Pristup kamerama izvan mreze

poruka: 14
|
čitano: 6.112
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Pozdrav, i unaprijed hvala za pomoc. Danas instalirao kamere u jednu firmu. Rijec je o http://www.mp-elektronika.hr/analogni-4-kanalni-cloud-snimac-hlb-t0401a .

Firma koristi VIP  ZTE MF 283+ internet (sim kartica 4g).

1.Spojim uredaj lan kabelom u ruter.

2.Instaliram softver na racunalo, add devices, pronadje device ali ga ne zeli dodati (izbaci notification cannot add device). Švrljam po opcijama, upalim TCP na uređaju, ponovno skeniram uređaje na računalu, pronađe ga, kamere prorade (ima prikaza na laptopu), u postavkama vidim 192.168.0.104 . port 80.

3.Skinem android app xmeye , dodajem kameru upisem taj ip i port ,nece, pretrazujem opcije u softveru i pronadjem port 34567. Pokusam na mobitelu sa tim portom , proradi.

4.No dolazimo do problema , sve šljaka dok sam spojen na tu mrezu (pregledavam kamere iz te mreze). Trebalo bi koliko znam uraditi port forward na ruteru. SLIKA OPCIJA U RUTERU https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t34.0-12/16521649_10207439296132472_310705219_n.png?oh=a743ae508060f41a6c4a5843ece59b5e&oe=5898D605 . Na toj slici je prvi pokusaj. drugi je bio, port range od 79-34568. spremam postavke , gasim/palim ruter, no i dalje ne mogu pristupiti kamerama izvan mreze.

Hvala za pomoc. (nisam bas znalac u mrezama, ali sam u datom trenutku bio najbliza osoba koja se i malo kuzila u to :D )

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Re: Pristup kamerama izvan mreze

Zovi VIP, oni ti moraju omogućiti portforward (maknuti te sa CgNATa). Objasni im da želiš da ti kamera bude dostupna izvan mreže, da si forwardirao port ali ti i dalje ne radi ali lokalno radi.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina

hvala , javim rezultate

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Btw, ako si dao više od 400kn za ovaj snimač, zaebali su te. VPC je inače manja od 200kn za takvo smeće

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina

firma kupila, inace ne radim tamo,kolega radi pa me zvao, platili su valjda 800 kn hahaha

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Idemo u offtopic ali za ~800kn dobiješ 8 ili čak 16 kanalni hibrid (coax + IP/NVR)...

Ljudi na baš svašta nasjednu...

14 godina

Zvao vip ,kazu da na homeboxu sa fiksnim brojem nemaju cgnat, niti da blokiraju ikakve portove. (Nemoj me drzati za rijec u daljnjem tekstu, neznam dali sam dobro pohvatao sto mi je pricao). Kada pristupam sa druge mreze, ta ip adresa se mijenja te zato nezna koje je odrediste, pa mi je rekao da trebam nesto napraviti DYNDNS (makar mi se stalno cinilo da govori DIMDNS) da pomocu toga napravim staticku ip adresu ili da platim vipu 200kn za staticku ip adresu.....

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Da, treba ti dyndns ili freedns
14 godina

to je taj site http://freedns.afraid.org ? mozes li me malo uputiti jer oko toga neznam bas :( ako ti se da

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Relativno je jednostavno. Moraš kreirati accountu, domenu (nesto.afraid.org ili štoveć) i instalirati neki updater koji će svaka 24h povezati tvoju IP sa domenom. Možda ti i taj glupi snimač to može (potraži u opcijama dyndns - ako afraid nije podržan, vidi koji drugi ako je free) ili router (vrijedi isto ovo ko za snimač).

14 godina

Registriram se na NO-IP. U postavkama uredaja cak ima DDNS, unesem podatke koje sam registrirao no ne trza. Vec lud.. sjetim se naljepnice na uređaju, pise xmeye.net (pokusam se 100ti put registrirat, nisu mi slali code, nekim cudom ga posalju). logiram se add devices, pise add device id, kopam po postavkama nadjem broj, spremim i sve radi "out of box" netreba nikakav ddns , port forward.... logiram se sa bilo cega na site i gledam :D . Hvala ti jos jednom za savjete i pomoc.

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

A znači ima taj "auto NAT".... Fino. Tko bi rekao, uopće se nisam nadao da ima tu opciju, to je inače rezervirano za bolje snimače...

Glavno da si ti to riješio.

14 godina

Opet ja , šef malo gleda i kaze slika mu loša :) Kaže dati će do 4000kn , da ima 4-5 kamera,  i po mogucnosti da kamerama mogu remote pristupiti na nacin kao i na ovima , jer tamo imaju VIP homebox na fiksni broj.. Pa pucaj sa prijedlozima.

p.s. kamere stoje vani - atmosferski utjecaji :D

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.2.2017 12:15 (g3arv8).

0 0 hvala 0
14 godina
Bump. Preporuka za 4-5 kamera sa reciverom do 3500-4000kn , kamere stoje vani.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice