Damn, klikni H V A L A
steta sto nema gumb "Extra hvala" ili "Turbo hvala" a ne samo hvala :)
Damn, klikni H V A L A
steta sto nema gumb "Extra hvala" ili "Turbo hvala" a ne samo hvala :)
Da ne otvaram novi topic...
Imam Q6600 @ 3.0GHz, sinoc sam vidio da mi je temperatura jezgre 1 poslije BFBC2 dosla na 78 stupnjeva. Jel to malo puno? Ostale jezgre su par stupnjeva nize. Proc se hladi sa ovim
pasti sam nedavno mijenjao, cooler je manje vise cist, na kucistu imam 4 venta, dva usis (jedan na dnu kucista, jedan naprijed - puse na kavez sa diskovima), i dva ispuh (na vrhu kucista).Da ne otvaram novi topic...
Imam Q6600 @ 3.0GHz, sinoc sam vidio da mi je temperatura jezgre 1 poslije BFBC2 dosla na 78 stupnjeva. Jel to malo puno? Ostale jezgre su par stupnjeva nize. Proc se hladi sa ovim pasti sam nedavno mijenjao, cooler je manje vise cist, na kucistu imam 4 venta, dva usis (jedan na dnu kucista, jedan naprijed - puse na kavez sa diskovima), i dva ispuh (na vrhu kucista).
I sam Intel navodi kako temperatura neke jezgre nije neki pokazatelj. Kolika je bila temperatura CPU-a točno, ne jezgre?
Puno je malo, ne bi trebalo prelaziti preko 65, ali Q6600 je i poznat po nepouzanim senzorima temperature.
Imam Q6600 @ 3.0GHz, sinoc sam vidio da mi je temperatura jezgre 1 poslije BFBC2 dosla na 78 stupnjeva. Jel to malo puno? Ostale jezgre su par stupnjeva nize. Proc se hladi sa ovim pasti sam nedavno mijenjao, cooler je manje vise cist, na kucistu imam 4 venta, dva usis (jedan na dnu kucista, jedan naprijed - puse na kavez sa diskovima), i dva ispuh (na vrhu kucista).
Ništa čudno s obzirom na ove vrućine, sve do 80C su normalne temperature.
I sam Intel navodi kako temperatura neke jezgre nije neki pokazatelj. Kolika je bila temperatura CPU-a točno, ne jezgre?
Neznam, kad dodjem doma pogledat cu.
U sobi mi je temperatura cca 30 stupnjeva.
Neznam, meni je to malo previše.
Onda ništa čudno. Kako uopće izdržiš u takvoj temperaturi ;). U mene ove godine novi krov i fasada, hladnije bar 10C nego prošlih godina. Ogromna razlika.
Onda ništa čudno. Kako uopće izdržiš u takvoj temperaturi ;). U mene ove godine novi krov i fasada, hladnije bar 10C nego prošlih godina. Ogromna razlika.
Ne pitaj, komp mi je kod tete jer doma nemam ADSL (usran vod), stara kuca, debeli zid, kad se to zagrije cilu noc isijava :(
Ne pitaj, komp mi je kod tete jer doma nemam ADSL (usran vod), stara kuca, debeli zid, kad se to zagrije cilu noc isijava :(
Pa nemoj da se zagrije, po danu neka je sve zatamljeno po noći otvoriš prozore 
Evo temperatura u idle-u. U sobi je bar 30 stupnjeva. Jel ovo ok?
Puno za idle. Otvori stranicu kućišta bude bolje sigurno pogotovo ako nemaš ventilatora i ako je neko nekvalitetnije kućište.
Meni se cini da je to slabi kulercic,takve temp proca su meni dok igram.Mozda da probas od nekog posudit neki bolji kuler čisto da vidis kakve budu onda temp pa ovisno o tome kupit nekakvoga?
Puno za idle. Otvori stranicu kućišta bude bolje sigurno pogotovo ako nemaš ventilatora i ako je neko nekvalitetnije kućište.
Kuciste je zalmanovo od 1000 kn, nemoze bit lose. Imam 2x 12cm usisna venta za kuciste i 2 x 14cm ispuha na vrhu. Otvorio sam kutiju ali nema neke razlike.
Kuciste je zalmanovo od 1000 kn, nemoze bit lose. Imam 2x 12cm usisna venta za kuciste i 2 x 14cm ispuha na vrhu. Otvorio sam kutiju ali nema neke razlike.
Onda je definitivno u nečemu problem. Ako je sve 100% tehnički i ispravno sve montirano, vjerovatno senzori zezaju pa se nemoraš zamarati tolikim temperaturama ukoliko ti sve radi stabilno.
Onda je definitivno u nečemu problem. Ako je sve 100% tehnički i ispravno sve montirano, vjerovatno senzori zezaju pa se nemoraš zamarati tolikim temperaturama ukoliko ti sve radi stabilno.
Iako su listici na hladnjaku topli na dodir a vent puse ko blesav... hmmmm... izgleda da ne mogu disipirati svu tu toplinu. Nema prasine na njima, cetkom sam obrisao i lopatice venta i limice na hladnjaku
To je pre više, ajde da je pod loadom ali idle nene.
stock cooler? mjenjaaj termalnu pastu i pokušaj nabavit neki bolji cooler, nađe se za 100-tinjak kuna katana 3
To je pre više, ajde da je pod loadom ali idle nene.
stock cooler? mjenjaaj termalnu pastu i pokušaj nabavit neki bolji cooler, nađe se za 100-tinjak kuna katana 3
Pogledaj par postova iznad stavio je sliku coolera.
To je 7700AlCu ako se ne varam.Taj hladnjak ti je los.Znam kada sam ga ja stavio na Phenom 550BE otkljucanog na 4 jezgre,na moje neugodno iznenadenje hladio kao i ona mala prnja od stock hladnjaka.Promijeni ga ako mozes.Nesto tipa Hyper 212 plus ili slicno ako ne mislis
jako overclockat.
I kod mene je preko 30 u sobi, tak da sam sav mokar nakon igranja. A bome se i Cooler od proca dobro oznoji, pogotovo onaj od grafičke.
I kod mene je preko 30 u sobi, tak da sam sav mokar nakon igranja. A bome se i Cooler od proca dobro oznoji, pogotovo onaj od grafičke.
I ja sam bio do neki dan ,pa sam kupil stropni vent i sad je super 
Ja imam onaj ventilator na stalku, ali ga nesmijem palit jer me onda opet bole sinusi, tak da se radije kuham.
Do kada vi to meni mislite tolerirat?
Izvoli:
Moja preporuka!
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_49_224&products_id=7081
Ta jadnik od coolera nemoze podnit toliki tdp,mijenjaj cooler.
Možeš uzeti i ovaj ako nemaš toliko love na raspolaganju: http://www.links.hr/index.php?naziv=Cooler+SCYTHE+Samurai+ZZ%2C+s.+478%2F775%2F1155%2F1156%2F1366%2F754%2F939%2F940%2FAM2%2FAM2%2B%2FAM3&option=artikl&id_kategorija=05090306&id_artikl=050.903.176.
Tišina mu je izuzetno jaka strana.
Do kada vi to meni mislite tolerirat?
Ovaj Zalman ima jednake preformanse kao i Quiet, sao što je Quiet nešt skuplji zbog nešt kvalitetnijeg venta.
Inaće dr
ao sam Quiet na i7 860 (koji se poprilično grije) i temperature ljeti su bile odlične. Svakako moja preporuka za tu cijenu
Iako su listici na hladnjaku topli na dodir a vent puse ko blesav... hmmmm... izgleda da ne mogu disipirati svu tu toplinu. Nema prasine na njima, cetkom sam obrisao i lopatice venta i limice na hladnjaku
Jesu ti listići na hladnjaku "topli" na dodir ili vrući? Ono, hladnjak koji je na 50-ak stupnjeva baš i ne možeš držat u ruci - kad se meni zaštopo hladnjak od prašine pa CPU došo do 65 stupnjeva pričeko sam par minuta kraj ugašenog kompa prije skidanja hladnjaka jer baš ga i nije bilo ugodno držat u ruci... ono, imaš efekt "uf uf što ovo peče", a ako je samo toplo na dodir, a kažeš da si nedavno mjenjo pastu - možda ne valja pasta, možda je ima previše, možda cooler ne stoji dobro na procesoru pa da se jednostavno toplina ne prenosi dobro na cooler jer ako je cooler drastično hladniji od procesora onda je vrijeme za paniku da nije dobar prijenos topline na njega i može ti izgorit procesor, a cooler se nije pošteno ni zagrijo.
Jesu ti listići na hladnjaku "topli" na dodir ili vrući? Ono, hladnjak koji je na 50-ak stupnjeva baš i ne možeš držat u ruci - kad se meni zaštopo hladnjak od prašine pa CPU došo do 65 stupnjeva pričeko sam par minuta kraj ugašenog kompa prije skidanja hladnjaka jer baš ga i nije bilo ugodno držat u ruci... ono, imaš efekt "uf uf što ovo peče", a ako je samo toplo na dodir, a kažeš da si nedavno mjenjo pastu - možda ne valja pasta, možda je ima previše, možda cooler ne stoji dobro na procesoru pa da se jednostavno toplina ne prenosi dobro na cooler jer ako je cooler drastično hladniji od procesora onda je vrijeme za paniku da nije dobar prijenos topline na njega i može ti izgorit procesor, a cooler se nije pošteno ni zagrijo.
Listici na kraju venta (pogledaj gore kako vent izgleda) su topli, ne vruci.
S obzirom koliko se vent brzo vrti trebali bi na krajevima bit hladni.
Prasine nema, skinuo sam sve sa cetkom. Pasta valja (Arctic silver 5).
Nema previse paste. Stavio sam zrno rize kao i uvjek sto radim.
Cooler stoji dobro jer stoji na 4 vide koje su sjele bez problema i koje su zavidane do kraja.
Kao sto rekoh, cooler nije drasticno hladan vec je po meni pretopal, odnosno, mislim da su gore decki u pravu, odnosno da ovaj cooler nema dovoljan TDP.
Sad ste me smantali microman i zoharbizo. Koji od ta dva kulera. Nisam neki overkloker. Bitno mi je da je kuler tih. Dva tri stupnja gore dole mi nista ne znace.