Windows - No Disk

poruka: 9
|
čitano: 4.185
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Windows - No Disk

Dakle, problem je slijedeći: Ugradio sam čitač kartica i pojavljuje mi se problem koji možete vidjeti na slici. To se događa kada pokrećem Firefox, CCleaner, Advanced System Care, CovertXtoDVD i Men of War:Red Tide. I sve sam te programe nadogradio na najnoviju verziju (jedino sam Firefox ponovno vratio na verziju 3.5.5., jer ima problem sa korištenjem procesora) i problem je isti.

E sada, sličan problem je bio i prije, ali onda mi se pojavljivao prozor (to kada sam pokretao Firefox i CCleaner) u kojem piše nešto kao: Firefox - No Disk ili Insert Disk i spominjao se virtualni G uređaj, kojeg sam isključio i tako riješio problem.

Jedino što mogu pokušati, a što nisam je instalacija najnovijih drivera od matične ploče. Iako mi se čini prilično glupo da za obični čitač kartica matična ploča treba najnovije drivere. Pokušao sam naći i drivere za čitač kartica i nešto sam našao, ali problem je ostao isti. Problem je također što ne znam od kojeg je proizvođača čitač kartica. Dakle, čitač kartica radi, Windows mu je dodijelio svoje drivere i čita sve kartice koje sam isprobao (xD,MicroSD i SD). Očito je da se sa nečim "kolje". Također sam vidio da je jedan čovjek to riješavao uz pomoć programa ComboFix, ali koliko znam, taj program sam neće ništa riješiti, nego napravi samo izvješće iz kojeg se može iščitati možebitni uzrok problema.

Sada drugo pitanje.

Uskoro planiram kompletnu reinstalaciju OS-a. I nadam se da će to također riješiti gore spomenuti problem. Računalo ionako nije reinstalirano niti jedan put otkako je kupljeno (prije nešto više od 4 g.) i očito je da je izblesirano. Ali iskreno nije ni zagušeno ni sporo i nema virusa.

Dakle, namjeravam kupiti veći disk od 500 GB i na njega instalirati Windows 7, a na stariji (160 GB) Windows XP pro SP 3, možda i obrnuto.

Znam da ću prilikom pokretanja računala morati birati koji ću OS koristiti. I recimo ja izaberem Windows 7, sada mene zanima hoće li se disk na kojem je Windows XP isključiti ili će i dalje biti aktivan (što i pretpostavljam).

Znam da sam postavio prilično dugo pitanje, ali nadam se da će te razumijeti u čemu je problem.

Unaprijed se zahvaljujem!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Windows - No Disk

Evo malo da pomognem, sto se tice prvog pitanja naso sam na ovoj stranici moguce rjesenje ak nista od ovog ne pomogne najbezbolnije rjesenje je reinstalacija OS-a.

Sto se tice drugog pitanjca nsam nikad radio dual boot (nije bilo potrebe) znam samo da win 7 (btw .imam instaliran win 7) iskljuce hdd koji nije u upotrebi tj. ako se sa njega ne citaju/pisu/brisu podaci, a kad je potrebno pokrenu neaktivan hdd (npr. kad se kopiraju neki podaci na taj hard)

nadam se da sam barem malo bio od pomoci pozz.

Most people work just hard enough not to get fired and get paid just enough money not to quit.
15 godina
neaktivan

sto se tice dual boot-a, biti ce ti aktivni oba diska, ja imam tu situaciju kod sebe,  uglavnom ja bi ti preporucio da prvo instaliras xp pa onda sedmicu, bez obzira sto ce ti biti na odvojenima diskovima,  jer xp ne zna da 7 postoji  dok  7  zna za xp,  tako da ce ti biti poruka pri podizanju sistema da biras zmedu dva sustava, 30 sec  a sto mozes i skratiti ( kod mene je na 10), tako da ce ti pri isteku odbrojavanja podici sedmicu po defaultu, a ako ces htjeti xp  samo ga odaberes i enter.

Nadam se da sam nesto malo pomogao.   POZDRAV

16 godina

Riješio sam problem (barem donekle). Isključio sam 3 utora u Device Manageru (1 koji mi treba i 2 koja mi ne trebaju) i tako su ostali xD i SD utor. I tako sve normalno radi, ali kada uključim i Micro SD utor, onda mi se pojavi problem koji se može vidjeti na slici i to samo kada koristim Advanced System Care. Dobro, ako se pokaže da se to javlja samo kod toga programa, onda dobro jer s tim mogu normalno raditi. Taj problem ionako mogu riješiti tako da isključim bilo koji od 3 aktivna utora.

I puno ti hvala, jer si mi pomogao s tom stranicom.

Još samo imam jedno pitanje vezano uz diskove, znaš li možda ili netko drugi, kada izaberem (govorim o dual bootu) npr. Windows 7 (ili XP, nebitno) i on se podigne, mogu li ja u My Computeru vidjeti, tj. vidi li se disk od onoga drugog OS-a kojeg nisam izabrao? Ili taj disk postaje nevidljiv za trenutni OS koji se koristi?

I još samo jedna stvar (o odgovoru ovisi i malo prije spomenuto pitanje), koliko sam razumio, kada bih podigao Windows 7, onda bi on automatski isključio disk na kojem je XP (tada ga ne bih mogao ni vidjeti), a kada bih podigao XP, onda bi disk na kojem je Windows 7 (tada bih ga vjerojatno vidio) ostao aktivan jer XP ne zna isključiti nekorišteni disk, a Windows 7 ne može jer se nije ni podigao?

16 godina
neaktivan

da moze se vidit...to ti je disk D amo rec,a kad dizes sa tog diska on onda postaje disk C.

Paty
17 godina
neaktivan
Windows - No Disk

Taj turboboost je dio advanced system care programa?

Jesi ti probao izbrisati taj ASC?

Meni je jednom izveo priličnu pomutnju također po XP sustavu i od onda nikada više.

Davorka Ručević - Kasandra... forever :)

0 0 hvala 1
16 godina

Izbrisao sam program i evo već par sati sve radi bez greške, a više mi ionako taj program ne treba. Inače, taj program mi se pokazao kao vrlo dobar, ali eto jedino što pravi probleme vezane uz čitač kartica. Tako mi je prijavljivao isto to vezano uz neki cicerouiwndframe kada bi došao sa skeniranjem do stavke Security analyzing i rekao bi onda "Insert disk in drive K". Gdje je K Micro SD utor. Kasnije sam našao nešto na drugim forumima da je cicerouiwndframe dio toga programa.

Isto tako mi je još i prije nego sam ugradio taj čitač kartica, prijavljivao to isto kada bih pokrenuo Firefox, samo što sam onda imao uključen virtualni G uređaj. To sam riješio tako da sam samo isključio taj virtualni uređaj.

Ništa, napokon sam se riješio tog iritirajučeg problema i zahvaljujem se svima koji su mi pomogli i pojasnili stvari vezane uz diskove!

Hvala!!!

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.3.2010 0:40 (Izzy).
15 godina

Ma to nje ništa ja sam zadnji put instalatirao OS čini mi 2003 godine radi super i stalno nadograđujem nove drivre kako bih bio

svjež.Hard disk mi je super 28 skromnih giga za moje potrebe. a sad čitaj ovo  za igre i multimediju koristim masivnu mašinu koja sve

prožidire što joj daš evo o čem ti pričam: Što se Tiče Windowsa Samo ih Nadograđuj ko ti je reko da radiš Reset Windowssa radit će sve ako ti ja kažem. Koristi svakodnevno windows update ništa drugo. dal imaš CD od Tog čitača probaj s njim.

Antec Nine Hundred

Intel core 2 Quad Q6600

Asus P5N-E -SLI

4GB RAM Proširivo Do 8GB

640GB Hard Disk

Nvidia GeForce 8000GTX 2X 1GB SLI

600W Napajanje

DWD-DL Whrite master

Samsung LCD 22

Ostalo Nije Važno 

Sve to prije godinu Dana za 15000Kn Kupljeno

Računalo Overklokirano za Bolje perfomanse i Minimalnu Iskorištenost od Strane HG Spoot Stručnjaka!

16 godina

Nemam CD od čitača. Trenutno nema potrebe za driverima, pošto sve radi bez greške.

Što se tiče Updatea Windowsa, skinuo sam ga u biti po prvi put prije par dana u nadi da će to riješiti problem sa čitačem, ali nije i riješio sam ga tako što sam isključio utore koje ne koristim. Update nisam sve do prije par dana uopće skidao jer nije bilo nikakvih problema i nisam imao potrebe za tim.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice