Dakle, problem je slijedeći: Ugradio sam čitač kartica i pojavljuje mi se problem koji možete vidjeti na slici. To se događa kada pokrećem Firefox, CCleaner, Advanced System Care, CovertXtoDVD i Men of War:Red Tide. I sve sam te programe nadogradio na najnoviju verziju (jedino sam Firefox ponovno vratio na verziju 3.5.5., jer ima problem sa korištenjem procesora) i problem je isti.
E sada, sličan problem je bio i prije, ali onda mi se pojavljivao prozor (to kada sam pokretao Firefox i CCleaner) u kojem piše nešto kao: Firefox - No Disk ili Insert Disk i spominjao se virtualni G uređaj, kojeg sam isključio i tako riješio problem.
Jedino što mogu pokušati, a što nisam je instalacija najnovijih drivera od matične ploče. Iako mi se čini prilično glupo da za obični čitač kartica matična ploča treba najnovije drivere. Pokušao sam naći i drivere za čitač kartica i nešto sam našao, ali problem je ostao isti. Problem je također što ne znam od kojeg je proizvođača čitač kartica. Dakle, čitač kartica radi, Windows mu je dodijelio svoje drivere i čita sve kartice koje sam isprobao (xD,MicroSD i SD). Očito je da se sa nečim "kolje". Također sam vidio da je jedan čovjek to riješavao uz pomoć programa ComboFix, ali koliko znam, taj program sam neće ništa riješiti, nego napravi samo izvješće iz kojeg se može iščitati možebitni uzrok problema.
Sada drugo pitanje.
Uskoro planiram kompletnu reinstalaciju OS-a. I nadam se da će to također riješiti gore spomenuti problem. Računalo ionako nije reinstalirano niti jedan put otkako je kupljeno (prije nešto više od 4 g.) i očito je da je izblesirano. Ali iskreno nije ni zagušeno ni sporo i nema virusa.
Dakle, namjeravam kupiti veći disk od 500 GB i na njega instalirati Windows 7, a na stariji (160 GB) Windows XP pro SP 3, možda i obrnuto.
Znam da ću prilikom pokretanja računala morati birati koji ću OS koristiti. I recimo ja izaberem Windows 7, sada mene zanima hoće li se disk na kojem je Windows XP isključiti ili će i dalje biti aktivan (što i pretpostavljam).
Znam da sam postavio prilično dugo pitanje, ali nadam se da će te razumijeti u čemu je problem.
Unaprijed se zahvaljujem!!!