To je sasvim normalno, ali nemožeš tako provjeriti temperaturu jer čim izades iz igre CPU i GPU prelaze u idle mod gdje se takt osjetno snizava pa i temperatura naglo padne.
Ja ovdi nigdi nevidim visoke temperature. I temperature CPU-a, a i GPU-a su čist normalne
Vidi to je sasvim normalno.
Igrao si 4 sata??? mora se zagrijati,jos ako imas BOX kuler nista strasno ;) .
To ti nisu visoke temperature, ubiti ove te temperature uopće ne zanimaju. Skini prime95, odvrti par minuta i prati temperaturu. Ako onda visoka, iznad 75 kupi bolji hladnjak i to je to.
i zanima me na koliko radi ovaj ram MHz..
max na ploci je 1333
na 800 MHz dela
max na ploci je 1333
1600Mhz efektivno.
max na ploci je 1333
na 800 MHz dela
667(temeljni takt)x2(množitelj)= 1333Mhz Efektivni takt
Ma na 1333 je. Tamp piše 667 a DubleDataRate = 2x667 = 1333.
My bad, 1333Mhz radi. Ali kolko vidim iz toga RAM-i su 1600Mhz ali rade na 1333 zbog ograničenja ploče ili CPU-a.
Radi na 1600mhz,ali moraš u BIOSU odabrati XMP (eXtreme Memory Profile),i onda će automatski raditi na povišenoj frekvenciji.
da ploca je max 1333mhz. mislio sam drugu maticu koja podrzava 1600mhz ali dosao u adm i kazu da ih nemaju na stanju kaze oces ovu ona je 1400kn ali onda ti vise sluzi za overlockanje....
ja kazem necu jer velika je razlika bila u cijeni
Radi na 1600mhz,ali moraš u BIOSU odabrati XMP (eXtreme Memory Profile),i onda će automatski raditi na povišenoj frekvenciji.
dali ovo vrijedi ?
jer je ploca max 1333 tako barem pise
dali ovo vrijedi ?
jer je ploca max 1333 tako barem pise
Da, možeš u BIOS-u podesiti na 1600 i to je to. 
Ako ima opciju onda bi trebalo raditi,ali ručno nemoj podizati frekve programima kao MEMSET ili sličnima.
Mislim da si totalno falio sa odabirom maticne ploce jer na toj ploci nije moguce dizati mnozitelj te si uzalud uzimao i5 2500 sa oznakom K koji ima otključan mnozitelj, takodjer ploca ti podrzava maksimalno 1333MHz DDR3. Trebao si uzeti ili plocu sa P67 chipsetom kad si vec uzeo 2500K model i memoriju na 1600MHz ili obicni i5 2500 sa sadasnjom plocom (PH67) te neku memoriju na 1333MHz....
ma podizanje xmp na 1600mhz uopće neće niti osjetiti zbog viših latencija.
Neka se ne zamara time uopće! 
ma sve sam zabrljao.
pogresio sam kod upisivanja maticne u moj pc..
ev slika koja je maticna mislim da mi je konacno malo lakse
sad je i meni lakse, jer srdacno bi pozdravio prodavaca koji ti je prodao K model u kombinaciji sa PH67 plocom. 
Da vidis na koliko trenutno radi memorija trebas u CPU-z stavit na memory tab i tamo ti pise frekvencija (pomnozis ju sa x2)
Mislim da si totalno falio sa odabirom maticne ploce jer na toj ploci nije moguce dizati mnozitelj te si uzalud uzimao i5 2500 sa oznakom K koji ima otključan mnozitelj, takodjer ploca ti podrzava maksimalno 1333MHz DDR3. Trebao si uzeti ili plocu sa P67 chipsetom kad si vec uzeo 2500K model i memoriju na 1600MHz ili obicni i5 2500 sa sadasnjom plocom (PH67) te neku memoriju na 1333MHz....
Slažem se, samo što je on uzeo P67 matičnu.
znaci sad na 1333 radi. u biosu moram to podesiti da radi na 1600 ?
Da, samo uključi onaj ekstremini profil.
Da.
Gigabyte kaze ovako
- 4 x 1.5V DDR3 DIMM sockets supporting up to 32 GB of system memory
* Due to Windows 32-bit operating system limitation, when more than 4 GB of physical memory is installed, the actual memory size displayed will be less than 4 GB. - Dual channel memory architecture
- Support for DDR3 2133/1866/1600/1333/1066 MHz memory modules
- Support for non-ECC memory modules
- Support for Extreme Memory Profile (XMP) memory modules
Ako je to ta ploca sta pise u cpu z
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3882#sp
To na žalost neće biti moguće, krivo sam vidio model matične...
Ploča ti podržava maksimalno 1,333MHz tako da ništa od toga, poslušaj Jurkyja.
Ma moze mu radit memorija na 1600MHz na ovoj ploci, prepravio je ime modela ploce u Moj PC, PH67 moze max 1333, p67 moze i preko 2133MHz
U BIOSU - M.I.T. / Advanced Frequency Settings - XMP stavi na enable i onda ce ti se automatski namjestit frekvencija i latencije od memorije
Pročačkao sam njegov manual od ploče, ima opcija DRAM Frequency tako nešto u pod izborniku MIT ( motherboard inteligent tweaker ) i tamo stavi na 1600 i to je to
To na žalost neće biti moguće, krivo sam vidio model matične...
Ploča ti podržava maksimalno 1,333MHz tako da ništa od toga, poslušaj Jurkyja.
Ma moze mu radit memorija na 1600MHz na ovoj ploci, prepravio je ime modela ploce u Moj PC, PH67 moze max 1333, p67 moze i preko 2133MHz
Pod AI Tuner (ili kako se vec to zove na gigi) stavi XMP i to.
Da, tek sada sam skužio da je došlo do zabune s matičnom (sav sam se zbunio
), moja isprika.
Prvo sam mislio da se radi o P67 chipsetu, a onda sam pročitao tvoj post pa mislio da je H67 - podržao tvoj post pa na kraju je ipak P67.
Uglavnom, po stoti put rečeno, neka uključi XMP u BIOS-u i podesi na 1600MHz.
Još jednom se ispričavam
ev dosao kuci sada i usao u bios i lako jer uraditi promjenu mhz za ram.
udes i biras 1333 , 1600, 2100 i jo9s neke. izaberem 1600 i SAD JE SVE OK
hvala svima
Damn, klikni H V A L A