Racunalo mi je poblesavio. Pomoc

poruka: 19
|
čitano: 3.124
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Ukratko...

Sastoji se od..

AMD Athlon 64 X2 5400+, 2800MHz, 1Mb c., socket AM2, BUS 2000MHz, BOX Brisbane Dual core

HDD Seagate Barracuda 500GB serial ATA II, 7200 o/min., 32 MB cache

RAM...2* 2gb PC2/6400 DDR2 880 CL- 6-6-6-18, imaju na sebi nekakvo kuciste ya hladjenje..GEIL

Napajanje Xilence 300W 60mm fan

Asrock N68C-S UCC Bulk

Graficka... Ati Radeon HD5450 512MB DDR3

----------------------------------------------------------

ne mogu stavljati nikakve znakove jer nisam mogao instalirati na hrvatski jeyik i hrvatsku tipkovnicu.. Tako da mi nemojte yamjeriti...

Problem je sljedeci..

Nabavio sam novi windows 7 64 bitni i jucer, prosla je ponoc...sam ga instalirao. Pc je poceo uzasno stekati i samo se odjednom zamrznuo i tako svako malo. Onda sam isao opet instalirati windows jer ovo je bilo katastrofa, nisam se mogao prijaviti ni na internet. I dodje mi do onog logiranja -windows 7- crni ekran i tu stane i nece dalje...i nariktam u biosu da mi je prvo cd-dvd pokretac pa onda hdd i opet nista..resetiram pc i nije se htjeo maknuti od pocetka gdje je pisalo f2 f6 i f12 koliko se sjecam..Izvadio sam bateriju iz maticne i ostavio par minuta i vratio ju nazad i onda je nekako pokrenuo windows i kada sam razdvojio particije i formatirao ih i krenem instalirati windows i pojavi se ista greska kao i kada se instalira xp i pojavi se plavi ekran sa 0x greskom..nisam uspio yapisati jer se odmah pc resetirao i tako par puta..i ostavim ga kojih sat vremena i iskljucim iy struje i ponovim proceduru i evo nekako sam instalirao ali nisam instalirao nikakve drivere od graficke ni od maticne da dodjem do foruma da mi napisete do cega moze biti problem pa cu onda kasnije instalirati sve kada mi kayete....

Neke komponente imaju jos garanciju posto je pc slagan u dijelovima..

hdd, maticna, graficka, napajanje imaju jos garanciju do sredine ove godine a ove dve radne memorije imaju garanciju 120 mjeseci odnosno 10 godina ... barem tako pise na jamstvenom listu...

Molio bih vas ya pomoc jer stvarno ne ynam sta da radim jer nemam pojma koji je uzrok svemu ovome...

Ukrali ste mi jedinu zvijezdu. Drzava me krade, Vi me kradete. Sramite se!

1 7 hvala 0
15 godina
neaktivan

Al ima pacijenata...strasno...odmah TD..ajde se malo iyjasni..nasto je spao ovaj forum, prije bi ti svako pomogao, a sada jedva cekaju dati TD...

3 2 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Racunalo mi je poblesavio. Pomoc

Da pokusamo pomoci, trebao si napisati sto nije problem!

Prvo pribavi pouzdan i ispravan instalacijski medij,  testiraj HDD HD-Tuneom, zatim RAM memtestom.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.1.2013 10:53 (Hardwhelper!!!).
13 godina
neaktivan

Posudi ili skini pouzdane windowse.

Što hladnije to bolje :)
Moj PC  
3 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Hdd testiran hd tune-om i sve u redu. I one svi kvadratici su zeleni. Jos cu morati samo ram memoriju testirati.

Ne znam vise sta da napisem. Napisao sam ono sto mi se desilo. Razumijem se onoliko koliko mi i treba racunalo, ali za ono detaljno nisam dobro informiran. Zato sam i vas pitao za savjet, i napisao sam vam ono sto mi se desilo. Da znam koji je problem, nebih tu nista pisao. Ali posto vidim po "TD-u", ocito pojedinci znaju rjesenje kada non stop samo lupaju po tom "TD-u!"

Ali samo vi lupajte, vidim da vas to usrecuje. Ako ste i vi sretni, onda sam i ja!{#}

EDIT:  PROBLEM RIJESEN !!!

Kako mi na maticnoj ima 4 utora RAM memoriju.

1. i 3. utor su zute boje a 2. i 4. plave. RAM memorija mi je bila u zutim utorima i samo sam zamijenio RAM plocice. Ova sto je bila u 1. utoru, nju sam stavio u 3. a ova sto je bila u trecem, nju sam stavio u 1. i evo radi odlicno. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.1.2013 5:14 (Karlovac_047).

0 1 hvala 0
16 godina
moderator

e sad odvrti memtest...

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
Moj PC  
1 1 hvala 1
15 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...

e sad odvrti memtest...

Jos samo moram kupiti prazan cd da ga mogu sprziti pa cu sutra onda ovdje napisati ako bude bilo kakvih greski.

16 godina
moderator
TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Evo, test sam napravio. Trajao je nesto vise od sat vremena.

Pise sljedece...

WallTime: 1:12:07

Cached: 4095M

RsvdMen: 192K

MemMap: e820

Cache: on

ECC: off

Test: Std

Pass: 1

Errors: 0

Pass complete, no errors, press ESC to exit...

Ne kuzim sada. Sve je bilo ok kada sam zamijenio RAM plocice i pokazuje da je sada sve ok sa RAM plocicama...

HDD sam testirao sa HDtuneom i na onom prozoru su bile sve zeleni kvadratici, jos nisam testirao onu prvu opciju u HDD-u sto mnogi testiraju kada prodavaju HDD...

0 0 hvala 0
16 godina
moderator

možda nije dobro sjela u utor...

valjda si na disku radio full test, a ne quick...

15 godina
neaktivan

Evo pronasao je neke greske...

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.1.2013 22:42 (Karlovac_047).

0 0 hvala 0
16 godina
moderator

disk ti ima bad sektore...

i skeniraj na full, a ne quick scan, time nisi apsolutno ništa testirao

14 godina
neaktivan

E moj susjed, s tobom sami problemi.

Prvo iShit a sad blesavi PC. :)

HDD ti ima bad sektore. Vjerojatno je u tome problem.

7 Times World Champion - 155 Podiums - 68 Pole Positions - 91 Wins | Goodbye and thank you for everything Michael

2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...

disk ti ima bad sektore...

i skeniraj na full, a ne quick scan, time nisi apsolutno ništa testirao

Stavio sam da se skenira na full..A jel hdd za servis ili ? imam garanciju jos do 8mj. Star je skoro 5 godina...

Evo, za sada je skenirao jednu crvenu "tocku" -.-''

E susjed, tako ti to ide kod mene, nikada ne mogu kupiti nesto a da ce mi trajati ili biti ispravno. {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.1.2013 22:52 (Karlovac_047).
16 godina
moderator

ako imaš garanciju nosi ga tamo, ovaj je neispravan

Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Ovako..Evo staviti cu slike, testiranje je trajalo skoro cijelu noc...

I da, zvao sam HgSpot servis i rekli su mi da sumnjaju da mi ga mogu zamijeniti jer je to kupljeno u HGspotu d.d. koji kao vise nije u funkciji...

Pa sto HDD ne moze odvesti na neki drugi servis koji bi ga testirao i servisirao ? Posto mi garancija jos traje 7 mjeseci i imam original racun. Kome da se sada obratim ?

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.1.2013 12:46 (Karlovac_047).

0 0 hvala 0
16 godina
moderator

pa nosi u ovlašteni servis kod uvoznika...piše ti valjda na garanciji tko je uvoznik...

15 godina
neaktivan

Pise Senso Mikro d.o.o. Kada sam ih zvao, prekine mi odmah razgovor i nazovem HGspot i kazu da oni vise ne rade..  

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Hvala svima koji su mi pokusali pomoci i posebno XXX-Manu..

Nekako sam rijesio problem sa servisom. Sutra ce doci dostavna sluzba po HDD kod mene i odlazi u HGspot u ZG i onda oni salju u servis ASBIS. I rekli su da cijeli proces traje otprilike 2 tjedna. 

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice