Crysis 2 fps problem

poruka: 56
|
čitano: 5.430
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Crysis 2 fps problem
ATiGamer kaže...

Hvala ti na trudu, ali nema ni trunke želje u meni da to sad čitam. Uglavnom, imaš na netu bencheva, igara i svega što možeš poželjeti i jasno se vidi da je prednost Fermija izraženija kada se vrti sirova teselacija, dok je na nižim razinama te pogotovo u igrama gotovo nepostojeća. I nije da sad pišem napamet sve to, brojne face su to potvrdile koje ipak znaju neki rac o tome.

A za ovo drugo, klik

6970 je u rangu GTX570, dakle ne ide brže na NV nego što bi trebalo ići.

Nije problem u tome, ni u rezultatima reviewima, problem je način na koji ti govoriš da teselacija kod fermija radi. Tu imaš sve objašnjeno, usporedbe... Uglavnom, užasno puno korisne literature. Uvjek su mi se sviđale te nvidijine dokumentacije, ATI-eve su uglavnom slabe ili nikakve.

Mislim da je tu testirano sa DX9? Ne dami se sada čitati cijeli review da to nađem.

Sve što sam napisao je moje osobno mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Zakona Republike Hrvatske koje jamči slobodu izražavanja misli i osjećaja.
15 godina
Crysis 2 fps problem

Mislim da cayman jos nije pokaza pravu snagu,nju cemo tek vidit sa nekim novijim driverima(pod ovim mislim optimizaciju i boost u crysisu 2).

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011 Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.7.2011 22:20 (zoharbizo).

0 0 hvala 0
14 godina
zoharbizo kaže...

Mislim da cayman jos nije pokaza pravu snagu,nju cemo tek vidit sa nekim novijim driverima.

rofl, cayman je out već 7-8 mjeseci.

Sve što sam napisao je moje osobno mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Zakona Republike Hrvatske koje jamči slobodu izražavanja misli i osjećaja.
15 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...

Nije problem u tome, ni u rezultatima reviewima, problem je način na koji ti govoriš da teselacija kod fermija radi. Tu imaš sve objašnjeno, usporedbe... Uglavnom, užasno puno korisne literature. Uvjek su mi se sviđale te nvidijine dokumentacije, ATI-eve su uglavnom slabe ili nikakve.

Mislim da je tu testirano sa DX9? Ne dami se sada čitati cijeli review da to nađem.

Yep, DX9 je.

Ne vidim što sam krivo rekao, ako bi mogao sažeti u nekoliko rečenica. Ako se odnosi na shadere, to je laički rečeno. Zna se da su za teselaciju zaduženi Polymorph enginei, po jedan u svakom clusteru.

15 godina
neaktivan

Sam si reka da si sa 5670 u directx9 ima slicne rezultate kao i sa 6970 ALI sa novim texture packom i directx 11 znaci ja tu nevidim problem,ako pokrenes igru na directx9-ci i bez texture packa osjetit ces znantan boost.ja na dx11 ci sa clockanim 6870 x2 imam oko 40fpsa u nekim situacijama sve maxed out a imam i bolji proc,pricekaj da ati izbaci nove drivere 11.7 oni bi trebali poboljsat performanse.

INSOMNIJA!
15 godina
Ranko Kukumar kaže...
zoharbizo kaže...

Mislim da cayman jos nije pokaza pravu snagu,nju cemo tek vidit sa nekim novijim driverima.

rofl, cayman je out već 7-8 mjeseci.

To je samo moje misljenje kako bi ti reka.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011 Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.
14 godina
ATiGamer kaže...

Yep, DX9 je.

Ne vidim što sam krivo rekao, ako bi mogao sažeti u nekoliko rečenica. Ako se odnosi na shadere, to je laički rečeno. Zna se da su za teselaciju zaduženi Polymorph enginei, po jedan u svakom clusteru.

Ma zapravo najbolje ti je pročitait onaj tekst, hebeš 2 sata vremena, odvojiš naučiš hrpu toga iz onoga. Teško je sažeti to sve u jedno. Teselacija je geometrija ukratko rečeno, neće samo shaderi stvarati toliku hrpetinu poligona tako da je glupo reći da oni stvaraju svu tu geometriju. I Polymorph ima i drugih uloga, ma ukratko rečeno da sad to pišem treba mi sat vremena, ovako idem spavati ponediljak je najgori dan daleko u tjednu, veće dosade od njega nema (kad će ta subota!!?!).

15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Nije za očekivati da će driveri donijeti neki boost. Ipak je prošlo već dosta od izlaska pa su valjda iscrpili iz kartice što su mogli.

15 godina
ATiGamer kaže...
zoharbizo kaže...

Nije za očekivati da će driveri donijeti neki boost. Ipak je prošlo već dosta od izlaska pa su valjda iscrpili iz kartice što su mogli.

Mislim da se tu da izradit odredena optimizacija u korist ati-a,sta se tice crysisa 2 u dx11 api-u.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.7.2011 22:21 (zoharbizo).
14 godina
ATiGamer kaže...

Ma to se radi prije izlaska, znaju oni u dušu arhitekturu i što trebaju izvući i gdje im je slaba točka. vjerovatno i nvidia i amd trenutno rade u tim softverskim labaratorijima trenutno na driverima za iducu generaciju. prve 3-4 maksimalno revizije donesu vece perfomanse, ostalo sve u malim koracima. znaci tamo do catalysta 11.3-11.4, vjerujem da je posle njih napredak vrlo malen (unutar statisticke pogreske tjekom mjerenja).

15 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...

Ma to se radi prije izlaska, znaju oni u dušu arhitekturu i što trebaju izvući i gdje im je slaba točka. vjerovatno i nvidia i amd trenutno rade u tim softverskim labaratorijima trenutno na driverima za iducu generaciju. prve 3-4 maksimalno revizije donesu vece perfomanse, ostalo sve u malim koracima. znaci tamo do catalysta 11.3-11.4, vjerujem da je posle njih napredak vrlo malen (unutar statisticke pogreske tjekom mjerenja).

Najviše je donijela prva revizija drivera nakon izlaska Caymana, 11.1 hotfix. Do tada je na snazi bio Catalyst 10.12 koji čak nije ni radio!!! na Caymanu pa je trebalo rollat na 10.11. 11.1 hotfix je ustvari dosta toga popravio i optimizirao, kasnije su pomaci bili uglavnom mali, tek je 11.4 značajno poboljšao perf. u Heavenu.U narednim verzijama očekujem tek ispravke eventualnih bugova u nadolazećim naslovima do dolaska 28nm.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.7.2011 22:28 (ATiGamer).
14 godina
ATiGamer kaže...

Najviše je donijela prva revizija drivera nakon izlaska Caymana, 11.1 hotfix. Do tada je na snazi bio Catalyst 10.12 koji čak nije ni radio!!! na Caymanu pa je trebalo rollat na 10.11. 11.1 hotfix je ustvari dosta toga popravio i optimizirao, kasnije su pomaci bili uglavnom mali, tek je 11.4 značajno poboljšao perf. u Heavenu.

Ja se i sjećam prvih 200 drivera za Fermi 400 seriju. Mislim da je skok u perfomansama bio ogroman (10-15% čak i više negdje, što je ogromno s obzirom da se radi samo o driveru). Čak ima još negdje i review od micromana.

17 godina

Problem je u tome što ti VSync synca na 30 fpsa,trebaš ga ugasiti i onda opet upaliti i onda bi trebalo na 60 fpsa,tako je kod mene bio problem.Nadam se da sam pomogao

HTC Desire Android
15 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...

Ja se i sjećam prvih 200 drivera za Fermi 400 seriju. Mislim da je skok u perfomansama bio ogroman (10-15% čak i više negdje, što je ogromno s obzirom da se radi samo o driveru). Čak ima još negdje i review od micromana.

Da, GTX470 su u rang ili barem dosta blizu 5870 donijeli bas driveri.

14 godina
emerik kaže...

Problem je u tome što ti VSync synca na 30 fpsa,trebaš ga ugasiti i onda opet upaliti i onda bi trebalo na 60 fpsa,tako je kod mene bio problem.Nadam se da sam pomogao

Vsync sikronizira na frekvenciju osvježavanja monitora, ako ga i ugasiš moš imati sve do 1000 FPS-a (najčešće limit engine-a).

17 godina

Neka čovjek proba pa neka javi,to je jedan čovjer rekao u vidu na YT-u,ja sam probao i radilo je,tako da će vjerojatno i njemu.

HTC Desire Android
16 godina
neaktivan
Crysis 2 fps problem
V-sync ne ograniči FPS na 30 već na frekvenciju monitora. Najčešće je to 60Hz, problem je što ta opcija donosi i udarac na performanse pa ako ti FPS niti ne prelazi većinu vremena 30-40 onda je bolje ugasiti V-sync.

Što se tiče teselacije, upravo to sam i rekao. U Crysis 2 NV ima prednost po pitanju te stavke, dobar pokazatelj je baš usporedba 6970 vs 570.

Crysis 2 nije (ma što ovi iz Cryteka pričali) rađen kao dx11 igra. Teselacija je nakeljena bruteforce tehnikom i NV kartice se nešto bolje nose sa time.
3D dizajner
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Crysis 2 fps problem

dosta sam smanjio grafiku i sad ide 25-50 fps

a jel to znaci da bude onda moja grafa sve igre na dx11 tako lose izvodila? jer po tome sam mogao ostavit 5670 koja je isto podrzavala dx11

isto tako sad imam na tdu2 stalno 25 fps-a a to je dosta jadna grafika i dok je na very high. al mislim da je tu problem u igri

Gle ko je iza tebe!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
minikdo5 kaže...

a jel to znaci da bude onda moja grafa sve igre na dx11 tako lose izvodila? jer po tome sam mogao ostavit 5670 koja je isto podrzavala dx11

isto tako sad imam na tdu2 stalno 25 fps-a a to je dosta jadna grafika i dok je na very high. al mislim da je tu problem u igri

25-50 fps je malo. Ja imam slabiju grafičku od tebe (pogledaj pod moj pc) pa mi bolje radi. Meni sa uključenim dx11 i high res. tex. i sve na ultra osim object detail i shading koji su na ekstreme vrti skroz ugodnih 45-60 fpsa

14 godina
neaktivan
Volume kaže...
minikdo5 kaže...

25-50 fps je malo. Ja imam slabiju grafičku od tebe (pogledaj pod moj pc) pa mi bolje radi. Meni sa uključenim dx11 i high res. tex. i sve na ultra osim object detail i shading koji su na ekstreme vrti skroz ugodnih 45-60 fpsa

znam, zato ne znam da li da idem u links reklamirat graficku ili?

Gle ko je iza tebe!
15 godina
protjeran
minikdo5 kaže...
Volume kaže...
minikdo5 kaže...

znam, zato ne znam da li da idem u links reklamirat graficku ili?

Skini par benchmarka pa ih usporedi s rezultatima drugih forumaša. Imaš ovdje podforum benchmark

14 godina
neaktivan
Crysis 2 fps problem

evo pogledajte ovu temu. covjek ima iste probleme kao i ja.

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/ati-xfx-6970-problem/94524.aspx?page=1

npr kao sto sam naveo na test drive unlimited 2 imam 25-30 fps-a sa iskljucenim vsyncom. crysis 2 isto jako lose ide, oni koji imaju slabije graficke od mene imaju vise fps-a. da ju idem vratit u links? proslo je oko 2 tjedna, hoce ju oni primit onda natrag?

isto tako nemam niti taj neki backplate

Gle ko je iza tebe!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Crysis 2 fps problem
U tom slučaju ipak nešto ne štima... Dali si probao sa drugim drajverima?
3D dizajner
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Minoza kaže...
U tom slučaju ipak nešto ne štima... Dali si probao sa drugim drajverima?

nisam, imam najnovije 11.6

zvao sam links i rekao mi je covjek da sa msi afterburnerom pogledam koliko mi je gpu usage u igri. u crysis 2 na dx11 sve max + high res teksture ide uglavnom 30 fps, ponekad zna i do 50-60 ali to je jako rijetko.

gpu usage je od 80% pa do 96% max

Gle ko je iza tebe!
14 godina
neaktivan
Crysis 2 fps problem

bilo tko?

Gle ko je iza tebe!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
minikdo5 kaže...

bilo tko?

Pa skini onih par benchmarka kako sam ti već rekao, odvrti ih i postaj rezultate ovdje da vidimo kakvi će biti. Ne mora značiti da je problem u grafičkoj ako ti Crysis 2 ne ide glatko, pogotovo ako imaš jogurt verziju čiji su crackovi puni bugova

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice