Upgrade/update kako god da se već zvalo

poruka: 3
|
čitano: 1.304
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

vjerujem da će ova tema biti još dosta puta "updatana" jer me zanimaju načini instaliranja mnogih programa. Ja otkad znam za sebe što se tiče "ažuriranja" programa najviše volim kada program ima svoj update sistem ili kada se na netu skine neka instalacija i instaliranjem nove verzije programa se "sruši" stara verzija.

O ćemu ja blebećem?

E, pa o ovome, naime kada instalirate novu verziju poznatog CCleanera, a već imate staru, nije potrebno prethodno "uninstalirati" već jednsotavno se "zgazi" ili "updata" stara verzija, na google ako upišete "install over [aplikacija]" dobit će te podosta raznih linkova koji detaljno opisuju ovo.

Ja već odavno znam da aplikacija poput CCleanera, uTorrenta, GOM playera, Skypea , ATI ili čak nVidia drivera podržavaju ovo, međutim upravo sam na File Hippo-u vidio da je došla nova verzija Google Sketchup-a, Hamachija, te WinRAR-a. Mene zanima kako, tj, da li te aplikacija podržavaju "install over old" metodu. Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: Upgrade/update kako god da se već zvalo
Programi koji posjeduju vlastitu "skriptu" koja omogucava provjeru dostupnosti nove verzije programa preko interneta ponekad upravo skinu samo dijelice programa te se oni ukomponiraju u sam program bez nove instalacije koja ce prebrisati staru verziju programa. Programi koje nude nadogradnju putem interneta na nacin da se skine novi instalacijski paket u vecini slucajeva kroz sucelje nude brisanje ( deinstalaciju ) stare verzije te snimanje nove uz ponekad pitanja kao sto su "dali zelite sacuvati spremljene podatke". Stoga ne razumijem tvoje pitanje, odnosno frazu "install over old". Svaki ce program ako ga se pokrene uz slucaj da je isti vec instalirani, uraditi "silent" instalaciju ili ce pitati ( informirati ) korisnika sto je potrebno uraditi da bi se instalacija uredno obavila.
Imamo Hrvatsku...u Banani...
17 godina
neaktivan

hmmm, da.

izgleda da se moje pitanje fokusira na "silent" instalaciju, tj. ažuriranje komponenti unutar program (npr. lang itd.)

mene zapravo zanima da li je "silent" instlacija provediva kod Google Sketcupa i nove verzije Hamachi-ja. Ali, recimo znam da virtualni PDF printer PrimoPDF nije moguće tako instalirati već je potrebno ga uninstalirati, a potom instalirati.

No, da sad ne odugovlačim sa manje poznatim programima, više me zapravo zanima kako instalirati novu verziju Adobe Reader-a (točnije inačicu 9.1). Iako je možda odgovor na ovo pitanje jednsotavan, moram napomenuti da mi "Check for updates" komponenta ne radi, da na PC-u imam 3 zasebna usera, te da posjedujem inačicu 8.12.

Zašto baš ja toliko "forsiram" na silent instalaciji?

Zbog razloga što mi na PC-u radi više osoba koje imaju vlastiti user profile.

Bojim se kada bih instalirao neki program koji nije zasnovan na "silent" sistemu ažuriranja, da bi moglo doći do nekih pogreški u sistemu poput: file association corrupted.

Pitam zato što sam već proživio sličan problem koji je bio riješen re-instalacijom sustav.

Ako je pitanje zbunjujuće nema, problema, pokušat ću ga opet pojasnit.

i dali negdje na webu ima popis programa koji podržavaju silent installation

hvala na svim odgovorima i trudu unaprijed

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice