Racunalo se restarta kad ga palim.

poruka: 25
|
čitano: 8.937
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav svima.

Naslov teme je malo neobičan,ali objasnit cu o  cemu je rijec.

Prije nekoliko dana,prijatelju sam instaliro novi XP,jer mu je prethodni bio piratski,pa sam ja instalirao licencirani,tj orginal Xp.

Sve sam sredio,instalirao SP2,antivirus,i sve ostale potrebne programe.

Racunalo je super funkcioniralo do sinoc,kada mi je prijatelj poslao poruku da se racunalo restartira kad dodje do pola,tj kada dodje dovde:http://xphelpandsupport.mvps.org/images/beginner_guides/6_installing_windows_xp/xp%20install%2010.gif.

Mislim da je problem u hardveru,tj napajanju.

Jos samo da kazemda racunalo ima dovoljna hladnjaka,znaci jedan je hladnjak ugrađen posebno.

HVALA SVIMA NA POMOCI!

Bug Forumer

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Jesi siguran da je hardwarski problem, možda je pokupio neki update koji se nije dobro instalirao ili nešto drugo, pa su Windowsi u banani...

Ništa nije tako neefektivno kao efikasno izvođenje aktivnosti koje nisu potrebne.

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Racunalo se restarta kad ga palim.

Hvala na poruci.

Nije nista radio,jer sam kod njega cesto,a on to nije sposoban uraditi,tako da....

Bug Forumer
18 godina

probaj ga ukljuciti u safe modu..

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis..™
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

safe mode i ako upali pokreni antivirus i pregledaj da nema virusa 

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Probat cu to

HVALA

Ima li jos itko prijedloga za ovaj problem?

Bug Forumer

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Sad cu nazvati prijatelj i reci mu da udje u safe mode i vidi ,hoce li se moci normalno pokrenuti racunalo....

Bug Forumer

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Imali li itko?

Bug Forumer

0 0 hvala 0
15 godina

treba probati dic nove winse, ako hoce ok, bio je u pitanju windows, ako nece e onda se baci na hardverki problem

16 godina

Upalit u safe mod ako je moguce, a trebalo bi... i odatle probat system restore ako je ukljucen...valja probat prije nego se odma ode na reinstalaciju windowsa.

Raise hell in heaven
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Zaboravio sam napomenuti:Ovakav problem je vec imao,pa sam ja novi XP instalirao.Ali problem se opet ponovio.NIJE MI JASNO ZASTO?

Molim vas za pomoc.

Bug Forumer

0 0 hvala 0
17 godina
mario5 kaže...

Zaboravio sam napomenuti:Ovakav problem je vec imao,pa sam ja novi XP instalirao.Ali problem se opet ponovio.NIJE MI JASNO ZASTO?

Molim vas za pomoc.

-zato jer su računala (za sad) deterministički strojevi.

Nisi otkrio, ni otklonio uzrok. Nije neobično s vremenom očekivati kvarove, počni s testiranjem RAMa, HDDa, temperature (VGA,CPU i MBO)...

Jednako kao i 'originalni' XP, potrebno je instalirati SP3 i sve zakrpe unazad godinu dana da bi bio donekle zaštičen (i da bi to bilo eliminirano kao uzrok).

Najefikasnije je s nekim liveCDom vidjeti što je uzrok (eliminiraš software kao uzrok), može linux ili win, ubuntu, miniPE...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan

Hvala

Moze li mi reci kako da to pocmem?

Sutra idem do prijatelja,i pokusat cu uci preko safe moda.

Ako nemognem,rusim sustav ponovo.

Grijesim li igdje?

Bug Forumer

0 0 hvala 0
17 godina

(greška je samo to što nisi otklonio uzrok, koji još neznamo...)

Potrebno je neko znanje, iskustvo i alati, kao i nešto dijelova recimo drugo napajanje ili VGA-RAM.. tako se brže eliminira krvar (hardware).

Diagnostičkim alatima provjeri recimo temperature, HDD.. dosta toga se nalazi na Hirens i sl. CDima (jer treba izbjegavati rad pod nestabilnim OSom), može i HWmonitor...

Što ako je uzrok virus ili neki drugi software problem, kao WGA? (jer originalni XP neznači ništa, SP2 nije dovoljan =conficker).

Sve soft kvarove zaobiđeš butajući neki LiveCD, takvih CDa s dovoljnom količinom alata ima na netu (googlaj).

Kao i osnovne provjere podešenosti BIOSa, dali svi kablovi imaju dobar kontakt, dali su kartice dobro sjele... dali je neki kondenzator nabubrio itd.

Nema pravila kako krenuti i što sve pokušati.... ako je problem u MBO za malo starija računala je to kraj (jer nema za kupiti) ili traženje po oglasniku...

'Naoružaj' se potrebnim alatima i traži uzrok, kad daš neki konkretan opis (ponašanje ili kod greške), tad se mogu dati i konkretniji savijeti.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan

Na prvo čitanje bi rekao - napajanje. Ali par dana je radilo OK, pa sad se restarta jer je nakrcan (možebiti svim potrebno-nepotrebnim) driverima i programima....Pošto je gore XPSP2 znači nije baš mlad pročisti malo njegovu utrobu, počupaj kablove,(nemoj tako grubo kako pišem) rame vani- očisti iste.....Opet napajanje - vremenom oslabi a i ne znamo šta ima unutra, nepotrebne usb-e iskopčaj ..... Malo je teško ovako: mi ćemo reči tebi - ti njemu - on se ne razumije baš. Nisam pisao ništa pametno samo ponovio ovo gore svojim riječima....    edit: poslušaj ihusha

I pitanje je odgovor
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.2.2011 22:01 (TONYA_).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Hvala vam za savjet.

Sutra cu otici,uraditi sta ste mi rekli(koliko mogu),i kad se vratim,napisem vam da li se ista promjenulo.

Nadam se da ce te mi opet uskociti u pomoc.

Bug Forumer

1 0 hvala 0
17 godina

Hard ili Ram..pokreni memtest sa hirens boot cda i pogledaj jesu li rami ispravni.

Intel Core i7 920 @3.8 GHZ, Asus P6T, 6 GB DDR3 1333, Asus NVIDIA 295 GTX, 2*1 TB HDD WD, Samsung T260, Antec Skeleton Case + Asus 550W Power Supply [img]http://img301.imageshack.us/img301/8008/horn
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pokusat cu.

Hvala ti.

Bug Forumer

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ma teško da je softwareski problem, jer mu je i prije instalacije friških winsa bilo nekih problema ako sam dobro shvatio, to znači da je problem u HW, najvjerojatnije ram, a moguće da je i napajanje. Probaj u biosu smanjiti taktove ram memoriji i probaj dal će bootat u winse

16 godina
neaktivan

Pozdrav svima.

Jucer sam bio kod prijatelj.

Pousao sam pokrenuti windowse preko safe moda,nije uspjelo,racunalo se opet restarta.

Pokusao sam prekosvih modova,ali nece.

Zatim skinem poklpce od racunala,i izvadim ram.

Jedna pločica ram-a je orginal(dakle dosla je na njmu),a jedna je stavljena.

Ja sam izvadio obe pločice ram-a,te ih ponovo stavio.Nista nisam dobio.

Zatim sam stavio samo jednu(ovu sto nije doslua u racunalu) i sustav se nije mogao dici nikako,znaci samo crno na ekranu stoji.

Kad sam stavio orginalnu,restarta se racunalo.

Nisam htio ponovo rusiti sustav,jer sumnjam da je to softvera,mislim,to se njemu desavalo vise puta,ali je men zovnuo sma jedno.

Racunalo nije preopterecno nicim,ima dobru konfiguraciju.

Od programa tu su:ableotn,fl studio i dodoaci za te programe,jer je on DJ.

I nakon toga,prijatelj odnese racunalo na servis.

On im kaze sta se sve desava,a oni njemu:Nema veze sto je sustav instaliran,cijm je jednom instaliran,on je piratski.

Ne razumijem njihovu tvrdnju,i ne slazem se s njom.

Mislim da je hardverski problem(RAM,PREGIRJAVANJE DISKA,NAPAJANJE)nesto od toga jest

Bug Forumer

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

nema veze što je piratski os, greška je u hw 99%, probajte stavit drugo napajanje, grafu ili spojit na integriranu i tako eliminitati dio po dio i doznat u čemu je kvar

16 godina
neaktivan

Hvala

Ima li jos itko?

Bug Forumer

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mario5 kaže...

Hvala

Ima li jos itko?

Mario dali ti je riješen problem? Ako nije mislim da znam što je u pitanju. Ovako, idemo redom, otvori kučište i kod matične ploče gdje vise žice prema prednje kučište. Taj kabel što se pali računalo kao što na slici kod utora piše POWER SW , e sad upali ga i iskopčaj kabel i dali ti se restarta? Ako ne znači da na prednjem kučište di je sklopka za palenje neispravna jer ima kratki spoj i lako se zamjeniti drugim. Evo slike.

POWER SW POWER SW
Nenad, sam svoj masor za sve vrste računala. :)
16 godina
neaktivan

Hvala ti na pomoci.

Vidjet cu to sutra.

Znam za to,pokusat cu.

Bug Forumer

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pozdrav.

Nisam mogao onoviti temu....Ali samo da kazem kako je rijesne problem.

Prijtelj je odnio kompjuter na servis,rekli su da je do maticne,promjenili ju,i to je to.

HVALA SVIMA NA POMOCI.

Bug Forumer

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice