Sinkroniziranje hdd-ova,

poruka: 21
|
čitano: 1.578
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Sinkroniziranje hdd-ova,nalazi stvari koje su iste

Dakle imam jednoga 2TB wd green-a u pc-u koji se vrti 24/7 i drugog u eksternom kucistu koji drzi backup. Za njihovu sinkronizaciju sam isprobao 3-4 programa. Trenutno koristim BACKSYNC. Izvrstan program ali svi imaju isti problem. Ja jedan hdd ugasim a na drugome radim i iako nisam ništa novoga zapisao na ovog na kojem radim iduci put kad upalim onog koji je za backup BACKSYNC mi izvuće listu foldera koji su izmjenjeni.Npr poslušam neku pjesmu a on iduci put u sinkronizaciji kaže da file nije isti i prepiše ga na disku za backup. Nije mi jasno zašto ovo radi? Isključio sam sinkronizaciju prema datumu promjene foldera ali on jos uvjek radi istu stvar. Nalazi fileove koji su različite velićine a ja ih na disku niti ne mogu vidjet. Dole na slici vidite primjer. 

Jedino objašnjenje koje mi pada na pamet je da se radi o indexiranju. Jer dok je jedan disk ugašen ovaj drugi indeksira i onda sinkronizacijski program nađe razlike u fileovima jer je jedan disk svježe indeksirao a drugi nije. Da li mi možete potvrdit problem? 

Sinkronizacija mi je namještena tako da se ovaj disk koji je u eksternom kucistu uvjek usklađuje s ovim u pc-u. Da li mi dugotrajno svakodnevno nepotrebno prepisivanje istog file-a može oštetiti sam file s vremenom?

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Re: Sinkroniziranje hdd-ova,nalazi stvari koje su
athlon64 kaže...

Dole na slici vidite primjer.

da bar vidim...

uploadaj negdje sliku pa daj link

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
15 godina
XXX-Man kaže...
athlon64 kaže...

Dole na slici vidite primjer.

da bar vidim...

uploadaj negdje sliku pa daj link

evo ga

http://imageshack.us/photo/my-images/833/desktop2012092017462758.jpg/

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.9.2012 17:47 (athlon64).
18 godina
athlon64 kaže...

Nalazi fileove koji su različite velićine a ja ih na disku niti ne mogu vidjet. Dole na slici vidite primjer. 

...

Sinkronizacija mi je namještena tako da se ovaj disk koji je u eksternom kucistu uvjek usklađuje s ovim u pc-u. Da li mi dugotrajno svakodnevno nepotrebno prepisivanje istog file-a može oštetiti sam file s vremenom?

Datoteke su očigledno različite veličine. Iz kojeg razloga ne znam, da li sama aplikacija kojom koristiš MP3-ce to radi?

Neće oštetiti datoteke.

15 godina
Old Iggy kaže...
athlon64 kaže...

Nalazi fileove koji su različite velićine a ja ih na disku niti ne mogu vidjet. Dole na slici vidite primjer. 

...

Datoteke su očigledno različite veličine. Iz kojeg razloga ne znam, da li sama aplikacija kojom koristiš MP3-ce to radi?

Neće oštetiti datoteke.

A koristim windows media player xd, nema mi nikakvog smisla ovo. Ako je drugi disk upaljen a ja idem slusat muziku na jednom onda ne nade nikakve razlike.Ali ako je jedan disk upaljen a jedan ugašem onda svaka datoteka koju taknem bude viđena ko razlika. Iako nije da mi smeta sta on njih prebrisuje, samo mi je glupo.

17 godina
neaktivan
Sinkroniziranje hdd-ova,

Mislin da bi idealno rješenje za tebe bilo: UPS + dva WD Greena 2TB pa u RAID 1. {#} 

Nego, jesi možda proba Acronis True Image 2013, ako jesi kakav ti je?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator

sve te promjene ti radi player i može se reć da je normalno...

koji player koristiš? vidim napisao si

skida album art sa neta kod slušanja i da ga zapisuje u id3

isto tako ako se ne varam zapisuje koliko puta je preslušana pjesma i onu ocjenu koju možeš stavit

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.9.2012 18:28 (XXX-Man).
15 godina
Re: Sinkroniziranje hdd-ova,
Penryn kaže...

Mislin da bi idealno rješenje za tebe bilo: UPS + dva WD Greena 2TB pa u RAID 1. {#} 

Nego, jesi možda proba Acronis True Image 2013, ako jesi kakav ti je?

A ono, malo cjepidlaćim i ja al šta cu kad sam takav. Acronis je jedini kojeg nisam proba al vjerujem da bi i on vidia istu stvar.

XXX-Man kaže...

koji player koristiš? vidim napisao si

skida album art sa neta kod slušanja i da ga zapisuje u id3

isto tako ako se ne varam zapisuje koliko puta je preslušana pjesma i onu ocjenu koju možeš stavit

Da, ima smisla a mislim on to sve prepiše u roku od par sekundi ako ne i manje tako da nije to meni problem samo svaki dan prepisivanje iste pjesme na novo bilo me strah da mi nebi pocela padat kvaliteta ili se ostecivat datoteka, iako to nema nikavog smisla al kao što rekoh cjepidlaka sam xd.

16 godina
moderator
athlon64 kaže...

Da, ima smisla a mislim on to sve prepiše u roku od par sekundi ako ne i manje tako da nije to meni problem samo svaki dan prepisivanje iste pjesme na novo bilo me strah da mi nebi pocela padat kvaliteta ili se ostecivat datoteka, iako to nema nikavog smisla al kao što rekoh cjepidlaka sam xd.

neće joj ništa bit...

koristi neki bolji player pa ti se neće to događat...IMHO wmp je smeće

15 godina
XXX-Man kaže...
athlon64 kaže...

neće joj ništa bit...

koristi neki bolji player pa ti se neće to događat...IMHO wmp je smeće

wmp mi je daleko najdrazi jel ima najbolji EQ koji najmanje izoblići zvuk i što sam god drugo probao nije mi dalo bolju kvalitetu zvuka od wmp-a. Pogotovo winamp. Šta preporućaš?

EDIT: u wmp-u se moze ugasit opcija "add local media files when played" , mislim da bi to sredilo stvar

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.9.2012 18:52 (athlon64).
18 godina
XXX-Man kaže...

Ne bi smjelo biti normalno, aplikacija ne smije mijenjati datoteku.

Ako smeta, staviti datoteku u read - only mod?

15 godina
Old Iggy kaže...
XXX-Man kaže...

Ako smeta, staviti datoteku u read - only mod?

Da,vidiš mogu i to al probat cu prvo s gasenjem ove opcije u wmp-u.

16 godina
moderator
athlon64 kaže...

wmp mi je daleko najdrazi jel ima najbolji EQ koji najmanje izoblići zvuk i što sam god drugo probao nije mi dalo bolju kvalitetu zvuka od wmp-a. Pogotovo winamp. Šta preporućaš?

EDIT: u wmp-u se moze ugasit opcija "add local media files when played" , mislim da bi to sredilo stvar

probaj ugasit retrieve media information from internet

Old Iggy kaže...

normalno je da player promijeni ID3 tag pjesme, ako mu je tako postavljeno u postavkama

naravno promjenom ID3 taga, mijenja se i sama datoteka

18 godina
XXX-Man kaže...

normalno je da player promijeni ID3 tag pjesme, ako mu je tako postavljeno u postavkama

Zašto bi to bilo normalno? Posebno gledajući iz perspektive ostalih aplikacija.

Ako želi imati neku svoju evidenciju / indeksiranje, neka stvara svoju datoteku...

15 godina
XXX-Man kaže...
athlon64 kaže...

probaj ugasit retrieve media information from internet

Old Iggy kaže...

Da ali mislim, bilo bi bolje da ne gasim updejtanje informacija o pjesmi xd, neka ispravi nešto ako je krivo ili mijenjano, mislim da su diskovi u raid1 polju on bi to ionako mijenja u isto vrime na drugom disku, ovako samo to napravit svako par dana.

16 godina
moderator
Old Iggy kaže...

Ako želi imati neku svoju evidenciju / indeksiranje, neka stvara svoju datoteku...

želim reći da je normalno da napravi to što mu je uključeno kao opcija...

dakle tako mu je dozvoljeno/naređeno/omogućeno

uključena je opcija "retrieve media information from internet" i onda on, naravno, skida podatke o pjesmi i u skladu s tim ih zapisuje u datoteku...upravo zato postoji ID3...

ne zapisuje ih u svoju bazu jer onda na drugom uređaju ili u drugom programu nebi mogli pristupit tim informacijama...

a kao što vidiš ispod, korisnik sam to želi

athlon64 kaže...

Da ali mislim, bilo bi bolje da ne gasim updejtanje informacija o pjesmi xd, neka ispravi nešto ako je krivo ili mijenjano

18 godina
XXX-Man kaže...
Old Iggy kaže...

želim reći da je normalno da napravi to što mu je uključeno kao opcija...

dakle tako mu je dozvoljeno/naređeno/omogućeno

uključena je opcija "retrieve media information from internet" i onda on, naravno, skida podatke o pjesmi i u skladu s tim ih zapisuje u datoteku...upravo zato postoji ID3...

ne zapisuje ih u svoju bazu jer onda na drugom uređaju ili u drugom programu nebi mogli pristupit tim informacijama...

a kao što vidiš ispod, korisnik sam to želi

athlon64 kaže...

Da ali mislim, bilo bi bolje da ne gasim updejtanje informacija o pjesmi xd, neka ispravi nešto ako je krivo ili mijenjano

Ali zašto to radi svaki put?

15 godina
athlon64 kaže...

A nije ni meni jasno...

16 godina
moderator
Old Iggy kaže...

to moraš pitat programere u microsoftu...

očito da to ne radi kako bi trebalo...jer nebi trebao skidat info ako ga već ima, a on to radi...

17 godina
Sinkroniziranje hdd-ova,

Jel taj BACKSYNC besplatan?

Kakva su iskustva s njim?

Hot Rodney

0 0 hvala 0
15 godina
Exploder kaže...

Jel taj BACKSYNC besplatan?

Kakva su iskustva s njim?

Da, osnovna verzija je besplatna a ima sve što ti treba. Za sada sam isprobao freefylesinc, backsync i sinctoy. Freefilesync mi se najviše dobao, backsynic je najnapredniji po mogućnostima.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice