Prvo burazu na laptopu krenu random bsodovi, danas mu reinstalliram windowse, i taman doslovno kako sam zavrsio, moj komp u pozadini zasteka glazba i onaj pitomi blue screen na windows 8.1. " ntfs_file_system error" i nista bez puno panike malo googlao, kad nakon sat vremena jos jedan, dok sam surfao po netu, ali ovaj put kernel security check failure onda sam se vec zabrinuo, i odma i to googlao, nakon pola sata jos jedan " Kmode exception not handled " i odma pri bootanju JOŠ JEDAN !
Od onda nije bilo nista probao sam reinstall grafickih drivera, svi ostali updatei su up to date, framework naj noviji, sve 5. Što me jako i cudi nista hardwareski ni softwareski nisam mjenjao/instaliravao/skidao u zadnje vrijeme, baš iz cista mira. I sve komponente su relativno nove, e sad znam sta ce te svi optužit za razlog tolikih bsodova - imam 2 razlicita sticka ram memorije, jedni su g.skill 1333mhz 4gb 1.5v, a drugi su zabunom kupljeni jer je na stranici pisalo 1.5v a na kraju mi stigli Kingston 1600mhz 4gb (koje sam i narucio) ali od 1.32v. U biosu sam spustio ovu da obje rade 1333mhz, a vjerujuci googleu i forumima 1.3v rami mogu raditi kompatibilno sa 1.5v bez problema, jer i neke maticne podrzavaju naj manje 1.5v RAM slotove... Tako da ne vjerujem da je u njima problem a i imam ih vec preko 2mj. rade perfektno nikad problema sa njima - nikad ni 1 BSOD, testirani sa +memtest86 par krugova = sve 5.
Tako da sam jako zbunjen, imam i mjesec dana stare win 8.1 radili super, evo trenutno jos radi, samo me to jako uznemirilo i hipohondricni ja sam odma uzrokovao "rikavanje hdda, ili maticne a mozda i graficke, a ni rami nisu na cistom"
Probao sam chkdsk /f - obavilo, resetirao se poslje i nakon toga jos nije bio ni jedan BS
probao malware bytes, scanirao avirom, sredio registry sa ccleanerom, oslobodio hdd ne bitnih stvari.
U komentar cu kopirati dump sa svim logovima od bsodova koje sam iščitao sa " Whocrashed " i "BlueScreenViewerom" i oboje su izbacili iste uzrocnike: ntoskrnl. exe i ntkrnlmp. exe
Neki kazu da je to razlog drivera koji se ne podudaraju - Ali kako nisam nikakve nove instaliravao duze vrijeme
Neki kazu da je do hardwarea - Kako ? nisam nista dirao ni mjenjao
Eto ako ima neko dobar savjet, puno bi mi pomogao :)