Rušenje PC-a nakon 20ak min. igranja

poruka: 21
|
čitano: 2.597
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Naslov govori sve. Nakon pola sata igranja (Deus Ex,Crysis2..) sustav se sruši nestane slike na monitoru i moram komp ručno gasit.
Sumnjam da je problem u napajanju ili pregrijavanju procesora. Ali imam 2 dodatna ventilatora u kućistu pa pregrijavanje nebi trebalo bit problem.
Konfa je :

MAtična: ASrock880G Pro3
CPU: AMD PhenomII X4 955 Black Ed.
GPU: Nvidio(Zotac) Geforce GTX 560 Ti
Napajanje: XFX Pro 450w

Komp je relativno nov (4-5 mjeseci), ali nisam ga dosad čistio pa ću i to probat. Unaprijed hvala (:

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.3.2012 21:40 (systemize_lp).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Rušenje PC-a nakon 20ak min. igranja

S programom pod nazivom Everest provjeri temperature, vjerojatno su previsoke pa se zagrije i isključi.Ili su ti možda zeznuli termalnu kad su stavljali na procesor,slično se dogodilo mom prijatelju zbog paste...

Zagorje u srcu
16 godina
neaktivan

Jesi siguran da nije do slabijeg napajanja?

Jer GTX 580 sa X4 955 je onako odokativno jako blizu 450W u loadu. Uz ostatak konfiguracijenaravno.

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.3.2012 15:26 (Horustsg).
16 godina

Dal si ga clockao ?Ako jesi probaj ga vratit na default postavke !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

napjametnije skinut everest pa vidjet sta se desava..Ako je tamo ok temperatura onda treba trazit drugog krivca

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

450W na GTX 580? Čudim se kak to radi uopće, jer ja imam gtx 560Ti i imam 500W napajanje i to mi je premalo. I daj reci samo kad ti se srusi komp, dal nastane "Blue Screen" ili se zamrzne.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
systemize_lp kaže...

Naslov govori sve. Nakon pola sata igranja (Deus Ex,Crysis2..) sustav se sruši nestane slike na monitoru i moram komp ručno gasit.
Sumnjam da je problem u napajanju ili pregrijavanju procesora. Ali imam 2 dodatna ventilatora u kućistu pa pregrijavanje nebi trebalo bit problem.
Konfa je :

MAtična: ASrock880G Pro3
CPU: AMD PhenomII X4 955 Black Ed.
GPU: Nvidio(Zotac) Geforce GTX 580 Ti
Napajanje: XFX Pro 450w

Komp je relativno nov (4-5 mjeseci), ali nisam ga dosad čistio pa ću i to probat. Unaprijed hvala (:

Kada se problem poceo desavati, odnosno je li se desavao kada si tek kupio kunfu pa sve do sada?

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.3.2012 10:03 (Almin94).
14 godina

E ovako.. Skino sam si Everst tj. Aidd-u 64 pa cu to sada obavit...
Kada se komp ugasi onda jednostavno nestane slike na monitoru i komp krene bučnije radit. Bez blue sreena i sl. Kad ga upalim pita me dali da ga palim preko safe moda itd.
Problem se počeo javljat otp. mjesec dana nakon kupnje.
Sjetio sam se još nečega.. Ne ruši se na svim igrama. Igram League of Legends i nije se nijednom srušio. No LoL nije ni približno zahtjevan kao Deus Ex,Crysis,Skyrim itd

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

meni smrdi na GPU drivere ili ti se GPU pregrijava.

Pomogao sam? Zar nije lakše kliknuti gumb:Hvalaili Thumb Up, nego pisati nepotrebni(spam) post sadrzaja Hvala
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Očistio sam sve ventilatore i nakon toga testiro temperaturu dok sam igro Withera 2. Temperature svih komponenti su normalne ako se ne varam?

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.3.2012 15:37 (systemize_lp).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pa ti imap GTX560Ti a ne GTX580.

Inače nakon kolko igranja je to? ako si igrao par minuta onda ti je gpu previše.

77 stupnjeva je previše.

Proc je ok

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pogrješio sam tjekom pisanja -.-
Brijem da je nakon 10 min. Ušo u igri, ubio bossa i onda pogledo temperaturu. Možda čan ni 10 min nije prošlo -.-
Nije mi jasno zaš se onda pregrijava.. Kad imam 2 dodatna ventilatora :/

16 godina

Vjerojatno imas garanciju , pa ju nosi na servis ! Mozda da ju probas jos kod nekoga da budes 100% siguran !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Haf932 kaže...

Vjerojatno imas garanciju , pa ju nosi na servis ! Mozda da ju probas jos kod nekoga da budes 100% siguran !

Ma garanciju imam. A ništa, još malo ću ju testirat i ako bude dalje sranja vozim ju na garanciju.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.3.2012 20:21 (systemize_lp).
18 godina

Imaš li na ploči najnoviji bios?

Ukoliko nemaš, flashaj ga.

Evo ti odmah i link:

http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=880G%20Pro3&o=BIOS

Tvornički osnovni je 1.10.

U 1.20 rješavaju neke probleme s čipsetom, u 1.30 dodaju podršku za neke novije AM3 procesore, u 1.40 pak dodaju podršku za FX procesore (AM3+).

Moguće je da tebe baš zeza nešto uz čipset što popravljaju biosom 1.30.

Svaki noviji bios sadžava i popravke iz prethodnih verzija tako da je najbolje imati zadnji.

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Prijatelju, napajanje ti je problem. Za nju je minimalno 500w a ti imaš 450w...jer ti imaš gtx 560Ti

zeko73
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.3.2012 20:30 (zeko73).
Moj PC  
0 1 hvala 0
18 godina
zeko73 kaže...

Prijatelju, napajanje ti je problem. Za nju je minimalno 500w a ti imaš 450w...

Nisi u pravu. XFX Core 450W je i odviše, bez problema tjera i puno "gladnije" konfiguracije.

To što proizvođači kartica napišu da treba 500-550-600W (ili čak i jače) je zbog ova dva razloga:

1. Da se prodaju (nepotrebno jaka) napajanja.

2. Kako bi se ogradili od šrot proizvođača napajanja tipa MS Industrial čije napajanje na kojem piše 550W crkava kad ga se optereti s 350W.

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
16 godina
191x7 kaže...
zeko73 kaže...

Prijatelju, napajanje ti je problem. Za nju je minimalno 500w a ti imaš 450w...

Nisi u pravu. XFX Core 450W je i odviše, bez problema tjera i puno "gladnije" konfiguracije.

To što proizvođači kartica napišu da treba 500-550-600W (ili čak i jače) je zbog ova dva razloga:

1. Da se prodaju (nepotrebno jaka) napajanja.

2. Kako bi se ogradili od šrot proizvođača napajanja tipa MS Industrial čije napajanje na kojem piše 550W crkava kad ga se optereti s 350W.

Ne znam baš, imao sam indentičan problem i riješio sam ga tek kada sam prominija napajanje. A što bi mu drugo moglo bit?

zeko73
14 godina

Stavio sam najnovije drivere za grafičku i matičnu. Pa ćemo vidjet oće li to išta pomoći.
Sve više mislim da je stvar u temperaturi.. Koja se vrti oko 75 kad malo više igram (na grafičkoj). Ali neide mi u glavu kad imam 2 dodatna ventilatora -.-
Dali postoji neko način da nekako rješim to sam ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
systemize_lp kaže...

Stavio sam najnovije drivere za grafičku i matičnu. Pa ćemo vidjet oće li to išta pomoći.
Sve više mislim da je stvar u temperaturi.. Koja se vrti oko 75 kad malo više igram (na grafičkoj). Ali neide mi u glavu kad imam 2 dodatna ventilatora -.-
Dali postoji neko način da nekako rješim to sam ?

A bios ignoriraš? Dobro, samo naprijed...

75°C grafičkoj nije previše, dapače to je ok temperatura s večinom hladnjaka. No opet, ignoriraj i ovo jer očito ignoriraš što pišem.

14 godina

Ma nisam ignoriro :P Flasho sam i BIOS maloprije. Odigro sam 3 i pol sata ME3 bez da mi se ijednom PC srušio. Vjerojatno je to to :D

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.3.2012 21:11 (systemize_lp).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice