Cpu usage visok Chrome/mozilla

poruka: 4
|
čitano: 1.808
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Imam problem sa računalom, kada god koristim internet preko bilo kojeg browsera nakon nekog vremena mi cpu usage poludi i ide i do 100% makar imam otvorena 2-3 taba.

Stavio sam novi windows prije par dana ali opet se isto događa, izgasio sam sve nepotrebno u msconfigu i neznam šta bi dalje napravio.

Ono što možeš sutra,ne ostavljaj za danas.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Koliko ja vidim ovako na brzinu s tvojim kompom je sve u savrsenom redu i radi sasvim normalno.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kako se ponaša kada je Flash onemogućen?

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Cpu usage visok Chrome/mozilla
zelenbic kaže...

Imam problem sa računalom, kada god koristim internet preko bilo kojeg browsera nakon nekog vremena mi cpu usage poludi i ide i do 100% makar imam otvorena 2-3 taba.

Stavio sam novi windows prije par dana ali opet se isto događa, izgasio sam sve nepotrebno u msconfigu i neznam šta bi dalje napravio.

- browser je stvar izbora, pluginovi, bloat.. i pitanje odgovarajuće verzije, podešavanje, vga-hw akceleracija itd. Ono što je do jučer vrijedilo, ne mora biti sutra..

- 2-3 taba? Što da ih je 6? Tabovi ne znače ništa (zanemarivo), sadržaj/stranica je ono što 'troši' resurse + postavke/pluginsi..

- uključi prikaz kernela u taskmanageru (crveni graph), uključi prikaz taskova svih juzera.. imaš 'smeća' npr panda.. ali ne mora mali medo biti krivac, jer vidimo shockvave.. priča ide ovako, postojala je konkurencija (Macromedia), pa je Adobe kupio, sad je to sve jedna flash.. a tko zna npr support dali je ugašen pa zato problem ili nešto deseto. Enivej, sadržaj koji prikazuješ možda taraži noviju ver. a možda i ostatak systema (dali je autoupdate aktivan + ostatak, driveri, flash.. itd.).

- za očekivati je da HW koji imaš postane sve 'slabiji', npr VGA i dx su sad bitan dio svakog browsera (kriteriji su danas = gaming, samo snaga može biti različita, pošto ATI-Rade ubija support sve starije od 4-5 serije može imati probleme..). Ni CPU nema nove AVX-extenzije i sl. pa soft mod ubije .. jer flash je zahtijevan. Druga stvar, sadržaj, npr otvori BOL i gledaj task manager, zatim pređi na npr 24sata.. razlika? vjerojatno +50% opterećenja... zan nešto što nam izgleda jednako (ali ispod haube nije).

- a može biti i običan malware/virus.. ili maintance, defrag, update.. nešto (što možda vidiš u taskmanageru kad podesiš..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice