Računalo od Brata Učestali gubitak Memorije

poruka: 10
|
čitano: 2.214
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Book!!

Imam jedan čudesan problem sa računalom koje sam dobio od prijatelja zato jer mu ne treba kaže,

naime problemi su sljedeći kad god ga upalim ono se svakih par minuta samo od sebe restarta ruši i zamrzava

bilo u radu ili u igri problem sam pokušao rješavati i ubacivanjem drugog hard diska živcira me najviše što ni samu

instalaciju windowsa xp ne mogu dovršit uredno a da se ne resetira ili već što drugo ja i moj prjatelj pokušali smo čak vratit bios

postavke na default sve to uspije ali ono se ruši restarta iz čudnih razloga koje ni sam neznam.Ljudi molim vas savjet što da radim jel

možda problem do matične procesora, evo i konfiguracija. Intel Celeron 500.mhz ,512mb ram Matična MSI  grafička Gi Force 64mb

hard 15 gb Maxor 220W Napajenje

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pojačaj napajanje, stavi barem 400W.

Nista nije sveto sve je bruto i neto, sve je zabava!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Računalo od Brata Učestali gubitak Memorije
Shody_1994 kaže...

HAHA staćemu 400W,i ako ga stavi bice skuplje nego cjeli komp.

Reciti nek on kupi novi Pc,sad mozes kupiti za 2000 Kn bolji od toga jedno 20puta.

Networking Admin,nemam 15 godina takav mi je nick :)
15 godina
neaktivan
Shody_1994 kaže...

Možda neko od 300W bude dosta...Neka pokuša si nabavi ultimate boot cd pa neka zavrti memtest...

Ja sam Plavi zmaj.
18 godina

Ne treba mu nikakvo jače napajanje za tu konfiguraciju.  Vjerojatno ti je otišla sklopka za reset pa te ona zeza. dok upališ komp. lijepo odspoji one žice za power i reset i vidi jer onda radi. ako radi onda je ta sklopka otisla.

Neznam jer si testirao memoriju ako nisi skini memtest pa zaprzi na cd.

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.5.2011 13:06 (Patrick_cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Master Infirmiy kaže...

naime problemi su sljedeći kad god ga upalim ono se svakih par minuta samo od sebe restarta ruši i zamrzava

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/memtest-testiranje-ram-memorije-how-to/68209.aspx

15 godina
neaktivan

Provjeri dali su naponski kabeli dobro spojeni na napajanje.

Ja sam Plavi zmaj.
16 godina

Svi navedeni problemi su klasicni za problem sa RAM-om tako da odvrti mem test ili zamjeni plocice ram-a da vidis dali se i dalje rusi!

Loading... █ 10.000 % ██ 20.000% ███ 30.000% ████ 40.000% █████ 50.000% ██████ 60.000% ███████ 70.000% ERROR!!!!!!
16 godina
neaktivan

Izgleda da je problem u kučištu kad se dešava restart čuje se kratki škljoc baš kod powera i reseta neznam jeli to uobičajeno  bojim se da

je sklopka od reseta i powera oštećena te izaziva kratki spoj a neki je lik iz tog kušišta provodio i neke kablove slične onima audio  rozi

i zeleni  te ih spojio tamo gdje se obično spaja mikrofon zvučnici. Uz sve to budem kupil još jedno računalo  jer ovo nema smisla čak da je

problem i u kušištu dati 200 300 kuna ne isplati se jer cijeli komp  toliko ne vrijedi.

{#}

18 godina

kupi neko rabljeno kuciste, nadu se za 50 kuna. mozda ti ja imam neko kuciste doma. morat cu vidjeti, ako nadem posaljem ti a ti platis samo postarinu. probaj negdje naci neku staru sklopku pa na nju spojiti zice na reset i power. uglavnom javim ti navecer za kuciste dok dodem doma.

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice