Wi-Fi problem: SGm2 i Thomson TG782i

poruka: 9
|
čitano: 10.465
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Na dotični router žično su mi spojeni komp i PS3 (koji je daleko bitniji, jer napokon, nakon promjene routera početkom mjeseca opet net šljaka spada).

Problem se javlja kad hoćem prek Wi-fi spojiti Samsung Galaxy Mini 2 mobitel.

On mi odma pronđe mrežu, upišem WEP pass i sve prođe dok - dok ne dođe "Preuzimanje IP adrese..." - tu stane i ne spoji se!

S gornje strane routera Wireless svijetli narančasto, a s prednje također imam jedan Wi-Fi gumb, koji ne svijetli niti sam ga ikad diral.

U mobitelu imam mogućnost "Spajanje WPS tipkom", to je pretpostavljam taj prednji gumb...

Kak bi to bilo najbolje riješiti, a da se nikaj ne zezne?

BTW, ak bi mreža bila otvorena/nezaštićena, nema veze, nije u nikakvoj opasnosti... 

CroSimRacing - za fanove racinga
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Wi-Fi problem: SGm2 i Thomson TG782i
Armor kaže...

Na dotični router žično su mi spojeni komp i PS3 (koji je daleko bitniji, jer napokon, nakon promjene routera početkom mjeseca opet net šljaka spada).

Problem se javlja kad hoćem prek Wi-fi spojiti Samsung Galaxy Mini 2 mobitel.

On mi odma pronđe mrežu, upišem WEP pass i sve prođe dok - dok ne dođe "Preuzimanje IP adrese..." - tu stane i ne spoji se!

S gornje strane routera Wireless svijetli narančasto, a s prednje također imam jedan Wi-Fi gumb, koji ne svijetli niti sam ga ikad diral.

U mobitelu imam mogućnost "Spajanje WPS tipkom", to je pretpostavljam taj prednji gumb...

Kak bi to bilo najbolje riješiti, a da se nikaj ne zezne?

BTW, ak bi mreža bila otvorena/nezaštićena, nema veze, nije u nikakvoj opasnosti... 

Probaj maknuti zaštitu sa routera, a ako ne ide moraš upisati MAC adresu svoga mobitela u router pod opciju "Allowed Clients" (ne znam kako je to na Thomsonu, ja imam Siemens SX763). Možeš li se preko nekog drugog uređaja spojiti preko wirelessa na internet? Probaj i resetirat router na prekidaču iza.

17 godina

Da nije u pitanju nekaj drugo, a ne zaštita, jer znam pass svoje mreže, upišem ga i sve stane kod preuzimanja Ip adrese...

Nema niko TG782i?

Spajanje WPS-om, dal to more kaj poremetiti rad routera, koji sad dela kak treba i neću ga resetirati.

Općenito, dal paljenje tog gumba sprijeda more kaj zeznuti ili samo pomoći?

Negde sam pročital da kad ga se samo stisne, služi za konfiguraciju novu bežične mreže, a kad ga se drži nekih 5s, paljenje/gašenje iste...točno ili? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Taj prednji gumb na routeru neće napraviti nikakve štete, ja znam da sam to morao pritisnuti (dok sam još ima Thomsona) kada sam se htio sa Xbox-om spojiti na Wi-Fi. To valjda pojača signal ili nešto.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Isprika na dizanju stare teme, ali jel itko riješio ovaj problem?

Ista stvar se i meni dešava sa mojim Samsungom.

0 0 hvala 0
15 godina

I ja isto imam slični i ako se ne varam i isti router kao ti.

I meni se Samsung Omnia teško spaja na Wi-Fi.

Morao sam mijenjati ime Mreže samo da bi ju očitao i radilo je to tako neka dva dana i opet BUF! Promjenim šifru opet radi dva dana i onda opet ispočetka.

Možda i je do routera.

Say hello to my little friend
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pa ja ne vjerujem...

Možda se to riješi sa Jelly Beanom, navodno uskoro dolazi...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Wi-Fi problem: SGm2 i Thomson TG782i

Ekipa, izgleda da sam našao "rješenje"...

c/p posta kojeg sam malo prije napisao:

Sad sam za bezveze prebacivao iz router mode u bridge mode, palio/gasio wifi i ponovo vratio na ISTE postavke. I sad piše CONNECTED.

Pa ja ne vjerujem...

I radi... Za sad. 

17 godina

Ja sam evo maloprije riješil na način da sam isključil zaštitu - i odma se spojilo!

Znam da to nije prihvatljivo svima ali meni je...

Prije je W. lampica svijetlila žuto-narančasto, sad svijetli skroz (tamnije) narančasto, nekaj slično boji sunca na zalasku :)

E sad je tek problem kak to sve prilagoditi na siguran način (logiranje na Google, pa neki antivirus - Avast ak ima, pa Chrome itd.)

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice