HHO generator zaključana tema

poruka: 621
|
čitano: 258.897
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: HHO generator
www_www kaže...
zato jer je naftna industrija ta koja sve diktira, a koga nemozes pobjetit tome se pridruzis ili "padas"

mbaksa kaže

Zašto je naftna industrija dopustila da u posljednjih dvadesetak godina prosječna potrošnja automobila padne za 50% (recimo s 10 na 5 litara)? Zašto i dalje dopušta sve učinkovitije automobile i hibridne automobile?

dopustila je zato jer tako dobiva vecu zaradu. kako? skuzili da masovnost donosi zaradu.

mi cemo vam dozvolit da napravite motor kojemu je potrosnja manja 50%, a vi cete prodat 200% vise automobila.

17 godina
moderator
www_www kaže...
www_www kaže...
zato jer je naftna industrija ta koja sve diktira, a koga nemozes pobjetit tome se pridruzis ili "padas"

mbaksa kaže

Zašto je naftna industrija dopustila da u posljednjih dvadesetak godina prosječna potrošnja automobila padne za 50% (recimo s 10 na 5 litara)? Zašto i dalje dopušta sve učinkovitije automobile i hibridne automobile?

dopustila je zato jer tako dobiva vecu zaradu. kako? skuzili da masovnost donosi zaradu.

mi cemo vam dozvolit da napravite motor kojemu je potrosnja manja 50%, a vi cete prodat 200% vise automobila.

Prodali bi 200% više automobila iovako ionako, tako da ti računica ne štima.

16 godina
neaktivan
HHO generator

Gledam ovu temu od pocetka i citam postove i mislim si kako izneseno nema nikakvog fizickog smisla... gledam da nitko ne spominje zakone termodinamike pa se vec pocinjem pitati jesam li ja lud, jer su zakoni jednostavni a iznesene ideje ih unistavaju u startu - perpetuum mobile je nemoguc.

I onda skuzim da je Baksa vec to potegnuo par stranica prije - i pobrao TD-ove. Rofl na kvadrat - ekipa se ne slaze sa zakonima fizike.

Ne znam da li da uopce pokusavam i ja objasniti zasto su ovi generatori totalna prijevara, pa ovako neodlucan odlucujem da necu :-D
Ali ljudi, simpaticni ste mi do bola :-D Zemlja u rasulu, para nema, a vi dajete svoj tesko zaradjen novac na carolije... e pa svasta... 

edit:

da ne budem trol - evo objasnjeno kao abeceda... ne moze jednostavnije.  http://voices.yahoo.com/what-energy-source-energy-carriers-469490.html

Tko lupi TD je jednostavno glup i nema mu spasa; osobno ne marim, lupajte koliko hocete, a ja cu brojati namagarcene :-D

We are the ones that will open your mind, leave the weak and the haunted behind
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.6.2012 23:16 (Deus ex machina).

6 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
MrBlc kaže...

Zakoni termodinamike se mogu pobiti, vrlo jednostavno - samo daj ispravan, nepristran i ponovljiv dokaz da su neispravni. Naklapanja po forumima i svjedočanstva u stilu super krečka to sigurno nisu.

nisam ja nikakav svjedok, jer nisam još isprobao.

ako ikada isprobam, i dobijem očiti dojam da stvar šljaka, prvi ću kontaktirati Randija {#}

ako ništa napravit ću si HHO brener tek toliko da stoji u garaži {#}

Its no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.
17 godina
odjavljen
nine kaže...

ako ništa napravit ću si HHO brener tek toliko da stoji u garaži  {#}

Mislim da nećeš...

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
15 godina
odjavljen
Deus ex machina kaže...

Gledam ovu temu od pocetka i citam postove i mislim si kako izneseno nema nikakvog fizickog smisla... gledam da nitko ne spominje zakone termodinamike pa se vec pocinjem pitati jesam li ja lud, jer su zakoni jednostavni a iznesene ideje ih unistavaju u startu - perpetuum mobile je nemoguc.

I onda skuzim da je Baksa vec to potegnuo par stranica prije - i pobrao TD-ove. Rofl na kvadrat - ekipa se ne slaze sa zakonima fizike.

Ne znam da li da uopce pokusavam i ja objasniti zasto su ovi generatori totalna prijevara, pa ovako neodlucan odlucujem da necu :-D
Ali ljudi, simpaticni ste mi do bola :-D Zemlja u rasulu, para nema, a vi dajete svoj tesko zaradjen novac na carolije... e pa svasta... 

edit:

da ne budem trol - evo objasnjeno kao abeceda... ne moze jednostavnije.  http://voices.yahoo.com/what-energy-source-energy-carriers-469490.html

Tko lupi TD je jednostavno glup i nema mu spasa; osobno ne marim, lupajte koliko hocete, a ja cu brojati namagarcene :-D

Opet... Nije nikakav perpetuum mobile, jer se taj plin ne troši na proizvodnju energije, nitko ne dovodi u pitanje zakone termodinamike.

Ajde da čujem, što diže učinkovitost parnog kotla, samo me zanima kolik se razumijete, recite ovako napamet, bez google-a.

Također link koji si dao (vjerojatno google, nhf :D ) je djelomično kriv (ono što sam škicnuo) - točna definicija obnovljivih izvora energije je da su to izvori energije koji se obnavlju brže nego što ih mi trošimo, dakle i drvo može spadati u tu kategoriju, ali i ne mora! Ovo što je ovaj napisao je čista glupost.

Para nema, zato treba smanjiti potrošnju auta (iako mene to ne zanima, jer ću se uskoro voziti na struju), no ne treba nikome dati novce, nacrti i objašnjenja su besplatni, javno dostupni, danek nudi besplatno isprobavanje, samo treba odvojiti malo vremena, volje i entuzijazma. To je ono što ljudima fali, očekuju sve na pladnju.

Svi smo mi Mentalist.
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.6.2012 23:21 (Jakovp).
16 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

Opet... Nije nikakav perpetuum mobile, jer se taj plin ne troši na proizvodnju energije, nitko ne dovodi u pitanje zakone termodinamike.

Ajde da čujem, što diže učinkovitost parnog kotla, samo me zanima kolik se razumijete, recite ovako napamet, bez google-a.

Para nema, zato treba smanjiti potrošnju auta (iako mene to ne zanima, jer ću se uskoro voziti na struju), no ne treba nikome dati novce, nacrti i objašnjenja su besplatni, javno dostupni, danek nudi besplatno isprobavanje, samo treba odvojiti malo vremena, volje i entuzijazma. To je ono što ljudima fali, očekuju sve na pladnju.

Lol ne budi komedijas! :-D

Evo ti totalno laicki izneseno:

1. primarno gorivo izgara i pokrece otto motor

2. primarno gorivo s jedne strane pokrece otto motor a s druge strane elektrolizira vodu, da bi proizveo plin koji ce ti poboljsati rad motora.

Tehnicki, ti tvrdis da je 2. efikasniji, sto znaci da 2. negdje magicno proizvodi energiju :-D Jer

energija benzina - potrosnja elektroliza < energija koju nudi plin

I onda lijepo ulozim sav plin u izgaranje pa onda on malo po malo preuzme okretanje cijelog motora, ugasim benzin i vozim se na manu (cak i mana se trosi) lijepe oci (i lijepe oci odu kad umres) :-D

Nemam primjera za nista sto traje vjecno samo od sebe... sorry :-D

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.6.2012 23:25 (Deus ex machina).
17 godina
moderator
Deus ex machina kaže...

2. primarno gorivo s jedne strane pokrece otto motor a s druge strane elektrolizira vodu, da bi proizveo plin koji ce ti poboljsati rad motora.

Tehnicki, ti tvrdis da je 2. efikasniji, sto znaci da 2. negdje magicno proizvodi energiju :-D Jer

I onda lijepo ulozim sav plin u izgaranje pa onda on malo po malo preuzme okretanje cijelog motora, ugasim benzin i vozim se na manu (cak i mana se trosi) lijepe oci :-D

Kak ne kužiš! On ti oče objasniti da ta mikroskopska količina HHO-a toliko poveća učinkovitost motora, odnosno poboljša izgaranje goriva, da to povećanje učinkovitosti pokrije i tu energiju utrošenu na elektrolizu (koja je doduše veća nego to koliko se energije dobi izgaranjem HHO-a) i još da se troši 20-30% manje goriva. Sve je jasno, črno na belo.

Doduše, nitko nije nigdje napisao konkretne brojke koja količina HHO-a je potrebna za tako veliko povećanje iskoristivosti motora, niti je zapravo dokazao da je tako nešto moguće, niti je objasnio mehanizam po kojem količina HHO-a koju proizvedu ti generatori povećava iskoristivost goriva. Ali nećemo se zamarati takvim sitnicama. {#}

15 godina
odjavljen
Deus ex machina kaže...

I onda lijepo ulozim sav plin u izgaranje pa onda on malo po malo preuzme okretanje cijelog motora, ugasim benzin i vozim se na manu (cak i mana se trosi) lijepe oci (i lijepe oci odu kad umres) :-D

Upravo tako ne radi, hho ne proizvodi energiju, nego poboljšava efikasnost. Kao npr napajanje s boljom iskoristivošću, npr frekvencija switchanja dignuta sa 40 na 100khz (lupam) i povećao si efikasnost, nisi uložio ništa a dobio si više energije iz manje, kužiš?

Svi smo mi Mentalist.
17 godina
moderator
Jakovp kaže...
Deus ex machina kaže...

Upravo tako ne radi, hho ne proizvodi energiju, nego poboljšava efikasnost.

A jel ti shvaćaš da to što pišeš nema nikakvog uporišta u stvarnosti (tj. ta količina HHO-a kakvu generiraju ti HHO generatori)? Jel ti shvaćaš koliko je mala ta energija koja se dobiva izgaranjem te male količine HHO-a? NASA je koristila više dekagrama vodika po satu da podigne učinkovitost izgaranja smjese! Ti pričaš o mikrogramima ili nanogramima vodika u tom HHO-u!

17 godina
odjavljen
Jakovp kaže...

Upravo tako ne radi, hho ne proizvodi energiju, nego poboljšava efikasnost. Kao npr napajanje s boljom iskoristivošću, npr frekvencija switchanja dignuta sa 40 na 100khz (lupam) i povećao si efikasnost, nisi uložio ništa a dobio si više energije iz manje, kužiš?

Ok, za slučaj da si preskočio, mala analiza temeljena na kapacitetu generatora iz danek-ovog posta:

http://www.bug.hr/forum/post/samogradnja-opcenito/hho-generator/2937571.aspx

Ti u cilindru više nemaš HHO nego smjesu zraka i goriva za zanemarivim povećanjem omjera kisika i gotovo zanemarivom količinom vodika (koja bez goriva u tom omjeru ne bi bila ni zapaljiva).

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
16 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

Ovako - kad bi u autu postojao container sa tim plinom - nema problema, u pravu si. Jer plin, kao i benzin, su izvori energije.

Dokle god auto obavlja elektrolizu koristeci primarni izvor (benzin), izjava ti nema smisla.

Problem koji ljudi ne kuze jest da voda nije izvor energije, nego nositelj.

Odvajanje nositelja, po zakonima fizike, trazi vise energije nego sto dobijes.

Ne mozes potrositi 1kJ na elektrolizu i dobiti supstancu koja ce ti dati 2kJ! Nemoguce.

Ma daj, priznaj da me navlacis jer smo si dobri, samo gledas kad cu posandrcati :-D

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.6.2012 23:35 (Deus ex machina).
15 godina
odjavljen
mbaksa kaže...

A jel ti shvaćaš da to što pišeš nema nikakvog uporišta u stvarnosti (tj. ta količina HHO-a kakvu generiraju ti HHO generatori)? Jel ti shvaćaš koliko je mala ta energija koja se dobiva izgaranjem te male količine HHO-a? NASA je koristila više dekagrama vodika po satu da podigne učinkovitost izgaranja smjese! Ti pričaš o mikrogramima ili nanogramima vodika u tom HHO-u!

Uopće nije bitno kolika je ta energija, može biti mikroskopska, zašto ne.

Pogledaj malo princip katalizatora u kemiji, kao nešto sitno može ubrzati reakciju?

Ali ajde, moram priznati da se nema smisla ovako prepirati dok nemam nešto konkretno, iako sam 100% siguran da to radi, planiram se igrati s time (ja sam praktičar za razliku od nekih), pa kad nešto zaključim dokažem.

Šteta što dečki koji su već radili ne stave ono što bi vas zadovoljilo, ali eto, potpuno ih razumijem. Ja bih stavio samo iz gušta da vam dokažem da ste u krivu (kad imate tako neslomljive stavove potpomognute googlanjem, a ne praksom. Vidim da nitko nije komentirao netočnost stvri na deusovom linku, ali to nije bitno, jeli?)

Svi smo mi Mentalist.
15 godina
odjavljen
Deus ex machina kaže...

Ovako - kad bi u autu postojao container sa tim plinom - nema problema, u pravu si. Jer plin, kao i benzin, su izvori energije.

Dokle god auto obavlja elektrolizu koristeci primarni izvor (benzin), izjava ti nema smisla.

Problem koji ljudi ne kuze jest da voda nije izvor energije, nego nositelj.

Odvajanje nositelja, po zakonima fizike, trazi vise energije nego sto dobijes.

Ne mozes potrositi 1kJ na elektrolizu i dobiti supstancu koja ce ti dati 2kJ! Nemoguce.

Ma daj, priznaj da me navlacis jer smo si dobri, samo gledas kad cu posandrcati :-D

Ne, nego samo želim da shvatiš da ovo žuto apsolutno nema veze s principom hho generatora, i to je to :) Nije stvar u uloženoj energiniji (koja je iznosa 50w, a 10% veća iskoristivost znači uštedu od npr 5000w u nekom prosječnom autu), nego o katalizatorskom djelovanju hho plina :)

Svi smo mi Mentalist.
15 godina
neaktivan
HHO generator

Ne znam je li vec bilo, ako jest ispricavam se:

http://www.aardvark.co.nz/hho_scam2.shtml

Dakle decki mozete li izvesti test naveden iza linka i ovdje opisati rezultate.

Oscar-Mike-Golf Whiskey-Tango-Foxtrot

4 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

- perpetuum mobile je nemoguc.

mislim da u norveskoj postiji, radi se o nekoj kugli koja se vrti vec godinama, ali je neupotrebljiv, tako da kao i da ne postoji :D

17 godina
moderator
Jakovp kaže...
mbaksa kaže...

Uopće nije bitno kolika je ta energija, može biti mikroskopska, zašto ne.

LOL! Ovime si se potpuno diskreditirao! Upravo je ključna stvar kolika je ta energija, jer upravo to gorenje, ta energija koja se oslobodi gorenje je ključna u povećanju učinkovitosti izgaranja smjese - jedino će dovoljno jak plamen dovoljno povećati izgaranje da to bude mjerljivo i, eventualno, isplativo. Rekoh ti, ovi u NASI nisu bili zadovoljni s izgaranjem 200 grama vodika po satu pa su šibali preko 600 grama po satu da bi se dovoljno povećala učinkovitost izgaranja. Vi tu baratate s mikroskompskim količinama vodika i energije koja se može dobiti iz njega.

Ti trebaš POKAZATI i DOKAZATI da je ta strašno mala i beznačajna količina HHO-a dovoljna da toliko poboljša izgaranje smjese da auto troši 20-30% manje goriva i da se nadoknadi energija potrošena na elektrolizu. NASA-ino istraživanje potvrđuje da ta količina ne može biti tako mala.

Ako ti tvrdiš da HHO ima neka čudotvorna svojstva koja su nekim čudom promakla svim znanstvenicima, ti si taj koji to MORA dokazati - ne možeš samo bubnuti "može biti mikroskopska, zašto ne". Ne može biti mikroskopska. Jedini način na koji taj HHO djeluje na smjesu je putem plamena, odnosno zapaljenja, povišene temperature - dakle, na isti način kao što djeluje vodik u NASA-inom istraživanju. Stoga količina ne može biti mikroskopska.

Jakovp kaže...
Pogledaj malo princip katalizatora u kemiji, kao nešto sitno može ubrzati reakciju?

Pričaš besmislice. TI pogledaj malo princip katalizatora u kemiji. {#}

15 godina
odjavljen
HHO generator

Ok, čujemo se kad nabavim auto s HHO :) Neće biti tako brzo, sad sam do grla u električnim vozilima, ali bit će vremena za to, zašto ne :)

Svi smo mi Mentalist.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Jakovp kaže...

Ok, čujemo se kad nabavim auto s HHO :) Neće biti tako brzo, sad sam do grla u električnim vozilima, ali bit će vremena za to, zašto ne :)

LOL. Može. Nadam se da ćeš kod testiranja razlike u potrošnji poštivati znanstveni protokol. {#}

15 godina
odjavljen
mbaksa kaže...

LOL. Može. Nadam se da ćeš kod testiranja razlike u potrošnji poštivati znanstveni protokol. {#}

Svakako, inače ne bi imalo smisla :)

Svi smo mi Mentalist.
17 godina
moderator
Jakovp kaže...
mbaksa kaže...

Svakako, inače ne bi imalo smisla :)

S ovim komentarom si upravo popljuvao sve ova "mjerenja" iznesena na ovoj temi. {#}Welcome to the club! Ja samo to i tražim - obavite korektno mjerenje! Ništa više i ništa manje.

16 godina
odjavljen
HHO generator

Link što je dao rustweaver je odličan. Test je vrlo lagan za provesti, ne zahtjeva skoro ništa osim par KM ravnice i 10ak minuta vremena. I dat će poprilično jasne informacije o tome što se dogodi kad se uključi/isključi HHO generator.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
moderator
Sum_of_all_fears kaže...

Link što je dao rustweaver je odličan. Test je vrlo lagan za provesti, ne zahtjeva skoro ništa osim par KM ravnice i 10ak minuta vremena. I dat će poprilično jasne informacije o tome što se dogodi kad se uključi/isključi HHO generator.

Sad sam ga pročitao. Da, istina, to mi uopće nije palo na pamet - stisneš i držiš gas na istoj razini, zatim uključiš ili isključiš HHO generator - auto bi trebao vidljivo ubrzati ili vidljivo usporiti (za 20-30%?) pomicanjem prekidača.

Danek i HHO ekipa, što se događa kad držite gas na istoj razini i onda u vožnji uključite ili isključite HHO generator? Ubrza li auto ili uspori za 20-30%? Ako se dobro sjećam, na jednom forumu sam pročitao da uključenjem generatora prvo zapravo malo padne broj okretaja pa se onda kao stabilizira, što se čini apsurdnim ako se uključenjem generatora poveća učinkovitost izgaranja goriva. Ali se čini logičnim ako učinkovitost ostane ista, a HHO generator optereti alternator.

15 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Stalo mi je do forumaša i ne želim da ih se dezinformira. Stoga ako misliš da ću šutjeti na pokušaje prodavanja bajki forumašima - varaš se.

o spasiocu sveznajući hvala ti što čupaš forumaše iz ralja HHO-a, eksperimenta kojeg par određenh ljudi tu sasvim svojevoljno rade i koji vrijedi par-sto kuna.. dići ćemo ti spomenik

..i oprosti, neću se više s tobom raspravljati jer očito nemam pojma o filozofiji znanosti i jednostavno nisam kompetentan, znanstveno/tehnički podkovan, a kamo li dovoljno bahat {#}

@MrBLC

Zašto misliš da brener nebi radio ako bi uspio proizvesti dovoljno plina? ima hrpetina filmića na jubitou koji to demonstriraju {#} ah da zaboravih.. šarlatani.. zakače plinsku bocu i glume da kure na HHO {#}

16 godina
odjavljen
HHO generator

Šta je toliki problem napraviti taj 10-minutni test pa riješit raspravu zauvijek? 2-3km ravnice treba, ništa drugo. Što je to toliki problem ako tehnologija stvarno funkcionira?

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
nine kaže...
mbaksa kaže...

Stalo mi je do forumaša i ne želim da ih se dezinformira. Stoga ako misliš da ću šutjeti na pokušaje prodavanja bajki forumašima - varaš se.

o spasiocu sveznajući hvala ti što čupaš forumaše iz ralja HHO-a, eksperimenta kojeg par određenh ljudi tu sasvim svojevoljno rade i koji vrijedi par-sto kuna.. dići ćemo ti spomenik

..i oprosti, neću se više s tobom raspravljati jer očito nemam pojma o filozofiji znanosti i jednostavno nisam kompetentan, znanstveno/tehnički podkovan, a kamo li dovoljno bahat {#}

Ne razumijem te. Je li ovo forum ili blog na kojem se briše svaki komentar koji je u suprotnosti s ideologijom tog bloga? Ako nisi sposoban sam dokučiti odgovor na to pitanje, evo ja ti ga dam: OVO JE FORUM. Kak to znam? Pa piše u gornjem lijevom kutu (vidiš veliko napisano BUG ONLINE <FORUM>?), nalazi se na web-adresi forum.bug.hr, a i izgleda slično kao i većina drugih foruma. Pa bi bilo logički za zaključiti da se radi o forumu, a ne o blogu.

Forum služi raspravama, razmjeni mišljenja itd. Forum omogućava da se čuju obje strane. Ako te to smeta, slobodan si otići s ovog foruma. Pogotovo mi nije jasno tvoje kvocanje kad imaš onaj drugi forum pun istomišljenika - fanatičnih obožavatelja HHO-a - idi tamo ako ne želiš čitati posve opravdane kritičke osvrte na temu HHO-a.

PS Ako je odbijanje slijepog vjerovanja bahatost - onda sam bahat. Onda su bahati i svi skeptici i znanstvenici. Radije sam "bahat" (jer imam razloga to biti {#}) nego naivan, lakovjeran ili da šutim na dezinformiranje ljudi. No, da ponovim - koliko god ja bio bahat ili se tebi činio bahatim (ne smatram da sam bahat, ali ako inzistiraš na tome da sam bahat, onda sam bahat s pokrićem) to nema apsolutno nikakve veze s utemeljenosti tvrdnji zagovornika HHO-a. Evo već smo došli do sedme stranice teme, a još ni jedan zagovornik HHO-a nije prezentirao ni jedno jedino korektno obavljeno mjerenje! A teorija im je pobijena "do jaja".

Ako si ljudi žele sami raditi te HHO generatore, NITKO ih ne sprječava - čak niti ja. Ja samo želim da budu upoznati s činjenicama da oni ne smanjuju potrošnju za 20-30-40%, nego je zapravo povećavaju te, ako je vjerovati sajtu http://www.aardvark.co.nz/hho_scam2.shtml, zapravo neke izvedbe HHO sustava mogu dovesti do oštećenja motora.

Ne razumijem zbog čega ti ne želiš da se čuje druga, objektivna, znanstvena strana?

15 godina
neaktivan
HHO generator

ja nisam niti zagovornik niti protivnik HHO-a.. čitaj malo detaljnije, nemoj odmah početi kemijati pobijanje svake riječi napisane na forumu

ja sam samo protivnik tvoga pristupa temi.. i da bahat si, a dodao bih i bezobrazan {#}

ajmo sad QQ blah blah blah znanstveno utemeljeno blah blah blah... blah blah blah ja spašavam nevine forumaše QQ QQ blah blah.. više rada, manje priče filozofu

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.6.2012 19:55 (nine).
Moj PC  
2 2 hvala 0
15 godina
odjavljen
HHO generator

Jako bahat, i to nije ugodno i dolično za jednog moderatora ili osobu u tim godinama.

Svi smo mi Mentalist.

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HHO generator

Hehe istina boli, ali čovjek vam je rekao iskreno i bez ustručavanja ili pakiranja u celofan.

No s obzirom da je na funkciji moderatora jednog od ozbiljnijih foruma na HR sceni ipak bih preporučio malo mekši pristup.

Ali mi je u isto vrijeme zabavno čitati kako vas pere {#}

imam muda
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
nine kaže...

ja nisam niti zagovornik niti protivnik HHO-a.. čitaj malo detaljnije, nemoj odmah početi kemijati pobijanje svake riječi napisane na forumu

Nisi "niti zagovornik niti protivnik HHO-a", ali te smeta kad netko kritizira HHO i, koliko se da iščitati iz tvojih poruka, vjeruješ da HHO generatori funkcioniraju, dakle da nije riječ o prijevari. Je li tako?

nine kaže...

ja sam samo protivnik tvoga pristupa temi.. i da bahat si, a dodao bih i bezobrazan {#}

ajmo sad QQ blah blah blah znanstveno utemeljeno blah blah blah... blah blah blah ja spašavam nevine forumaše QQ QQ blah blah.. više rada, manje priče filozofu

Jakovp kaže...

Jako bahat, i to nije ugodno i dolično za jednog moderatora ili osobu u tim godinama.

Dečki, dečki... If you can't stand the heat, don't play with fire. Ako tražite nekoga tko će vam povlađivati i samo govoriti "Da, tak je kak ti veliš", onda ste na krivom forumu, pogotovo što se tiče ove teme - rekoh vam, takav tretman ćete dobiti na onom drugom forumu, ne kužim što još uvijek ovdje radite.

Ja ću za legitimnu, argumentiranu tvrdnju reći "Da, slažem se.", no za nelegitimnu tvrdnju, za tvrdnju u suprotnosti sa znanosti, s tvrdnjom u suprotnosti s onim što znamo o svijetu neću se libiti reći "Ne, to nije istina. Daj dokaze.". Po kojoj logici je to bahato i bezobrazno? Odakle vama ideja da je prihvaćanje neosnovanih tvrdnji "pristojno", a sve suprotno nepristojno i bahato? Tko je pseudoznanstvene tvrdnje stavio na pijedestal pa da ih se ne smije propitkivati i svatko tko se usudi otvoreno dirnuti u njih, automatski je bezobrazan i bahat? Imate zaista neke čudne, da ne kažem djetinjaste, ideje. Bajke možete prodavati svojoj obitelji, prijateljima i poznanicima koji će kimnuti glavom ako zbog ničeg drugog, onda zato jer su vam familija, prijatelji ili poznanici. U stvarnom svijetu gdje vam ljudi nemaju ni razloga, ni potrebe ni nekakve socijalne obveze povlađivati, naići ćete na otpor. Pripremite se na to. Naučite prihvatiti opravdanu kritiku! Ako netko opravdano kritizira vaše tvrdnje to ga ne čini niti bahatim niti bezobraznim. Bezobrazluk je zapravo traženje od drugih da kimaju na vaše tvrdnje ili da ih ne kritiziraju. A vrhunac bezobrazluka je reći da je netko tko opravdano kritizira tuđe nepotkrijepljene tvrdnje bezobrazan i bahat. Za razliku od vas ja ovdje nastupam sa svojim imenom i prezimenom. I svojim imenom i prezimenom stojih iza svojih riječi. I u svakom sam trenutku spreman prihvatiti da nisam u pravu ako mi se dokaže da nisam u pravu. To se zove intelektualno poštenje.

S druge strane, sve vaše tvrdnje dosad su legitimno pobijene i onda umjesto da prihvatite činjenice vi mene nazivate bahatim i bezobraznim. Zar nije upravo to ultimativni bezobrazluk?

Miki Liki kaže...

Hehe istina boli, ali čovjek vam je rekao iskreno i bez ustručavanja ili pakiranja u celofan.

E, sad si pogodio u sridu. Oni su nježna, osjetljiva bića pa treba biti ekstra pažljiv kod izražavanja da se nedajbože ne bi uvrijedili.

Miki Liki kaže...

No s obzirom da je na funkciji moderatora jednog od ozbiljnijih foruma na HR sceni ipak bih preporučio malo mekši pristup.

Nisam te tu baš shvatio. Ako aludiraš na to da sam spreman "nešto učiniti" samo zato jer sam moderator, onda se varaš. Ne pada mi na pamet koristiti moderatorski status za "utjerivanje istine". {#} Moji argumenti govore sami za sebe.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice