Brige kod kupnje kabla..

poruka: 6
|
čitano: 1.147
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Brige kod kupnje kabla..

Iživciran prekidanjem wireless konekcije, odlučio sam kupiti kabel kojim bih spojio laptop i router te me zanima jeli ovaj kabel spreman to učiniti??

Budući da mi se harddisk pokvario, zanime me mogu li ovim kablom povezati laptop i PC te prenositi filmove, glazbu i sl. ??

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Brige kod kupnje kabla..
razbijach** kaže...

Iživciran prekidanjem wireless konekcije, odlučio sam kupiti kabel kojim bih spojio laptop i router te me zanima jeli ovaj kabel spreman to učiniti??

Budući da mi se harddisk pokvario, zanime me mogu li ovim kablom povezati laptop i PC te prenositi filmove, glazbu i sl. ??

Ovo prvo može ovako bez problema, a za drugo ne znam baš, bolje uzmi neki externi disk ili USB memoriju za prenošenje podataka a trebaš i novi disk.

Valentin
17 godina
neaktivan

Prvi kabel - bez problema, uz opasku da je to kabel za maksimalno 100BASE-TX Ethernet, što je i više nego dovoljno za surfanje internetom.

Drugi kabel - ne, to je kabel za spajanje vanjskih uređaja (pisači, ladice za diskove, skeneri, ...) na računalo.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
15 godina

1. da

2. kupis isti takav kao prvi samo CAT 6 ako ti i laptop i komp podrzavaju 1000mbit/s i sa njime prebacis sve sta ti treba!

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
neaktivan
CroVandal kaže...

1. da

2. kupis isti takav kao prvi samo CAT 6 ako ti i laptop i komp podrzavaju 1000mbit/s i sa njime prebacis sve sta ti treba!

kako znati da li mi komp i laptop podržavaju to?

15 godina

Za komp odes na web stranice od maticne ploce ili pogledas u knjizicu od maticne i tamo pise Gb LAN ili 10/100/1000 mbit LAN a na laptopu pogledas na web stranicama ili od svog laptopa! Sve novije ploce to imaju a i starije dosta recimo moja je 2,5 godine stara pa ima isto tako i laptop!

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice