LG Google Nexus 4

poruka: 1
|
čitano: 2.625
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "LG Google Nexus 4".
17 godina
[Recenzija] Jazzer: LG Google Nexus 4
Prvi pogled - usporedba s prethodno korištenim Huawei P1.

Neću navoditi nikakve tehničke specifikacije jer toga imate posvuda. Fokus stavljam na prvi dojam vezano za korisnost i ugodu korištenja.

U RUCI:
Teži i gobastiji u ruci. Deblji i nespretniji za rukovanje. Problematična širina ekrana u kojem bez akrobacija s premještanjem držanja u ruci ne mogu doseći sve na ekranu, a kutevi (gornji lijevi) su jako bitni za navigiranje. Imam prosječnu veličinu šake. Huawei ima minijaturno zadebljanje oko leće fotoaparata i u donjem dijelu kućišta - generalno je tanji i uži i bolje (prirodnije) sjeda u ruci, a čitav ekran je (naravno nešto manji) dostupan jednom prstu bez akrobacija.
Također iznenađujuć problem, OTPOR POVRŠINE pri klizanju po ekranu je OSJETNO veći nego kod Huaweija. To je nešto što ni u snu ne bi mogao zamisliti i rekao bi ekran ko ekran, staklo ko staklo, klizanje ko klizanje. Ali nije tako! Osjeti se odmah, jednostavno je teško istom brzinom vući prst na Nexusu i, u odnosu na Huawei ekran, predstavlja pravi napor. :( Iskreno, ide mi na živce to saznanje.

EKRAN:
Ekran unatoč većoj finoći pixela djeluje isprano u odnosu na Super AMOLED kod Huawei-ja. Dakle prvi dojam kad uspoređujete Huawei Super AMOLED i Nexus 4 True HD IPS Plus jest da Huawei ostavlja bolji dojam. Gustoća pixela je sporedna stvar i čupanje kose oko PPI je bedasto, recezenti seruckaju i sve skupa je običan besmisleni Hype, čak i veći nego kod nabijanja megapixela u sićušne objektive. Boje i kontrast su ono što oku daje ugodu i Huawei je tu u prednosti. Ne morate se zagledavati u ekran - to je odmah u pola sekunde vidljiva razlika čak i kad ih ne gledate usporedo jedan uz drugi.

Iskreno, nakon 1 dan korištenja imam generalno vrlo poželjan novi Nexus 4 16GB, a nekoliko osnovnih stvari izuzetno bitnih za prvi dojam i kontinuirano korištenje su na strani Huawei-ja.

S tom činjenicom nikako nisam sretan.

Ono zbog čega sam Huawei P1 proklinjao je i jedini njegov problem, glupo forsiranje ručne potvrde nastavka korištenja data prometa pri svakom napuštanju WiFi mreže. I sada mi se ne čini tako strašan (plus, neki appovi rješavaju taj problem).

Huawei ima vrlo blago modificiran Android s tek pokojim zahvatom na pravim mjestima koji povećavaju ugodu korištenja (osim potvrde data prometa koji nevjerojatno živcira), a prednosti kod upravo ažuriranog Nexusa 4 sa 4.3 čistim Androidom nisu očite u najćešćim operacijama i svakodnevnom radu - zasad.

Huawei je bez problema u godinu dana preživio vrlo neugodne padove na betonske površine uz jedva primjetne tragove na kutevima - mora se baš iz blizine zagledati. Sjajnim rubovima na Nexusu ne predviđam tako sretnu budućnost ali otom potom.

Kameru, vidljivost na Suncu, trajanje baterije - na sve to kod Huaweija nemam prigovora (Sunce je uvijek problem zapravo ali i to je OK). Nexus tek čeka krštenje u tim situacijama pa to ostavljam za iduće pisanje.

ukupna ocjena
Moj PC  
0 3 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice