Laptopov HDD na USB

poruka: 13
|
čitano: 5.929
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Laptopov HDD na USB

Pozdrav, imam HDD iz laptopa koji mi se pokvario, a posto mi treba jedan eksterni hdd zelim ga u to pretovriti. Posto to nikad nisam radio dobro bi mi došao savijet i nacin na koji da to napravin. 

Moj HDD - WD2500BEVT (250GB, 5400 RPM, 8MB Cache, 2.5", SATA 3.0Gb/s)

Kuciste u koji bi stavio: http://www.links.hr/?naziv=eksterno-kuciste-chieftec-eeb-125s-u3-crno-aluminijsko-2-5-sata-usb-3-0&option=artikl&id_kategorija=051619&id_artikl=051.619.024&tab=spec

Dakle posto nikad to nisam radio, što sve treba iz starog izvaditi i prebaciti u ovo kuciste.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Laptopov HDD na USB

Izvadiš HDD iz lapa i staviš ga u kutiju... I to je to... (naravno, ako je HDD ispravan jer iz tvog posta ne vidim jel pokvaren lap ili HDD)

Spojiš ga USB-om na komp i imaš eksterni HDD..

Edit: evo i video kako se to radi: 

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.2.2013 20:28 (markonio).
13 godina
neaktivan
Laptopov HDD na USB

Nisam se bio dobro informirao pa sam mislio da treba skidati glavu i ploču te ih prebaciti u ovo kuciste.. hvala na odgovoru

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
franev8 kaže...

Nisam se bio dobro informirao pa sam mislio da treba skidati glavu i ploču te ih prebaciti u ovo kuciste.. hvala na odgovoru

AHAHHAHAAHAHAHAHAAAAA

The world is just illusion
13 godina
Laptopov HDD na USB

To se radi ako želiš uništiti HDD...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Laptopov HDD na USB

ako oces bolje performanse onda se to radi. otvoris hard maknes magnetsku glavu i izvadis ploce.

e onda ti treba vodobrusni od 800 pa od 1000, 1500, 2000, i na kraju sa 3000 da ga full ispoliras i onda ga natrag slozis...

a ako bolje pogledas sa strane imat ces ko neku plastiicu di su neke crne kuglice ko prasak. u to stavis vodu. pa ima bolje hladenje. garantirano ti je onda hard disk MRTAV

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Laptopov HDD na USB

Pa HDD izvadiš i ugradiš ga u ovo kućište. Na slici imaš kako izgleda taj disk (SLIKA).

Evo i video kako lik vadi disk iz nekog laptopa i ugrađuje ga u kućište, ti isto moraš napravit isto, samo se tvoj laptop drugačije otvara i imaš drugačije kućište, ali to je manje više to.

HDD OD LAPTOPA HDD OD LAPTOPA
Valentin
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.2.2013 20:36 (Valentin17).

1 0 hvala 0
16 godina

može se, ovisi što je cilj ili ideja za razmisliti:

-USB 3.0 je dobra stvar zbog veće brzine, ali malo uređaja ga podržava. USB 2.0 je dovoljno brz, pa cijena kućišta može biti od 50kn naviše.. i daleko veći izbor (ne samo 3.0). Ali, ako možeš uzmi 3.0.

- dali je potrebno kućište ili možda docking? Docking je od 100-150, pa do 400kn. Ovisi dali 1-ili 2 HDDa, USB 2-ili-3, samo USB ili i eSata-FW... kombinacije. Pa sve do modela koji služi kao ugradbena ladica i prenosivo kućište.

-treća mogućnost je sam adapter-kabel, USB na SATA, to je praktično za prikapčanje HDDova raznih PCa, kao docking, ali kabel se lako nosi u džepu, dok docking obično ima napajanje i stoji na stolu. Ovo može biti sa-bez napajanja, univerzalno za PATA-SATA 2.5-3.5" itd. ali je 'ružnije' rješenje, više servisersko.

Svaka od tih kombinacija može imati vanjsko napajanje, priklljučak za više diskova ili tipove priključka. Važno je samo znati da sve te kombinacije postoje pa odabrati koja je tebi potrebna.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.2.2013 21:06 (ihush).
13 godina
neaktivan
Laptopov HDD na USB

ahaha vidin malo se rugalo al nema veze. Hvala svima.

Znam izvadit hdd i rastavit ga, samo nisam znao na koju shemu ide u kuciste drugo. 

Kupit cu kuciste sa 3.0 usb-om jer ga imam i dosta je brži, tako da mi se isplati. 

Hvala pozdrav

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Laptopov HDD na USB

Pozdrav

Pokušat ću se nadovezati na temu. Disk na laptopu (Toshibi) - Hitachi SATA 320 GB prema SMART parametrima odlazi u vječna lovišta. Ima legalne Win 7. Htio bih spasiti programsku particiju pa sam kupio novi 2.5'' disk: WD Caviar black 500 GB (kapacitet dobro dođe, a još je bolja garancija 60 mj. - brzina mi nije toliko bitna), te vanjsko SATA to USB kućište Spire SP155, po popisu podržava diskove do barem 750 GB. Ugradio sam WD disk u vanjsko kućište da ga formatiram i prenesem sistemsku particiju na njega, a onda bih zamijenio diskove i vrtio stari Hitachi kao vanjski dok ide. Uz kućište je došao i y kabel, a kako je WD deklariran na 0,55A odmah sam ga spojio na 2 USB 2.0 na laptopu.

Na kućištu svijetli lampica, čuje se povremeno zujanje i škljocanje, ali win ne prijavljuje "Find new hardware", Disk Management ga ne prikazuje. Uz kućište i na webu nema ni spomena o potrebi instalacije driver-a.

Da li je moguće da niti dva USB priključka na laptopu ne daju dovoljno struje za pokretanje? Disk i ladicu sam kupio u istom dućanu kao kompatibilne, ukoliko se čovjek može pouzdati u naše trgovce.

Molim za pomoć ako ikom pada na pamet što bi se još moglo poduzeti da stvar proradi.

Hvala unaprijed

BB

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
franev8 kaže...

Pozdrav, imam HDD iz laptopa koji mi se pokvario, a posto mi treba jedan eksterni hdd zelim ga u to pretovriti. Posto to nikad nisam radio dobro bi mi došao savijet i nacin na koji da to napravin. 

Moj HDD - WD2500BEVT (250GB, 5400 RPM, 8MB Cache, 2.5", SATA 3.0Gb/s)

Kuciste u koji bi stavio: http://www.links.hr/?naziv=eksterno-kuciste-chieftec-eeb-125s-u3-crno-aluminijsko-2-5-sata-usb-3-0&option=artikl&id_kategorija=051619&id_artikl=051.619.024&tab=spec

Dakle posto nikad to nisam radio, što sve treba iz starog izvaditi i prebaciti u ovo kuciste.

Kupiš na ebay-u po 1 dolar eksterno kuciste sa usb suceljem i kablom.

Izvadis disk iz laptopa u ubacis u kuciste od 1 $.

Ja sam svojevremeno narucio 2 takva kucista i rade i dan danas bez problema, jedno kod mene a drugo kod susjeda...

16 godina
UniqueBug kaže...

..Uz kućište je došao i y kabel, a kako je WD deklariran na 0,55A odmah sam ga spojio na 2 USB 2.0 na laptopu.

Na kućištu svijetli lampica, čuje se povremeno zujanje i škljocanje, ali win ne prijavljuje "Find new hardware", Disk Management ga ne prikazuje. Uz kućište i na webu nema ni spomena o potrebi instalacije driver-a.

Da li je moguće da niti dva USB priključka na laptopu ne daju dovoljno struje za pokretanje? ..

- moralo bi raditi (ako je Y) ali ovisi i o samom USB portu, ako je ispravan u većini slučajeva je dovoljan jedan priključak. Treba restartati jer BIOS možda zbog autodetecta i sl. postavlja drugačije modove, legacy, power.. Dali je ladica ispravna, dali USB daje dovoljno struje, .. tko zna. To jedino provjeriš drugim diskom.

- prazna USB ladica se mora prijaviti sistemu kao ext.device, probaj bez diska. Ako to ne radi tad je elektronika problematična ili imaš problem s USBom. Probati na drugom PCu, na drugi USP port..

- pošto je disk problematičan, treba ga spojiti direktno na SATA+power i vidjeti dali se inicijalizira.. (mora bit ividljiv u BIOSu, ne dozvoliti bootanje, samo vidjeti dali se pali, tj mogući su i drugi razlozi, kao HDD-pass koji ne dozvoljavaju pristup disku).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
ihush kaže...
UniqueBug kaže...

- moralo bi raditi (ako je Y) ali ovisi i o samom USB portu, ako je ispravan u većini slučajeva je dovoljan jedan priključak. Treba restartati jer BIOS možda zbog autodetecta i sl. postavlja drugačije modove, legacy, power.. Dali je ladica ispravna, dali USB daje dovoljno struje, .. tko zna. To jedino provjeriš drugim diskom.

- prazna USB ladica se mora prijaviti sistemu kao ext.device, probaj bez diska. Ako to ne radi tad je elektronika problematična ili imaš problem s USBom. Probati na drugom PCu, na drugi USP port..

- pošto je disk problematičan, treba ga spojiti direktno na SATA+power i vidjeti dali se inicijalizira.. (mora bit ividljiv u BIOSu, ne dozvoliti bootanje, samo vidjeti dali se pali, tj mogući su i drugi razlozi, kao HDD-pass koji ne dozvoljavaju pristup disku).

Rastavio sam Toshibin vanjski disk 2.5'', 250GB i u njegovo kućište ubacio novi disk - stvar radi (stari disk je deklariran na 0.8A, a ima samo jedan USB priključak). Stari Toshibin disk sam zatim spojio s novim vanjskim kućištem i radi... (s jednim konektorom). Ponovo novi disk u novo kućište i ne radi, ni s jednim ni s dva USB-a. Po specifikaciji USB treba davati do 5 LU, (load unit=100mA), oćito daje i više jer stari disk radi. Nisam isprobavao kućište bez diska, nisam znao da ga ima smisla spajati. Sad je u ladici stari disk iz laptopa, dok izdrži, a onda ne znam sa kojim diskom hoće ili neće raditi... Ljut sam što sam morao raskopati ext disk koji nije predviđen za rastavljanje da riješim stvar. Ne znam zašto bi WD HD 500GB koji nije ni posebno nov ni posebno velik predstavljao problem za ladicu? A ima i skoro 50% jeftinijih ladica?!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice