Spajanje PC --> TV [VGA - SCART]

poruka: 6
|
čitano: 3.494
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav. Ovako imam problem naveden u naslovu. Znači kupio sam taj VGA to SCART kabal, i kad spojim laptop ili PC sa televizorom, jednostavno ne dobijem sliku. Kontam da nije do televizora, međutim spojio sam i sa novom plazmom ali isti problem čak na plazmi nemam ništa dok na ovom starom TVU kad spojim dobijem sliku koja "leti":

6

http://www4.slikomat.com/11/0205/wzp-Photo0.jpg

http://www4.slikomat.com/11/0205/z9-Photo0.jpg

Šta  mislite do čega je? Pokušao sam znači i sa starim PCom koji ima neku staru agp hd3450 grafiku, i sa ovim novim laptopom koji ima HD7670M grafiku. 

ps. tražio sam već po forumu ali nisam naišao ništa ovako slično a ni pametno riješenje..

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.2.2013 20:27 (iTrako).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Odi u Content (tipka na daljinskom od plazme)  i prebaci na ''PC''

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Spajanje PC --> TV [VGA - SCART]
7kunac kaže...

Odi u Content (tipka na daljinskom od plazme)  i prebaci na ''PC''

Pod PC-em mi je slika "VGA" kabla, a imam ono nešto S-VHS to mi je scart. Idem probat to, iako mi je na plazmi pa skoro neiskoristivo ovo, jer na plazmi imam hdmi, usb tako da mogu gledat sadržaje, bitniji mi je ovaj "guzonja" da ga mogu povezati sa starim PCem :)

14 godina
neaktivan

Probao sam na plazmi sve one moguće izlaze međutim ono "Nema signala" sa plavom pozadinom. Na ovom starom TVu i dalje isto, ima neko ideju? :(

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Problem je u sync-u. Grafička daje 31 Khz a TV očekuje 15 Khz. Također maksimalna rezolucija SCART RGB signala je PAL 576i.

Možeš kupiti grafičku koja daje takav signal na VGA izlazu (skupo),  neku koja ima Kompozitni ili S-Video TV-out (rijetko za naći danas, HDMI je sad u "điru") ili adapter sa VGA na S-Video (kod nas skupo, DX 150 Kn).

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.2.2013 22:12 (Alkaline).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Znači bukvalno ništa od ovog kabla? :S

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice