kako si to mislio spojiti?

Ne,samo jednome bušiš bazu. Drugome ostaje.

ja sam mislio uzet vijak cca. 15mm i spojit ga sa maticnom i ventom, od dna do vrha, stavit termalne i da to drzi

kaj nemre tak?

znaci gornjem moram maknut jezgru?

14 godina
odjavljen
Svrzic kaže...

ja sam mislio uzet vijak cca. 15mm i spojit ga sa maticnom i ventom, od dna do vrha, stavit termalne i da to drzi

kaj nemre tak?

znaci gornjem moram maknut jezgru?

Možeš tako napraviti ali će biti katastrofa jer češ imati zrak u donjem cooleru koji će se grijati i dobit češ efekt termosice.

15 godina
Pa zato sam i pitao da ga napunim lemom xD
14 godina
odjavljen
Svrzic kaže...
Pa zato sam i pitao da ga napunim lemom xD

Ma znaš što,radi što hočeš. Gore sam ti napisao zašto da to ne radiš a ti opet po svome.

15 godina
Ma ok, ali neznam kako da to izvedem, kako da zavarim aluminij?!?! Na koja bi mjesta uopce vario?!?! Imam doma sve moguce alate, ali neznam kako da to izvedem.
14 godina
odjavljen
Svrzic kaže...
Ma ok, ali neznam kako da to izvedem, kako da zavarim aluminij?!?! Na koja bi mjesta uopce vario?!?! Imam doma sve moguce alate, ali neznam kako da to izvedem.

Pa nemoj varit aluminij,vari bakar na ovu cijev kako sam ti opisao.

15 godina
Reko je tata da bude na poslu probao argomom zavarit aluminije
15 godina
Spajanje coolera

pranja kako ce mu ostat zarobljen zrak ako dole stavi sa punom jezgrom a gore sa supljom ??

ako ima aluminijski sa punom on ide dole. a bakreni koji nema punu ide gore

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice