Imam par pitanja za nekog ko prilicno dobro vlada temom.Naime...
Zelio bih da nanovo formatiram komp i stavim Win 7.Posto radim prilicno na njemu, bitne stvari, a pri tom imam zenu i malog klinca,poblem se vec nazire..
Dakle , zelim da postavim admin nalog za sebe i jedan obicni user za zenu i klinca.Cuo sam da je administratorski nalog u win 7 skriven po defaultu.Dakle
1. Da li da napravim naloge pri samoj instalaciju Win7 ili, naknadno kad se zavrsi.Tj., vjerovatno bih trebao napraviti prvo admin nalog pa onda ovaj drugi?Jel tako?Kako da aktiviram admin nalog da budem siguran da moj ima administratorske moci?(narvano, admin treba imati lozinku)
2.Kad instalisem programe, kako da neke stavim samo za sebe, odnosno da li je to moguce, da oni nemaju moj softver koji mi sluzi za posao, a neke igrice da budu samo na niihovom nalogu? Kako se to generalno rjesava?
Koknretno, treba da stavim kompletan Adober CS4 koji mi treba za posao a pri tom ne zelim da oni imaju ikako pristup tome.
3.Zelim da oni ne mogu nista instalisati niti deinstalisati bez admina tj. mene.To moze?
4.Kako u tom slucaju se Win ponasa, da li zauzima nesto mnogo vise prosotra po diskovima ili ne?
5.Oni prepostavljam mogu imati svoj desktop, slikice i te stvari, nezavisno od mog, jel tako?
6.Sve u svemu zelim da oni imaju nesto edukativno sofvera za klinca i koju igricu, sto ja ne zelim da imam na svom nalogu.Medjutim, ako recimo zelim da jedan program XY bude dostupan i njima i meni, kako onda?
7.Da li oni mogu obrisati neki fajl koji sam ja napravio? Kako to urediti da nemogu?
Hvala unaprijed...svaki savjet je dobrodosao.