Crysis 2 fps problem

poruka: 56
|
čitano: 5.429
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Crysis 2 fps problem

bok svima. vidite koju graficku imam pod moj pc, 6970 2 gb. instalirao sam dx11 patch i high texture pack i kad sve postavke stavim na ultra i ukljucim vsync dobim najvise 30 fps-a. uglavnom imam 25 fps-a a ponekad padne i na 15 sto nikako nije logicno. probao sam u postavkama iskljuciti dx11 i teksture smanjiti do kraja, iskljuciti vsync i onda sam dobivao 70-90 fpsa. nije mi jasno zasto sa svim postavkama na max fps pada cak i na 15? graficku sam previse platio da bi me ovako zezala, kostala je 2400 kn. temperatura dok igram je oko 66 stupnjeva a na idle je 45 supnjeva. vent od grafe se vrti na 55%. molim vas da mi odgovorite cim prije da ju odem zamijenit u links ako treba jer sam slucan fps mogao imat sa starom 5670 512 mb tako da ovo nimalo nije logicno.

Gle ko je iza tebe!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Crysis 2 fps problem

Ništa čudno, doduše trebalo bi bolje raditi, ali ne znatno.

Probaj instalirati zadnje drivere (11.6).

Sve što sam napisao je moje osobno mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Zakona Republike Hrvatske koje jamči slobodu izražavanja misli i osjećaja.
15 godina
minikdo5 kaže...

bok svima. vidite koju graficku imam pod moj pc, 6970 2 gb. instalirao sam dx11 patch i high texture pack i kad sve postavke stavim na ultra i ukljucim vsync dobim najvise 30 fps-a. uglavnom imam 25 fps-a a ponekad padne i na 15 sto nikako nije logicno. probao sam u postavkama iskljuciti dx11 i teksture smanjiti do kraja, iskljuciti vsync i onda sam dobivao 70-90 fpsa. nije mi jasno zasto sa svim postavkama na max fps pada cak i na 15? graficku sam previse platio da bi me ovako zezala, kostala je 2400 kn. temperatura dok igram je oko 66 stupnjeva a na idle je 45 supnjeva. vent od grafe se vrti na 55%. molim vas da mi odgovorite cim prije da ju odem zamijenit u links ako treba jer sam slucan fps mogao imat sa starom 5670 512 mb tako da ovo nimalo nije logicno.

FPS ti dropa jer igra podrzava Tesselaciju, proc ti je veliki bottleneck za tu grafu, trebao bi ga malo vise naclockati negdje do 3,6 bi trebao ici s podizanjem napona.

Probaj za sada s iskljucivanjem vsynca, vjerovatno je do toga.

Mozda nemas najnovije drivere.

Slobodno stisnes Hvala :)
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.7.2011 18:55 (Brega55).
14 godina
neaktivan
Crysis 2 fps problem

imam 11.6 verziju. ali jednostavno je nemoguce da graficka za 2400 kn daje takve rezultate. takve sam rezultate doslovno dobivao sa starom 5670, ne salim se, isla je na nekih 50 fpsa na najmanjim postavkama dok mi 6970 ide oko 70. nema logike {#}

zar sam onda bezveze bacio novac? {#}

Gle ko je iza tebe!
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Brega55 kaže...
minikdo5 kaže...

FPS ti dropa jer igra podrzava Tesselaciju, proc ti je veliki bottleneck za tu grafu, trebao bi ga malo vise naclockati.

vsync sam iskljucio i preslo je sa 30 fpsa na 40 {#}

procesor ne mogu vise clockati, uvijek dobim bsod

Gle ko je iza tebe!
16 godina
neaktivan
minikdo5 kaže...

imam 11.6 verziju. ali jednostavno je nemoguce da graficka za 2400 kn daje takve rezultate. takve sam rezultate doslovno dobivao sa starom 5670, ne salim se, isla je na nekih 50 fpsa na najmanjim postavkama dok mi 6970 ide oko 70. nema logike {#}

Nije samo grafička bitna za FPSe.

15 godina
minikdo5 kaže...

Nemoguce je da si sa HD5670 dobivao takve rezultate, to je laž.

Vjerovatno kada si imao 5670 nije bilo dx11 i High texture patcha.

A crysis 2 bez tih dodataka moze vise manje svaki buđet pc solidno pokretat na maximalnim postavkama.

Slobodno stisnes Hvala :)
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.7.2011 18:58 (Brega55).
14 godina
minikdo5 kaže...

To koliko kartica košta ne znači da obećaje iznimne perfomanse.

CPU ti nebi trebao biti kočnica, ATiGamer ima isti i 6950 unlocked i igra sve sasvim dobro.

Na kojoj se rezolucij igraš? Ako je Full HD, čuj nemože ni puno bolje biti. Igra je jednostavno zahtjevna. S obzirom da u ovom trenutku Crysis 2 ide još bolje na nvidij, onda je stanje jasno.

Sve što sam napisao je moje osobno mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Zakona Republike Hrvatske koje jamči slobodu izražavanja misli i osjećaja.
14 godina
neaktivan
MatejD kaže...
minikdo5 kaže...

Nije samo grafička bitna za FPSe.

nego sto? sto treba zamijenit u mom kompu? imas pod moj pc sve navedeno

Gle ko je iza tebe!
16 godina
neaktivan
Crysis 2 fps problem

Zapravo ništa čudno, to je više manje ok FPS za tu grafu u toj igri (pogotovo ako je fullHD). GTX580 je neki optimum za Ultra setting u Crysis 2 na fullHD. Teselacija je ono što ti najviše ubije FPS, smanji samo "Objects" na Extreme i dobiti ćeš osjetan boost. NV grafe se bolje nose sa puno teselacije, možeš i kroz drajver kontrolirati teselaciju pa smanji na 4-8x. Također, u nekim slučajevima i particlesi malo ubiju FPS, obično kada pucaš u one betonske blokove ili vodu, tako da možeš smanjiti "Particles" na High i riješio si i taj problem.

Real-time refleksije isto dosta utječu na FPS, smanjiš "Shader" na Extreme i opet osjetiš boost. {#}

Dobru grafu imaš ali na žalost ne dovoljno za ugodan FPS na Ultra, jednostavno je igra prezahtjevna, a najveći udarac nosi teselacija.

3D dizajner
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.7.2011 18:59 (Minoza).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Brega55 kaže...
minikdo5 kaže...

Nemoguce je da si sa HD5670 dobivao takve rezultate, to je laž.

Vjerovatno kada si imao 5670 nije bilo dx11 i Hogh texture patcha.

A crysis 2 bez tih dodataka moze vise manje svaki buđet pc solidno pokretat na maximalnim postavkama.

da, na dx9 sa 5670 sam dobio te rezultate. a sa 6970 na dx9 dobijem 70 fpsa

Ranko Kukumar kaže...
minikdo5 kaže...

To koliko kartica košta ne znači da obećaje iznimne perfomanse.

CPU ti nebi trebao biti kočnica, ATiGamer ima isti i 6950 unlocked i igra sve sasvim dobro.

Na kojoj se rezolucij igraš? Ako je Full HD, čuj nemože ni puno bolje biti. Igra je jednostavno zahtjevna. S obzirom da u ovom trenutku Crysis 2 ide još bolje na nvidij, onda je stanje jasno.

igram na 1920*1080

ako jos clockam cpu hoce to pomoci?

Gle ko je iza tebe!
14 godina
minikdo5 kaže...

igram na 1920*1080

Probaj, ali ne vjerujem da ćeš dobiti puno. 1-2 FPS MAX.

Kažem ti, to je sasvim OK za tu igru... Ni sa GTX 580 kartica ne radi dobro.

14 godina
neaktivan
Minoza kaže...

Zapravo ništa čudno, to je više manje ok FPS za tu grafu u toj igri (pogotovo ako je fullHD). GTX580 je neki optimum za Ultra setting u Crysis 2 na fullHD. Teselacija je ono što ti najviše ubije FPS, smanji samo "Objects" na Extreme i dobiti ćeš osjetan boost. NV grafe se bolje nose sa puno teselacije, možeš i kroz drajver kontrolirati teselaciju pa smanji na 4-8x. Također, u nekim slučajevima i particlesi malo ubiju FPS, obično kada pucaš u one betonske blokove ili vodu, tako da možeš smanjiti "Particles" na High i riješio si i taj problem.

Real-time refleksije isto dosta utječu na FPS, smanjiš "Shader" na Extreme i opet osjetiš boost. {#}

Dobru grafu imaš ali na žalost ne dovoljno za ugodan FPS na Ultra, jednostavno je igra prezahtjevna, a najveći udarac nosi teselacija.

a sto je tocno ta teselacija? je li to anti analising?

al mi jos uvijek nije jasno kako nece sve na ultra...

npr probao sam bench na dirt3 sve na max sa vsyncom i average fps je bio oko 66

Gle ko je iza tebe!
16 godina
neaktivan
Crysis 2 fps problem

Jednostavno ugasi teselaciju i uživaj... Ili force-aj na 4-8x...

minikdo5 kaže...

Dirt je tehnologijom dosta iza Crysis 2... direktna usporedba otpada definitivno.

Teselacija je proces stvaranja poligona iz vertexa, pomoću displacement teksture obično. Evo usporedba u igri -> http://static.techspot.com/fileshost/newspics3/2011/crysis2-dx11-tessellation.gif

3D dizajner
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.7.2011 19:04 (Minoza).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...
minikdo5 kaže...

igram na 1920*1080

Probaj, ali ne vjerujem da ćeš dobiti puno. 1-2 FPS MAX.

Kažem ti, to je sasvim OK za tu igru... Ni sa GTX 580 kartica ne radi dobro.

znaci zapravo je stvar u igri? jer ste rekli da zeza na amd-ovim karticama

Minoza kaže...

Jednostavno ugasi teselaciju i uživaj... Ili force-aj na 4-8x...

minikdo5 kaže...

Dirt je tehnologijom dosta iza Crysis 2...

nezz ako nisi vidio, ali da li je ta teselacija onaj antianalising?

Gle ko je iza tebe!
14 godina
neaktivan
Crysis 2 fps problem

no samo mi reci kako se ta teselacija zove u igri xD

jer ne znam sto da smanjim

Gle ko je iza tebe!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
minikdo5 kaže...

znaci zapravo je stvar u igri? jer ste rekli da zeza na amd-ovim karticama

nezz ako nisi vidio, ali da li je ta teselacija onaj antianalising?

Zeza na svim karticama, stvar je u tehnologiji, napravljena je za high-end, odnosno najjače kartice na tržištu ako želiš Ultra setting, u protivnom ćeš se morati zadovoljiti sa kombinacijom Extreme i Ultra. Uglavnom je teselacija problematična.

Stavio sam gore link sa usporedbom, ne, to nije anti aliasing. Rekao sam i koja postavka ju gasi, stavi "Objects" na Extreme. Ali gle, nije to nešto s čim trebaš razbijat glavu, igra izgleda fenomenalno i bez teselacije, čak u nekim slučajevima teselacija izgleda nakaradno zbog previše texture stretchinga. Dobra je to tehnologija ali ako se igra od starta ne radi sa time u vidu, obično češće ispadne loše nego dobro...

3D dizajner
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.7.2011 19:09 (Minoza).
14 godina
neaktivan
Crysis 2 fps problem

ok hvala na savjetima, smanjit cu onda malo.

nego jos me samo zanima koliko ce dugo ta kartica moci tjerat sve nove igre sve dok necu morat stavljat na low? znaci kad cu ju trebat otprilike mijenjat?

Gle ko je iza tebe!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
minikdo5 kaže...

nego jos me samo zanima koliko ce dugo ta kartica moci tjerat sve nove igre sve dok necu morat stavljat na low? znaci kad cu ju trebat otprilike mijenjat?

Miran si ti dugo s tom karticom...

3D dizajner
14 godina
neaktivan
Minoza kaže...
minikdo5 kaže...

Miran si ti dugo s tom karticom...

otprilike? 2-3 gdine?

Gle ko je iza tebe!
16 godina
neaktivan
Crysis 2 fps problem

A ovisi, ako misliš koliko ćeš dugo moći pokretati nove igre - onda i duže ali ako misliš koliko dugo ćeš moći pokretati nove igre na visokim postavkama - onda cca godinu do dve...

3D dizajner
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.7.2011 19:13 (Minoza).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Minoza kaže...

A ovisi, ako misliš koliko ćeš dugo moći pokretati nove igre - onda i duže ali ako misliš koliko dugo ćeš moći pokretati nove igre na visokim postavkama - onda cca godinu do dve...

pa mislim nove, ali nemora bit na high postavkama, i na medium ce sigurno izgledat dobro

Gle ko je iza tebe!
16 godina
neaktivan
minikdo5 kaže...
Minoza kaže...

pa mislim nove, ali nemora bit na high postavkama, i na medium ce sigurno izgledat dobro

Ma jasno, u tom slučaju si 2-3 godine sigurno miran.

3D dizajner
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.7.2011 19:16 (Minoza).
14 godina
neaktivan
Crysis 2 fps problem

ok tnx :)

Gle ko je iza tebe!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Crysis 2 fps problem

Izgleda da se crysis vratio na postolje zderaca kartica.Neka neka :D

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011 Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Izgleda da se crysis vratio na postolje zderaca kartica.Neka neka :D

pa to bas i nije dobra vijest :)

btw vidim da imas isti proc ko ja pa ako imas igru ak mozes ukljucit fraps i napisat koliki ti je fps i na kojim postavkama

Gle ko je iza tebe!
15 godina
Crysis 2 fps problem

Nemos moju 6850 usporedit sa svojom karticom a i igram na manjoj rezoluciji,btw fraps ti uzme par fpsova cisto da znas,a ja igram na 1280*1024 a ne na 1920*1080.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011 Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
minikdo5 kaže...

Nije to do tebe problem, to je savim normalno. Crysis 2 u DX11 apiju je jako zahtjevan i trebaš imati još veću mrcinu da ga pokreneš bez poteškoća.

Na 1680x1050 rezi na maksimalnim postavkama se 6970 dosta muči iako je u principu igrivo, framerate rijetko kad padne ispod 25. No primjeti se da igra ne ide glatko čak niti na 25-30 FPS. Ljudskom oku je dovoljno 24 FPS za neprekinuti pokret međutim jasno se osjeti razlika u izvođenju na 25 i 40 frejmova.

Brega55 kaže...

FPS ti dropa jer igra podrzava Tesselaciju, proc ti je veliki bottleneck za tu grafu, trebao bi ga malo vise naclockati negdje do 3,6 bi trebao ici s podizanjem napona.

Ma kakav bottleneck, nema smisla uopće raspravljati o tome. Imam isti proc + grafu i GPU usage se konstantno vrti preko 95%, znači da grafa daje svoj maksimum.

Minoza kaže...

Ne bih se složio da bi nvidia kartica iz istog ranga davala veći framerate. Fermi se u teselaciji uglavnom iskazuje kada vrti aplikaciju sa što većim faktorom, odnosno kada shaderi nemaju drugog posla nego za žvakanje sirove teselacije. Kada Fermiju doneseš neku DX11 igru poput Metra ili C2, ta će se prednost nad AMD-om istopiti jer će shaderi dobiti nove zadaće (uz teselaciju) dok će AMD-ova teselacijska jedinica moći u miru obavljati svoj posao dok stream procesori obrađuju grafiku.

Dok je još Cypress bio highend, imao je dosta poteškoća čak i na nižim faktorima međutim Cayman je znatno poboljšao teselacijske performanse te su na nekoj normal razini teselaciji koja je amo reći najoptimalnija, bok uz bok sa Fermijem.

14 godina
ATiGamer kaže...

Ne bih se složio da bi nvidia kartica iz istog ranga davala veći framerate. Fermi se u teselaciji uglavnom iskazuje kada vrti aplikaciju sa što većim faktorom, odnosno kada shaderi nemaju drugog posla nego za žvakanje sirove teselacije. Kada Fermiju doneseš neku DX11 igru poput Metra ili C2, ta će se prednost nad AMD-om istopiti jer će shaderi dobiti nove zadaće (uz teselaciju) dok će AMD-ova teselacijska jedinica moći u miru obavljati svoj posao dok stream procesori obrađuju grafiku.

Dok je još Cypress bio highend, imao je dosta poteškoća čak i na nižim faktorima međutim Cayman je znatno poboljšao teselacijske performanse te su na nekoj normal razini teselaciji koja je amo reći najoptimalnija, bok uz bok sa Fermijem.

Nisi tu u pravu, al neću ti dati TD jer je ostatak posta više manje točan.

Evo ti čitaj (ja sam pročitao sve stranice). Ako ti se da naravno.   I ako znaš engleski. Inače tekst je stvarno fantastičan i shvatiš da Fermi zapravo ima ogromnog potencijala, pogotovo na GPGPU polju naspram konkurencije.

Još jedan PDF.

Još jedan. 

P.S Crysis 2 definitivno ide brže na nvidij, bez obzira na API. GTX 580 izgura prilično dobro sve na max i Full HD. Mislim da sam gledao negdje benchmark test, čak je i 570 brža od 6970. Vjerotavno ćemo kroz 2-3 revizije Catalysta imati puno bliži poredak tih kartica.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.7.2011 21:34 (Ranko Kukumar).
15 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...

Nisi tu u pravu, al neću ti dati TD jer je ostatak posta više manje točan.

Evo ti čitaj (ja sam pročitao sve stranice). Ako ti se da naravno.   I ako znaš engleski. Inače tekst je stvarno fantastičan i shvatiš da Fermi zapravo ima ogromnog potencijala, pogotovo na GPGPU polju naspram konkurencije.

Još jedan PDF.

Još jedan. 

P.S Crysis 2 definitivno ide brže na nvidij, bez obzira na API. GTX 580 izgura prilično dobro sve na max i Full HD. Mislim da sam gledao negdje benchmark test, čak je i 570 brža od 6970. Vjerotavno ćemo kroz 2-3 revizije Catalysta imati puno bliži poredak tih kartica.

Hvala ti na trudu, ali nema ni trunke želje u meni da to sad čitam. Uglavnom, imaš na netu bencheva, igara i svega što možeš poželjeti i jasno se vidi da je prednost Fermija izraženija kada se vrti sirova teselacija, dok je na nižim razinama te pogotovo u igrama gotovo nepostojeća. I nije da sad pišem napamet sve to, brojne face su to potvrdile koje ipak znaju neki rac o tome.

A za ovo drugo, klik

6970 je u rangu GTX570, dakle ne ide brže na NV nego što bi trebalo ići.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice