Imam jedan veliki problem. Imam jedno starije racunalo, pentium 3, 1000 MHZ, do neki dan je sve bilo u redu, i sada odjedanput nema zvuka. Instaliran je windows xp, probao sam reinstalaciju, trazio druge drivere, u BIOS-u isto pokusavao namjestavati, ali u device manager-u uopce mi vise niti ne prikuazuje, cak da ima i onaj zuti usklicnik. Jednostavno kao da ne postoji zvucna na maticnoj ploci. Znaci zvucna je intgrirana na maticnoj. Probao sam i da izvadim Bateriju. Ali nista ne ponaze. Sta bi moglo biti, ako nije riknula zvucna, na sto ja sumnjam. Nesto sam prckao u device managr-u, i pronaslo je, ali pokazuje da je iskljucena. I kao da je instalirana. i javlja mi gresku code10 (nesto kao audio controller is disconnected ili sl. ne mogu se sjetiti.). Vec se mucim 4 dana i nikako da pronadjem rjesenje.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Vjerojatno je riknula zvucna,isto je i kod mog buraza sve instalirano kak treba ,al ne radi( obojica smo bili prisutni dok se zdimilo s kucista jer je on neke neonke spajal na to) mozda da kupis neku zvucnu jeftiniju.
Da ju nisi slučajno onemogućio kako u BIOS-u? Prtljanjem po IRQ adresama možda? Što se dogodi kad ideš na load setup defaults, da li OS onda nađe zvučnu? Vađenje baterije,Clear CMOS si rekao?
O kojem čipsetu se radi, jel to Via 4in1 driver?
Pozz!
E ovako da ne otvaram novu temu, postavit cu ovdje pitanje. Dakle imam problem sa zvukom, instalirao sam windows xp 64bit i skinuo sam drivere za zvucnu sa oficielne stranice(za win xp 64bit) ali opet ne radi.
U toku instalacije izbaci ovo