Interesira me kako spojit (softwerski) dva razlicita hard diska u jednu particiju ? Mislim da ne postoji RAID polje za takvo sto pa dal postoji kakav program za to ?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Interesira me kako spojit (softwerski) dva razlicita hard diska u jednu particiju ? Mislim da ne postoji RAID polje za takvo sto pa dal postoji kakav program za to ?
mozes napravit i raid od dva razlicita diska ali onda gubis onaj dio veceg npr.. ako imas jedan disk od 320gb i jedan od 500gb tada ces popuist ostatak onaj na 500gb znaci koristit ces sve ukuono 640gb u raid0 polju.. e sad ako se varam neka netko drugi objasni to bolje
Pretvori ih u dynamic disk.
Super, sve sam procitao samo nisam vidio dal gdje pise dal mogu iz ta 2 diska napravit 1 Simple particiju ako je na jednoj OS koji bi trebao bit obuhvacen u toj novoj particiji ? Znaci dal moze OS bit u toj particiji ? Jel Spanned znaci da mi ta 2 diska obuhvati, jel ?
Super, sve sam procitao samo nisam vidio dal gdje pise dal mogu iz ta 2 diska napravit 1 Simple particiju ako je na jednoj OS koji bi trebao bit obuhvacen u toj novoj particiji ? Znaci dal moze OS bit u toj particiji (Simple) ?
Nisam se igrao sa time jer mi nije trebalo ali ne vidi zašto nebi mogao.
Jer pise da se moze iskoristi za to samo slobodan prostor, znaci vec zauzeti na kojem je OS ne bi mogao. Nista probat cu na drugom kompu, hvala
Sad sam vidio "You cannot extend the system or boot volume."
(Razlika basic-dynamic disk) ako želiš koristiti opciju "Spann multiple disks" disk mora biti Dynamic. Disk mora biti "Basic" da bi na njemu mogao postaviti sistemsku particiju.
Evo još malo linkova: Microsoft, Dynamic drive - install OS
Mozes kreirati JBOD (just bunch of disks) ako ti to kontroler dozvoljava.
Mozes kreirati JBOD (just bunch of disks) ako ti to kontroler dozvoljava.
To zahtijeva reinstaliranje OS-a sto je meni velika prepreka...