Dakle imam jednoga 2TB wd green-a u pc-u koji se vrti 24/7 i drugog u eksternom kucistu koji drzi backup. Za njihovu sinkronizaciju sam isprobao 3-4 programa. Trenutno koristim BACKSYNC. Izvrstan program ali svi imaju isti problem. Ja jedan hdd ugasim a na drugome radim i iako nisam ništa novoga zapisao na ovog na kojem radim iduci put kad upalim onog koji je za backup BACKSYNC mi izvuće listu foldera koji su izmjenjeni.Npr poslušam neku pjesmu a on iduci put u sinkronizaciji kaže da file nije isti i prepiše ga na disku za backup. Nije mi jasno zašto ovo radi? Isključio sam sinkronizaciju prema datumu promjene foldera ali on jos uvjek radi istu stvar. Nalazi fileove koji su različite velićine a ja ih na disku niti ne mogu vidjet. Dole na slici vidite primjer.
Jedino objašnjenje koje mi pada na pamet je da se radi o indexiranju. Jer dok je jedan disk ugašen ovaj drugi indeksira i onda sinkronizacijski program nađe razlike u fileovima jer je jedan disk svježe indeksirao a drugi nije. Da li mi možete potvrdit problem?
Sinkronizacija mi je namještena tako da se ovaj disk koji je u eksternom kucistu uvjek usklađuje s ovim u pc-u. Da li mi dugotrajno svakodnevno nepotrebno prepisivanje istog file-a može oštetiti sam file s vremenom?